• BIST 9524.59
  • Altın 2506.507
  • Dolar 32.5875
  • Euro 34.5111
  • Bartın 14 °C
  • Ankara 10 °C
  • Bolu 10 °C
  • Kastamonu 12 °C
  • Zonguldak 13 °C
  • Karabük 12 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

‘Bartın’ın karşısına önemli projelerle çıkacağız’

İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, tamamlanan Eylül Ayı toplantıları ile ilgili genel değerlendirmelerde bulundu.
‘Bartın’ın karşısına önemli projelerle çıkacağız’

Başkan Dursun, Eylül Ayı Toplantılarını değerlendirdi

İl Genel Meclisi Eylül Ayı Toplantılarında 14 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Eylül ayı toplantılarına yeri Meclis salonu damga vurdu. Birçok önemli konunun görüşüldüğü toplantılarda en dikkat çeken konu Kilitli Parke Taşı Üretim Tesisi ile ilgili Plan Bütçe Komisyonu’nu tarafından Meclis gündemine gönderilen dosya ve TOKİ 2 Köprüsü, köprü bağlantı yolu zemin etüt ve yapım projesinin kabul edilmesi oldu. İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, tamamlanan Eylül Ayı toplantıları ile ilgili genel değerlendirmesinde 6. dönem meclisi 3 bütçe dönemini başarıyla geride bıraktığını ifade etti.

Her kesimi kucaklayan projeler olacak

Başkan Dursun, açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Öncelikle Eylül Ayı Toplantılarının son birleşimi öncesinde meclisimizi ziyaret eden Sayın Valimiz Nusret Dirim’e şahsım ve meclisimiz adına teşekkür ediyorum. 6. dönem meclisi 3 bütçe dönemini başarıyla geride bıraktı. Şimdi kalan 19 aylık süre içerisinde yine 2 bütçe dönemini daha bu mecliste karara bağlayacağız. 2015 yılı bütçesi İl Özel İdare tarihinde ilk defa fazla veren bir bütçe olarak 12 yıllık bütçe çalışmaları arasında en başarılı bütçe dönemi olarak tarihte yerini aldı. 2016 bütçesi de %98’lik bir gerçekleştirmeyle başarılı olarak geride bakılan bir dönem oldu. Bunun yanında  2017 yılı yarıyıl gerçekleşmelerine bakıldığında burada da iyi bir sonuca ulaşılacak. Eylül ayında Encümen gündemine gelen 2018 Yılı Çalışma ve Yatırım Programını yeni projelerle destekleyerek, Kasım ayı İl Genel Meclis Toplantılarına, Bartın’ın karşısına her kesimi kucaklayan ve Bartın’ı geleceğe taşıyacak olan önemli projelerle çıkacağız. 

Köy içlerinde kilitli parke uygulamalarına hız vereceğiz

Son dönemde yine YPK kararları çerçevesinde ülke genelinde yürütülen çalışmalarla köy gurup yollarında yapılan genişletme çalışmaları ilimizde de yaklaşık 50 kilometrelik bir alanda devam ediyor. Yapılacak çalışmalar kara yolu niteliğinde ve standardı yüksek bir yol çalışması olacak. Genişleme çalışmaları tamamlanan yolların sıcak asfaltla kaplamasının maliyetlerinin yüksek olmasının mevcut kaynaklarla  sonuçlandırmasını geciktirebilir. O nedenle yeni teknolojilerle üretilen ve maliyetleri sıcak asfalta oranla yarı yarıya daha ekonomik olan kuru beton sistemiyle yapılacak tesisin kurulması önemli. Bunun yanında yine YPK kararları gereği köy içlerindeki yol geçişlerinin de kilitli parke taşıyla düzenlenmesi ile ilgili çalışmaların da hayata geçirilebilmesi için kuru beton üreten tesis ile birlikte birbirine modüler olarak kurulumu gerçekleştirilecek olan tesisle Bartın’ın kırsalında yaşayan hemşerilerimizin konforunu artırarak  köy içlerinde kilitli parke uygulamalarına hız vereceğiz. 

Zaman kaybetmeden hayata geçirilmesi şart

Yine kurulacak olan kuru beton tesisiyle  de sıcak asfalttaki maliyeti yarıya düşürerek 30 yıl bozulmayan yeni yolları yaparak gurup yollarında yeni bir tarih yazmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki 5 yıllık dönemde 600 kilometre yol üzerinde yapılacak sıcak asfalt maliyeti 180 milyon  civarında. Aynı iş uygulanacak kuru beton sistemiyle 90 milyona mal edilebilecek. O nedenle projenin 5 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanabilmesi için projenin hayata geçirilmesinin kamu kaynaklarının  da etkili ve verimli kullanılmasına katkı sağlayacak. Bu konuda yürütülecek çalışmaların zaman kaybetmeden hayata geçirilmesi çok önemli. 

13 dosyanın komisyon raporlarını görüştük

5 gün süren Eylül ayı toplantılarında yine çok önemli kararlar alındı. 13 gündemle başlayan Eylül ayı toplantıları eklenen bir madde ile birlikte 14 madde ile tamamlandı. Komisyon süreçleri tamamlanan yine 13 dosyanın komisyon raporları Meclis Başkanlığında değerlendirildi. İl Genel Meclisinin ilk oturumunda gündemin 1.maddesinde yer alan Akaryakıt ve LPG İstasyonu İmar Planı ile ilgili komisyon raporu görüşüldü. İmar ve Bayındırlık Komisyonu’ndan gelen rapor onaylanarak, Amasra İlçesine bağlı Yahyazıcılar Köyü Büyük Meydan mevkiine Akaryakıt ve LPG İstasyonu kurulmasına izin verildi. 

Kurulacak olan tesisler değerlendirildi

Gündemin 2.maddesinde yer alan Tarım ve Hayvancılık Tesisi Alanı İmar Planı ile ilgili komisyon raporu da görüşülerek karara bağlandı. Tarım Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun raporları değerlendirildi. Rapaorların Meclis Üyelerinin tamamının oyuyla kabul edilmesiyle birlikte Merkez ilçeye bağlı Akıncılar Köyü Yeraltı Mevkiine kurulmak istenen Tarım ve Hayvancılık Tesisine de izin verildi. 

Köy Yerleşik Alan Tespiti görüşüldü

İl Genel Meclisinin ikinci oturumunda Ankara’da gerçekleştirilen toplantıya iştirak etme sebebiyle Meclis Başkanlığı görevini İl Genel Meclis Başkan Vekili Hikmet Özdilkural yürüttü. Diğer üyelerin eksiksiz katılımıyla yapılan toplantıda iki gündem maddesi görüşüldü. Ağustos Meclisinde İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havalesi gerçekleştirilen Ören Köyü Köy Yerleşik Alan Tespiti ile ilgili komisyon raporu okunarak, kabul edildi. Devamında 4’üncü sırada yer alan Çöpbey Köyü Köy Yerleşik Alan Tespiti ile ilgili dosyada aynı şekilde sunularak İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu doğrultusunda Meclisin oy çokluğu ile kabul edilmiş oldu.  

Ücret tarifeleri belirlendi

İl Genel Meclisi Eylül Ayı Toplantılarının 3. Oturumu gündeme madde eklenmesiyle başladı.  Meclis gündemine Yeğenli Köyü Tarım ve Hayvancılık Tesis Alını imar planı ile ilgili dosya eklendi. 13 gündem maddesiyle başlayan Meclis gündemi 14’e çıktı. Gündemin 5.maddesinde yer alan 2017 yılı makine ücret tariflerinin belirlenmesi ile ilgili Plan Bütçe Komisyonu’nun raporu okundu. Yapılan değerlendirmenin akabinde komisyon raporu oy birliğiyle kabul edildi. Bu yıl Vidanjör, arazöz ve Paletli asfalt finişeri ile ilgili fiyat tarifesinde yeni uygulamaya gidildi. Kilometre başı fiyat belirlemek yerine kilometre sınırı getirildi. Vidanjör ve arazöz’de 40 kilometreye kadar saati 90 TL iken 40 kilometreden sonrası 110 TL olarak belirlendi. Paletli asfalt finişerinde de 2016 yılında 206 TL olan ücret 250 TL’ye çıkartıldı.

40 köye çöp toplama alanı yapılacak

Gündemin 6.maddesinde yer alan Çöp Toplama Alanı Yapılması Projesinin 2017 yılı ek çalışma ve yatırım programına alınması ile ilgili Plan Bütçe Komisyonu’ndan gelen rapor değerlendirildi. Komisyondan gelen rapor oy çokluğuyla kabul edilerek, 2018 yılında 40 köye çöp toplama alanı yapılmasına karar verildi.

Revize edildi

Gündemin 7.maddesinde yer alan Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün 2017 yılı ek çalışma ve yatırım programına alınması ve revize edilmesi talep edilen projelerle ilgili Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Plan Bütçe Komisyonu’ndan gelen raporlar oy birliğiyle kabul edildi. Maddenin onaylanmasıyla birlikte Sağlıklı Yaşam Merkezi+112 ASİ ve Kemer Köprü 1 Nolu ASM+ASİ yapım işinin 2017 yılı ek çalışma ve yatırım programına alınması kararlaştırıldı. Yine bu madde ile yatırım programında bulunan Gölbucağı Aile Sağlığı Merkezi+112 ASİ projesinin sona ermesi nedeniyle TOKİ Aile Sağlığı Merkezi +112 ASİ olarak revize edilmesi onaylandı. 

TEDAŞ’a kiralandı

İl Genel Meclisi Eylül Ayı Toplantılarının 4. Birleşiminde gündemin 8.maddesine alınan Sosyal Bilimler Lisesi Trafo Alanı ile ilgili dosya görüşüldü. Dosya oy birliğiyle kabul edildi. Bu maddenin kabul edilmesiyle birlikte Şiremirçavuş İlkokulu sınırları içerisinde bulunan 40 metrekarelik alan Sosyal Bilimler Lisesi Trafosu için 25 yıllığına TEDAŞ’a kiralandı.

Önemli bir proje onaylandı

Gündemin 9.maddesinde yer alan TOKİ 2 Köprüsü, Bağlantı Yolu Zemin Etüt ve Yapım Projelerinin 2017 Yılı Ek Çalışma ve Yatırım Programına alınması ile ilgili Plan Bütçe Komisyonu tarafından gönderilen dosya görüşülerek karara bağlandı. TOKİ, Orduyeri, Kaynarca, Dallıca, Kocareis, Akgöz ve Topluca’yı yakından ilgilendiren proje ile 2 kilometrelik ışıklandırmaları ve kanallarıyla birlikte duble yol ile 1 köprüyü içeriyor. Yapacağımız olan yol ve TOKİ 2 köprüsü ile TOKİ 1 köprüsünün bağlantı yolunu hazır hale getirmiş olacağız. TOKİ 2 köprüsüyle ırmağa bir köprü daha yapıldığı zannediliyor. Böyle bir algı oluşmuş. Böyle bir şey yok. TOKİ 2 köprüsü orada 4 köyü birbirine bağlayan ve TOKİ 1 güzergahını yakından ilgilendiren bir yol üzerinde bulunuyor. Burası bir menfez. Biz bu yolu hazır hale getirip, Irmak Islah Projesinin de TOKİ 1 köprüsünden başlamasını sağlamayı hedefliyoruz. 

Köy projeleri revize edildi

İl Genel Meclisi Eylül Ayı Toplantıları 5. Birleşimle sona erdi. 5 Maddenin görüşüldüğü toplantıya Valimiz Sayın Nusret Dirim de katıldı. Gündemin 10.maddesinde yer alan Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün 2017 yılı Çalışma ve Yatırım Programında bulunan 12 adet 1.Kat Asfalt Sathi Kaplama Yol Yapım Projelerinin revize edilerek 2017 Yılı Ek Çalışma ve Yatırım Programına alınması ile ilgili dosya görüşüldü. Plan Bütçe Komisyonu raporu kabul edilerek, 12 köy projesi revize edildi. Maddeye Yazıcılar Köyü 500 metre ve Tuzcular Köyünde 250 metrelik alanda iyileştirilme yapılması eklendi. Gündemin 11.maddesinde yer alan Terkehaliller Köyü Gökhan Demirci’ye ait Tarım ve Hayvancılık Tesisi ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu ve Tarım Komisyonu tarafından Meclis gündemine gönderilen imar planı konusu görüşüldü. Dosya oy birliğiyle kabul edildi. 

Vali Dirim’e tam yetki

Gündemin 12.maddesinde yer alan Kilitli Parke Taşı Üretim Tesisi ile ilgili dosya görüşüldü. Plan Bütçe Komisyonu tarafından tesisin finansal kiralama yoluyla yapılması görüşü sunuldu. Meclis üyeleri de Komisyon raporunu onaylayarak, tesisin finansal kiralama yoluyla yapılmasına karar verdi. Finansal kiralama talebinin kabul edilmesiyle birlikte tesisin yapılabilmesi için Valimiz Sayın Nusret Dirim’e tam yetki verildi. 2017 yılı yatırım programında bu tesisin 1 milyon TL’ye mal olacağını ifade etmiştik. Ancak yapılan araştırmalar sonucu bu tesise ilave olarak kuru beton siteminin olmasına da karar verdik. Tesisin maliyeti 2.5 milyon TL. Bu dosya ile ilgili Sayın Valimize yetki verdik. Kredi almaya veya borçlanma konusunda tüm yetki Sayın Valimizde.

Meclisin oy birliği ile verildi

Kilitli Parke ve Kuru Beton  Tesislerinin” Lising finansal kiralama yöntemiyle yapılabilmesi için idareye borçlanma yetkisi talebinin Plan ve Bütçe Komisyonunda bir ay süren değerlendirmelerinin tamamlanmasıyla Eylül ayı toplantıları öncesi komisyon raporu Meclis Başkanlığına ulaştı. Plan ve Bütçe Komisyonu idarenin bu kapsamdaki talebini yüksek planlama kurulu kararları çerçevesinde değerlendi. Plan ve Bütçe Komisyonu raporu doğrultusunda idareye bu konuda borçlanma yetkisi meclisin oy birliği ile verildi. 

Teknik elemanların kadrosunda düzenleme yapıldı

Gündemin 13.maddesinde yer alan 25 işçinin mağduriyeti giderilecek kadro iptal ve ihdaslarıyla ilgili dosya görüşüldü. Plan Bütçe ve İnsan Kaynakları ARGE Komisyonları tarafından oluşturulan rapor değerlendirildi. Dosyanın kabul edilmesiyle birlikte teknik elemanların kadrosunda düzenleme yapıldı. Gündemin 14.maddesinde yer alan Yeğenli Köyü Tarım ve Hayvancılık Tesis Alanı İmar Planı ile ilgili dosya görüşülerek, İmar ve Bayındırlık Komisyonu ve Tarım Komisyonuna havale edildi. Görüşülen bu madde ile İl Genel Meclisi Eylül Ayı Toplantılarımız sona erdi. Eylül ayı toplantılarında alınan kararların hayırlı olmasını diliyorum. Meclis çalışmalarına katkı veren tüm Meclis Üyelerine ve İl Özel İdare çalışanlarına teşekkür ediyorum.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535