• BIST 9010.63
  • Altın 2297.694
  • Dolar 32.3232
  • Euro 35.0564
  • Bartın 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • Bolu 22 °C
  • Kastamonu 16 °C
  • Zonguldak 25 °C
  • Karabük 23 °C
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi

Başhekim Danışman,6 ayda köklü değişikliklere imza attı

Bartın Devlet Hastanesinin acil servis alanında yapılan iyileştirme çalışmaları ile verilen hizmet kalitesi artırıldı.
Başhekim Danışman,6 ayda köklü değişikliklere imza attı

Bartın Devlet Hastanesi Başhekimliğine atanan Uzman Doktor Abdullah Danışman’ın göreve gelmesiyle birlikte Devlet Hastanesi’nde köklü değişikliklere gidildi. Bartın Devlet Hastanesinin acil servis alanında yapılan iyileştirme çalışmaları ile verilen hizmet kalitesi artırıldı. Birçok yeniliğe imza atarak, hasta merkezli bir hizmet anlayışına önem verdiğini herkese gösteren Başhekim Danışman, yaptığı değişikliklerle haksız eleştirilerin yağmuruna tutuldu. Yaptığı değişikliklerden rahatsız olan belli kesimlerin ağır eleştirilerine maruz kalsa da uygulamalardan taviz vermeyerek, hastanenin işleyişine özellikle de acil servise bir düzen getirdi. Acil Servise 10 yataklı yeni müşahede alanı, bekleme salonu, ekrandan sonuçların ve sıranın takibi, hasta danışmanı uygulaması, Gözlem Ünitesi, personel sayısının artırılması, tedavi bölümü, yeni enjeksiyon bölümü, genç ekip oluşturulması, aciliyet durumuna göre hastanın hızlı bir şekilde yönlendirildiği yeni triaj birimi gibi pek çok yenilikle acil servise gelen hastalara özel hastane düzeyinde hizmet veriliyor.

img_9669.jpg

30 yataklı hastane olarak hizmete başladı

1930 yılında şimdiki Endüstri Meslek Lisesinin olduğu binada 30 yataklı hastane olarak hizmete giren Bartın Devlet Hastanesi, 1954 yılında Kırtepe Mahallesi Arifler Sokakta bulunan eski Halk Evi binasına taşınarak 50 yataklı olarak uzun yıllar hizmet verdi. 1964 yılında yapılan ek bina ile 100 yatak, 1991 yılında yapılan diğer ek bina ile 150 yatak kapasitesine ulaştırıldı. İnşaatı 1992 yılında Ömertepesi mevkiinde başlayan yeni hastane hizmet binasına, 21.01.2005 tarihinde taşınmasıyla Bartın halkı modern bir binaya kavuşmuş oldu. 2007 Mart Ayı itibariyle Turgut Işık Sağlık Meslek Lisesinin bir bölümü ilave poliklinik binası olarak hizmete girerken, 2009 yılında ilimiz Göğüs Hastalıkları Hastanesi, 2011 yılında ise ilimiz Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile birleştirildi.

35151260_10214525420541612_8531415396304027648_n.jpg400 yataklı yeni Devlet Hastanesi’nin temeli atıldı

Hastaneye poliklinik hizmeti almak için günlük ortalama 4 bin hasta müracaat ederken, 600-700 hasta ise Acil Servise hizmet almak için geliyor. Hastane, yataklı servis olarak toplamda 452 yatak ile yüzde 90'a yakın doluluk oranıyla hizmet veriyor. 2005 yılından buyana faaliyet gösteren Bartın Devlet Hastanesi’nin fiziki yetersizliği nedeniyle AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’un gayretiyle Sağlık Bakanlığı tarafından Bartın Şiremirçavuş Mahallesi’nde 127 dönümlük arsa üzerine yaptırılacak 400 yataklı Devlet Hastanesi’nin temeli Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan’ın katıldığı törenle atıldı. Müteahhit firma yetkililerinden 30 ayda bitiş sözü alınırken, hastane127 dönümlük arsa üzerinde, 10.253 metrekare oturum alanı ve 94.252 metrekare kapalı alana sahip 12 katlı olarak inşa edilecek. Açık ve kapalı otoparkları ve diğer sosyal tesisleri ile birlikte modern bir görünüme sahip olacak. Yaklaşık maliyeti 198 milyon lira olan hastane binası KDV hariç 158,8 Milyon TL’ye ihale edildi. İnşaat çalışmaların tamamlanmasıyla Bartın, eğitim araştırma hastanesi düzeyinde önemli bir hizmete daha kavuşmuş olacak.

151086,dsc0008jpg.png

Köklü değişikliklere gidildi

Bu büyük yatırımların yanında fiziki yapısı nedeniyle yaşanan sorunlar, personel ile ilgili sıkıntılar ve acil servisin yetersizliği ile ilgili yapılan eletişlerle gündeme gelen Bartın Devlet Hastanesi’nde önemli çalışmalara imza atıldı. Mersin Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanlığı görevinden Bartın Devlet Hastanesi Başhekimliğine atanan Uzman Doktor Abdullah Danışman’ın göreve gelmesiyle birlikte Devlet Hastanesi’nde köklü değişikliklere gidildi. Birçok yeniliğe imza atarak, hasta merkezli bir hizmet anlayışına önem verdiğini herkese gösteren Başhekim Danışman, yaptığı değişikliklerle haksız eleştirilerin yağmuruna tutuldu. Göreve gelir gelmez ekibini kuran Danışman, çalışmalara başladı. İlk olarak hastanenin mevcut durumu, aksaklıkları ve yapılması gerekenleri tespit eden Danışman, sorunların çözümü için önemli adımlar attı. Yaptığı değişikliklerden rahatsız olan belli kesimlerin ağır eleştirilerine maruz kalsa da uygulamalardan taviz vermeyerek, hastanenin işleyişine özellikle de acil servise bir düzen getirdi.

Değişikliklerden hastalar ve hasta yakınları memnun

Danışman’ın göreve gelmesiyle birlikte 6 aylık süreçte hastanede ve özellikle de Acil Serviste yaşanan değişim özellikle nöbet saatleri artırılan, yerleri değiştirilen veya nöbet yazılan personeli memnun etmese de hastaları ve hasta yakınlarını memnun etti. Bekleme alanları, ekrandan sonuçların ve sıranın takibi, hasta danışmanı uygulaması, Gözlem Ünitesi, personel sayısının artırılması, tedavi bölümü, 10 yataklı yeni müşahede alanı, yeni enjeksiyon bölümü, genç ekip oluşturulması, aciliyet durumuna göre hastanın hızlı bir şekilde yönlendirildiği yeni triaj birimi gibi pek çok yenilikle acil servise gelen hastalara özel hastane düzeyinde hizmet veriliyor.

151081,dsc0034jpg.png

Hastalar daha rahat ve konforlu bir şekilde hizmet alıyor

Acil serviste daha önce dar ve sıkışık ortamlarda işlem yapılırken, oluşturulan bekleme salonlarıyla hastalara ve yakınlarına önemli bir alan açıldı. Hastaların daha rahat ve konforlu bir şekilde sıralarını ve sonuçlarını ekranlardan takip edebileceği bir ortam oluşturuldu. Hasta acil servise geldiğinde ilk olarak hasta karşılama bölümüne alınıyor. Durumu acil olan hastalar 112 ile hastaneye gelsin veya gelmesin hiçbir bölüme yönlendirilmeden direkt doktora geçebiliyor. Sarı alanda hastaya acil bir şekilde müdahale ediliyor. Diğer hastalar da triaj bölümünde aciliyet durumuna göre yönlendiriliyor. Enjeksiyon ve kan alma biriminin de daha modern hale getirilerek, kaliteli hizmet verilmesi sağlandı. Acil Yoğum Bakım Ünitesi’nin bulunduğu alana açılan Gözlem Ünitesinde müşahede altına alınan hastalara hizmet veriliyor.  4 saat boyunca hastalara burada müdahale edilebiliyor. 4 saati aşan hastalar da sağlık durumlarına göre servislere yönlendiriliyor veya taburcu ediliyor. Karşılama yönlendirme hizmeti ile hastalara yardımcı olunuyor.

whatsapp_image_2018-05-28_at_18.37.37.jpeg

Acil servis dinamik bir kadro ile hizmet vermeye başladı

Acil serviste çalışan veri giriş, hemşire ve doktor sayılarında artış yapıldı. Acil servis ekibi oluşturulurken çalışanların yaşlarına dikkat edildi. Genç bir kadro oluşturuldu. Yıllardır aynı birimlerde hizmet veren sağlık personellerinin yerleri değiştirildi. Yıllardır aynı birimde çalışanlar üzerinde oluşan metal yorgunluk yer değişiklikleriyle giderildi. Dinamik bir kadro ile acil servis hizmet vermeye başladı. Var olan fiziki alan hastalar için daha elverişli hale getirildi. Hasta merkezli yapılan çalışmaların ne kadar yerinde uygulamalar olduğu Ramazan Bayramında acil serviste yaşanan yoğunlukta sıkıntı yaşanmamasıyla teyit edilmiş oldu.

img_9664.jpg

Çok faydalı bir uygulama

Bilgi işlemle ilgili de bazı değişiklikler yapıldı. Hastaneye gelen bir vatandaşın randevu almadıysa hastane girişindeki bölümden sıra alması gerekiyordu. 8 tane çalışan insanlara sıra vermek için büyük uğraş veriyordu. Bu hizmetin yanında doktorların sekreterlerinin de 8-9 arasında sıra vermelerini sağlandı. Doktor muayeneye başlayana kadar sekreterler de sıra veriyor. Sıra veren sayısının çoğaltılmasıyla sıra bekleyen sayısı azaltılmış oldu.

Palyatif Bakım Merkezi hizmete girdi

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sağlık durumu ağır hastaların son dönemlerini rahat geçirmelerini sağlamak ve yakınlarına destek olmak amacıyla Bartın Devlet Hastanesi ek binasında 17 yatak kapasiteli Palyatif Bakım Merkezi açıldı. Mevcut 10 yataklı Palyatif Bakım ünitesine ilaveten yapılan17 yataklı olan bu ünitenin de açılmasıyla Palyatif Bakım Ünitesindeki yatak sayısı 27’ye çıkarıldı.

img_9655-001.jpg

Kağıtsız çalışan bir hastane hedefi gerçekleştiriliyor

Bartın Devlet Hastanesi Dijital Hastane Seviye-6 (HIMSS EMRAM STAGE 6) kriterlerini yerine getirerek 'Dijital Hastane' unvanı almaya hak kazandı. Hastane, uluslararası düzeyde akreditasyon ve standart modeli olan EMRAM (Elektronik Tıbbi Kayıt Adaptasyon Modeli) Seviye 6 kriterlerini yerine getirerek Sağlık Bakanlığına bağlı toplam 874 hastaneden 166 hastanede bulunan “Dijital Hastane” kategorisine geçti. Sağlık Bakanlığı, Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü, Medipol Üniversitesi ve HIMSS Avrupa işbirliği ile yürütülen Dijital Hastane Sertifikasyon Çalışmalarına bir süre önce başlayan hastane, seviye 2 iken, yeniden değerlendirme sonrası Himss Stage 6 kriterlerini karşılayarak Dijital Hastane Seviye-6 sertifikasını aldı. HIMSS Stage 6 sertifikasyonunu hastane genelinde uygulanarak kağıtsız çalışan bir hastane oluşturulmak isteniyor. Yeni hastanenin de hizmete girmesiyle dünyada sayılı hastanelerde olan HIMSS Stage 7 seviyesinde bir hastane standardını yakalamak hedefleniyor.

img_9667.jpg

Hizmet kalitesini artıracak

Dijital hastaneler; elektronik sağlık kaydı, tele sağlık uygulamaları, uzaktan hastalık yönetimi ile hataları azaltmaya, maliyetleri düşürmeye, hasta memnuniyetini yükseltmeye önemli katkı sağlıyor. Ayrıca dijitalleşme, sağlık hizmetinde mobilitenin elde edilmesini sağlayarak hasta takibi ve toplam sağlık çıktısı açısından eski ile kıyaslanamaz derecede ilerleme getirecek. Bu süreç hastanın sağlık okuryazarlığını önemli düzeyde artırdığı gibi, kendi tedavisinin her alanda ortağı haline gelmesini de sağlayarak, sağlığa erişimin yanında tedaviye erişimi de önemli oranda kolaylaştıracak.

Tek tıkla bilgi elinde

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından toplumun sağlıkla ilgili doğru bilgiye ulaşımını sağlamak, sağlıklı yaşam davranışlarının benimsenmesine katkı sağlamak, sağlık okuryazarlığını artırmak amacı ile sağlığım adlı internet sitesi kullanıcıların hizmetine sunuldu. www.sagligim.gov.tr adresinde “tek tıkla bilgi elinde” sloganı ile yola çıkarak halkın sağlık alanında pek çok farklı konuda ihtiyaç duyabileceği birçok bilgiye ulaşabileceği site 28.05.2018 tarihinde kullanıma açıldı. www.sagligim.gov.tr de ana sayfa, hastalıklar, sağlıklı hayat, seyahat sağlığı, çevre ve sağlık, A-Z sekmeleri yer alıyor. 

  • Yorumlar 3
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
  • Amaç farkındalık yaratmak09 Ocak 2023 Pazartesi 13:49
  • Sağlıklı hayat merkezi sigara bırakma polikliniği hizmette28 Aralık 2022 Çarşamba 16:38
  • Sağlık Bakanlığı Kuraları Ne Zaman Çekiliyor?28 Aralık 2022 Çarşamba 09:04
  • İlaç Sorunu İçin Adım Atıldı28 Aralık 2022 Çarşamba 08:53
  • Dünya Yürüyüş Günü'nde Yürüdüler04 Ekim 2022 Salı 10:01
  • Özel Güvenlik Personelinin Etkinliği Artırılacak07 Eylül 2022 Çarşamba 12:00
  • Kura çekimi 9 Eylül’de07 Eylül 2022 Çarşamba 10:19
  • 5 Yeni Uzman Hekim Atandı24 Haziran 2022 Cuma 10:05
  • “Minik Yüreklere Sessiz Kalmayalım”17 Haziran 2022 Cuma 15:10
  • Ameliyat öncesi PCR testi kalktı06 Mayıs 2022 Cuma 16:30
  • Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0551 120 3535