• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Bartın 24 °C
  • Ankara 27 °C
  • Bolu 27 °C
  • Kastamonu 23 °C
  • Zonguldak 19 °C
  • Karabük 25 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

‘Bartın’ın parası yemeye içmeye ve gezmeye harcanıyor’

Ak Parti Belediye Meclis Grup Sözcüsü Yasemin Dora Kurtkaya, Kasım Ayı Belediye Meclis Toplantısında karara bağlanan 2018 yılı bütçesi ile ilgili basın açıklaması yaptı.
‘Bartın’ın parası yemeye içmeye ve gezmeye harcanıyor’


Ak Parti Belediye Meclis Grup Sözcüsü Yasemin Dora Kurtkaya, Kasım Ayı Belediye Meclis Toplantısında karara bağlanan 2018 yılı bütçesi ile ilgili basın açıklaması yaptı. Kurtkaya, açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “10.11.2017 Tarihinde kasım ayı belediye meclisi 2. Oturumumuzda bütçe görüşmeleri ile ilgili gerçekleştirdiğimiz toplantı da Ak Parti grubu olarak Red verdiğimiz bütçede yer alan, muhtarlar ile düzenli toplantılar yapılması 17 bin 550 TL, meslek odaları ve temsilcileriyle toplantılar yapılması 17 bin 550 TL aynı zamanda sivil toplum kuruluşlarıyla toplantılar düzenlenmesi yine 17 bin 550 TL olarak bütçeler ayrıldığını gördük.

Bütçe eşit dağıtılmamış

Toplumun her kesimine ayrı ayrı bütçeler ayrılırken aynı zamanda Başkanın vatandaşlarla bir araya getirilmesini kolaylaştırılacak etkinliklerin programlanması ve yönetilmesi konusuna da 76 bin 50 TL’lik bütçe ayrılmış. Zaten vatandaşlarla bir araya gelen Belediye Başkanının ayrıca vatandaşın arasına kolayca inebilmesi için ayrılan 76 bin TL’nin ne olduğuna itiraz etmiştik. İki taraflı ziyaretlerin icra edilmesi 58 bin 500 TL olarak ve aynı zamanda basın haberlerinin takibine 23 bin 400 TL ayrıldığını, Belediye Gazetesine de 81 bin 900 TL ayrıldığını. Aynı zamanda Özel Kaleme 2 milyon 643 bin TL’lik bir bütçe ayrılmış olduğunu ve İdari özel kalem faaliyetlerinin etkin ve verimli yönetilmesine 495 bin TL ayrılmış olduğunu gördük.

Bütçeye red verdik

Başkanın başkan yardımcıları ve danışmalarıyla toplantılar düzenlenmesine 23 bin 400 TL bütçe ayrıldığını, başkanın birim müdürleriyle toplantılar düzenlenmesine de aynı rakamın ayrıldığını gördük. Kısacası bizler imar ve şehircilik müdürlüğüne 1 milyon 855 bin TL ayrılırken bu miktar diğer kalemlere baktığımızda çok az olduğunu gördük. Yani İmar ve şehircilik müdürlüğüne bu kadar miktar ayrılırken ne yazık ki Özel kaleme bütçeden önemli bir pay ayrıldığını bunun için de Özel Kaleme ayrılan kaynakların daha fazla olduğunu gördüğümüz için bu bütçeye red verdik.

Nasıl yeni bir Bartın kurabiliriz anlayışı olmalı

Sayın Belediye başkanının bize verdiği cevap ise, “Bütün Bartın bilir. Kahvaltı programları düzenleriz, Eğlence programları düzenleriz, olmazsa Samsuna gideriz. 85 Milyonluk bütçeden bahsediyoruz. 84 bin öğün yemek dağıtıyoruz. 15 bin öğrenciye iftar veriyoruz. 4 bin kişiye gıda dağıtıyoruz. Bunu yapmaya da devam edeceğiz. Belediye gazetesi çıkarıyoruz, onu da dağıtıyoruz. Kitapta hazırlıyoruz. Dağıtıyoruz. Müdürlerimi motive etmek için yemekte yiyoruz” ifadeleri kullandı. Bizim anlayışımıza göre Bartın’da belediyecilik Bartın ilimizin büyümesine engel olmak değildir. Bartın’ı marka bir şehir yapabilmek için; yepyeni modern bir imar planı ile nasıl yeni bir Bartın kurabiliriz anlayışı içerisinde olmalıdır.

1 yıl içerisinde 2 defa su zammı yapmak belediyecilik değil

Yollarıyla, yeşil alanlarıyla, alt ve üst yapıları çözümlenmiş bir Bartın, bulunduğu konum itibari ile Allah vergisi doğası ve deniziyle bütünleşmiş Bartın’ımızı parmak ısırtacak projeler üzerine çalışmaktır. Bartın’da belediyecilik, halkımızın kabul edemeyeceği rakamlarla yan yana odalarda görev aldığı müdürleriyle yemekler yiyerek harcamak, yandaşlarıyla Samsun’u gezmek değildir. Vatandaşa vermek istiyorsan, atık su parasını kaldır ya da iyileştir. Ya da 1 yıl içerisinde 2 defa su zammı yapmak değildir. O zaman vatandaştan aldığını vatandaşa vermiş olursun. Yolları yap. Bir kar yağdığında, çarşı içi doğudaki mezra alanı gibi. Vatandaşa vermek istiyorsan önce onu iyileştir.

Belediyecilik gezme ile tozma ile olmaz

Halk otobüslerine yüksek oranla zam yapmak değildir. Belediye Başkanlığı tarafından yapılması planlanan Bartın yeni imar planının halen yapılamaması, planı yapan şehir plancısının ne yaptığı, Bartın da ne ölçekte nelerin değişeceğini, nelerin eklenip, nelerin kaldırıldığı grubumuzca bilinmemekte olup, yeni imar planının akıbetinin de soru işaretleri ile dolu olduğu halkımızca konuşulmaktadır. Gezmekle yemekle uğraşma! Asli görevlerine bak. Toplantıdan sonra 100 vatandaşımızla görüştük. 98’i ‘Belediyecilik gezme ile tozma ile olmaz’ dedi. Ama sizi de anlıyoruz ve takdir ediyoruz ve size saygı duyuyoruz. Her baba yiğidin harcı değildir. Bartın’ın parasını yemeye içmeye gezmeye harcadığını itiraf etmek.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535