• BIST 9054.59
  • Altın 2296.967
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0617
  • Bartın 23 °C
  • Ankara 21 °C
  • Bolu 23 °C
  • Kastamonu 21 °C
  • Zonguldak 27 °C
  • Karabük 23 °C
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi

BASAD’dan eski futbolcu Metin Kabarık’a vefa örneği

Bartın Spor Adamları Derneği(BASAD) tarafından eski Halk Eğitim Müdürü ve Bartınspor’un eski futbolcusu Metin Kabarık için ölüm yıldönümünde anma programı düzenlendi.
BASAD’dan eski futbolcu Metin Kabarık’a vefa örneği

Bartın Spor Adamları Derneği(BASAD) tarafından eski Halk Eğitim Müdürü ve Bartınspor’un eski futbolcusu Metin Kabarık için ölüm yıldönümünde anma programı düzenlendi. 26 Ocak 2017 tarihinde vefat eden Kabarık’a ölümünün birinci yılında büyük bir vefa örneği gösteren BASAD’a teşekkür eden Metin Kabarık’ın eşi emekli öğretmen Sevil Kabarık, konuşması sırasında gözyaşlarına hakim olamadı.

Başkan Akın katıldı

Programa Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, BASAD Başkanı Mehmet Maden, Metin Kabarık’ın eşi emekli öğretmen Sevil Kabarık, oğlu Ahmet Kabarık, dernek üyeleri ve sevenleri katıldı. Saygı duruşu ile başlayan programın açılış konuşmasın BASAD Başkanı Mehmet Maden gerçekleştirdi.

Bizlere ışık oluyor

Kabarık’ın beyefendi kişiliğinin ve centilmen sporculuğunun gençlere ışık tuttuğunu belirten Maden; “12 Temmuz 1946–26 Ocak tarihleri arasına sığdırdığı yaşamında, gençlik yıllarını dolu dolu yaşadığı spor hayatına Bartınspor’un tarihine o yıllarda ilçe konumundaki ilimizin 3 spor kulübü olan Bartın Gençlik, Bartınspor ve Bartın Beşiktaş formalarını lisanslı sporcu olarak terleten ender büyüklerimizdendir. Tarafımızdan gözlemlediğimiz ve büyüklerimizden kendisi hakkında edindiğimiz beyefendi kişiliği ve centilmen sporculuğu bugün bizlere ışık olmaktadır” dedi.

Onların yolundayız

Maden; “Kendi içimizden ve Bartın’ın Metin Ağabeyimiz gibi ebediyete intikal etmiş sporcu ve yöneticilik anlamında hizmetleri olan büklerimize karşı görev ve sorumluluklarımız olduğu inancını taşıyoruz. Gelecek kuşaklara ışık tutacak ve onların sporcu kimliği konusunda yetişmelerine yol gösterecek büyüklerimize her zaman sahip çıkarak onların yolunda olduğumuzu göstermeyi spor adına görev kabul ediyoruz” diye konuştu.

Tüm faaliyet ve etkinliklerimizi sürdüreceğiz

BASAD’ın faaliyetleri ile ilgili de bilgi veren Maden; “BASAD kuruluş amaçları içerisinde yer alan spor kökenli bireyleri bir çatı altında toplayıp spor ve sporcunu önemini ortaya çıkartarak, gelecek kuşaklara doğru istikamette yön verebilme adına çalışmalarını bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da daha azimli bir şekilde sürdürecek. İlimiz tarihinde spora hizmet eden tüm değerli şahsiyetlerin hatıralarını yaşatabilme adına bu ve buna benzer tüm faaliyet ve etkinliklerimizi sürdüreceğiz” dedi.

Beni çok duygulandırdınız

Maden’in konuşmasının akabinde kürsüye gelen Metin Kabarık’ın eşi emekli öğretmen Sevil Kabarık, konuşması sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Eşinin böyle kadirşinas arkadaşları olduğunu görünce çok duygulandığını belirten Sevil Kabarık; “Derneğimizin daveti üzerine buraya geldim. Fakat ne söyleyeceğimiz bilemiyorum. Sizlere baktığımda birçoğunuzu tanıyorum. Bugün eşime bir kez daha hayranlık duydum. Sizin gibi dostlar edinmiş. Ne mutlu ona ve bana. Sizleri tanıdığım için mutluyum. Böyle bir anma gecesini düzenlediğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Çok incesiniz. Bende sizleri tanımaktan memnun oldum. Beni çok duygulandırdınız” diye konuştu.

Bu incelik çok özel ve değerli

Oğlu Ahmet Kabarık ise konuşmasında; “Bu programın düzenlenmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Bugün göstermiş olduğunuz bu incelik çok özel ve değerli. Yaklaşık 25 yıldır Bartın’da değilim. Çocukken babam bizi Bartın top sahasına götürürdü. Çocukluğumdan hatırladığım yüzleri yıllar sonra burada görmek beni mutlu etti. Güzel bir zamandı. Aradan geçen yıllara rağmen o günü bu şekilde hatırlayabilmek farklı. Ben tekrar sizlere şahsım ve ailem adına bir kez daha teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

Allah mekanını cennet eylesin

Son olarak konuşma yapan Belediye Başkanı Cemal Akın, düzenlenen programın anlamlı olduğunu belirterek, Metin Kabarık’a rahmet diledi. Akın; “Metin abiyi futbolculuğundan biliyoruz. Fakat benim İl Başkanlığım döneminde Metin abi ile Halk Eğitim Müdürü iken beraber çalıştık. Birçok yere beraber gittik. Halk Eğitim Merkezinin kurs açılışlarına ve etkiliklerine hep beraber katıldık. Allah mekanını cennet eylesin. Gerçekten dost canlısı birisiydi. Futbolculuğunda da örnek bir kişiliğe sahipti. Tabii bugün bu programın düzenlenmesinde emeği olan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Gerçekten bu tür programlar büyük önem arz ediyor. Ben tekrar Metin abimize Allah’tan rahmet diliyorum. Geride kalanlara rabbim sabır ihsan eylesin” dedi. Yapılan konuşmaların akabinde Metin Kabarık’ın futbolculuk döneminden arkadaşları anılarını paylaştılar. Duygulu anların yaşandığı program Belediye Başkanı Cemal Akın ve BASAD Başkanı Mehmet Maden’in Şeref Defterini imzalaması ile sona erdi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535