• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Bartın 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • Bolu 28 °C
  • Kastamonu 28 °C
  • Zonguldak 22 °C
  • Karabük 29 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Başkan Akın, 23 Nisan parkının açılışını çocuklarla birlikte yaptı

Kemerköprü Mahallesi İl Özel İdaresi alt tarafında yapılan Bartın Belediyesi 23 Nisan Parkı düzenlenen törenle hizmete açıldı. Yoğun katılımın olduğu programda parkın açılışını Belediye Başkanı Cemal Akın çocuklarla birlikte yaptı.
Başkan Akın, 23 Nisan parkının açılışını çocuklarla birlikte yaptı

Kemerköprü Mahallesi İl Özel İdaresi yan tarafında bulunan alanda Bartın Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılan Bartın Belediyesi 23 Nisan Parkı için açılış töreni düzenlendi. Açılış törenine; Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, MHP Kadın Kolları Başkanı Nuran Akmaz, MHP Merkez İlçe Başkanı Murat Demir, Bartın Madeni Eşya Sanatkârları Odası Başkanı Yılmaz Akdeniz, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çocuk halk dansları gösterileri beğeni topladı

Açılış töreni Bartın Belediyesi tarafından ilimizde gerçekleştirilen 23 Nisan Çocuk Şenliklerine katılmak üzere Bartın’a gelen Makedonya, Bosna Hersek, Gürcistan ve Azerbaycan çocuk halk dansları gösterileri ile başladı. Gösteriler, açılışa katılanlar tarafından büyük alkış aldı. Gösterilerin akabinde programın açılış konuşmasını Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın gerçekleştirdi.

Hava kirliliği yüzde 80 azalmış vaziyette

Başkan Akın; “Bartın Belediyesi 23 Nisan Parkı’nı 23 Nisan Pazar günü gerçekleştirecektik. Fakat hava durumu yağmurlu olduğu için açılış programını 22 Nisan Cumartesi’ye aldık. Parkımızın içerisinde basketbol ve futbol oynanabilecek alanlarımız var. Vatandaşlarımız kamelya şeklide yaptığımız alanda oturabilecekler. Kondisyon aletleriyle spor yapabilecekler. Bartın’ın önemli meselelerini hallettikten sonra bu tür sosyal alanların yapımına yoğunlaşmaya başladık. Bartın’da doğalgaz meselemiz vardı. 2017 yılında bu sorunu sonlandırıyoruz. 400 Kilometre yol ve 600 kilometre de kaldırım yaptık. Bu sene artık bitecek. Sonlandığında Bartın’da hava kirliliği seviyesi en aza inecek. Bu yıl ise verilere göre yüzde 80 azalmış vaziyette. Bu iyi bir gelişme” dedi.

Su sorununu ortadan kaldırdık

Su sorunun da çözüldüğünü belirten Akın; “Su sorunu artık son erdi. Evlerden akan suları içemiyorduk. Hatta çamaşırları dahi yıkayamıyorduk. Bulanık akıyordu. Ağustos Aylarında susuzluk çekiyorduk. Çayır Köyü’nden yeraltı nehri bulduk. 14 bin ton ilave suyu Bartın’a getirdik. Şimdi 6 bin ton su daha ilave etmekle ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz. Artık Bartın’ın 30 yıl su meselesi yok. Uzun vadeli çalışmalar da yapıyoruz. Bartın’ın 100 yıllık suyunu halletmeyle ilgili bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Biz geleceği düşünüyoruz. 40-50 yıllık çalışmalara imza atıyoruz” diye konuştu.

Bartın’ın kanalizasyon sorununu da çözdük

Başkan Akın; “Önemli bir sorun da kanalizasyondu. Her gün 3 bin ton kanalizasyon Bartın Irmağına akıyordu. Bu sorunu da çözdük. Yaptığımız Arıtma Tesisi ile kanalizasyon işini halletmiş olduk. Yollara 35 trilyon nakit para harcadık. 2 trilyonunu sadece doğalgazdan aldık. Geriş belediye tarafından karşılandı. Vatandaşlardan yol katkı parası da almadık. Kanun alabilirsin diyor. Benden önce ki dönemlerde alınmış. Ancak biz hiç almadık. Almaya kalksak köşe başındaki dairelere 4 milyar, içerdeki dairelere 2 milyar gelir. Ancak bunu ödeyecek olan var. Ödeyemeyecek olan var. Bu nedenle biz vatandaşlarımıza yük etmeden bu çalışmalarımızı yapıyoruz. Ben parayı buluyorum. Arkadaşlarımız çalışıyorlar. Tüm birimlerimizle çok iyi çalışıyoruz. Bu saydığım paralar bütçede hazır. Asla para olmadan iş yapmıyorum. Asla belediyeyi borçlandırmıyorum. 40 trilyon borç ödedik. Çok şükür belediyeyi borçlandırmadan çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu parkımızı Allah hayırlı uğurlu eylesin” ifadelerini kullandı.

Elmas Sitesi yönetiminden Başkan Akın’a çiçek

Başkan Akın’ın konuşmasının akabinde Elmas Sitesi yönetimi Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’a gerçekleştirilen park çalışması için teşekkür ederek, çiçek taktim etti. Çiçeği alıp torununa Kemal Asaf’a veren Başkan Akın, daha sonra çocuklarla birlikte Bartın Belediyesi 23 Nisan Parkının açılışını gerçekleştirdi.

img_3340.jpgimg_3354.jpgimg_3369.jpgimg_3375.jpg

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535