• BIST 9693.05
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Bartın 25 °C
  • Ankara 28 °C
  • Bolu 27 °C
  • Kastamonu 29 °C
  • Zonguldak 22 °C
  • Karabük 28 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

BASAD Başkanı Maden’den ASKF Başkanı Altınçubuk’a ağır eleştiri

BASAD BaşkanıMehmet Maden, ‘İl Özel İdare Yolspor’a sahip çıktı’ başlığıyla gazetemizde yayınlanan Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Turgut Altınçubuk’un İl Özel İdare Yolspor ile ilgili açıklamalarının yer aldığı haberin ardından değerlendirmelerde bulundu.
BASAD Başkanı Maden’den ASKF Başkanı Altınçubuk’a ağır eleştiri

‘İl Özel İdare Yolspor’un patronu gibi konuşuyor’

Geçtiğimiz günlerde gazetemizde ‘İl Özel İdare Yolspor’a sahip çıktı’ başlığıyla yayınlanan haberde Bartın Spor Adamları Derneğini hedef alan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Turgut Altınçubuk’un İl Özel İdare Yolspor ile ilgili açıklamaları Bartın’daki spor camiasında büyük yankı uyandırdı. Bartın Spor Adamları Derneği Başkanı (BASAD) Mehmet Maden’in İl Özel İdare Master Yolspor’un amatör spor organizasyonları yerine Türkiye Masterler Veteranlar Ligi’ne katılmasını eleştirmesi ile başlayan tartışma sürüyor.

Yolspor cephesi sessizliğini koruyor

Dernek Başkanı Maden’in eleştirileri sonrası İl Özel İdare Masterler Yolspor cephesi sessizliğini korurken, ASKF Başkanı Turgut Altınçubuk’un açıklamaları tartışmayı farklı bir boyuta taşıdı. Yolspor’un veteranlar ligine katılmasında bir engel bulunmadığını ve üyesi olduğu için İl Özel İdare Yolspor’a sahip çıktığını belirten ASKF Başkanı Altınçubuk’a BASAD Başkanı Maden sert tepki gösterdi.

Projelerini spor kamuoyuna açıklasın

ASKF Başkanı Altınçubuk’un ‘Amatör Spor Kulüplerine sataşmasınlar’ şeklindeki sözlerini eleştiren Dernek Başkanı Maden; “Eleştirme ile sataşmayı birbirine karıştıran ASKF Başkanı İl Özel İdare’nin avukatlığını bırakıp kendisi dışında hiç kimsenin bilmediği projelerini spor kamuoyuna açıklamadır. Altınçubuk Yolspor’un patronu gibi konuşuyor. Futbol tescili silinen ve ASKF’nin üyesi olan Altınçubuk’un sahip çıktığı Yolspor Kulübü amatör sporların neresinde?ASKF Başkanı Turgut Altınçubuk açıklamalarında Yolspor’un futbol tescilinin 4-5 yıl önce silindiğini belirtiyor. Konuşmasının sonunda ise ‘Yolsor benim üyemdir. Ben bu takıma sahip çıkmak zorundayım’ diyor. Her şeyden önce Sayın Altınçubuk 4-5 yıl önce tescili silinen bir takımın neden tekrar ASKF’nin organizasyonları içinde tutamadığını ve veteranlar liginde üyesine sahip çıkacağına kendi tertip ettiği ligde mücadeleye ikna edemediğini açıklamalıdır” dedi.

Futbol tescilleri silinmesine rağmen oy kullanan kulüpler hangileri?

Maden; “ASKF’nin bünyesinde üye olup da tescilleri silinen ve ASKF’nin genel kurulunda oy kullanma hakkına sahip olan kulüplerin isimlerini açıklamaya davet ediyoruz. Çünkü sporda kalıcı başarılar pasif durumdaki kulüplerin ASKF genel kurullarında oy kullanma hakkına sahip olmakla elde edilmiyor. Kalıcı başarılar organizasyonun içinde aktif rol almakla mümkündür. Geçmişte ekonomik zorluklar nedeniyle ligi tamamlayamayıp çekilen takımları gördük. ASKF’nin gerekli desteği 40 yaş üzeri veteran takımına değil, ligden imkansızlıklar nedeniyle çekilmek zorunda kalan alt yaş gruplardaki takımlar için versin. Ayrıca BASAD Bartın’da alternatif veteran takımı kurulmasına karşı değildir. İlgili kurallar ve yasalar dahilinde herkesin takım kurma hakkı vardır. Buna saygı duymak zorundayız. Eleştirdiğimiz konular açıktır. Konunun ASKF Başkanının dediği gibi sataşmayla ilgisi yoktur. BASAD hiçbir şahsa veya kuruma yönelik sataşma içerisinde değildir. Tüm eleştirilere de açıktır. Cevap hakkını her zaman kullanacaktır. Rencide edilen bir kurum varsa o da kuruluşlundan buyana, doğrudan veya dolaylı olarak maruz kaldığı olumsuz tutumlarla mücadele etmek zorunda kalan BASAD’ın kendisidir” diye konuştu.

ASKF’nin desteğini hiçbir zaman göremedik

 BASAD’ın tek amacının sporcu yetiştirmek olduğunu söyleyen Maden, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı; “Sayın Altınçubuk açıklamalarında ‘Başkan Mehmet Maden gelsin, derdini bize anlatsın’ şeklinde bir ifade kullanıyor. Kendisine hatırlatmak isteriz ki BASAD dün kurulmadı. Adresi ülke sınırları dışında değil. BASAD’ın kuruluşundan buyana ASKF’nin desteğini hiçbir zaman göremedik. Kendisine BASAD yönetimi olarak ziyaretlerde bulunduk. Kendisini davet ettiğimiz ödül törenimize dahi iştirak etmediğine şahit olduk. Törenimizle ilgili bir mesajını bile BASAD’tan esirgemiştir. Şimdi Sayın Altınçubuk ‘BASAD’ın derdi ne’ diye soruyor. Bizim derdimiz spora hizmet etmek ve nitelikli sporcuların yetişmesine katkıda bulunarak kulüplerin alt yapı sorunlarını gidermesine destek olmak. Bunu Bartın biliyor. Sayın Altınçubuk da gayet iyi biliyor. Bartın’da bu amaca hizmet etmek için emek harcayan tek sivil toplum kuruluşuyuz.

Eleştirilerimizin muhatabı Yolspor Yönetimi

Biz Bartın’da ki usta kramponları yıllar sonra yeşil sahada ilk kez buluşturan ve kentin ilk veteran takımını kuran bir ekibiz. BASAD Veteranlar kendini klasmanında Bartın’da lokomotif bir takımdır. Bunun yanında kentte ilk futbol okulu projesini hayata geçiren de yine BASAD’tır. Bu projeye diğer amatör kulüplere ve Bartınspor’a da örnek teşkil etmiştir. ASKF Başkanı Sayın Altınçubuk emeklerimizi görmelidir. Bizi kulüplerin içişlerine karışmakla da itham etmemeli, veteranlar ligi ile ilgili eleştirilerimizin muhatabının Yolspor Yönetiminin olduğunu da unutmamalıdır.

ASKF’nin projeleri nelerdir kimse bilmiyor

Sayın Altınçubuk açıklamasında ‘Biz kendi işimize bakıyoruz. Projelerimizi gerçekleştirmek için mücadele veriyoruz’ diyor. Takdir ediyoruz ve ne yapılması gerekiyorsa BASAD üzerine düşeni yapmaya hazırdır diyoruz. Ancak sorun şu ki ASKF’nin projeleri nelerdir? Altınçubuk’tan başka sanıyoruz bu projeleri bilen yok. Örneğin BASAD’ın futbol okulu projesi büyük ses getirdi. Pek çok kulüp için de örnek teşkil etti. Yaptığımız çalışmalar yerel basının olduğu gibi ulusal basının da dikkatini çekti. Projeler için mücadele etmek çok güzel. Ancak önce projelerin ne olduğunu bilmek gerekiyor. ASKF’nin projelerini biz de bilmek istiyoruz. Bizim görevimiz sadece gaztelerin spor sayfaları üzerinden laf yarışına girmek olmamalıdır. Birlikte hareket etmeliyiz. Ancak ASKF bize karşı olan şu anki tutumunu gözden geçirmelidir.

Sporun evrensel içeriğine uygun değil

Sayın Altınçubuk ‘Bu işler öyle kolay olmuyor’ ifadesinde bulunmuş. Bu ifadeye verilecek cevap ancak şu olur. Kolayı zora sokmanın hiçbir anlamı yoktur. Üyeniz olan bir takımın tescilini siliyorsunuz. Zamanı gelince tekrar mücadeleye katılırlar deniliyor. Malaesef kaçan balık büyük oluyor. Söz konusu Yolspor üyeniz ise 40 yaş üstü veteranlar liginde mücadele etmesi hiç mi sizi ve ASKF’yi etkilemez. ASKF’Nin bünyesindeki kulüplerin birçoğu ekonomik zorluklar içinde boğuşurken tescilini sildiğiniz Yolspor’un alt yaş gruplarında geleceğe sporcu yetiştirmek yerine 40 yaş ve üstü eski sporculardan merkezde var olan veteranlar takımına alternatif ikinci bir veteran takımı kurarak mücadele etmesi sporun evrensel içeriğine hiç de uygun bir davranış örneği değildir.

Haddinizden fazla yükü sırtınıza aldığınız

Yolspor’un kurucuları geçtiğimiz yıl Kozcağız BELEDİYE Veteranlar olarak lige katıldıkların da ASKF’nin alt gruplarda organize ettiği müsabakaların da içinde olduğunu gördük. Olması gereken budur. ‘Bu işler kolayu olmuyor’ söyleminin arkasına saklanmanın hiçbir anlamı yoktur. Haddinizden fazla yükü sırtınıza aldınız sözü söylenecek bir ifadedir. 20 yıla yakın bir süredir ASKF olarak Bartın’da çok büyük başarılara imza atılmış gibi kamuoyunun da yanıltmaması gerekir. Doğru olan önündeki zorlukları yenebilecek, aşabilecek projeleri ortaya çıkarıp, sportif başarılara imza atabilecek paydaşları ortaya çıkarıp güç birliği yapmaktır. Okuduğunu ve söylenenleri anlamamak için ayak diretmenin spor katkısı olmayacağı gibi kişilerin kendisine de bir faydası olacağı zor ihtimaldir.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535