• BIST 9089.86
  • Altın 2324.419
  • Dolar 32.3609
  • Euro 34.9286
  • Bartın 18 °C
  • Ankara 15 °C
  • Bolu 15 °C
  • Kastamonu 13 °C
  • Zonguldak 18 °C
  • Karabük 19 °C
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi

Başkan Akın, 2017 yılı bütçe kesin hesabına red oyu veren muhalefete sordu

Bartın Belediye Meclisi Mayıs Ayı Toplantıları, Belediye Başkanı Cemal Akın Başkanlığında gerçekleştirildi.
Başkan Akın, 2017 yılı bütçe kesin hesabına red oyu veren muhalefete sordu

Bartın Belediye Meclisi Mayıs Ayı Toplantıları, Belediye Başkanı Cemal Akın Başkanlığında gerçekleştirildi. 13 gündem maddesiyle başlayan toplantıda 6 gündem maddesi komisyonlara havale edilirken, 7 gündem maddesi de karara bağlandı. 2 oturumda gerçekleştirilen toplantıda 2.oturum öncesi verilen arada toplanan Plan Bütçe Komisyonu gündemin birinci maddesinde yer alan 2017 Mali Yılı Bütçe Kesin Hesabı ve Yönetim Dönemi Hesabını görüştü. Meclis gündeminde en dikkat çeken konu bu maddeye AK Partili ve CHP’li Belediye Meclis Üyelerinin red oyu vermesi oldu.

Celil Çil göreve başladı

AK Parti Bartın Milletvekili Aday Adaylığı için Ak Parti Bartın Belediye Meclis Üyeliği’nden istifa eden Yasemin Dora Kurtkaya’nın yerine Celil Çil göreve başladı. Mayıs ayında alınan kararlarda söz sahibi olan Çil, Ak Parti Bartın Belediye Meclisi 8.sıra adayı olarak Ak Parti sıralarında ki yerini aldı.

Allah utandırmasın

Muhalefetin bütçe ile ilgili maddeye red oyu vermesine tepki gösteren Belediye Başkanı Cemal Akın, 2017 yılı bütçesini ‘başarılı bir bütçe’ olarak nitelendirdi. Göreve yeni başlayan Celil Çil’e başarılar dileyerek sözlerine başlayan Başkan Akın; “Gündemimize geçmeden önce Celil kardeşime hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Allah utandırmasın. Başarılar diliyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde burada inşallah dönemi hep birlikte sonlandıracağız. Tekrar hayırlı uğurlu olsun. Bugün ilimizin için önem arz eden 13 maddeyi değerlendirerek memleketimiz için önemli kararlar alacağız” dedi.

Başarılı bir belediye var

Gündemin birinci maddesine muhalefetin red oyu vermesini anlayamadığını belirten Akın; “Söz konusu bu maddede herhangi bir olumsuzluk yok. Burada başarılı bir bütçe var. Başarılı bir bütçe neden reddedilir? Başarılı bir bütçe ile 2017 yılını geride bıraktık. Denk bir bütçemiz var. Gelir ve giderlerimiz ortada. Tabii aynı zamanda başarılı bütçe ile birlikte de başarılı bir belediye var.  Çok şükür Allah utandırmasın” diye konuştu.

İnkum Eğitim ve Dinlenme Tesislerinin ücreti belirlenecek

Toplantının birinci oturumu gündemin birinci maddesinde yer alan 2017 Mali Yılı Bütçe Kesin Hesabı ve Yönetim Dönemi Hesabının Plan Bütçe Komisyonu’na havle edilmesiyle başladı. Gündemin ikinci maddesinde yer alan Bartın Belediye Başkanlığı İnkum Eğitim ve Dinlenme Tesislerinin 2018 yılına ait günlük konaklama ücret tarifesinin görüşülmesi de Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi. Gündemin üçüncü maddesinde yer alan Bartın Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin kabulü talebi görüşüldü. Madde oy birliğiyle kabul edildi.

Gecen Köyü belediye sınırlarına dahil edilecek

Gündemin dördüncü maddesinde yer alan Aladağ Mahallesi, tapuda 765 ada, 56, 57, 58, 59, 60, 62 parsel no’ lu taşınmazlarda imar plan değişikliği talebinin görüşülmesi, gündemin beşinci maddesinde yer alan Bartın Belediyesi sınırlarına bitişik olan Gecen Köyünün Belediyemiz sınırlarına alınması talebinin görüşülmesi, gündemin altıncı maddesinde yer alan Orduyeri Mahallesi, tapuda 485 ada, 8 parsel nolu taşınmazın bitişiğindeki ekli folyede “a” ile gösterilen kısmın yoldan ihdası talebinin görüşülmesi ve gündemin yedinci maddesinde yer alan Aladağ Mahallesi, tapuda 560 ada, 5 parsel nolu taşınmazın bitişiğindeki ekli folyede “a” ile gösterilen kısmın yoldan ihdası talebinin görüşülmesi talebi İmar Komisyonu’na havale edildi.

Müzeye giriş ücreti 2 TL

Gündemin 8.maddesinde yer alan Plan Bütçe Komisyonu2ndan gelen Bartın Belediyesi Kent Tarihi Müzesi giriş ücretlerinin belirlenmesi talebi görüşüldü. Belediye Meclis Üyelerinin tamamının oyuyla müzeye giriş ücreti 2 TL olarak belirlendi.

Adliye Hizmet Binası için yol yapılacak

Gündemin dokuzuncu maddesinde yer alan İmar Komisyonu’ndan gelen Balamba Mahallesi, tapuda 725 ada, 28 parsel nolu taşınmazda imar plan değişikliği talebi kabul edildi. Gündemin onuncu maddesinde yer alan İmar Komisyonu’ndan gelen Gölbucağı Mahallesinde yapımı devam eden Adliye Hizmet Binası için trafiği aksatmamak amacıyla karayolu yol bağlantısı amacıyla hazırlatılan Nazım İmar Planı Değişikliği ve Uygulama İmar Planı Değişikliğinin onaylanması talebinin görüşüldü. Yol geçecek olan yerde vatandaşların yeşil alanı bulunması nedeniyle vatandaşlardan muvafakatname alınmasına karar verildi.

Tuzcular ve Çeştepe mücavir alana dahil edildi

Gündemin on birinci maddesinde yer alan İmar Komisyonundan gelen Karaköy Mahallesi, tapuda 1424 ada, 2 ve 3 parsellerde imar plan değişikliği talebi kabul edildi. Gündemin on üçüncü maddesinde yer alan İmar Komisyonundan gelen Bartın Belediyesi hizmetlerinin yapılabilmesi için Belediyemiz mücavir alan sınırlarına bitişik olan Tuzcular Köyü ile Çeştepe Köyünün mücavir alana alınması talebi görüşüldü. Meclis Üyelerinin tamamının oyuyla madde kabul edildi. Gündemin on üçüncü maddesinde yer alan İmar Komisyonu’ndan gelen Kemerköprü Mahallesi, tapuda 1529 ada, 1 parsel nolu taşınmazda imar plan değişikliği talebi de kabul edildi. 

AK Parti ve CHP red oyu verdi

Tüm maddelerin görüşülmesinin akabinde Meclise ara verilerek, Plan Bütçe Komisyonu’nda gündemin birinci maddesinde yer alan 2017 Mali Yılı Bütçe Kesin Hesabı ve Yönetim Dönemi Hesabı görüşüldü. 2.oturumda ilgili maddeye AK Partili ve CHP’li Belediye Meclis Üyeleri red oyu verirken, MHP’li Belediye Meclis Üyelerinin oyuyla kabul edildi. Toplantı Bartın Belediyesi Haziran ayı Toplantısının 1 Haziran Cuma Günü saat: 17.00’da yapılmasına karar verilmesi ile son buldu.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535