• BIST 9764.17
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Bartın 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • Bolu 24 °C
  • Kastamonu 22 °C
  • Zonguldak 16 °C
  • Karabük 24 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Başkan Akın, Bartın halkını termik santral tehdidi altında olan kavşak suyuna sahip çıkmaya davet etti

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, şehir merkezindeki 175 halk çeşmesinden ve Bartın Belediyesi’ne ait tankerlerle vatandaşlara ve civar köylere ücretsiz olarak her gün dağıtımı yapılan kavşak suyunun termik santral tehdidi altında olduğunu belirtti.
Başkan Akın, Bartın halkını termik santral tehdidi altında olan kavşak suyuna sahip çıkmaya davet etti

1947-1949 yılları arasında çok zor koşullarda insan gücüyle Bartın’ a kadar ulaştırılan ve yaklaşık 70 yıldır Bartın halkının severek tükettiği, türkülere ve belgesellere konu olmuş, geleneksel ve folklorik anlamı da bulunan çok değerli bir doğal kaynak olan kavşak suyu termik santral tehdidi ile karşı karşıya bırakıldı. Şehir merkezindeki 175 halk çeşmesinden ve Bartın Belediyesi’ne ait  tankerlerle vatandaşlara ve civar köylere ücretsiz olarak her gün dağıtımı yapılan kavşak suyunun termik santral kurulması halinde büyük zarar göreceği ifade edilirken, vatandaşların sağlıklı içme suyu ihtiyacının karşılanamayacağı belirtildi. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ın Termik santralin kavşak suyuna vereceği zarar ve termik santral kurmak isteyen şirketle ilgili bugün saat 10.30’da Şadırvan’da basın açıklaması gerçekleştireceği ifade edildi.

Günde 500 ton su dağıtılıyor

Kavşak suyunun önemiyle ilgili sürekli her ortamda düşüncelerini paylaşan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, 2009 yılında göreve geldiklerinde kavşak suyu anlamında da büyük sıkıntıların yaşandığını ve her gün uzun kuyrukların oluştuğu çeşmelerin 3 günde bir aktığını belirterek, kavşak suyu havzasında yaptıkları araştırma ve hummalı çalışmalarla suyu çeşmelerden her gün akıtıp halkın kaliteli ve sağlıklı içme suyu ihtiyacını karşıladıklarını söyledi. Akın, açıklamasında; Kaman Köyü’ndeki havzasından itibaren oluşturulan hatlarla Orduyeri tepesindeki su deposuna gelen kavşak suyunu, oradan mahallelerde ve mücavir alan sınırları içerisinde yaşayan 100 binin üzerinde vatandaşa 175 kavşak suyu çeşmesi ve 3 su tankeri aracılığıyla ulaştırdıklarını belirterek bu çerçevede günde 500 ton su hizmeti verildiğini ifade etti.

100 binin üzerinde vatandaşımızın içme suyu ihtiyacını karşılıyor

Başkan Akın; "Biz göreve gelmeden önce 3 gün arayla bir saat akan  kavşak suyunu çeşmelerimizden her gün akıtmaya devam ediyoruz. Çeşmelerimize ilaveten 3 adet tankerimizle de mahallelerimize kavşak suyu hizmeti veriyoruz. Kaman Köyü'nden Orduyeri deposuna, oradan da çeşmeler ve tankerlerimiz vasıtası ile kalitesinden hiç bir şey eksilmeden berrak şekilde halkımıza sunduğumuz kavşak suyumuz, 100 binin üzerinde vatandaşımızın içme suyu ihtiyacını karşılıyor. Belediye olarak, vatandaşlarımızın bu hizmetimizden de en güzel şekilde kesintisiz olarak istifade etmesi için ne gerekirse yapmaya devam ediyoruz” dedi.

Kavşak suyumuzu korumak için mücadele ediyor

Kavşak suyunun termik santral tehdi ile karşı karşıya olduğunu belirten Başkan Akın, tüm Bartınlıları destek olmaya davet etti. Başkan Akın; “Şehir merkezindeki 175 halk çeşmesinden ve Bartın Belediyesi’ne ait tankerlerle vatandaşlara ve civar köylere ücretsiz olarak her gün dağıtımı yapılan büyük önem verdiğimiz kavşak suyumuz termik santral tehdidi altında. Kavşak suyumuz; 1947-1949 yılları arasında çok zor koşullarda insan gücüyle Bartın’ a kadar ulaştırılmış ve yaklaşık 70 yıldır Bartın halkının severek tükettiği, türkülere ve belgesellere konu olmuş, geleneksel ve folklorik anlamı da bulunan çok değerli bir doğal kaynaktır. Kavşak suyu yok olursa aile bütçenizden açılacak delik çok büyük. 1 adet damacana 7 TL olduğuna göre, kavşak suyu yok olursa, aile bütçenize bir ayda sağladığı 210 TL tasarruf da yok olacak. Belediye olarak kavşak suyumuzu korumak için mücadele ediyor ve sizden destek bekliyoruz” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535