• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Bartın 20 °C
  • Ankara 25 °C
  • Bolu 21 °C
  • Kastamonu 26 °C
  • Zonguldak 16 °C
  • Karabük 21 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Bartın Şoförler Odası Başkanlık seçimi yapıldı

Bartın Şoförler ve Otomobilciler Odası seçimli olağan genel kurul toplantısında mevcut başkan Sinan Amasralı güven tazeledi.
Bartın Şoförler Odası Başkanlık seçimi yapıldı

Sinan Amasralı güven tazeledi

Bartın Şoförler ve Otomobilciler Odası Olağan Kongresi yapıldı. Sinan Amasralı Bartın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı’na yeniden seçildi. Bartın Belediye Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen Olağan Kongreye bin 65 üyeden 95 üye katıldı. Tek liste halinde gidilen seçimde mevcut Başkan Amasralı, kongreye katılanların tamamının oyunu alarak, güven tazeledi.

İl Müdürü Yüzlü’nün önerisi üzerine sınır konuldu

Divan Başkanlığının oluşturulmasının ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra faaliyet ve denetim raporlarının okunması ve ibrası gerçekleştirildi. Oy çokluğu ile faaliyet raporları kabul edildi. Raporların okunmasının akabinde kürsüye gelen Bartın Ticaret İl Müdürü Serpil Yüzlü, Yönetim Kuruluna arsa, emlak alımı, kat karşılığı kurum veya kuruluşlarla ortaklaşa hizmet binası yapması ve bina yapımı, alımı sırasında odayı borçlandırmaya ve kanuni her türlü işlemi yapmasına yetki verilmesiyle ilgili kongre gündeminde yer alan madde için söz aldı. Arsa ve araç alımı konularında bir sınır konulması gerektiğini belirtti. İl Müdürü Yüzlü’nün önerisi üzerine gündem maddesine araç alımı için 200 bin TL ve arsa alımı için 300 bin TL sınır konuldu.

Yine birlikte yapacağız

Üzerlerine aldıkları görevi yerine getirmenin onurunu ve mutluluğunu taşıdıklarını ifade eden Bartın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sinan Amasralı; “8 Şubat 2014 tarihinde yapılan Genel Kurulumuzda sizlerin değerli oylarıyla ve güven duygularıyla işbaşına getirdiğiniz Yönetim Kurulumuz yine karşınızda; üzerimize aldığımız şerefli ve manevi yönden zevkli bir görevi yerine getirmenin onurunu ve mutluluğunu taşımaktayız. Bu toplantımıza katılarak bizleri şereflendiren ve mutluluğumuza ortak olan değerli üyelerimize, saygıdeğer misafirlerimize ve basınımıza teşekkür ederiz. Toplantımız hepimize hayırlı ve uğurlu olsun. İnşallah çok daha güzel işleri yine birlikte yapacağız” dedi.

Sizlere hizmet vermeye devam edildi

Bartın Şoförler ve Otomobilciler Odası 2014-2015-2016-2017 Yılları Faaliyet Raporu’nu okuyan Amasralı, 2014 yılından bugüne kadar yapmış oldukları faaliyetleri de şöyle anlattı: “Bilindiği üzere odamıza ait hizmet binamızda teknolojinin tüm imkânlarından faydalanılarak sizlere hizmet vermeye devam edilmiştir. Odamız lokalinde üyelerimize ücretsiz nişan, düğün, sünnet gibi hizmetler verilmiştir. Taksi duraklarımıza düzenlemeler ve yardımlar yapılmıştır. Minibüs duraklarımıza yardım ve düzenlemeler yapılmıştır. İlimizde bulunan -M- plakalı ticari araçlarda koltuk sayısını 17+1 ve 20+1 şeklinde değiştirilmesi sağlandı. Duraklarımızın havuz sistemine girmesini sağlayarak, karışıklıklar engellenmesi sağlanmaya çalışılmıştır.

D4 yetki belgeleri değiştirildi

Köy hatlarında çalışan minibüslerin hat düzenlemeleri yapılarak hizmet ve çalışma şekilleri düzeltilmeye çalışılmıştır. Oda bütçesi nispetinde ihtiyacı olan üyelerimize maddi yardımlar yapıldı. Odamıza ait vinçlerimiz ve hizmet aracımız üyelerin hizmetine sunulmuştur. Odamız üyelerinden -M- plakalı ticari araç sahiplerinin -D4-yetki belgelerinin değişim yapılması sağlanmıştır.

Gerekli teşebbüslerde bulunuldu

Sizlerin genel ve bölgesel sorunlarına her zaman olduğu gibi gerekli önem verilmiş ve çözümleri için ilgili kurum ve kuruluşlarda gerekli teşebbüslerde bulunulmuştur. Gerek Vergi Dairelerinde gerek Trafik Şube Müdürlüğü’nde gerek Belediyeler ile tüm resmi makamlarda siz değerli üyelerimizin hakkı aranmış ve konuların yakın takipçisi olunmuştur. Sizleri zor durumda bırakan ve sıkıntıya sokan her konuda gerekli girişimlerde bulunulmuş, bizleri aşan konularda üst kuruluşumuz olan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu(TŞOF) ile görüşmeler sağlanmıştır. Amacımız ve gayemiz sizleri en ileriye ve en yücelere çıkarmak, sizlerin seslerini duyurabilmektir. Sizlere hizmet bir görevdir. Sizler ki; Türk insanı ile beşikten mezara kadar birlik olan ve yüce önderimizin Atatürk’ün; Türk Şoförü en asil duygunun insanıdır’ iltifatına mazhar olmuş, değerli insanlarsınız. Odamızın ve Yönetim Kurulumuz çalışmalarını sizlere kısaca sunmuş bulunuyoruz.”

Çok zor bir meslek

Oda Başkanı Amasralı’nın konuşmasının ardından kürsüye gelen Belediye Başkanı Cemal Akın; “Her şeyden evvel düzenlenen bu kongrenin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Elbette zor mesleklerden biri esnaflıktır, bunun da en zor olanların da bir tanesi de şoförlük mesleğidir. Gerçekten zor bir meslek. Zorluklarla rızkınızı kazanmaya çalışıyorsunuz. Allah hiç birinize kaza bela dert vermeden rızkınızı kazanmayı naip etsin. Zaman zaman bazı sıkıntıların olduğu zamanlar oluyor. Bir ara bize verilen yetkiler şimdi tekrar Valiliğe verildi” dedi.

Hayırlı ve uğurlu eylesin

Akın; “Şoför arkadaşlarımız bunu zaman zaman takip etmekte zorlanıyor. Şunu belirtmek istiyorum ki gerek şoförler odamız ile olsun gerek diğer odalarımız ile olsun istişare içerisinde belediye olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Her şeyi kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Çünkü dediğim gibi esnaflık zor ama şoförlük biraz daha fazla zor bir meslektir. Bu dönemde görev yapan bütün arkadaşlarımıza ben teşekkür ediyorum. Bundan sonra görev alacak alan arkadaşlara da başarılar diliyorum. Odalar olmazsa sivil toplum teşkilatları olmazsa bir ilin bir memleketin büyüme şansı yok. Odalar bu yüzden çok önemli. Görev yapan herkese teşekkür ediyorum. Allah kongrenizi hayırlı ve uğurlu eylesin” diye konuştu.

Tek liste ile seçime gidildi

Konuşmaların sonrasında tek listeyle gidilen seçimde mevcut başkan Amasralı güven tazeledi. Bartın Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın yeni yönetim kurulu Asil Üyeleri; “Ali Sinoplu, Muhittin Kibaroğlu, Zekai Özdemir, Ali Özçetin, Remzi Erdem, Özcan Uzun, Bahri Aydın, Şafak Özbay.” Denetim Kurulu Asil Üyeleri; “Arslan Akküp, Ali Topal, Bilal Gök.” Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri; “Ayhan Özçelik, Mehmet Öznazik, Ayhan Erkan, Şerafettin Kırkaya, Necati Eyidoğan, Katip Cumur, Ersin Cebecioğlu, Kahraman Kurt, Ümit Ustaoglu.” Denetim Kurulu Yedek Üyeleri; “İsmail İğneci, Nadir Küçükaltay, Cem Hetemekci.”

Yoğun katılım oldu

Bartın Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul Toplantısı’na Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Taner Çetin, Bartın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sinan Amasralı, Bartın Ticaret İl Müdürü Serpil Yüzlü, SGK İl Müdürü Ekrem Öztekneci, İl Genel Meclis Üyesi Hasan Karakurt, Saadet Partisi Başkan Yardımcısı Yaşar Sinoplu, Bartın Madeni Eşya ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yılmaz Akdeniz, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Ekrem Altunok, Bartın Belediyesi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Zekai Özdemir ile çok sayıda davetli ve oda üyeleri katıldı.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535