• BIST 9678.88
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Bartın 27 °C
  • Ankara 29 °C
  • Bolu 26 °C
  • Kastamonu 25 °C
  • Zonguldak 26 °C
  • Karabük 32 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

"Bartın'da Sanayiye İhtiyaç Var"

Bartın İl Genel Meclisi, Nisan ayı toplantılarına ikinci birleşimle devam etti.
"Bartın'da Sanayiye İhtiyaç Var"

Gündeminde yer alan konuları görüşmek üzere toplantılarına başlayan Bartın İl Genel Meclisi ikinci birleşim için geçtiğimiz gün Bartın İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun başkanlığında toplandı. Tüm üyelerinin eksiksiz katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Alışkan ile daire müdürleri de katıldı. Bir önceki toplantının karar özeti tutanağının okunmasının ardından gündeme geçilmeden önce Meclis Başkanlığına ulaşılan İl Özel İdaresi’nin 2 atama kararıyla ilgili Meclis’e bilgi verildi; “İl Özel İdaresi Sosyal Tesisleri’nin 2023 Yılı Ücret Tarifelerinin belirlenmesiyle ilgili komisyon raporu, Kurtköy Köyü ticaret alanı amaçlı imar planlarıyla ilgili komisyon raporu, Kanatlı Köyü konut alanı amaçlı imar planlarıyla ilgili komisyon raporlarının görüşülmesiyle toplantı devam etti.

“Herkes buradan istifade edebilir”

Sosyal Tesislerin 2023 yılı ücret tarifenin belirlenmesiyle ilgili Plan ve Bütçe Komisyon raporunun okunmasının ardından Meclis Başkanı Kenan Dursun, kısa bir değerlendirmede bulunurken Meclis Üyeleri’ne bilgi vererek “İnkumu’nda 1 artı 1 olan dairelerimiz var deniz kenarında. Bir de villalarımız var onlar iki katlı. 1 artı 1’ler kamu personeli için 340 TL, kamu personeli olmayana 500 TL, piyasa şartlarını baktığınızda hala bana göre güzel bir rakam, kabul edilebilir bir rakam. Yine villalar da öyle… Kamu personeline bin 150, kamu personeli olmayana bin 500 TL, baktığınızda o da makul. Dolayısıyla Plan Bütçe Komisyonumuz da bu konuda mutabık kalıyor. Değerlendirme yaparken de diğer dışarıdaki kamu misafirhaneleri de dikkate alındı. Gönül ister ki daha çok tesisimiz olsun, daha ucuz olsun, kamu personeli özellikle buralardan daha çok istifade etsin, amaç buydu zaten. Ama imkanlar bu kadar. Yine baktığımızda bugünkü şartlarda kişi başı 300 TL’ye 1 artı 1’de bizim bütün çalışanlarımız kalabilir, bu imkanlar var. Kimseye ulaşılamaz hale getirmiyoruz. Önemli olan bu. Herkes buradan istifade edebilir. Onun için bence makul, artış oranı da normal. Tabi biz Meclis olarak her yıl bu bedelleri belirlememiz gerekiyor. Meclis’ten de geçirmemiz lazım. Bu arada bir tane villa boşta bırakılıyor. Diğerleri kiraya veriliyor. 1 artı 1’lerde 3 tane daire çalışanlara bırakılıyor” dedi. İl Genel Meclisi’nin Nisan ayı gündeminde yer alan “Sosyal Tesislerin 2023 yılı ücret tarifenin belirlenmesiyle ilgili Plan ve Bütçe Komisyon raporu”, Meclis’in oy birliği ile kabul edildi.

“Daha büyük sanayilere ihtiyaç var”

Sonrasında da Kurtköy Köyü ticaret alanı amaçlı imar planlarıyla ilgili komisyon raporu genel görüşmeye açıldı. Bartın’ın daha büyük sanayilere ihtiyaç olduğunu belirten Meclis Başkanı Dursun, “Orada Dubaili bir firma entegre tesis koyacak. Hazine yerinden bin 200 kişi çalıştırma garantisiyle 30 yıllığına orada bir tahsis yapıldı. O tesise bana göre bin 200 kişi de yetmez, öyle bir tesis oluyor çünkü. İnşallah bölgemiz için önemli büyük bir tesis olacak. Tabi benim daha önce de dillendirdiğim bir mesele var. Bizim organize sanayimizi büyütecek alanımız ırmağın karşısında bitti. Bunu Bakanımız geldiğinde de ben ifade ettim. Bizim Bartın olarak 20-30 yılı garanti altına alabilecek bir çıkış yolu bulmamız lazım. 1/100 binlik 25 binlik planlarda biliyorsunuz Esenyurt ve Çeştepe bizdeyken o bölgenin biz uygulama planlarını da burada gerçekleştirmiştik. Sonrasında o bölge Esenyurt, Çeştepe ve birkaç köy daha mücavir alan oldu. Dolayısıyla yaptığımız plan inşallah orada da tekrar hayata geçer. Çünkü Bartın’ın 100 binlikte de 20 binlikte de 2’inci sanayi alanı özellikle Esenyurt bölgesinde görünüyor. Oraya varmadan önce kendi organizemizdeki etrafındaki yerlere göz gezdirdiğimizde öbür karşıda yerin bittiğini gördük. Geriş, Gerişkatırcı ve Yanaz tarafında yapılaşma işi arazi olarak tükendi. Yatırımcı olarak da Bartın’a çok talep var. Bunu da biliyoruz. Böyle MNK gibi 100 dönüm, 50 dönüm, 150 dönüm çok firma var. Benim bildiğim var. Dolayısıyla ırmağın bu karşısında İl Özel İdaresi’nin de yerleri var, hazinenin yerleri var, meralar var orada yer çok. Elektrik hattı, büyük trafo merkezi de orada, altyapı arıtma orada, doğalgaz da orada… Bütün bunlar yatırım yapılmış halde oradayken ırmağın karşısına geçip de o sanayiyi bu tarafa doğru geliştirmek en makul ve en akıllı iştir diye düşündük. Tabi Bakanımız sıcak baktı ama sonrasında hangi adımlar atılacak o da önemli. İnşallah önümüzdeki dönem bunun peşinde koşmamanız lazım. Bu kadar organize sanayi bize yetmez. Bunun kadar daha büyük sanayilere ihtiyaç var. Arkadan gelen bir de genç nesil var. Bunları Bartın’da tutmanın bir tek yolu var. Evet tarım, turizm var ama sanayi de Bartın’da ihtiyaç. Onun için bu da MNK isimli mobilya fabrikası ile başladı” diye konuştu. Gündemde yer alan Kurtköy Köyü Ticaret Amaçlı imar planıyla ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu da Meclisin oy birliğiyle kabul edildi.

“Müdürlüğümüzün de olumsuz görüşü yok”

İl Genel Meclisi’nde Nisan ayı toplantılarının 2. birleşiminde Kanatlı Köyü Konut Amaçlı imar planıyla ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu görüşülerek Meclis’in oybirliğiyle kabul edildi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535