• BIST 9696.99
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Bartın 25 °C
  • Ankara 28 °C
  • Bolu 27 °C
  • Kastamonu 29 °C
  • Zonguldak 22 °C
  • Karabük 28 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Bartın’da umreden gelenlerde pozitif vaka var mı yok mu?

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ve Cumhuriyet Halk Partisi Bartın İl Başkanı Selim Karakaş arasında umreden gelen vatandaşların test sonuçlarıyla ilgili tartışma yaşanıyor.
Bartın’da umreden gelenlerde pozitif vaka var mı yok mu?

Cumhuriyet Halk Partisi Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’un Bartın’da umreden gelen vatandaşlarda virüs testi pozitif çıkan olmadığı yönündeki açıklamalarını eleştirerek, ‘Doğruları açıklayın diye tepki gösterdi. İl Başkanı Karakaş’ın Milletvekili Tunç’a yönelik eleştirileri şu şekilde; “Bizler ilin en büyük mülki amiri Valimizden ve ilin Şehr-i Emini Belediye Başkanımızdan açıklama beklerken açıklamalar ilimiz iktidar milletvekilinden geliyor. Yapılan açıklama da gerçekleri yansıtmıyor. Tarihe not düşme adına Milletvekilimiz Yılmaz Tunç'un açıklamasının ekran görüntüsü üzerine bu açıklamayı yapıyorum. Hastalığı nerden nasıl kimin getirdiğinin önemi yok. Ama umreden gelenlerle ilgili Sayın Vekilimiz Yılmaz Tunç'un hassasiyetini de anlamış değilim. Değerli hemşehrililerim benim aldığım bilgilere göre şu ana kadar Bartın da iyileşip de taburcu olan yok. Hasankadı Beldemizde tespit edilen ve halen yoğun bakımda olan iki hastamızın durumu çok ciddi ve kritik, bu iki hastamız üzülerek söylüyorum ki geçtiğimiz günlerde umreden gelmiş. Hastalardan biri partimizin üyesi 24.02.2020 tarihinde umreden İstanbul'a gelmiş 14 İstanbul’da evde misafir olduktan sonra 10.03.2020 tarihinde Hasankadı'ya gelmiş. Durum böyle olunca milletimiz sizlere nasıl güvenecek? Biz yurttaşlarımıza her zaman olduğu gibi DOĞRULARI söylemeye devam edeceğiz. Ayrıca Testler hala Ankara'ya yapılıyor bilginize. Bizler siyasilerden değil mülki amirlerden ve kentimizi yönetenlerden açıklama bekliyoruz,zira sorumluluk onlarda.Yürekli olun.Şeffaf olun.Doğruları açıklayın.”

İyileşenlerden mi rahatsız oldunuz?

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Milletvekili Tunç, İl Başkanı Karakaş’ın açıklamalarına sosyal medya üzerinden yanıt verdi. Milletvekili Tunç, yanıtında şu ifadeleri kullandı; “CHP Bartın İl Başkanı benim dün akşam sosyal medyadan yaptığım açıklamamdan rahatsız olmuş. CHP İl Başkanı başta olmak üzere bazı şahıslar bu açıklamanın neresinden rahatsız olmuşlar da karalama peşine düşmüş olabilirler; iyileşenlerden mi rahatsız oldunuz? Umre’den gelenlerde pozitif vaka çıkmamasından mı rahatsız oldunuz? Çok şükür sayının yüksek olmamasından mı rahatsız oldunuz? Dün akşam ki açıklamamın doğru olmadığını belirterek, benim umre hassasiyetimi sorgulamaya kalkmışlar. CHP’lilerin umreden gelen vatandaşlarımızla ilgili hassasiyetinin neden kaynaklandığını çok iyi biliyorum. Ama konumuz bu değil. Bugüne kadar halkımızı her konuda doğru bilgilendirmenin gayreti içerisinde oldum ve olmaya da devam edeceğim, Bizim yalanla dolanla işimiz olmaz. Başkaları ile karıştırmasınlar. Bir kez daha tekrar edeyim; Dün akşam şunu ifade etmiştim: “Bartın’da şu ana kadar covid pozitif 8 vakamız var, 3’ü iyileşti, 5 hastanın tedavisi sürüyor. Vakaların tamamı il dışından. Umreden gelenlerde pozitife rastlanmadı. Test kiti ve her tür malzeme, fazlasıyla mevcut. Sağlık çalışanlarımızın gayretleri her türlü takdirin üzerinde.” CHP İl başkanı açıklama yaparak 2 pozitif vakanın Umreden gelenlerde olduğunu belirterek bunu gizlemek gibi bir niyetimizin olduğunu ima edip Umre ile ilgili hassasiyetimizi merak etmiş.

Acaba nasıl bir karalama yapabilirimin peşindeler

Umreden gelen iki vatandaşımız önce İstanbul’a gelmiş ve İstanbul’da 14 gün kaldıktan sonra Bartın’a gelmiş, o nedenle yetkililerce bulaşığın İstanbul kaynaklı olduğu belirtilmiştir. Virüsün nereden kaynaklı olduğunun elbette ki önemi yok, 600 bin kişi Avrupa’dan geldi, 20 bin umreden gelen kişiye haftalardır takılıp kaldılar. Nereden gelirse gelsin hepsi bizim vatandaşımız, tedavileri için herkes seferber olmuşken, sağlık çalışanlarımız kahramanca her türlü riski göze alarak gece gündüz çalışırken beyefendiler sırça köşklerinden klavyenin başına geçmiş sosyal medyadan acaba nasıl bir karalama yapabilirimin peşindeler. Bunların geneli böyle, sürekli karalama, sürekli yalan üretimi ve bunun paylaşıma sokulmasından başka yaptıkları bir şey yok. Bizim işimiz var, sizin hiç akıl karı olmayan kısır tartışmalarınızın içine çekilmek gibi bir düşüncemiz yok, buna vaktimiz de yok.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535