• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Bartın 21 °C
  • Ankara 26 °C
  • Bolu 21 °C
  • Kastamonu 27 °C
  • Zonguldak 16 °C
  • Karabük 23 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

“Bartın’ı cazibe merkezi yapmak zorundayız, yapacağız”

AK Parti Bartın Belediye Başkan Adayı Yusuf Aldatmaz, günümüzde kentlerin sadece yaşanabilir olmasının yeterli olmadığını aynı zamanda cazibe merkezlerine dönüşmesi gerektiğini söyledi.
“Bartın’ı cazibe merkezi yapmak zorundayız, yapacağız”

AK Parti Bartın Belediye Başkan Adayı Yusuf Aldatmaz, günümüzde kentlerin sadece yaşanabilir olmasının yeterli olmadığını aynı zamanda cazibe merkezlerine dönüşmesi gerektiğini söyledi. Bartın’ın doğal değerleriyle cazibe merkezi olmaya aday şehirlerarasında olduğunu söyleyen Aldatmaz, “Bartın’ı Türkiye’nin cazibe merkezine dönüştürmemizin önünde hiçbir engel yok. Şehrimizin içinde barındırdığı değerlerle Bartın’ı Türkiye’nin cazibe merkezi yaparken dünyanın da dikkatini çeken bir şehir hale dönüştürmek için yola çıkıyoruz. Hedeflerimiz büyük. Bartın halkı da büyük hedeflere odaklanmış bir şehir istiyor. Bartın’ın yarınları umut dolu. Halkımızda bu umudun ortağı. El ele, gönül gönüle ve güçlü belediyecilik için Bartın halkı 31 Mart’ta tercihini AK Parti’den yana kullanacak. Kaybedeni olmayacak bu seçimin tek kazananı da Bartın olacak” dedi.

Hedeflerimiz büyük

Bartın’ın sadece Batı Karadeniz bölgesi değil Türkiye’nin cazibe merkezlerinden biri olabilecek potansiyeli içinde barındırdığına dikkat çeken Aldatmaz; “Denizden şehrin içine kadar 15 kilometre mesafe boyunca teknelerin ulaşım sağlayabildiği Bartın Irmağı, 3000 yıllık tarihsel değerlerin eşsiz doğal güzelliklerle bütünleştiği Çeşm-i Cihan Amasra, 80 milyon yıllık Güzelcehisar Lav Sütunları, sayıları 15’i bulan her biri doğa harikası plajlarımız, %52 si Bartın sınırları içerisinde yer alan Türkiye’nin ilk Pan Parkı olma özelliğini taşıyan ve Avrupa’nın Seçkin Milli Parkları Ağı (PANPARKS) üyesi olan Küre Dağları Milli Parkımızla Bartın’ı Türkiye’nin cazibe merkezine dönüştürmemizin önünde hiçbir engel yok. Şehrimizin içinde yer alan değerlerle Bartın’ı Türkiye’nin cazibe merkezi yaparken dünyanın da dikkatini çeken bir şehir hale dönüştürmek için yola çıkıyoruz. Hedeflerimiz büyük. Bartın halkı da büyük hedeflere odaklanmış bir şehir istiyor” diye konuştu.

Türkiye’nin cazibe merkezi olabiliriz

Değerlerini turizme kazandırarak cazibe merkezine dönüşen şehirlerin her yıl milyonlarca turist çektiğine değinen Aldatmaz; “Şehirlerimizin sadece yaşanabilir olması artık o şehirlerin varlığını sürdürebilmesi için yeterli değildir. Şehirler değerlerini parlatabilmeli ve bu değerlerini kazanca dönüştürebilmelidir. Bugün şehrimizin içinden geçip Karadeniz’e dökülen Bartın Irmağı’nın parlatılması ve şehre kazanç kapısı olmasını sağlayabilmeliyiz. Bartın Irmağı’nın her iki yanına kurulacak tesisler, ırmak içinde yapılacak tekne turları ve su sporlarıyla Batı Karadeniz’in değil Türkiye’nin cazibe merkezi olabiliriz. Aynı zamanda dünyanın da dikkatini çekebiliriz” dedi.

Bartın’ı bir bütün olarak ele alacağız

Şehirlerdeki göçü engellemek ve halkın refahını artırmak için şehir cazibesi yaratmanın kaçınılmaz olduğunu sözlerine ekleyen Aldatmaz;  “Bartın’da insanların refah bir yaşam sürebilmesini sağlamak, yatırım ve iş alanlarının genişlemesini sağlamak istiyorsak büyük hedeflere odaklanmamız gerekiyor. Bartın’ı sadece kent merkeziyle ele alamayız. Şehrimizi; ırmağı, plajları, boğazı, Amasra’sı, Küre Dağları Milli Parkı ve Güzelcehisar Lav Sütunları gibi değerlerle ele almalıyız. Eğer bir bütün olarak Bartın’ı ele alır ve bu doğrultuda çalışırsak Bartın her yıl yüz binlerce turistin akın ettiği bir cazibe merkezine dönüşecektir. Tüm bunlar için coğrafi ve doğal güzelliklere sahibiz” diye konuştu.

Şehrimizin değerleri bir fırsat

Aldatmaz, konuşmasının devamında; “Bartın’ı Türkiye’nin dört bir yanında yaşayanların hafızalarına kazımak için yapmamız gerekenleri çok iyi biliyoruz. Şehrimizin imaj sorunu var. Tanınırlık sorunu var. Ne yazık ki Bartın hala Batman ve Bayburt’la karıştırılabiliyor. Türkiye’nin herhangi bir şehrinde yaşayan insanlara sorduğunuzda Bartın’ı doğuda zannedenler oluyor. Bugün Amasra ilçemiz Bartın isminin önüne geçmiş durumda. Bu durum Amasra’mız için elbette gurur verici ancak Bartın’ı da içinde barındırdığı değerleri kullanarak Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmamız gerekiyor. Şehrimizin öz ve doğal değerleri bunun için bir fırsat. Bartın’ı hem fark edilir hem de ilgi çeken bir şehir yapmak istiyoruz. Bartın küçülen ve fakirleşen şehirlerden biri olmamalı. Gelişen, modernleşen ve göç alan Bartın için projelerimiz hazır” diye konuştu.

Bartın’ı işlememiz gerekiyor

Bartın’ın cazibe merkezine dönüştürülmesiyle birlikte mark kent kimliği konusunda da uzman kadrolarla çalışmalarda bulunacaklarını söyleyen Aldatmaz; “Marka kentler barındırdığı değerleri en iyi şekilde koruyan ve geleceğe aktaran şehirlerdir. Aynı zamanda değerlerini en iyi şekilde kullanarak turist, yatırımcı ve öğrenci çekebilen, içinde yaşayan insanlarına en iyi hizmeti sunabilen kentlerdir. Marka kentler hem sosyal hem de dışa dönük şehirler olmakla birlikte girişimci ve davetkar kentlerdir. Bartın neden Kuzeyin yıldızı olmasın? Neden Türkiye’nin parlayan cazibe merkezi olmasın? Neden marka kent olmasın? Bir cevher niteliğindeki Bartın’ı işlememiz gerekiyor. Bunu da tüm Bartın halkıyla birlikte yapacağız” dedi.

Seçimin kazananı Bartın olacak

AK Parti Başkan Adayı Aldatmaz açıklamalarının son bölümünde ise 31 Mart seçimlerinin kaybedeninin olmayacağını ve tek kazananın Bartın olacağına vurgu yaparak, “Sorun üreten değil, sorun çözen bir belediyecilik anlayışıyla bu kenti birlikte yönetecek ve birlikte yarınlara taşıyacağız. Bartın’ın yarınları umut dolu. Halkımızda bu umudun ortağı. El ele ve gönül gönüle güçlü belediyecilik için Bartın halkı 31 Mart’ta tercihini AK Parti’den yana kullanacak. Kaybedeni olmayacak bu seçimin tek kazananı da Bartın olacak” dedi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535