• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Bartın 17 °C
  • Ankara 21 °C
  • Bolu 25 °C
  • Kastamonu 20 °C
  • Zonguldak 20 °C
  • Karabük 24 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Bartın Merkezli yeni sendika kuruldu

Diyanet çalışanlarına hizmet etmek amacıyla Bartın merkezli kurulan Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Anadolu Diyanet-Sen ) çalışmalara başladı.
Bartın Merkezli yeni sendika kuruldu

Diyanet çalışanlarına hizmet etmek amacıyla Bartın merkezli kurulan Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Anadolu Diyanet-Sen ) çalışmalara başladı. Genel Merkezi Bartın’da bulunan sendikanın başkanlığını Din-Bir-Sen  Bartın eski İl Temsilcisi Mustafa Arabacı yürütüyor. İllerde temsilcilik kurulması yönünde çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Arabacı, tüm diyanet çalışanlarına kapılarının açık olduğunu belirterek, Diyanet çalışanlarını sendikasına davet etti.

Bağımsız yeni bir sendika kurduk

Tek amaçlarının din görevlilerine hizmet olduğunu belirten Arabacı; “Diyanet İşleri Başkanlığı Hizmet Kolunda faaliyet gösterecek olan yeni sendikamız Anadolu Diyanet-Sen'in kapısını tüm Diyanet çalışanlarına açtık. Peki bu sendikayı neden kurduk? Hem üyesi yüksek ve hem de güç olarak kendini göstermiş büyük sendikaların "hak arama" vaadini tam olarak yerine getirdiklerini düşünmediğimiz için tamamen bağımsız yeni bir sendika kurduk. Asıl amaçları üyelerine kesintisiz hizmet olması gereken bu büyük sendikaların görevlerini tam olarak yerine getirmediklerini ve bu gücün asıl kaynağının üyeler olduğunu unuttular. Ancak üyeyi sadece üye olarak görerek asıl amaçlarından da uzak kaldılar. Üye ile birebir temas hali değil de araya gerçekten bir mesafe koyarak üye ile iletişime geçmeye çalışıyorlar” dedi.

Hizmet göstermesine olanak sağlayacağız

Diyanet çalışanıyla birebir iletişim hâlinde olunacağını söyleyen Arabacı; “Biz çoğu sendikada hem üye hem de yönetim içinde yer aldık. Üye ile iç içe olmaya gayret gösterdik ancak, genel merkez yönetimlerinin teşkilatlara ve teşkilat üyelerine yukarıdan bakmasına sessiz kalamadık. Örnek olarak Anadolu'nun en ücra köşesinde taşra bölgesinde görev yapan Diyanet çalışanıyla birebir iletişim hâlinde olunması ve sıkıntılarının dinlenmesiyle kalınmayıp, elden gelebilecek her şeyin yapılmasına gayret gösterilmesi gerekmez mi? Ama bu "büyük sendikalar" olarak adlandırdığımız sendikaların ve teşkilatlarının üyeler ile olan iletişimin bu derinlikte olduğunu da sanmıyoruz. Genel merkezi, şu anlık sadece Bartın odaklı düşünerek sonraki teşkilatlanma çalışmalarında her teşkilatımıza gerekli değerin fazlasını göstererek adeta il ve ilçe teşkilatlarımızı bir genel merkezmişçesine hizmet göstermesine olanak sağlayacağız” diye konuştu.

Her türlü imkânı sağlamaya gayret göstereceğiz

Arabacı; “Teşkilatımızı ve teşkilatımıza mensup üyelerimize de her türlü imkânı sağlamaya gayret gösteririz. Şu anlık genel merkezimizi Bartın'da kurarak, faaliyetlerimizi yürüteceğiz. Ayriyeten yaptığımız çalışmaları ve göstermiş olduğumuz faaliyetlere ilişkin bilgilendirmeleri sosyal medya ve görsel basın alanlarında da duyurmaya çalışacağız. Bunun yanında iletişimi en iyi şekilde kurmaya gayret gösterecek bir sendika olacak olan Anadolu Diyanet-Sen'in ilerleyen zamanda dijitalleşmeye yönelik adımları da atacağını belirtmek istiyoruz. Diyanet çalışanının gerek duyduğu şeyleri mobil ortama taşıyarak daha hızlı hizmet kalitesi ortaya koyacağız. Kısacası bir Diyanet çalışanının işini daha çok severek yapmasına olanak sağlayacağız. Sendikamızın yürüteceği faaliyet ve hizmetleri daha sonra resmi kanallarımızdan duyuracağız” şeklinde konuştu.

Genel Merkez Yönetim Kurulu

Anadolu Diyanet-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu; “Genel Başkan: Mustafa Arabacı,  Genel Başkanvekili Kazım Yöndem, Genel Başkan Yardımcısı Veysel Güney, Genel Başkan Yardımcısı Birol Topal, Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Payal, Genel Başkan Yardımcısı İsmail Önder ve Genel Başkan Yardımcısı Rahmi Can.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535