• BIST 8871.74
  • Altın 2241.161
  • Dolar 32.3373
  • Euro 35.0876
  • Bartın 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • Bolu 9 °C
  • Kastamonu 11 °C
  • Zonguldak 13 °C
  • Karabük 13 °C
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi

Bartın kararını verdi

Bartın, 31 Mart yerel seçimleri için sandık başına gitti. Bartın’da il genelinde 598 sandıkta toplam 151 bin 370 seçmen oy kullanmak için sandık başına giderken şehir merkezinde de toplam 50 bin 817 seçmen sandık başına giderek oy kullandı.
Bartın kararını verdi

Türkiye genelinde olduğu gibi Bartın’da da 31 Mart yerel seçimleri heyecanı yaşandı. İl genelinde toplam 151 bin 370 seçmen yine toplam 598 sandıkta, belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği, il genel meclisi üyeliği ve muhtarlar için oy kullandı. Seçimlerde Bartın halkı Belediye Başkanı olarak yeniden Cemal Akın’ı seçti. İlçe ve beldelerde ise seçmenler Amasra’da Recai Çakır’ı, Ulus’ta Hasan Hüseyin Uzun’u, Kurucaşile’de Mehmet Zihni Sayın’ı, Kumluca’da İsmail Can’ı, Abdipaşa’da Yaşar Dönmez’i, Hasankadı’da Şeref Emiroğlu’nu ve Kozcağız’da ise Mustafa Karaman’ı Belediye Başkanı olarak seçti. Kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti 4 ilçeden 2’sini ve 4 beldeden de 2’sini kazanarak seçimleri tamamladı. MHP Bartın merkez belediyesini kazanırken,  2 belde belediyesinde de üstünlük sağladı. CHP ise sadece bir ilçede seçim kazandı.

169 oy farkla Cemal Akın seçildi

Şehir merkezinde 154 sandıkta toplam 50 bin 817 seçmen sandık başına gitti. Kesin olmayan sonuçlara göre MHP Bartın Belediye Başkan Adayı Cemal Akın 14.024, AK Parti Bartın Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Aldatmaz 13.855, CHP Bartın Belediye Başkan Adayı Mehmet Arslan 9.977, Saadet Partisi Bartın Belediye Başkan Adayı M. Emin Titiz ise 1.053 oy aldı.

Bartın Belediye Meclis Üyesi listesi

Belediye Başkan Adaylarının aldığı oyların netleşmesiyle birlikte Bartın Belediye Meclis Üyesi Listesi de büyük merak konusu oldu. Kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti’den Enes Gizli (Kontenjan), Secaattin Aykan (Kontenjan), Erol Çoban ( Kontenjan), Hüseyin Manav, İsmail Hakkı Toscu, Sanem Çöme Taşdemir, Onur Özkaya, Turgay Kabakçı, Emrah Ulupınar, Hüseyin Gevrek, Mehmet İlker Yıldırım ve Canan Çavuşoğlu Belediye Meclis Üyesi seçildi. MHP’den Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu Necmi Balık, Ahmet Kömeç, Egemen Kemik, Ufuk Kasap, Tuncay Maden ve Semih Kaptan Belediye Meclis Üyesi seçildi. CHP’den ise Halil Sami Karakaş, Ömer Kemal Çubukçuoğlu, Mehmet Bahadır Karakaş, Recep Ahmet Çavuşoğlu, Ümran Bayraktar ve Alkım Tan Belediye Meclis Üyesi seçildi.

89 oy farkla Mehmet Zihni Sayın seçildi

Kurucaşile ilçesinde 36 sandıkta 5.764 kişi oy kullandı. Kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti Kurucaşile Belediye Başkan Adayı Mehmet Zihni Sayın 541, CHP Kurucaşile Belediye Başkan Adayı Nergis Kartal 452, MHP Kurucaşile Belediye Başkan Adayı Sinan Özekin 236, İyi Parti Mehmet Aksu ise 20 aldı.

376 oy farkla Hasan Hüseyin Uzun seçildi

Ulus ilçesinde 100 sandıkta 19.200 seçmen sandık başına gitti. Kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti Ulus Belediye Başkan Adayı Hasan Hüseyin Uzun 1303, CHP Ulus Belediye Başkan Adayı Çetin Selçuk Arslan 927, MHP Ulus Belediye Başkan Adayı Sevgi Ünal ise 43 oy aldı.

686 oy farkla Recai Çakır seçildi

Amasra ilçesinde 51 sandıkta 11.851 kişi sandık başına gitti. Kesin olmayan sonuçlara göre CHP Amasra Belediye Başkan Adayı Recai Çakır 1723, AK Parti Amasra Belediye Başkan Adayı Uğur Timur 1037, MHP Amasra Belediye Başkan Adayı Asım Soydan 527, İyi Parti Amasra Belediye Başkan Adayı Levent Gülbezer ise 505 oy aldı.

Belde seçimlerinde de büyük çekişme yaşandı

Beldelere bakıldığında da Abdipaşa Beldesinde 9 sandıkta 2 bin 161 seçmen, Kumluca Beldesinde 6 sandıkta bin 787 seçmen, Hasankadı Beldesinde 8 sandıkta bin 712 seçmen, Kozcağız Beldesinde ise 17 sandıkta 5 bin 184 seçmen belediye başkanlığı için oy kullandı. Kozcağız’da AK Parti Adayı Mustafa Karaman 21 oy farkla seçimi kazandı. Kumluca’da MHP Adayı İsmail Can tekrar başkan seçildi. Abdipaşa’da AK Parti Adayı Yaşar Dönmez kesin olmayan sonuçlara göre seçimi kazandı. Hasankadı’da ise değişim oldu. MHP Adayı Şeref Emiroğlu başkanlığa seçildi.

Oy pusulaları tek zarfa konuldu

Vatandaşlar, oy kullanma işleminin başladığı 31 Mart 2019 Pazar günü saat 08.00’dan itibaren kayıtlı oldukları sandıklarda oylarını kullanırken oy verme işlemi ise 17.00’da bitti. Büyükşehir belediye başkanlığı seçimi için kullanılacak oy pusulası "beyaz", büyükşehir olmayan illerde "turuncu", ilçe belediyesi için hazırlanan oy pusulası "mavi", belediye meclis üyeliği için kullanılacak oy pusulası ise "sarı" renkte oldu. Seçmenler, "Evet" veya "Tercih" yazılı mühürlerle oylarını kullanırken. Oy pusulaları tek zarfa konuldu ve zarflar, şeffaf sandıklara atıldı.

Kim nerde oy kullandı? 

Bartın şehir merkezinde bu seçimlerde siyasi partilerden 4 aday Bartın Belediye Başkanlığı için yarıştı.  MHP’den yeniden aday olan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Gazi Ortaokulunda 1091 nolu sandıkta oy kullandı. AK Parti Bartın Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Aldatmaz, Gazi Ortaokulunda 1095 nolu sandıkta oy kullandı. AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Amasra Kaleşah İlk ve Ortaokulunda 1007 nolu sandıkta oy kullandı. CHP Bartın Belediye Başkan Adayı Mehmet Arslan,  Bartın Anadolu Lisesinde 1109 nolu sandıkta, CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu da Cumhuriyet Ortaokulunda 1103 nolu sandıkta oy kullandı. Saadet Parti Bartın Belediye Başkan Adayı Emin Titiz de Bartın Anadolu Lisesinde 1111 nolu sandıkta oy kullandı.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535