• BIST 8718.11
  • Altın 2244.661
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1498
  • Bartın 4 °C
  • Ankara 3 °C
  • Bolu 1 °C
  • Kastamonu 2 °C
  • Zonguldak 5 °C
  • Karabük 3 °C
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi

Bartın’da geçersiz oylar yeniden sayıldı

31 Mart 2019 Pazar günü gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nin ardından Bartın Belediye Başkanlığı’nı MHP Belediye Başkan Adayı Cemal Akın’ın 169 farkla kazanması üzerine AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı, itirazda bulundu.
Bartın’da geçersiz oylar yeniden sayıldı

31 Mart 2019 Pazar günü gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nin ardından Bartın Belediye Başkanlığı’nı MHP Belediye Başkan Adayı Cemal Akın’ın 169 farkla kazanması üzerine AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı, itirazda bulundu. AK Parti’nin tüm oyların tekrar sayılması talebini görüşen Merkez İlçe Seçim Kurulu, sadece geçersiz oyların tekrardan sayılmasını kararlaştırdı. Bunun üzerine Bartın’daki geçersiz oylar yeniden sayılmaya başlandı. Geçersiz oyların sayılmasıyla 169 olan oy farkı 149’a düştü. Oy sayma işlemini takip eden AK Parti Bartın Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Aldatmaz, ellerinde bulunan rakamlarla Yüksek Seçim Kurulu rakamlarının uyuşmaması üzere seçmenlerimizin hakkını korumak adına oyların yeniden sayılmasını talep ettiklerini söyledi. AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ise sandık müşahitlerinden gelen bilgiler doğrultusunda tespit ettikleri usulsüzlüklerin olduğunu kaydetti.

MHP de itiraz etti

MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik de MHP’nin de Bartın Belediye Başkanlığı başta olmak üzere, Belediye Meclis Üyeliği ve İl Genel Meclisi Üyeliği sonuçlarına itiraz ettiğini açıkladı. Oyların sayımı sırasında salonda bulunan AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, söz alarak dilekçelerinin tüm oyların yeniden sayılması yönünde olduğunu anımsattı. Bunun üzerine İl Seçim Kurulu Hakimi, bütün oyların sayımının haftalar sürebileceğini, Kurul kararı ile geçersiz oyların yeniden sayılacağını hatırlattı.

Kimsenin hakkını yemeyiz hakkımızı da yedirmeyiz

AK Parti Bartın Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Aldatmaz, yaptığı açıklamada, il merkezindeki seçim sonuçlarına itiraz ettiklerini söyledi. Gayret, samimiyet ve tevazu içinde seçim çalışmalarını tamamladıklarını belirtirken siyasette kazananı da tebrik etmeyi bildiklerini vurgulayan Aldatmaz; “Bu konuda kimsenin hakkını yemeyiz ancak kimseye de hakkımızı yedirmeyiz. Oy sayımına ilişkin elimizde bulunan rakamlarla Yüksek Seçim Kurulu (YSK) rakamlarının uyuşmaması üzere seçmenlerimizin hakkını korumak adına oyların yeniden sayılmasını talep ettik. Oyların tekrar sayılması için itirazımızı gerekçeleriyle YSK’ya ulaştırdık. Süreç içerisinde yaşanacak tüm gelişmeleri kamuoyunun bilgisine sunacağız” diye konuştu.

Hepimiz şuanda sonucu bekliyoruz

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ise sandık müşahitlerinden gelen bilgiler doğrultusunda tespit ettikleri usulsüzlüklerin olduğunu kaydederek “Bartın’da seçim sonuçları birbirine yakın geçti. Tespit ettiğimiz usulsüzlükler var. Sandık sonuç tutanakları ile çetelelerde uyuşmazlık var. Arkadaşlarımız geçersiz oyların sandık sonuç tutanaklarına yansıtılırken bazı hatalar tespit etti. Bu hatalar nedeniyle İlçe Seçim Kuruluna itiraz dilekçemizi verdik. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı da kabul etti. 169 fark var ama geçersiz oy sayısı bin 562. Bunların yeniden sayılıp hataların görülmesi anlamında hepimiz şuanda sonucu bekliyoruz. 154 sandıktaki toplam oyların sayılmasını istiyoruz. Çünkü AK Parti’ye yazılması gereken bazı oyların geçersiz sayıldığını ya da AK Parti’ye yazılması gerekirken farklı partiye yazılabileceğini sandık müşahitlerimizden gelen bilgiler doğrultusunda, onların bize gönderdiği dokümanlar ve tutanaklar doğrultusunda itirazımızı yaptık. 169 fark var, bin 562 geçersiz oy var ve bir de diğer oylar arasında AK Parti’nin sayılması gereken oylar başka partiye yazılmışsa onlar da tabi ki tespit edilir. Hep beraber sonucu göreceğiz” dedi.

Oy farkının daha fazla olduğunu düşünüyoruz

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bartın İl Başkanı Ercüment Özçelik de kendilerinin tespit ettiği seçim sonuçlarıyla YSK’nın sonuçları arasında fark olduğunu gördüklerini belirterek, “31 Mart Mahalli İdareler Seçim sonuçları sandığa yansıdı. Sandıkta 169 oy farkıyla Bartın halkı Sayın Cemal Akın’a yeniden seninle dedi. Fakat Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bu sonuçlarla ilgili itirazları söz konusu. Aynı itirazlar Milliyetçi Hareket Partisi için de geçerli. Bizlerde itiraz ettik. Biz aslında bütün sandıkların sayımıyla ilgili itirazlarla bulunmuştuk. Bizim Belediye Başkanlığı, Belediye Meclis Üyeliği ve genel bütün sandıkların sayılmasıyla yani İl Genel Meclisi Üyeliğiyle ilgili itirazlarımız var. Aynı itirazların Adalet ve Kalkınma Partisi için de söz konusu olduğu duyumlarını aldık. Şuanda Merkez İlçe Seçim Kurulu gerekli çalışmalarını yapıyor. Aradaki 169 oy farkının kapanmayacağına olan inancımız sonsuz. Daha da bu oy farkının daha da yükseğe çıkacağını düşünüyoruz. İlahi adaletin tecelli edeceği bir nokta. Devlet burada gereğini yapıyor. Seçim Kurulu Komisyonunda partimizin temsilcileri var. Herkes elinden gelen gayreti gösteriyor. Sonucun hayırlı olacağına inancındayım. Halkın teveccühü Cemal Akın’dan yana oldu. Yine onunla devam edecektir”   diye konuştu.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535