• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Bartın 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • Bolu 18 °C
  • Kastamonu 14 °C
  • Zonguldak 19 °C
  • Karabük 18 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Bartın İl Milli Eğitim Müdürü’nü protesto ettiler!

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Bartın İl Teşkilatı, Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) üyeleri bir süredir gündemden düşmeyen Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir’i protesto etti.
Bartın İl Milli Eğitim Müdürü’nü protesto ettiler!

18 Mart Şehitleri Anma Günü programını hazırlayan Aile ve Sosyal Politikalar Bartın İl Müdürlüğü, Bartın’da bulunan diğer müdürlüklere yapılacak işlemlere ilişkin resmi bir yazı gönderdi. Yazıda, “18 Mart 2018 Pazar günü saat 07.00’den itibaren resmi daire, askeri birlik, kurum ve karargâhlar Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle donatılacak, Bayrakların temiz, ütülü Bayrak Kanunu ve Tüzüğüne uygun olması sağlanacaktır.” ifadelerine yer verdi. Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir’in ise bu yazıya istinaden tüm okul ve kurum müdürlüklerine gönderdiği yazıda, kurumların ve okulların “Atatürk’ün posteriyle donatılması” hükmünü yok saydığı belirlendi. Bunun üzerine ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle Bartın İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan CHP, ÖDP, Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Halkevleri, Bartın Eğitim ve Kültür Derneği ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri, bir süredir gündemden düşmeyen Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir'i protesto ederek, “Türkiye laiktir laik kalacak”, “Müdür istifa” sloganları attı.

İdarecilik yapamaz

Atatürk ilke ve inkılaplarına karşı tutumu nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir’in okullarda, çocuklara, öğretmenlere ve velilere karşı açık bir tehdit oluşturduğunu savunan CHP Bartın İl Başkan Yardımcısı Sabri Aktaş, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bartın’a İl Milli Eğitim Müdürü olarak atandığı ilk günden itibaren sözlerinden ve uygulamalarından da anlaşılacağı üzere laik, çağdaş ve bilimsel eğitim anlayışından yoksun bir kişi olan Yaşar Demir, her gün yeni bir marifetiyle karşımıza çıkmaktadır. Atatürk ilke ve inkılaplarına karşı tutumu kamuoyunca bilinen bu kişi, artık okullarımızda çocuklarımıza, öğretmenlerimize ve velilerimize karşı açık bir tehdit oluşturmaktadır. Sözleri ve yaptıklarıyla halkı kin, nefret ve düşmanlığa sevk edecek davranışlardan çekinmeyen bu kişi hakkında daha önceki görev yerlerinde yaptığı usulsüzlükler nedeniyle İdarecilik yapamaz' kararı bulunmaktadır.

Ülkemizin ortak değeri ve değişmez tek lideri

Bütün bunlara rağmen, halen Bartın'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevini sürdürmekte olan bu şahıs, bir idareciye yakışmayan tüm marifetleriyle Milli Mücadelemizin ve Kurtuluş Savaşımızın önderi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aklınca önemsiz hale getireceğini. Milletin gönlünden sileceğini zannediyor. Atatürk'ün manevi varlığından rahatsız olan, Türk milletinin Büyük Önder Atatürk önderliğinde kavuştuğu hak ve hürriyetlerin çocuklarımıza öğretilmesinden korkan bu yaptıkları asla münferit bir hadise değildir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bizlerin ve ülkemizin ortak değeri ve değişmez tek lideridir.

Şehrimizde görev yapmasını istemiyoruz

Bu topraklarda bağımsız, özgür ve demokrasi içerisinde yaşamamızı bizlere miras bırakan önderimizdir. Atatürk ebediyete intikal etmiş olabilir, ancak onun çağdaş bir Türkiye Cumhuriyeti fikri ve idealleri hala yaşamaktadır, sonsuza kadar da yaşayacaktır. Bu sözde Müdürün yaptığı saldırılar, Atatürk’ün şahsına olduğu kadar fikirlerine yönelik eylemleridir. Siyasi iktidarın bu tür eylemlere gerekli inceleme, araştırma, soruşturma ve tepkiyi göstermemesi de bu tür eylemleri gerçekleştirenleri cesaretlendirmektedir. Biz, Bartınlılar olarak bu kişinin artık şehrimizde görev yapmasını, geleceğimiz olan çocuklarımızı daha fazla karanlığın içine itmesini istemiyoruz.”

Cezalandırılmasını talep etmekteyiz

Eğitim-Sen Bartın Şube Başkanı Sedat Bora ise konuşmasında; “Ulusal basın kuruluşlarının haberlerinden edinilen bilgilere dayanılarak; Milli Eğitim Müdürünün ‘okulları ziyaret ettiğinde başı açık öğrencileri gördüğünde sinirlendiğini ve bu öğrencilerin başlarının kapatılması konusunda okul müdürlerini fırçaladığı’ beyanlarının araştırılmasını ve eğer bu sözlerin doğruluğunun tespit edilmesi durumunda Yaşar Demir’in alenen ilimizde ki eğitim öğretim kuramlarında öğrenciler, öğretmenler ve veliler üzerinde baskı kurarak huzurlu bir eğitim öğretim ortamının ortadan kaldırılmasına sebep verdiği aşikârdır” dedi.

Alenen beyan ediyoruz

Bora; “Bu beyanların İlimizdeki tüm Eğitim Kuramlarında huzursuzluğa ve ayrımcılığa neden olacağı düşünüldüğünde gerekli araştırmaların yapılarak eğer varsa sorumlu veya sorumluların tespitini ve cezalandırılmasını talep etmekteyiz. Bartın Valiliği 18 Mart Çanakkale şehitlerini anma programı kapsamında okulların Atatürk posterleriyle süslenmesi ile ilgili yazı yazarken Bartın Milli Eğitim Müdürü Atatürk posterleri kısmını çıkararak okullara göndermiştir. Bizler veliler, öğrenciler, öğretmenler duyarlı Bartın halkı olarak bu tip skandalların önlenmesi her koşulda ve her şartta takipçisi olacağımızı herkesin huzurunda açıkça söylüyor ve her onurlu insanın yapması gerektiği gibi istifanın da bir seçenek olduğunu alenen beyan ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Atatürk sevgisini silemezsiniz

Asli görevi ildeki Milli Eğitim’de meydana gelen sorunlara çözüm bulmak olan İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir’in gençlerimizin hafızasından bazı değerleri silebileceğini düşünerek girişimlerde bulunduğunu kaydeden Eğitim-İş Bartın Şube Başkanı Ender Yeğen ise açıklamasında şunları söyledi: “Türkiye Cumhuriyeti öğretmenleri olarak bizler tarafımıza verilmiş bu yüce görevi hakkı ile yerine getirmeye çalışmaktayız. Bizler her zaman milli değerlerine bağlı, yüreklerinde vatan ve bayrak sevgisi ile dolu bir nesil yetiştirmeye çalışmaktayız. Gençlerimize tüm bu değerleri aşılamaya çalışırken asli görevi ildeki Milli Eğitim’de meydana gelen sorunlara çözüm bulmak olan İl Milli Eğitim Müdürlüğünün müdür koltuğunda oturan Yaşar Demir ise gençlerimizin hafızasından bazı değerleri silebileceğini düşünerek girişimlerde bulunmaktadır.

Gençlerin algısından Atatürk’ü çıkarabileceğini mi sanmaktadır?

18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle İlin en büyük kurum amiri olan Valilik makamından tüm kurumlara gönderilen yazıda ‘18 Mart 2018 Pazar günü saat 07.00’dan itibaren resmi daire, askeri birlik, kurum ve karargâhlar Türk Bayrakları ve Atatürk Posterleriyle donatılacak.’ Denmesine rağmen İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürüten ve Valiliğin emrinde olan Yaşar Demir kendine bağlı tüm okul ve kurum müdürlüklerine ithafen çıkardığı yazıda ‘18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeni ile tüm okul ve kurumlarımızın 18 Mart 2018 Pazar günü saat 07.00’dan itibaren Türk Bayrakları ile donatılması.’ diyerek ‘Atatürk posterleri’ ibaresini çıkarmıştır. Bizim anlamadığımız bir ilin en büyük mülki amirinin çıkardığı bir yazıyı değiştirme haddini kendisinde nasıl bulmaktadır. Bu şekilde davranarak gençlerin algısından Atatürk’ü çıkarabileceğini mi sanmaktadır?

Biz ‘Cumhuriyet Öğretmenleri’ yetiştiriyoruz

Asli görevi ildeki milli eğitim ile ilgili sorunları çözmek olan ve hatta okullarda laik, çağdaş eğitimden ve bilimsellikten uzak durumlar varsa onları engellemek olan bu kişi nasıl olurda bu şekilde davranabilmektedir. Kaldı ki bu ilk vukuatı da değildir. Daha da kötüsü bu kişi hakkında Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanlığı tarafından ‘Kamu yararı ve hizmetin gereği ilkeleri uyarınca yöneticilik yapamaz’ denilmesine rağmen bu kişi ilimizin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü yapmaya devam etmektedir. Buradan sonrası Milli Eğitim Bakanlığı’nın vereceği bir karardır. Bizler şunu söylemekteyiz bu ülkenin gençlerinin kalbinden ve akıllarından ne bayrak ve vatan sevgisini ne de Gazi Mustafa Kemal Atatürk sevgisini hiçbir zaman silemezsiniz. Neden mi? Çünkü bu gençleri biz ‘Cumhuriyet Öğretmenleri’ yetiştiriyoruz.”

‘Atatürk Posterleriyle donatılacak’ ibaresini kaldırmış

Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanlığı tarafından ‘Kamu yararı ve hizmetin gereği ilkeleri uyarınca yöneticilik yapamaz’ denilen Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir’in nasıl ve ne şekilde Bartın İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atandığını soran Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Bartın Şubesi Başkanı Yavuz Alpay da konuşmasında; “İlimizde 18 Mart Şehitler Günü Anma Programı hazırlayan Aile ve Sosyal Politikalar Bartın İl Müdürlüğü, diğer tüm müdürlük ve kamu kurumlarına yapılacak işlemlere ilişkin dağıtımlı resmi yazı göndermiş olup; gönderdikleri 5 sayfalık yazının 1. Sayfasının A-Genel Esaslar 2. Maddesinde ‘18 Mart 2018 Pazar günü saat 07.00’den itibaren resmi daire, askeri birlik, kurum ve karargâhlar Türk Bayrakları ve Atatürk Posterleriyle donatılacak, Bayrakların temiz, ütülü Bayrak Kanunu ve Tüzüğüne uygun olması sağlanacaktır.’ ifadesine yer verilmişti. Ancak Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir Milli Eğitime bağlı kurumlara yollamış olduğu dağıtımlı yazıda Aile ve Sosyal Politikalar Bartın İl Müdürlüğünün yazısında bulunan ‘Atatürk Posterleriyle donatılacak’ ibaresini kaldırıp sadece ‘Türk Bayrakları’ ibaresini kullandığını üzüntü ve şaşkınlıkla öğrenmiş bulunmaktayız” dedi.

Bu gücü kimden alıyor?

Alpay; “21 Şubat tarihinde Ulus ilçesi İmam Hatip Lisesi toplantı salonunda Ulus Müftülüğü tarafından düzenlenen aylık imamlar toplantısında Sayın Demir'in ‘Bizim elimizde 120 bin cami kadrosu var ama bu imkânlar Atatürkçülerin elinde olsaydı eli silahlı terörist yetiştirirlerdi ifadelerinde bulunduğu, ayrıca okullarda başı açık öğrencileri gördüğünde sinirlendiğini ve bu öğrencilerin başlarının kapatılması konusunda okul müdürlerini fırçaladığını, 4-6 yaş gurubu çocukların Kuran kurslarında yetiştirilmesi ve örgütlendirilmesi gerektiğinden bahsettiği de duyulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanlığı tarafından ‘Kamu yararı ve hizmetin gereği ilkeleri uyarınca yöneticilik yapamaz’ denilen Sayın Yaşar Demir, nasıl ve ne şekilde Bartın İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atanmıştır?” diye konuştu.  

Atatürk’ü anlamak ve yolunu takip etmek yeter

Derhal gereğinin yapılması gerektiğini belirten Alpay; “Bu büyük bir soru işaretidir. Sayın Demir’in arkasında kimler vardır? Bu kadar pervasız nasıl davranmaktadır? Bu gücü kimden almaktadır? Sayın Demir; sizler Atatürk’ü unutturmaya çalıştıkça, adını sildikçe sevgisi daha da çoğalıyor ve çoğalmaya da devam edecek. Bunu kesinlikle unutmayınız. Atatürk demek Cumhuriyet demektir, vatan demektir. Yetkili makamlardan bu olayların derinlemesine incelenmesini ve gereğinin yapılmasını arz ediyor; büyük önder, ölümsüz lider Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, sevgi ve minnetle anıyorum. Unutmayınız ki; Türk Vatanının bütünlüğü ve Türk milletinin bağımsızlığı için Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anlamak ve yolunu takip etmek yeter” dedi.

Bartın’ın aydınlık yüzünü karartmasına izin vermiyoruz

Bartın Halkevleri adına konuşan Berrin Küçüktabak da Demir’i istifaya davet ederek; “Her yapılan uygulama, her çıkarılan yasa ile eğitimin; her geçen gün daha da paralılaştırıldığını, gericileştirildiği, cinsiyetcileştirildiği, iktidardan farklı düşünen üniversite öğrencilerinin ise terörist ilan edildiği bir dönemden geçiyoruz. İlimizde yaşanan, çocuklarımızın geleceği adına birçok olumsuzluğa imza atmış ve imza atmaya devam eden Bartın İl Milli Eğitim Müdürü hala makamında durmakta ve kollanmaktadır. Okul müdürlerine gönderdiği yılbaşı kutlamayın mesajlarıyla, okul öncesi çocuklara kuran kursu dayatma çalışmalarıyla, öğrencileri namaza gitmediler diye dayak atan Okul Müdürlerini koruyup kollayan, başı açık öğrenci görünce sinirlenen ve okul müdürlerine ihtar veren,145 öğrencinin zehirlenmesine sebep yemek firmasına 2. kez ihale veren, bir ilkokulun oyun bahçesine yapılan tehlikeli elektrik trafosuna onay veren, telefon mesajı ile üstü kapalı bir parti temsilcisi gibi propaganda yapıp oy isteyen, Atatürk ve köy enstitülerini karalayan, eğitime zarar, halka zarar, ülkeye zarar Milli Eğitim Müdürünün Bartın’ın aydınlık yüzünü karartmasına izin vermiyoruz. Bartın Halkevi olarak istifaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535