• BIST 8977
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • Bartın 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • Bolu 22 °C
  • Kastamonu 16 °C
  • Zonguldak 25 °C
  • Karabük 23 °C
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi

Bartın MESO Akdeniz, 4 yıllık çalışma dönemini değerlendirdi

Bartın Madeni Eşya Sanatkârları Odası Olağan Kongresi ile göreve yeniden seçilen Bartın Madeni Eşya Sanatkârları Odası(MESO) Başkanı Yılmaz Akdeniz, 2014-2017 yılları arasında gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.
Bartın MESO Akdeniz, 4 yıllık çalışma dönemini değerlendirdi

‘Üyelerimizle sürekli iç içe olduk’

Bartın Madeni Eşya Sanatkârları Odası Olağan Kongresinde 737 seçmenin desteğiyle yeniden Bartın Madeni Eşya Sanatkârları Odası Başkanlığı’na seçilen Yılmaz Akdeniz, 2014-2017 yılları arasında gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili Muhabirimiz Sercan Engin’e bilgiler verdi. Üyelerle her zaman iç işçe olduklarını belirten Akdeniz; “02 Mart 2014 tarihinde yapılan genel kurulda siz değerli üyelerimizin desteğiyle 2.kez göreve geldik. Tüm üyelerimizin cep telefon numaraları odamızın bilgisayar sistemine kayıtları yapılmaya ve mesaj sistemi üzerinde üyelerimize anında resmi duyurular, kanun, tüzük, yönergeler mesajla bilgilendirilmeye devam edilmiştir. Basit Usul Muhasebe programı her yıl güncellenmiştir. Basit usul muhasebe üyelerimize vergi levhaları renkli olarak odamız tarafından verilmeye devam edilmiştir. Basit usul vergi üyelerimizin SGK işlemleri odamız tarafında yapılmaya başlanmıştır.Bartinmeso.com adı altında odamızın web sitesinden oda faaliyetlerimiz, üyelerimizi ilgilendiren kanuni ve her türlü bilgi ve duyurular üyelerimizin bilgisine sunulmuştur” dedi.

Fuarların faydalı olacağına inandık

Bir dizi gezi ve fuarlar düzenlendiğini söyleyen Akdeniz; “Tüm üyelerimize işyerlerine asmaları için oda üye numarası ve esnaf sicil numaralarının yazıldığı üye belgesi hazırlanıp verilmeye devam edilmiştir. Odamızda bulunan post cihazı ile kredi kartıyla ödemelerinde kolaylık sağlanmıştır. Oto yıkama ile ilgili meslek mensubu üyelerimize ait fiyat tarifesi çıkartılmıştır. Ak Tıp ve Yaşam tıp merkezi tarafından üyelerimizin kendisi ve ailesinin indirimden yararlandırılması için anlaşma yapılmıştır. Fuarların faydalı olacağına inandık ve üyelerimizin mesleki eğitimini sağlamak amacıyla düzenlenen ve üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda İstanbul Tüyap, İstanbul CNR, Bursa Tüyap, Konya Tüyap ve İzmir fuar merkezindeki fuarlara üyelerimizi görev yaptığımız 4 yıl boyunca çeşitli zamanlarda ziyarete getirdik. Oda olarak geleneksel hale getirdiğimiz her yıl Muharrem ayı içerisinde geniş katılımların olduğu esnafımıza ve protokole aşure ikramı etkinliğini son 4 yılda devam ettirdik. Elektrik tesisatçılarının topraklama raporu vermeleri için, odamıza meğer cihazı alınıp üyelerimizin hizmetine sunulmuştur” diye konuştu.

Uygulamalı girişimcilik eğitimleri verildi

Üyelerin mesleki eğitimiyle ilgili çalışmaların yapıldığını belirten Akdeniz; “Odamız ve KOSGEB işbirliği ile iş arama kendi işini kendin kur sloganı ile yola çıktığımız Uygulamalı Girişimcilik Kursu Eğitimi gerçekleştirip, bu eğitime katılan 30 kişiye Uygulamalı girişimcilik belgeleri hazırlanıp odamız binasında törenle verilmiştir. Çeşitli bankalarla esnafımıza ve Kobilere yönelik yeni avantajlar ve düşük faizli kredi imkânı sunan protokoller imzalandı. Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü öğretmenleri ve öğrencileri olmak üzere 15 şer kişiyi Bursa TÜYAP ve İstanbul TÜYAP fuarlarına konaklamalı olarak ziyarete getirilmiştir. Odamız ve Bartın Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü ile imzalanan protokol kapsamında elektrik tesisatçı 49 kişinin katıldığı 5 gün süren Elektrik Tesislerinde Güvenlik, Topraklama ve Ölçme Eğitimi ile ilgili akşam kursu gerçekleştirdik. Başkent elektrik dağıtım operasyonları müdürlüğü personelinin ve elektrik tesisatçı meslek mensuplarının karşılıklı görüş ile bilgi alışverişinin yapıldığı ve Elektrik tesislerinde güvenlik, topraklama ve ölçme eğitimini bitiren elektrik tesisatçılarının kurs bitirme belgelerinin dağıtıldığı yemekli tören gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.       

Birçok proje gerçekleştirdik

Akdeniz, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı; “Odamız ve Bartın Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Öğretmenliği Bölümü öğrencileri ile ‘Esnaf Sağlığa Adım Atıyor’ Projesi ile sağlıklı insan sayısının artması amacıyla düzenlenen proje kapsamında; günlük yaşamın stresinden, iş yoğunluğundan, teknolojik gelişmelerden dolayı az hareket etmek zorunda kalan esnafımızı spora teşvik etmek, yaşamlarına hareket katmak maksadı ile Tuna Mahallesi Ulus durağından başlayarak Gazhane Kültür Parkında sona eren yürüyüş gerçekleştirdik. Üyelerimize yönelik Çanakkale şehitlik gezisini gerçekleştirdik. Geziye katılan üyelere Çanakkale Şehitliği'nin her köşesinde yaşananlar anlatıldı. Söz konusu gezinin sahip olduğumuz coğrafyayı daha iyi anlamak ve Atatürk'ün bu savaşlarda göstermiş olduğu olağanüstü çaba, gayret ve kahramanlıklar, dünyada başka hiçbir lidere nasip olamaz. Bu ülkeyi bize yurt olarak canları pahasına bırakanları yerlerinde ziyaret etmek; onların o mücadelesini bir kez daha hatırlamak için bu tür bir faaliyet içerisinde bulunduk.

Yapılması gerekenlerin çoğunu yaptığımıza inanıyoruz

Vali Nusret Dirim başkanlığında Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından kamu-Üniversite-Sanayi işbirliği çerçevesinde madeni eşya ve metal sektörünün sorunlarına yönelik toplantıya odamız üyeleri ile katıldık. Valilik toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda oda başkanımız tarafından gerçekleşen sunumun ardından, Madeni Eşya Sanatkârlar Odasının faaliyetleri ve sektörün temel sorunları hakkında katılımcılara bilgi verildi. KOSGEB tarafından esnafa verilen KOSGEB destekli sıfır faizli kredi imkânından üyelerimizin de yararlanması için odamız tarafından KOBİ beyannameleri ve KOBİ bilgi dokümanlarını KOSGEB veri tabanına kayıtları yapıldı ve bu konuda her türlü destek verilmiştir. Elektrik tesisatçılarımız elektrik kurumuna vereceği iş başlama ve bitirme evrakları odamız tarafından verilip isteyen üyemize abone dosyası ve fen adamı belgeleri hazırlanmaktadır.  Yönetim kurulu olarak sorumlu ve yetkili olduğumuz tüm işleri en iyi şekilde kazandığımız tecrübe ile bundan sonrada yürüteceğiz. Gecen dört yılı değerlendirdiğimizde tarafımızdan yapılması gerekenlerin çoğunu yaptığımıza inanıyoruz.”

Fuarlar devam edecek         

2018-2021 yılları arasında da aynı şekilde hizmetlere devam edeceklerinin altını çizen Akdeniz; “5362 sayılı kanun ve statümüzün emir ve hükümleri gereğince yürütülecek günlük çalışmalar dışında aşağıdaki hususların gerçekleşmesine çalışılacaktır. Mesaj ve web sayfamız üzerinden üyelerimize anında resmi duyurular, kanun, tüzük, yönergeler bilgilendirilmeye devam edilecektir. Esnaf arkadaşlarımıza yenilikleri ve teknolojiyi daha yakından tanıtmak teknolojiye ayak uydurabilmeleri için düzenlenen fuarlara organizasyonlar düzenleyeceğiz. İhtiyaç duyulan mesleklerde seminer, konferans ve bilgi sağlanması için gerekli işlemleri yapılacaktır. Bursa Tofaş, Bursa Renault otomobil, İzmir İzeltaş el aletleri ve odamız faaliyetleri kapsamındaki fabrikaların kabul etmesi durumunda üyelerimizi ziyarete götüreceğiz” dedi.

Gerekli teşebbüslerde bulunmaya devam edilecek

Akdeniz; “Her yıl Muharrem ayı içerisinde esnafımıza ve protokole aşure ikramı etkinliğini devam ettireceğiz. Mübarek Ramazan ayında sponsorlar kanalıyla elde edeceğimiz ramazan kumanyasını üyelerimizin bize bildirdiği ihtiyaç sahiplerine vereceğiz. Elektrik tesisatçılarının topraklama raporu vermeleri için, odamıza yeni model meğer cihazı alınıp üyelerimizin hizmetine sunulacaktır. Odamız ve KOSGEB işbirliği ile Uygulamalı Girişimcilik Kursu Eğitimi gerçekleştirilecek olup, çeşitli bankalarla esnafımıza ve KOBİLERE yönelik yeni avantajlar ve düşük faizli kredi imkânı sunan protokoller yapılacaktır. İhtiyaçlar doğrultusunda meslek dallarını ilgilendiren seminer ve kurslar tertiplenecektir. Bu ülkeyi bize yurt olarak canları pahasına bırakanları yerlerinde ziyaret etmek; onların o mücadelesini bir kez daha hatırlamak için Çanakkale şehitlik gezisini her yıl gerçekleştirme faaliyet içerisinde olacağız. Sizlerin genel sorunlarına her zaman olduğu gibi gerekli önem verilmiş ve çözümleri için kurum ve kuruluşlarla gerekli teşebbüslerde bulunmaya devam edilecek” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535