• BIST 9792.13
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Bartın 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • Bolu 27 °C
  • Kastamonu 25 °C
  • Zonguldak 19 °C
  • Karabük 28 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Bartın Üniversitesi 9’uncu mezunlarını verdi

Bartın Üniversitesi’nin 9’uncu mezuniyet töreninde 3 bin 377 öğrenci mezun olmanın sevincini yaşadı. Bartın Atatürk Şehir Stadyumu’nda gerçekleştirilen törene, Türkiye’nin 81 ilinden gelen binlerce kişi katıldı.
Bartın Üniversitesi 9’uncu mezunlarını verdi

Bartın Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi. Bartın Atatürk Şehir Stadyumu’nda gerçekleştirilen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Törenin açılış konuşmasını Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun gerçekleştirdi. Uzun; “Bu anlamlı günümüzü ve heyecanımızı bizlerle paylaşan tüm misafirlerimize 9. Mezuniyet törenimize hoş geldiniz diyorum. Büyük emekler vererek önemli bir sürecin sonuna geldiniz. Burada bulunmamızın temel nedeni olan sizlerin mezuniyetinizi içtenlikle kutluyorum. Bugün verdiğiniz emeğin ve yaptığınız fedakârlığın ödülünü alıyorsunuz. Sevinmek, gurur duymak hepinizin hakkıdır. Mezuniyetiniz hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Yeni başarılara imza atacağınıza inancım tam

Rektör Uzun, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı; “Bugün mezuniyetinizin yanı sıra yeni bir başlangıcın da kutlamasıdır. Mezun olduktan sonra pek yakında çalışma hayatına atılıp yeni başarılara imza atacağınıza inancım tamdır. Burada aldığınız eğitimle ülkemizin daha müreffeh ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasında üstlenmeniz gereken sorumluluklar oldukça büyüktür. Yıllar sonra sizleri önemli mevkilerde görmekten gurur duyacağımı da ayrıca belirtmek isterim.

Değerli aileleri canı gönülden kutluyorum

Üniversitemizle olan bağlarınızı bundan sonra da güçlendirerek devam ettireceğinize olan inancım tamdır. Bartın Üniversitesi ailesinin bir ferdi olmak” kavramı, beraberinde güçlü bir aidiyet duygusu getirir. Öğrencilerimiz arasındaki bu bağ, üniversite hayatı ile başlayıp mezuniyetle biten bir zaman dilimiyle sınırlı değildir. Üniversitemiz ile mezunlarımız arasındaki iletişimi güçlendirmek, mezunlar arasındaki dayanışmayı arttırmak, mezunlarımızın desteğini alarak üniversitemizin ve öğrencilerimizin gelişimine katkıda bulunmak gerçekleştirmeyi düşündüğümüz hedefler arasındadır. Bu hedefi gerçekleştirebilmemizde siz mezunlarımızın katılımı ve desteği büyük önem taşımaktadır. Mezunlarımızın bu noktaya gelmesinde en az onlar kadar payı olan ve şu an aramızda bulunan, onları büyük bir özveriyle yetiştiren ve her zaman destekleyen siz değerli aileleri de canı gönülden kutlamak ve sizlere teşekkür etmek istiyorum. Bundan 2 ya da 4 yıl önce buraya kayıt olmaya beraber geldiğiniz evlatlarınızla şimdi gurur duyma vaktidir.  Bize bu gururu yaşatan öğrencilerimizi tekrar tebrik ediyor ve siz değerli ailelerine şükranlarımızı sunuyorum. Gençlerimizin bugüne ulaşmasında bir diğer pay ise akademisyenlerimize aittir.

Çok büyük sorumluluk düşüyor

Gençlerimizin yetişmesi için gösterdiğiniz çabalar elbette ki onların hayatında önemli izler bırakacaktır. Mezun ettiğimiz öğrencilerimiz bu çabalarınız sayesinde edindikleri tecrübe ve donanımı iş hayatlarında karşılaştıkları sorunların çözümünde kullanacak ve sizleri hatırlayacaklardır. Çözüm odaklı, analitik düşünebilen, bilgiyi paylaşabilen ve sürekli öğrenen iş gücünün yetişmesinde öğretim elemanlarımıza çok büyük sorumluluk düşmektedir. Sahip olduğunuz bilgileri, öğrencilerimize en iyi şekilde aktardığınız için sizlere ayrıca teşekkür etmek isterim.

Bugüne kadar 8 bin 845 mezun verdik

Bugün itibarıyla, 14 bin 333 öğrencisi bulunan Üniversitemiz, 536 akademik ve 241 idari insan kaynağı ile eğitim-öğretim hayatına devam etmektedir. Bugüne kadar 8 bin 845 mezun veren Üniversitemizde, halen son sınıfta bulunmaları dolayısıyla mezun olabilecek düzeydeki öğrenci sayımız ise 3 bin 377’dir. Diğer taraftan, bugüne kadar Üniversitemizde 86 bin 403 metrekare kapalı alan inşa edilmiş, açık alan miktarı ise 1 milyon 162 bin 781 metrekareye ulaşmıştır. Sadece bu sayılar bile, Üniversitemizin kısa zaman içerisinde hangi mesafeleri kat ettiğini göstermesi açısından önemlidir. Üniversitemizin bu noktaya gelmesinde görevi kendisinden teslim aldığım Sayın Prof. Dr. Ramazan Kaplan’a da buradan tekrar teşekkür ediyorum.

Birlikte çalışmaya özen göstereceğiz

Bundan sonraki süreçte üniversite olarak kalite geliştirmeye ve bölge ile işbirliğine daha çok odaklanarak sürekli iyileşmeyi önceleyen bir yaklaşım sergileyeceğiz. Bu bir sorumluluk anlayışını da beraberinde getirmektedir. Bunu gerçekleştirmek için tüm iç ve dış paydaşlarımızla birlikte çalışmaya özen göstereceğiz. Bu bağlamda, üniversite ve bölgenin güçlü yanları ile fırsatları katılımcı bir anlayışla analiz edilecektir. Daha sonra belirlenen alanlarda farklılaşma ve odaklanma stratejisi ile üniversitemizin rekabet üstünlüğü elde edeceğine inancım tamdır.

Tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliğine açığız

Üniversiteler kuruldukları bölgelerde ekonomik, sosyal ve kültürel etkileri olan kurumlardır. Diğer görevlerinin yanı sıra özellikle son dönemde, yükseköğretim kurumlarının bölgesel kalkınmada itici güç işlevi görmesi de beklenmektedir. Bu noktada,  bölge odaklı stratejiler geliştirme amacına yönelik olarak tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliğine her daim açık olacağımızı ve bu doğrultuda gayret göstereceğimizi huzurunuzda ifade etmek isterim. 

Lokomotif görevi görecek

Yakın zamanda kurulan Ulus Meslek Yüksekokulu, bölge ile işbirliğinin güzel bir örneğidir. Ulus’ta bulunan Bartın Meslek Yüksekokuluna bağlı programlar bundan sonra Ulus Meslek Yüksekokulu adıyla ayrı bir akademik birim altında toplanacaktır. Böylece Ulus’ta öğrenim gören öğrencilerimiz öğrenci işleri için artık Bartın merkeze gelmek zorunda kalmayacaklar. Orman varlıklarıyla öne çıkan Ulus İlçemize kurulan Meslek Yüksekokulumuz, bölge ile yürütülen işbirliklerinin daha da ileriye taşınmasında lokomotif görevi görecektir. Ulus MYO binasının yapımına katkı sağlayan herkese huzurunuzda tekrar teşekkür ediyorum. Buradan hareketle, Üniversite-Şehir işbirliğinin bundan sonra çok daha ileri noktalara taşınacağına olan inancımı ifade etmek istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken mezuniyetinizin tekrar hayırlı olmasını temenni ediyorum. Son olarak herkesin mübarek Ramazan ayını tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Bartın Üniversitesi ile gurur duyuyorum

Uzun’un konuşmasının ardından değerlendirmelerde bulunan Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç; “Bugün Bartın’ımızda bir sevinci paylaşıyoruz. Bartın Üniversitesi artık Bartın’a da sığmıyor. Bartın, Bartın Üniversitesi ile birlikte büyüyor ve üniversite büyüdükçe Bartın’da büyümeye devam ediyor. Bugün Bartın’a, Amasra’ya Bartın’ın güzelliklerini görmeye gelmiş oldunuz. Bartın’ı gezmeden dönmeyin. Yavrularınızın sevincine ortak oldunuz. Onlar artık birer Bartın sevdalıları. Bartın’ın fahri hemşerihleri. Belki bir kısmı gitmeyecek ama gidenlerde tekrar Bartın’a inşallah gelecekler. Bugün burada Türkiye’nin her köşesinden insan var. Üniversite demek bir şehri Türkiye’ye açmak hatta dünyaya açmak demek. 2008 yılında kuruluş kanun teklifinde imzam olan Bartın Üniversitesi ile gurur duyuyorum onur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerimize yeni hayatlarında başarılar diliyorum

Rektör Uzun’un konuşmasının akabinde kürsüye gelen Vali Nusret Dirim; mezuniyet töreni vesilesiyle Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelenleri Bartın’da misafir etmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, “Bartın Üniversitesi mezunları artık stada sığmıyorlar. Bu bizim için çok güzel bir manzara. 15 bin öğrenciye ulaşan Bartın Üniversitesi. 8 bin civarındaki mezun öğrencilerini Türkiye’nin eğitilmiş insan potansiyeline ekledi. Bu gurur verici tablonun oluşmasında, hiç kuşkusuz Bartın Üniversitesi’nin akademik kadrosunun çok büyük gayreti var” dedi.

Hayırlı olmasını diliyorum

Vali Dirim; “Değerli öğrencilerimiz burada belirli sürede bizlerle hayatı paylaştınız. Sizler artık Bartın’ın gönüllü kültür elçisi oldunuz. Burada yaşadığınız güzellikleri Türkiye’nin her yerinde anlatacağınızı ve güzel duygular içerisinde geçen günlerinizi ömrünüz boyunca hatırlayacağınızı düşünüyorum. Tabi hayat yolculuğunda çok önemli bir virajı almış bulunuyorsunuz. Tabi şu anla iş bitmiyor. Çalışma, hayatın hiçbir dönümünde vazgeçilmez bir gerçek. Ne kadar gayet gösterirseniz o kadar başarınızda aratacaktır. Hayat başarısı ile akademik başarı hiçbir zaman örtüşmeyebiliyor. Akademik başarınızı kendinizde alt yapı gibi kullanacaksınız. Bunun üzerine yeni çalışmalar ve projelerle yolunuza devam edeceksiniz. Ben, sizlerin yeni hayat yolculuğunuza uğurlarken; yolunuz bahtınız açık olsun. Mezuniyetiniz kendinize ve ailenize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Mezuniyet kütüğüne isimler çakıldı

Yapılan konuşmaların ardından Lisans birincisi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencisi Sevim Handan Yılmaz ve ön lisans birincisi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) öğrencisi Sibel Artan mezuniyet kütüğüne isimlerini çaktı.

Tören gösterilerle renklendi

Mezun öğrencilerin hep birlikte kep atmasıyla büyük bir coşkunun yaşandığı, törende Bartın Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterileriyle renklendirdi. Törene, Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu,  ilçe belediye başkanları, öğretim elemanları, il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535