• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Bartın 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • Bolu 24 °C
  • Kastamonu 21 °C
  • Zonguldak 16 °C
  • Karabük 21 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Başkan Akın, Engin’in sorularını yanıtladı

Belediye Başkanı Cemal Akın, muhabirimiz Sercan Engin ile röportajında 2019 yerel seçimlerinde aday olup olmayacağı, AK Parti’ye geçip geçmeyeceği, Milletvekili Yılmaz Tunç’un Belediye Başkan Adayı olacağı iddiaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Başkan Akın, Engin’in sorularını yanıtladı

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, muhabirimiz Sercan Engin'in 2019 yerel seçimleri ve belediye çalışmalarıyla ilgili sorularını yanıtladı. Başkan Akın, 2019 yerel seçimlerinde aday olup olmayacağı, AK Parti’ye geçip geçmeyeceği, Milletvekili Yılmaz Tunç’un Belediye Başkan Adayı olacağı iddiaları ve belediye çalışmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 2019 yerel seçimlerinde bir dönem daha Bartın Belediye Başkanlığı’na aday olmak istediğini belirten Akın, Ak Parti’ye geçeceği yönündeki iddialara da ‘Böyle bir teklif gelmedi. Benim de başka bir partiye geçme gibi bir düşüncem yok. Yani böyle bir şey kesinlikle yok” dedi. AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’un Bartın Belediye Başkanlığı’na aday olacağı yönünde ki iddialar için ise Başkan Akın, ‘Bu beni ilgilendiren bir konu değil. Kişiyi ve partisini ilgilendirir. Ben işime bakıyorum’ diyerek, TOKİ bölgesine yapılacak olan Çiftlik Projesinin de müjdesini verdi. 113 bin metrekarelik alana yapılacak olan proje yürüyüş yollarını, havuzu, macera parkını, şehir kulesini, köy kahvesini, köy meydanı, köy evini, gözleme evini, piknik alanlarını, kümes hayvanlarının da içerisinde gezdiği alanları içeriyor. Yaklaşık 15 milyona mal olacak olan proje ile ilgili çalışmalara kısa sürede başlanılması bekleniyor.

img_9266.jpgBir dönem daha adayım

2019 yerel seçimlerinde aday olacağını belirten Başkan Akın; “2019 yerel seçimleriyle ilgili daha önce konuşmuştum. Ancak adayım dememiştim. Sadece Milletvekilliğini düşünmediğimi söylemiştim. Şunu ifade edeyim. İnşallah halkımız teveccüh gösterirse bir dönem daha Bartın Belediye Başkanlığını düşünüyorum. Allah nasip ederse, milletimiz teveccüh gösterirse ve teşkilatımız uygun görürse bir dönem daha aday olmayı düşünüyorum. Bartın’ı geleceğe taşıma adına birçok yapacağımız iş var. Alt yapıları bitirdik. Üst yapıyı bitirme adına bir dönem daha devam etme kararı aldım” dedi.

Ben iyi bir partiliyim ama partici değilim

AK Parti’den Bartın Belediye Başkanlığı’na aday gösterileceği yönünde ki iddiaların asılsız olduğunu söyleyen Akın; “Benim böyle bir düşüncem olmadı. Tabi adı geçen siyasi partiden de böyle bir talep olmadı. Böyle bir şey yok. Seçildiğim parti Milliyetçi Hareket Partisidir. Ben iyi bir partiliyim ama partici değilim. Bunlar farklı şeyler. Biz burada insanların siyasi görüşüne göre hareket etmedik. Ben insanlara 3 şeyi hiç sormam. ‘Nerelisin? Adın ne? Görüşün ne ve nereye oy verdin?’ şeklinde soruları hiç sormadım. Bundan sonra da sormayacağım. Biz hizmet için uğraşıyoruz. Bize insanlar bu partide, bu yapıda değer verdiler. Allah nasip ederse bu yapıda da devam edeceğiz” diye konuştu.

Millet ne derse o olur

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’un Bartın Belediye Başkan Adayı olacağı yönündeki iddialara ise Başkan Akın; “Benim bu konuda yorum yapmam doğru olmaz. O onların meselesi. Her parti bir aday çıkartacak. Allah hayırlar versin. Millet ne derse o olur. Bu konuda benim bir şey demem mümkün değil. Çünkü buna halk karar verecek. Halk ne derse o olur.

333.jpgTOKİ Köprüsünü DSİ yapacak

TOKİ Köprüsü ile ilgili soru üzerine Başkan Akın, bu konuda insanların kafalarının karıştırıldığını söyledi. Bartın’da 5 yere köprü yapılması gerektiğini belirten Akın; “Biz imar planlarımızda değişik yerlere köprü koyduruyoruz. Şimdi olur mu? Olmayabilir. Ancak biz planımıza koyalım. İleride olabilir. Hiç kimse projelerin yapılmasına engel olmuyor. Kimse bu proje yapılmasın demez. Prosedür denen bir şey var. Irmak Islah Projesinde şu anda tadilat yapılıyor. DSİ tarafından bu proje üzerindeki değişiklikler tamamlandığında köprü ile ilgili de çalışmalar yapılacak. Bunu Sayın Bakan ve Sayın DSİ Müdürü de dile getirdi. Bu çalışmayı Bartın Belediyesi yapmayacak. DSİ yapacak. Yapılmasın diye kimse frene basmıyor. Bunu ne benim durdurmaya yetkim var ne de bir başkasının. Böyle bir şansı yok kimsenin. Yapılacak olan her şey Bartın’ın avantajına. Köprünün yapılacağı alanda kamulaştırma yok. Bu konuda insanların kafaları karıştırılıyor. Irmak ıslahında olabilir. Ancak köprü yapımında böyle bir kamulaştırma yok. Biz burada 18 yapacağız” şeklinde ifade etti.

1-002.jpgÇiftlik Projesini hayata geçireceğiz

TOKİ bölgesinde gerçekleştirilecek olan Çiftlik Projesinin de müjdesini veren Akın; “113 bin metrekarelik TOKİ tarafında bizim bir alanımız var. Bu alanla ilgili bir proje çalışması yaptık. Proje çalışmaları tamamlandığında başlayacağız. İnsanların parka girdiklerinde hiç çıkmak istemeyecekleri bir alanı oluşturacağız. Yürüyüş yolları, havuzu, macera parkı, şehir kulesi, köy kahvesi, köy meydanı, köy evi, gözleme evi, piknik alanları, kümes hayvanlarının da içerisinde gezdiği alanlar meydana getireceğiz. İçinden nehir geçecek olan bu proje beğenildi. Açıkçası bende beğendim. İnşallah Bartın halkı da beğenecektir. 15 milyona mal olacağını düşünüyorum. Bu projeyi de kendimiz yapacağız” dedi.

maxresdefault.jpgKanalizasyon sorununu bitirdik

Çalışmalarla ilgili de bilgiler veren Akın, şu ifadeleri kullandı; “Bartın Belediyesi olarak biz alt yapıların üzerinde çok durduk. Kanalizasyon arıtma ile ilgili sıkıntıyı sonlandırdık. Bartın Irmağına her gün akan 3 bin ton kanalizasyon artık akmıyor. Irmağımız ölmek üzereydi. 31 milyonluk projenin 298 milyonu hibe. 3 milyonu Bartın Belediyesi’nden çıktı. Dallıca bölgesinde arıtmayı yaptık. Artık ırmağa kanalizasyon akmıyor. İnkumu’nda da fosseptikler dolmuştu. Her gün 250 ton kanalizasyon çekiyorduk. Mikrop yuvası haline gelmişti. Bu hibeli proje burayı dahil ettik. Burası ile ilgili de sıkıntıyı çözdük. Hijyenlik anlamında bunlar bizim içi n önemliydi.

img_9282.jpgAna meseleleri hallettik

Önemli bir meselemizde suydu. Çayır Köyü’nde 14 bin ton ilave su getirdik. Şu anda insanlarımız musluklardan içilebilir bir suya kavuştu. Yağmur yağdığında sularımız bulanıyordu. İnsanlar çamaşır dahi yıkayamıyorlardı. Çok şükür bu sıkıntıları da geride bıraktık. Bunun yanında hava kirliliğini de hallettik. Doğalgazla ilgili çalışmaları titizlikle yürüttük. Şuan için hava kirliliğini bitiriyoruz. Bu yıl yüzde 99 bitiyor. Yüzde birlik kısımda devam edecek yollar olduğu için diyorum. 400 kilometre yol yaptık. 600 kilometre kaldırım yaptık. 40 milyon TL yollara para harcadık. Doğalgazdan aldığımız para ise sadece 2.5 milyon TL. Bu çalışmalarımızı yaparken yol katkı parası da almıyoruz.

dokuman-6opfgvaj1nspig0obatc.jpgKent Tarihi Müzesi’nin açılış tarihi değişti

Bartın Kent Tarihi Müzesi’nin Kasım ayı içerisinde açılışını yapacağız. 29 Ekim’de açmayı düşünüyorduk. Ancak eksiksiz tamamlanabilmesi için açılışı kasım ayına erteledik. 3.5 milyon TL’lik bir projeyi inşallah hizmete sunacağız. Ben her şey eksiksiz olsun istiyorum. En ufak bir eksiklik olmasın dedim. Tabii ben öyle deyince müteahhit firma kasım ayında açalım dedi. Böyle bir karar alındı. Yine Jandarma’nın altı diye tabir edilen Kaynarca 20 bin metrekarelik boş bir alan vardı. Bu boş alan üzerinde hafriyatlar vardı. Kötü bir görünümü vardı. Burayı yeniden dizayn ettik. 5 milyonluk bir projeyi faaliyete geçireceğiz. 2018 yılının ilk üç ayı içerisinde açmayı düşünüyoruz. Burada da önemli bir alan var. Tam bir spor kompleksi olacak.

img_9272.jpgPark ve Bahçeler Müdürlüğü sanayiye taşınıyor

Çalışmalarımız her alanda devam ediyor. Orduyeri köprüsü ile Kanlıırmak kenarını ışıklandırmaya çalışıyoruz. Burada yürüyüş yolu yapacağız. Yürüyüş yolunu ve kaldırımları aydınlatacağız. Bu alanı Yalı ile bütünleştirmek istiyoruz. Yine Park Bahçeler Müdürlüğümüzü sanayiye taşıyacağımızı söylemiştik. Şuan ki yeri atıl durumda. Bu çalışmalar da tüm hızıyla devam ediyor. Bina bitmek üzere. 3 ay içerisinde bu müdürlüğümüzü de sanayiye taşıyacağız. Taşıdıktan sonra ırmak kenarında olan eski yerinde de 2018 yılında da burada bir projeye ortaya koyacağız. Büfesi, kamelyaları, aydınlatmaları ve yürüyüş yollarını içeren bir yer ortaya çıkartacağız. Bu bölgenin insanlarının rahat bir nefes alabileceği alan olacak.

dokuman-tpva0x7t3yoxjgfztptl.jpgHaftaya Hendekyanı Üst Geçidi açılıyor

Hendekyanı Caddesi üzerinde bulunan Bartın İnönü İlköğretim Okulu önüne yaptığımız üst geçitte çalışmalar tamamlanıyor. Bu bölgede birçok okulumuz var. -4 tane okul var orda ve çocuklar orada kazalara maruz kalıyorlar. Çocuklarımız kazalara maruz kalmasın vatandaşlarımız orada sıkıntı çekmesin diye bir üst geçidi bu bölgeye kazandırıyoruz. Haftaya bu üst geçidi hizmete sınarız. Bartın Belediyesi Hendekyanı Üst Geçidi için bir açılış programı yapacağız. Aşağı yukarı 500 bin TL’ye mal oldu. Şu anda çevre düzenlemeleriyle ilgili çalışmalar yapılıyor. Hayırlı uğurlu olsun.

Belediye hizmetlerini ücretsiz hale getirdik

Bartın Belediyesi birçok hizmette vatandaşlardan para alıyordu. Biz göreve gelir gelmez belediyenin hizmet alanını genişleterek birçok hizmeti ücretsiz yaptık. Bizden önceki dönemlerde vatandaşlardan kül parası alınırdı. Yol katkı parası alınırdı. Cenaze araçlarından mazot parası alınırdı. Belli miktarda paralar alınıyordu. Biz bu alınan paraların tamamını kaldırdık. Vatandaşlarımıza bu hizmetleri ücretsiz veriyoruz. İnşallah daha birçok hizmetleri Bartın’a kazandıracağız.”

 

 

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535