• BIST 9079.97
  • Altın 2330.986
  • Dolar 32.3639
  • Euro 34.9782
  • Bartın 17 °C
  • Ankara 13 °C
  • Bolu 12 °C
  • Kastamonu 11 °C
  • Zonguldak 18 °C
  • Karabük 16 °C
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi

Başkan Adayı Aldatmaz, canlı yayında soruları yanıtladı

AK Parti Bartın Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Aldatmaz, katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu.
Başkan Adayı Aldatmaz, canlı yayında soruları yanıtladı

AK Parti Bartın Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Aldatmaz, katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Programda projelerini ana başlıklar halinde anlatan Aldatmaz, ayrıntılı proje tanıtımının 16 Şubat’ta yapılacağını ifade etti. Kendisine sorulan sorulara içtenlikle yanıt veren Aldatmaz, imar planı başta olmak üzere trafik ve su sorunlarının yanı sıra İnkumu Tünel projesi, Bartın Limanının genişletilmesi ve TOKİ Köprüsü konularında açıklamalar yaptı.

İmar Planını revize edeceğiz

İlk olarak İmar Planına değinen Aldatmaz, Bartın halkının kendisine görev vermesi durumunda planın mutlaka revize edileceğini söyledi. Aldatmaz; “İmar planı konusunda büyük ciddi itirazlar var.  Bu itirazlar imar planında birçok şeyin yanlış olduğunu açıkça gösteriyor. İmar planları şehirlerin geleceğini şekillendiren ve o şehirlerde yaşayan insanların menfaatlerini korumak amacıyla yapılan planlardır. Eğer bize görev verilirse ilk işlerimizden biri şu anda yapılan imar planını revize etmek olacak. Bunun için Bakanlıktan bir üst planı bile revize etmemiz gerekebilir. Gerektiği takdirde bunu da yapacağız. İmar planını revize ederek mağduriyetleri mutlaka gidereceğiz. Kimseyi imar planı ile mağdur edemeyiz. O arazi ve mülkler insanların geleceği. Bartın’ın gelişimine uygun imar planını kimseyi mağdur etmeden ortaya koyacağız. Bartın’da imar planını revize ederken mevcut imar sürecini de sekteye uğratmayacağız. Yani herhangi bir mağduriyeti olmayan ve mevcut planla devam etmek isteyenler bu planla süreci devam ettirebilecekler. Bizim öncelikle ve mutlaka revize edeceğimiz alanlar mağduriyet yaşamış insanların alanları olacak” dedi.

Trafik sorununu çözeceğiz

Bartın’da ki trafik sorununa da değinen Aldatmaz; “Bartın’ın trafik sorununun imar planlarıyla beraber çözülmesi gereken sorunlar. Şehrimiz belli bir noktaya odaklanmış durumda. İmar Planı ile şehrin cazibe noktalarını genişletebilirsek zaten trafikte de bir rahatlama sağlanacaktır.  Bartın’da tüm yolların tek şeride düşürülmesi gerekiyor. Bunun içinde gerekli çalışmaları yapacağız. Şehir içinde iki ayrı noktada otopark yapacağız. Hangi noktalara olduğunu 16 Şubat tarihinde tüm projelerimizi açıklarken kamuoyuna duyuracağız. Trafik sorunu tek bir kişinin çözeceği iş değildir. Biz bu sorunu uzman görüşleriyle ve halkımızın da görüşlerini muhakkak dikkate alarak çözeceğiz” diye konuştu.

Ne gerekiyorsa yapacağız

Aldatmaz; “TOKİ Köprüsü daha yakın bir noktadan geçmeliydi. Şu anda yapılan köprü sanayinin içine çıkıyor ve zigzaglı bir şekilde ana yola ulaşıyor. Belediye Başkanımızı ziyaret ettiğimde TOKİ Köprüsünün daha yakın bir noktadan yapılmamasının sebebini sordum. Bana Karayollarının çıkış iznini vermediğini söyledi. TOKİ’de ki vatandaşlarımızın kullanacağı bir köprü değil. Belediye Başkanımız maalesef işin kolayına kaçmış. İleride fayda sağlayacak bir köprüdür ama bugün TOKİ’de oturan vatandaşlarımızın tercih edeceğini sanmıyorum. Şehirleri şehir yapan köprüleri ve meydanlarıdır. Bartın Irmağı gibi değerli bir ırmağı olan bir şehirde daha fazla köprü yapılması gerekir. Hala 1800’lü yıllarda yapılan köprüleri kullanıyoruz. Biz bunun için ne gerekiyorsa yapacağız. Tüm ihtiyaç noktalarını şehrin kimliğine ve doğamıza da en uygun köprülerle donatacağız” diye konuştu.

İnkumu ile Bartın'ı sahil şehrine dönüştüreceğiz

İnkumu'na tünel sözü veren Aldatmaz; “İnkumu’nun bir kimlik sorunu var. İnkumu şu anda bir köy. Suyu belediye götürüyor ve gelirleri belediye alıyor. Ama yol sorunu doğduğunda belediye benim sorunum, benim alanım değil diyor. İnkumu’nun kimlik sorununu çözmemiz gerekiyor. İnkumu’nun Bartın’ın mahallesi olması gerekiyor. İnkumu ile birlikte Bartın bir sahil şehri olacaktır. Bunu da sağlayacak olan yegane hizmet ulaşımı kolaylaştıracak tüneldir. Tünel çıkışına yapacağımız otoparkla da İnkumu’nun en yoğun dönemlerindeki trafik-otopark sıkıntısını rahatlatacağız. İnkumu ile Bartın'ı sahil şehrine dönüştüreceğiz. Irmağımızla beraber entegre şekilde İnkumu'nu Bartın'ın turizm merkezlerinden biri haline getireceğiz. Turizm şehri olacaksak bunun başlangıcı İnkumu’dur. Ayrıca İnkumu tünelinin dışında İnkumu tepesine teleferik ve seyir terası da yapabileceklerimiz arasında." dedi.

Bartın’ı çıkmaz sokak olmaktan kurtaracağız

Bartın Limanının genişletilmesi gerektiğini belirten Aldatmaz; “Zamanındaki yöneticilerimiz gerçekten çok akıllıca bir davranışta bulunarak Bartın Limanını Bartın Belediyesine kazandırmışlar. Bartın Limanı belediyenin en iyi gelir getiren noktalarından biri. Bizim amacımızda limanın potansiyeliyle birlikte gelirini artırmak. Potansiyelin artmasıyla daha çok kişiye iş sahası açılacağı gibi artan gelirle birlikte de Bartın’a daha iyi hizmetler sunulabilir. Bir yöneticinin asli görevi kaynak yaratmak ve kaynakları da en verimli bir şekilde kullanmaktır. Bartın Limanını RO-RO ve turizm gemilerinin de kullanabileceği şekilde düzenleyeceğiz. Turistler bu sayede Bartın Irmağını kullanarak şehrin merkezine kadar gelebilecekler. Bartın limanı gerekli yatırımlarla Bartın’ı çıkmaz sokak olmaktan kurtaracaktır" şeklinde konuştu.

Hafif raylı sistem gelecek

"Bartın Üniversitesi ve kent merkezi arasına hafif raylı sistem kuracaklarını kaydeden Başkan Adayı Aldatmaz; “Bartın Üniversitesi ve kent merkezi arasına hafif raylı sistem kurarak tüm öğrencilerimizi ve o bölgemizin insanlarını rahatlatacağız. Halk otobüsü ve minibüsler yine seferlerine devam edecekler. Halk otobüsü ve minibüsçüler arasındaki sıkıntıları da çözeceğiz. İnsanları karşı karşıya getirmeye gerek yok. Bartın Belediyesi her paraya sıkıştığında hat sattı. Şimdi onlarda mağdur. İnsanımızı da mağdur etmememiz lazım" dedi.

İçilebilir ve ucuz su olacak

Aldatmaz; “Su alt yapımızda ciddi kaçaklar var. Su alt yapımıza bugüne kadar gerekli önem verilmemiş. Bir kere suyun alt yapısının tamamen düzenlenmesi gerekiyor. Bizim amacımız Bartın'a gelen suyu artırıp fiyatını da indirmek. İnsanlarımıza çeşmelerden içilebilir ve ucuz su sözü veriyoruz. Bu öncelikli projelerimizden birisidir. Su hayattır diyoruz ve insanlarımıza içilebilir, ucuz suyun müjdesini veriyoruz” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535