• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Bartın 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Bolu 8 °C
  • Kastamonu 9 °C
  • Zonguldak 12 °C
  • Karabük 10 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Başkan Akın, çevreci gençlerle bir araya geldi

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, TEMA Vakfı Bartın İl Temsilcisi Filiz Aslan Karaca ve TEMA Vakfı üyeleriyle Gazhane Parkı’nda bir araya geldi.
Başkan Akın, çevreci gençlerle bir araya geldi

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, TEMA Vakfı Bartın İl Temsilcisi Filiz Aslan Karaca ve TEMA Vakfı üyeleriyle Gazhane Parkı’nda bir araya geldi. TEMA Vakfı Bartın İl Temsilcisi Filiz Aslan Karaca ve TEMA Vakfı üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda Başkan Akın; “Belediyecilik insanın doğumundan ölümüne kadar her ihtiyacını karşılamak. Bunların içinde en önemli unsur çevre, su, toprak ve havadır. Bunların muhakkak korumamız gerekiyor ki gelecek nesillere aktarabilelim. Bartın Belediyesi olarak bu amaçla tüm gücümüzle çalışıyoruz. Bu anlamda TEMA Vakfı da havasa, suya, doğal bitki örtüsüne sahip çıkıyor. İşte bu yüzden biz TEMA Vakfının emrindeyiz” dedi.

Birlikten güç doğar

Programda konuşan TEMA Vakfı Bartın İl Temsilcisi Filiz Aslan Karaca; “Ben doğaya sahip çıkan 7’den 70’e herkese teşekkür ediyorum. Bugün burada farklı meslek gruplarından ve öğrencilerimizden TEMA üyesi ve gönüllüleri ile bir aradayız. Her biriniz, çevrenizde çevre bilinci kazandırmaya çalışıyorsunuz. Bize her zaman güç veriyorsunuz. Desteklerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. Hepinizin katkılarıyla bunu daha da arttıracağımıza inanıyorum. Tek başımıza, hiç birimiz hiçbir şey yapamayız. Fakat birlikten güç doğar. Bugün de bir arada olmamız, bu geniş katılım gerçekten çok sıcak bir enerji verdi. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde ve her zaman destekleriyle yanımızda olan Belediye Başkanımız Cemal Akın’a da hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum. Sayın Başkanımızın desteklerinden dolayı kendisine TEMA Vakfı Genel Merkezi adına bir teşekkür mektubunu teslim etmek istiyorum. Katılımlarından dolayı tüm üyelerimize ve gönüllülerimizle birlikte Genç TEMA üyelerine de ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Tüm gücümüzle çalışıyoruz

Programda son olarak değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Cemal Akın ise; “Şunu belirtmek isterim ki belediyecilik insanın doğumundan ölümüne kadar her ihtiyacını karşılamak. Bunların içinde en önemli unsur çevre, su, toprak ve havadır. Bunların muhakkak korumamız gerekiyor ki gelecek nesillere aktarabilelim. Bartın Belediyesi olarak bu amaçla tüm gücümüzle çalışıyoruz. Özellikle termik santralle mücadele ediyoruz. Benim bu mücadelem çok uzun zamandır devam ediyor. Belediye Başkanı olarak da devam ediyor. Şu anda mahkemeliğiz. Bizim kavşak suyumuz gitmek üzere. Çevre Bakanlığına 1/100 binlik projelerle ilgili itirazda bulunduk. Mücadelemiz bundan sonrada devam edecek. Yoksa biz havamızı kaybedeceğiz, suyumuzu kaybedeceğiz” dedi.

Artık yenilenebilir enerjiye geçtiler

Termik santralle ilgili Dortmund Lünen’de bir termik santrali gezdiklerini ve kendilerine yetkililerin Almanya’nın artık yenilenebilir enerjiye geçtiği ifade ettiklerini söyleyen Başkan Akın, şu ifadeleri kullandı; “Duisburg’da dünyanın en modern termik santrali iki yıl evvel kapatıldı. Orada baca yüksekliği konusunu sordum. Bu konuda çok mücadele ediyoruz. Bacaların 250 metre olduğunu ancak artık bacaların kalktığını söylediler. 1989 yılından bu yana dünyada baca sistemi olmadığını söylediler. Şimdi buraya baca kurulursa 1980 model geliyor. Çevreye duyarlı diye böyle bir şey yok. Artık kül depolaması bile yok o yerlerde. Onu bile kapatıyorlar. Bu havamızın kirletilmesi, ağaçların yok edilmesi demektir.

Her türlü sahip çıkma mecburiyetimiz var

Bir Elektrik Mühendisi olarak enerjiye karşı gelmem mümkün değil. Ben hidroelektrik santrale karşı değilim ama birine karşı geldim. Ulupınar’dan gelen suyun üzerine santral kurmaya kalktılar. Suyumuzu yok edeceklerdi. Ülkemize enerji lazım ama yapılacaksa yerinin burası olmadığını ifade ettik. Dünyada su meselesi var. Benim canım çıkıyor suyu nerede bulacağım konusunda. Bartın sular şehri diyorlar ya öyle bir şey yok. Bizim çevreye her türlü sahip çıkma mecburiyetimiz var. Elbette yol, kanalizasyon ve diğer çalışmalarımız olacak ama diğer taraftan doğalgaz ile havayı koruyacağız. Bir taraftan iyi bir su getirmeye çalışacağız.

Sahip çıkmamız gerekiyor

TEMA Vakfı havasıyla, suyuyla, doğal bitki örtüsüyle ne varsa sahip çıkıyor. İşte bu yüzden biz TEMA Vakfının emrindeyiz bunun bilinmesin istiyorum. Ben sizinle beraberim. Bartın’da havamıza, suyumuza, bitki örtümüze daha çokta insanımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Hep beraberce mücadeleye devam etmek lazım. Tabi çevre endüstri dengesini koruyarak. O dengeyi korumazsak bu seferde işsizlik olur ve sıkıntılar meydana gelir. Koruma noktasında hep beraber olacağımıza inanıyorum. TEMA Vakfımızla zaman zaman istişarelerde bulunuyoruz. Bugün burada olduğunuz içinde teşekkür ediyorum.” Programın sonunda Başkan Akın’a TEMA Vakfına desteklerinden dolayı Bartın İl Temsilcisi Filiz Aslan Karaca tarafından teşekkür mektubu takdim edildi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535