• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Bartın 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • Bolu 18 °C
  • Kastamonu 21 °C
  • Zonguldak 17 °C
  • Karabük 22 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Basın mensupları kaza anını simülasyon aracında yaşadılar

Simülasyon aracını haber yapmak için Cumhuriyet Meydanı’na giden basın mensupları da trafik simülasyon aracına binerek, kaza anını yaşadılar.
Basın mensupları kaza anını simülasyon aracında yaşadılar

Emniyet kemerinin önemini anlattılar

Karayolları Trafik Güvenliği Haftası dolayısıyla trafik kazalarında yaralanma ve ölüm olaylarını en aza indirmek amacıyla vatandaşlar trafik simülasyon aracına bindirildi. Cumhuriyet Meydanı’na getirilen trafik simülasyon aracı ile vatandaşlara emniyet kemerinin önemi uygulamalı gösterildi. Vatandaşlar ilk etapta aracın içerisine kemer takmadan bindirilerek araçla birlikte döndürüldü. Daha sonra emniyet kemerlerini takarak dönmeleri istendi. Vatandaşların kemersiz bir şekilde çok yavaş dönen aracın içinde dahi zorlandığı görülürken, kemer taktıklarında ise aracın içerisinde hiçbir zorluk yaşamadıkları görüldü.

Farkındalık oluşturuluyor

Yol emniyeti güvenliğini ve emniyet kemerini anlatan bu simülasyon sistemi ile sürücülere emniyet kemeri farkındalığı aşılanıyor. Araç devrilmesi kazasında emniyet kemeri takmanın önemi ve kullanma yararları anlatılıp, simüle edilip gösteriliyor. Katılımcılara araç devrilme kazasının fizyolojik ve psikolojik etkilerini hiçbir riske girmeden hem yaşıyor hem de öğreniyor. Emniyet kemeri simülasyon aracı 360 derecelik bir dönüş yaparak, takla senaryosunu tamamen gerçeğe yakın gösteriyor. Böylelikle katılımcı devrilme ve çarpma senaryolarını simüle ediyor.

26 Mayıs’a kadar Cumhuriyet Meydanı’nda

21-26 Mayıs 2018 tarihleri arasında Emniyet Genel Müdürlüğünce ilimize görevlendirilen “Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı”, 22-26 Mayıs 2018 tarihleri arasında Cumhuriyet Meydanında eğitim amacıyla halkımızın hizmetine sunulacak.

Doğru kemer takmak önemli

Simülasyon aracını haber yapmak için Cumhuriyet Meydanı’na giden basın mensupları da trafik simülasyon aracına binerek, kaza anını yaşadılar. Trafik Simülasyon aracına binen Pusula Gazetesi Muhabiri ve Ajans Bartın Kurucusu Sercan Engin, emniyet kemeri takılı olmadan o an da kaza yapsa camdan uçabileceğini belirterek; "Araç kullanırken yakın mesafelerde dahi emniyet kemerini kullanırım. Ancak emniyet kemerini takmanın da yöntemi var. Yani kemeri takmak yeterli değil. Doğru takmak önemli. Bu araçta bunu da vatandaşlara gösteriyorlar. Bu tür faaliyetlerin önemi büyük. Emniyet kemeri takarken kemerin gergin olması gerekiyor. Yani boşluk olmayacak. Yükseklik ayarı da ayarlanmalı. Kemer kol altında olmamalı. Eğer kol altında olursa hiçbir şekilde kişiyi korumuyor. Yükseklik tam omuzun ortasında olmalı. Doğru bildiğimiz yanlışlardan kurtulmamız gerekiyor. Simülasyon aracıyla 5 kilometre hızla takla atmamıza rağmen etkisini gördük” diye konuştu.

Mesafe dahi olsa emniyet kemerinizi takın

Engin; “Kaza anında emniyet kemerinin önemi büyük. Bu önemi bir kez daha yaşayıp gördük. Ben tüm araç kullanan vatandaşlardan rica ediyorum. Gideceğiniz yer yakın mesafe dahi olsa emniyet kemerinizi takın. Dediklerimizi yaşayıp görmek isteyen vatandaşlarımız Cumhuriyet Meydanı’na gelip görebilirler. Ben inanıyorum ki bu simülasyon aracına bindikten sonra bir daha asla emniyet kemeri takmadan araçlara binmeyi akıllarından dahi geçirmeyecekler. Emniyet kemerimizi takalım, canımızı kurtaralım” dedi.

Emniyet kemeri takalım hayata bağlanalım

Simülasyon aracının yetkilisi Baş Polis Recep Yüksel ise emniyet kemerinin önemini anlatmak için Bartın’a geldiklerini ve vatandaşlara uygulamalı olarak emniyet kemerinin önemini anlattıklarını söyledi. Sözlerinin devamında araç içerisinde bulunan su ve kola şişesi ile teneke kutu gibi içeceklerin trafik kazası sırasında ölüm ve yaralanmalara yol açtığını belirten Yüksel; “50 mg su şişesinin ağırlığı trafik kazası esnasında 30 kat artıyor. Araç 50 kilometre hızla giderken yapılan kaza olur ve takla atılırsa, araç içerisinde bulunan su şişesi ve teneke kutu içerisindeki içecekler insanların hayatını kaybetmesine veya yaralanmalarına sebep oluyor. Emniyet kemeri takarak hayata bağlanalım” şeklinde konuştu.

Kazalar sonrasındaki ölüm oranlarını azaltıyor

Yüksel, “Emniyet kemeri takılması kazalar sonrasındaki ölüm oranlarını azaltmakta ve yaralanmaları ciddi şekilde düşüşler sağlamaktadır. Bu bakımdan emniyet kemerinin insan yaşamı için çok önemli olduğunu ve bunun bütün kullanıcılar tarafından takılması gerektiği hususunda bir fikir birliği oluşturmak istiyoruz. Özellikle Türkiye’de son yıllarda karayollarında çok önemli iyileştirmeler gerçekleştirildi. Bölünmüş yol uygulaması ile ortaya çıkan yeni karayolları trafik kazalarının meydana gelme sebepleri içerisinde yer alan yol darlığı gibi çeşitli nedenleri ortadan kaldırdı. Bugün trafik kazalarının oluş nedenlerine baktığımızda, ağırlıklı olarak, sürücülerin herhangi bir nedenden dolayı dikkatsizliği, ihmali ve aşırı sürat gibi nedenlerden dolayı tek taraflı kazaların meydana geldiğini görüyoruz. Özellikle bu tür kazalarda emniyet kemerinin takılmamış olması da ölümlere sebep olabilmekte ve yaralanmaları daha farklı boyutlara taşıyabilmektedir. Emniyet kemeri uygulaması ile hayata tutunma adına önemli bir uygulama olduğunu herkesin çok iyi bildiğini tahmin ediyoruz. Bu simülasyon aracı emniyet kemeri takıldığında ne tür faydalar sağladığını insanların kendileri görerek ve içinde bulunarak yaşamalarına ve tanımalarına fırsat verecektir. Temennimiz, kazaların olmaması ama olduğu takdirde de bunun en az can kaybıyla, yaralanmalarla sonuçlanmasıdır” dedi. 

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535