• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • Bartın 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • Bolu 13 °C
  • Kastamonu 12 °C
  • Zonguldak 15 °C
  • Karabük 14 °C
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi

Bartın Şehitler Müzesi Yapılacak

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, vatanı, milleti ve bayrağı için şehit düşen Bartınlıların anısını yaşatmak için Bartın’dan şehit düşen Mehmetçiklerin isimlerinin ölümsüzleştirileceğini söyledi.
Bartın Şehitler Müzesi Yapılacak

Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem Altunok, beraberinde derneğin ilk Fahri Üyesi Sercan Engin ile birlikte Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ı makamında ziyaret etti. Geçtiğimiz günlerde Dernek Başkanı Altunok tarafından gündeme getirilen Bartın Şehitler Müzesi projesi ile ilgili çalışmaların başlatıldığının müjdesini veren Başkan Akın, Bartın’dan şehit düşen Mehmetçiklerin isimlerinin ölümsüzleştirileceğini söyledi. Vatanı, milleti ve bayrağı için şehit düşen Bartınlıların anısını yaşatmak için eski öğretmen evi karşısında bulunan hava lokalinin bulunduğu alanda müze oluşturulmasıyla ilgili imar ve plan çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Akın, söz konusu alana 2 katlı bir bina düşündüklerini ve bir katının Şehitler Müzesi, bir katının da resim müzesi şeklinde olacağını ifade etti.

Altunok, müze içerisinde kafe için yer istedi

Sohbet havasında geçen ziyarette Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Altunok, Başkan Akın’dan yeni oluşturulacak olan müzede dernek adına kafe olarak işletilebilecek küçük bir yer talebinde bulundu. Müze projesinin önemine değinen Başkan Altunok, şu ifadeleri kullandı; “Sizin derneğimize verdiğiniz destek gerçekten çok büyük. Ne zaman kapınıza gelsek bizleri geri çevirmediniz. Sorunlarımızla yakından ilgilendiniz. Müze konusunda da bize elinizden gelen desteği oldunuz. Projeyi sahiplendiniz.

Derneğin kendi ayaklarının üzerinde kalmasını sağlayalım

Sizden bir ricamız daha olacak. Derneğin ayakta kalması için birçok proje ortaya koyduk. Ancak bazı şeyleri Bartın’da başarmak zor. Derneğin kendi ayaklarının üzerinde kalabilmesi için yeni oluşturulacak olan Bartın Şehitler Müzesi’nde gelen misafirlere ikramda bulunabileceğimiz küçük bir kafe için yer ayırmamız mümkün mü? Müzeyi ziyaret edenlere uygun fiyatlarda burada satış yapabilelim. Böylece derneğimizin kendi ayaklarının üzerinde kalmasını sağlayalım. Sizden bunu rica ediyoruz.”

Gereken yapılır

Dernek Başkanı Altunok’un bu talebine karşılık Belediye Başkanı Cemal Akın, projenin 4-5 yıllık bir proje olduğunu belirterek, plan aşamasına gelindiğinde gerekenin yapılacağının sözünü verdi. Başkan Akın; “Şu anda tamam desem ortada plan yok. İmar çalışmaları tamamlandığında, bina projesi çizilirken bu talebiniz değerlendirilir. Gereken ne ise yapılır” dedi.

Asıl hedefimiz Bartın Şehitler Müzesi oluşturmak

Müze projesiyle ilgili ayrıntılı bilgiler veren Başkan Akın; “Bartın’da ve ülke genelinde yıllardır çok sayıda şehit verdik. Devletimizi ve milletimizi korumakla ilgili yapılan mücadelelerde canını seve seve veren şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Allah mekanlarını cennet eylesin. Bizler Bartın Belediyesi olarak şehitlerimizin anısını yaşatabilmek için eski belediye binasında yapımı devam eden Kent Tarihi Müzesi’nde küçük bir yer ayıracağız. Ancak asıl hedefimiz Bartın Şehitler Müzesi oluşturmaktır. Bu kent müzesinin haricinde bir şehitler müzesini de oluşturmak istiyoruz” diye konuştu.

Bu proje 3-4 yıllık bir iş

Başkan Akın; “Bartın Şehitler Müzesi projemizle ilgili bir parsel belirledik. Bir katında Şehitler Müzesi, bir katında da resim müzesi şeklinde olacak. İnşallah bunu gerçekleştireceğiz. Şehitlerimize ahde vefamız var. Onlar bizim için canlarını veridiler. Hepsine müteşekkiriz. Allah onların şefaatine bizleri de dahil eylesin. Böyle bir çalışmayı da inşallah Allah bize nasip eder. Eski öğretmen evi karşısında bulunan hava lokalinin bulunduğu alana yapmayı düşünüyoruz. Bu alandaki binalar yıkılacak. Kullanılmayacak durumda. İmar ve plan çalışmaları yapılıyor. Bu çalışmalar bittikten sonra bina projesine başlayacağız. Tabii bu proje 3-4 yıllık bir iş. Biz ilk etapta Kent Tarihi Müzesi’nin içerisinde gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Kent Tarihi Müzesi’nde şehitlerimiz için bir bölüm oluşturulacak

Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne desteklerinden dolayı Başkan Akın’a teşekkür eden Dernek Başkanı Altunok; “Geçtiğimiz günlerde fahri üyelik projesinin tanıtımı için Sayın Valimizi ziyaret etmiştik. Bu ziyarette şehit yakınlarının evlere müze kurmakla ilgili sürekli talepleri olduğunu öğrendik. Sayın Valimiz evlere müze kurmak yerine şehirde bir müze kuralım demişti. Derneğin müze projesini sahiplenmesini isteyen Sayın Valimiz, sizi telefonla arayarak yeni yapılan Kent Tarihi Müzesi’nde şehitlerimize de bölüm ayrılıp ayrılmayacağını sormuştu. Yani süreç bu şekilde başladı. Tabii her konuda olduğu gibi bu konuda da bizleri kırmadınız. Eski belediye binasına yapılan Kent Tarihi Müzesi’nde şehitlerimiz için bir bölüm ayırdınız. Bunun için teşekkür ediyorum” dedi.

Projeyi sahiplendiniz

Altunok; “Şehit yakınlarımız evlerinin bir bölümünü müzeye dönüştürmek istiyorlar. Tabii böyle olunca sürekli taziye modunda oluyorlar. Kendilerini yıpratıyorlar. Evlerin müze gibi olması iyi olmuyor. Sürekli anıları hatırlamak insanı yıpratır. Böyle yapmak yerine şehir merkezinde müze kurulması ile ilgili düşüncemizi söylemiştik. Tabii Kent Tarihi Müzesi’nin yanı sıra ayrı bir yerde sadece şehitlerimizin eşyalarının sergileneceği ve hatıralarının yaşatılacağı Bartın şehitleri Müzesi Projesinin de gerçekleştirilecek olması bizleri çok mutlu etti. Şehitlerimizin hatıraları sizin oluşturduğunuz bu iki proje ile canlı kalacak. Ben şunu ifade etmeden geçemeyeceğim Bartın Belediye Başkanı olarak siz projeyi sahiplendiniz. Şehit aileleri ve gazilerimiz adına size şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

19578484_10211626391947709_438041906_n.jpg19553397_10211626388467622_991341237_n.jpg19578199_10211626391347694_1937589464_n.jpg1.jpg

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535