• BIST 9715.96
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Bartın 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • Bolu 24 °C
  • Kastamonu 21 °C
  • Zonguldak 27 °C
  • Karabük 26 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Başkan Akın, projelerdeki son durumu anlattı

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, yapımı devam eden projelerin yanı sıra, planlanan projelerle ilgili açıklamalarda bulundu.
Başkan Akın, projelerdeki son durumu anlattı

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, 2019-2024 yıllarını kapsayan 63 projenin detaylarıyla ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, projelerin son durumunu anlattı. Altyapı ve üstyapıdan sosyal hayata, spordan, sanata her kesiminin hayatına dokunan birçok projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen Başkan Akın, kente en az 50 yıl hizmet verecek çalışmalar yaptıklarını belirtti. Akın, yapımı devam eden projelerin yanı sıra, planlanan projelerle ilgili de açıklamalarda bulundu.

Ilındır Göleti ve yeni su hattı

Projeleri tek tek anlatan Başkan Akın, şu ifadeleri kullandı; “Şehrin 50 yıllık su ihtiyacına cevap verecek “Ilındır Göleti ve Yeni Su Hattı Yapımı” projesi ile Ulupınar Kaynağı'ndan gelen su miktarı 3 kat artırılacak. Ulupınar Suyu'nun günlük 600 litre saniye 43.000 ton gelmesini sağlayacak proje ile ilgili, Devlet Su İşleri ve Bartın Belediyesi arasında protokol imzalandı. Bu protokol Belediye Meclisi'nin 01.08.2018 tarihli toplantısında kabul edildi. Proje bedeli Bartın Belediyesi bütçesinden 30 yılda geri ödenecek.

projelerxx_020.jpg

Bartın trafik planı

Bartın trafiğine köprüler çare olacak. Belediyemizin 2012 yılında başlattığı ve 6 yıl sıkı bir takip ve mücadele ile tamamlanan İmar Planına 15 köprü işlendi. İki koldan gelerek Bartın'ı üçe ayıran Bartın Irmağı üzerinde yapılacak 15 köprüden biri olan Bartın Irmağı (TOKİ) Köprüsü tamamlandı. İnkumu Durağı-Fidanlık arası köprü ile Toptancılar Sitesi - Ağdacı arasındaki köprü bağlantısı yol ağları köprülerin yapımı ile eşgüdümlü tamamlanarak Bartın trafiği rahatlatılacak. Planlanan Köprüler: Boğaz-Liman, Topluca-Gürgenpınarı, TOKİ-Küçük Sanayi Sitesi, Eski Mezbahane Yanı- Orduyeri, Fatih İlköğretim - Kanlıırmak, Çağlayan-Tuna, Kemerköprü-Tabakhane Sokak, Öğretmenevi-Taşköprü Sokak, Şiremirçavuş - Karaköy, Gecen-Ağdacı, Terminal Mevkii-Kutlubeydemirci, Yalı1–Kaynarca, Yalı 2-Kaynarca, Belediye Sosyal Tesisleri-Kemer Meydanı, Fidanlık-Kız Meslek Lisesi .

gasilhane-icin-ilk-adim-atildi-4.jpg

Bartın Belediyesi Gasilhanesi

Cenaze hizmetleri en üst seviyeye çıkıyor. 2009 yılında göreve geldiğim ilk günden itibaren 10 yıldır Türkiye'nin her yerine ücretsiz cenaze gönderip-getiren Bartın Belediyesi, saburaj tahtası ve kefeni de ücretsiz veriyor. 3 bin tabure ile cenaze evlerinde hizmet veriliyor, 5 cenaze aracı, 2 klimalı tabut bulunuyor. İkramları da evlere gönderiyoruz. Göreve geldiğimiz 2009 yılından itibaren bu hizmetlerimizi hızlandırdık. İlk olarak cenaze araba sayımızı 5’e çıkarttık. Bu araçlarımızla Türkiye’nin her noktasına ücretsiz şekilde cenaze nakli gerçekleştirdik. Bu çalışmalarımıza yeni dönemde Gasilhane Projemizi eklemek istiyoruz. Projemizi göreve geldiğimiz ilk yıllarda Dallıca Mevkii’nde satın aldığımız, içinde Arıtma Tesisi’nin bulunduğu 51 dönümlük alanın üzerinde hayata geçireceğiz. İçinde 4 bayan, 4 erkek morgu olan, 1 bayan, 1 erkek yıkama alanı bulunan, tahtasını ve kefenini buradan temin edeceğimiz çok modern bir gasilhane olacak 2 Haziran itibariyle ihalesini gerçekleştirdik. Projenin ihalesi 876 bin TL’ye gerçekleşti. Yapılacak olan ilavelerle 1 milyon 200 bin, 1 milyon 300 bin TL gibi bir maliyetle bu projeyi ilimize kazandıracağız. 7-8 ay gibi bir süre içinde biteceği düşüncesindeyim. Allah kimseye sıkıntı vermesin ama ölümde hayatın içinde var. Bartın Belediyesi olarak bizlerde hayatın her anında halkımızın yanında olmak istiyoruz. 3. dönemimizde ne kadar çok hizmet verebiliriz düşüncesiyle var gücümüzle çalışıyoruz.

Hilal Kart ile sosyal market

İhtiyaç sahibi herkesin Hilal Kartı olacak. Hilal Kart sahibi vatandaşlarımıza; giyim, eşya, yakacak, gıda, temizlik malzemesi vb. yardımlar düzenli olarak yapılacak. Bu hizmet için Sosyal Hizmet Merkezi binasının bulunduğu yer kullanılacak. Herkesin kaliteli tüketim malzemesi kullanması gerektiğine inanıyoruz. Bu yönde ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunuyoruz. Sosyal yardımlar bu ilke etrafında sürüyor. Bu kapsamda Hilal Kart projemizle ilgili ön çalışma yapılıyor.

projelerxx_023-1.jpg

Bilim ve Teknoloji Merkezi

Çocuklara ve gençlere yeni ufuklar açmak için 2016 yılında Belediye bünyesinde Bilim Atölyesini kurduk. Bartın'dan bilim insanı yetişmesi için 2016 yılında attığımız o adım, Bilim ve Teknoloji Merkezi'ne dönüşüyor. Karaçay Piknik Alanı'nın yan tarafında yapacağımız Bilim ve Teknoloji Merkezi bilim dünyasına katkı sağlayacak.

bartin’da-bir-ilk.jpg

Katlı otopark

Son 10 yılda Yukarı Çarşı ile Kemerköprü arasında 26 özel otoparka ruhsat vererek 1500 araçlık açık otopark kapasitesi oluşturduk. Aşağı Konak Caddesi üzerinde bulunan belediyeye ait alanda katlı otopark yapılabilmesi için yeni imar planında gerekli düzenlemeleri tamamladık. Daha çok araç alabilmesi için asansör sistemi ile yapılacak katlı otopark, Bartın'ın ilk katlı otoparkı olacak.

baskan-rpoeje-alanini-inceledi-calismlari-takip-etti-2.jpg

Yaya köprüleri

Tüm dünya gibi ülkemizde içinde bulunduğu bu zorlu süreçte hem virüs salgını ile mücadelemize devam ediyor hem de yeni dönem projelerimizi hayata geçiriyoruz. Bizim tek derdimiz tek amacımız şehrimize hizmet etmek. Bu amaçla şehrimizin dört bir yanına çalışmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda araç trafiğinin düzenlenmesi kadar yaya trafiği için de projeler üretiyoruz. Yayaların trafikte can güvenliği ve rahat ulaşımları için 4 yaya köprüsü yapacağız. Şuan Kaynarca-Yalı Tersane Caddesi arası yapılacak olan yaya köprüsü alanıyla ilgili proje çalışması gerçekleştiriyoruz. Yaya köprüsü yapılacak yerler: Yalı 1 – Kaynarca, Yalı 2 – Kaynarca, Belediye Sosyal Tesisleri - Kemer Meydanı, Öğretmenevi - Tabakhane Sokak.

geleneksel-turk-sporlari-ve-cocuk-oyunlari-merkezi.jpg

Geleneksel Türk Sporları ve Çocuk Oyunları Merkezi

Çocuklarımızı bilgisayar ve telefon bağımlılığından kurtarmak, toprakla, geleneksel oyunlarla yeniden tanıştırmak, ata sporlarımızı öğretip yaşatmak için Potbaşı Mevkii'nde Belediyemize ait 40.000 m2. alan üzerinde Geleneksel Türk Sporları Merkezi ve Geleneksel Çocuk Oyunları Merkezi kurulacak. At biniciliği, güreş, matrak, okçuluk, cirit vb. ata sporlarımızın yapılabileceği bu merkez ülkemizde tek olacak. Kafeteryaları, dinlenme alanları ile 7'den 70'e herkese hizmet verecek bu merkez, çevre iller arasında Bartın'ın cazibesini artıracak.

projelerxx_003.jpg

Geri Dönüşüm Tesisi

Çevre koruma bilincini oluşturarak bunu yaygınlaştırmak, atık maddelerin yeniden ekonomiye kazandırılarak kullanılabilirliğini artırmak için hazırladığımız bu proje ile cam, plastik, kâğıt ve metal atıkları ayrıştırılacak. Bu önemli tesis Dallıca'da yapılacak. Göreve geldiğimiz günden buyana çevre bilincine olan duyarlılığımızı gösterdik. Geri dönüşüm tesisi ile de Bartın'ın doğal kaynaklarında tasarruf sağlanacak.

Çaydüzü Üst Geçidi

Devlet Hastanesi, Gençlik Merkezi, Spor Kompleksi, çeşitli okullar, Kültür Merkezi gibi çok sayıda vatandaşın hareket halinde olduğu bölgeye halkın trafikte can güvenliği talebine cevap vermek üzere Çaydüzü Üstgeçidi yapılacak.

belediye-konservatuvari.jpg

Bartın Belediyesi Konservatuarı

Eski hava lokalinin olduğu alan bambaşka bir hizmetle Bartınlılara sunulacak. Belediyemiz tarafından sanat eğitimlerini akademik düzeyde sürdürmek amacıyla bu alanda konservatuar yapılacak. 180 kişilik etkinlik salonu, sanat atölyeleri, kafeteryası ve bağlı birimleri ile konservatuar kültür ve sanat şehri Bartın'a çok yakışacak.

gokyuzunden-gezecegiz.jpg

Teleferik İle Gökyüzünden Geziyoruz Projesi

Bartın’a ilkleri kazandırdık. Yine bu projemizle de bir ilki gerçekleştireceğiz. Şehrin güzelliklerini gökyüzünden göstermek ve oluşturacağı Kültür Yolu'nda Gazhane Kültür Parkı ile Köypark arasında bağ kurmak için teleferik hattı yapacağız. 1600 metre uzunluğunda yerden 65 metre yüksekliğinde yapılacak teleferik hattı Bartın turizmine katkı sağlayacak.

muzeler.png

Su Müzesi

Bartın'ı müzeler şehri yapmaya kararlıyız. Bir yılda 90 bin kişinin ziyaret ettiği Kent Müzesi'nin ardından, dünyada örneğine az rastlanan bir Su Müzesi'nin Bartın'a kazandırılması ile ilgili proje hazırladık. Karaçay Mevkii'nde teknolojik tasarımla suyun tüm işlevinin ve hayatımız için öneminin sergileneceği müze, ülke içinden ve dışından araştırmacılara da bilgi kaynağı oluşturacak.

Oyuncak Müzesi

Hürriyet Mahallesi'nde yapılacak Köy Park içinde Oyuncak Müzesi yer alacak. Müzede çocuklarımızın oyun kültürüne ve hayal dünyasına büyük katkı sağlayan oyuncakların geçmişten günümüze serüveni anlatılacak.

Toplumsal Sağlık Hizmeti Merkezi Anne Üniversitesi ve Yaşam Ormanı

Toplumu oluşturan insanları yetiştiren annelerimizin sevgi, şefkat ve özverisini bilgi ile donatarak, hem anne, hem de çocukların beden ve ruh sağlığına yönelik çalışmalar yapılacak. Üniversite-Belediye işbirliği ile kurulacak Anne Üniversitesi, doğan her bebek için dikilecek fidanlar ile oluşacak Yaşam Ormanı, Belediyemizin sosyal projelerine farkındalık katacak. Bartın'da doğan herkesin “dikili bir ağacı” olacak.

Gölbucağı Yaşam Merkezi

Bartın'da ilklere imza atan Bartın Belediyemiz mahallelerde Yaşam Merkezleri yapmaya devam ediyor. Milli Eğitim Müdürlüğü arkasında yer alan Belediyeye ait alanda Gölbucağı Yaşam Merkezi yapılacak.

koy-park-4-002.jpg

Köypark

Bartın'ın prestij projelerinden biri de Köy Park. TOKİ yan tarafında Orduyeri Mahallesi'ne bağlı 113.000 m2. alanda yapılacak olan Köy Park Projesi, içinde ailece bir gün hoşça vakit geçirilebilecek konseptte hazırlandı. Köy kahvesi, yerel ürün pazarı, değirmenli göleti, macera parkları, hobi bahçeleri, kümes hayvanları, piknik alanları, kamp alanları ve çok sayıda donatı ile tasarlanan Köy Park, ilimize değer katacak. 

Mesleki Eğitim Merkezi

Çeşitli alanlarda kalifiye personel yetişmesini sağlamak, iş arayanlar ile işi buluşturmaya yönelik çalışmalar yapmak, meslek eğitiminin önemini ortaya koymak üzere eski öğretmenevi binası Meslek Eğitim Merkezi'ne dönüştürülecek. Ekonomik ömrünü tamamlayan binanın yerine yapılacak yeni bir binada Meslek Eğitim Merkezi hizmet verecek.

6 yeni ibadethane

Bilindiği gibi Bartın’da ilk kez belediye cami inşa etti. Yalı Camine ve 10 mescitin yapımına destek verdik. Bartın Belediyesi olarak halkın ibadethane ihtiyacına katkı sağlamaya çalıştık. Yine bu ibadethanelerimize ilave olarak 6 yeni ibadethane için proje hazırladık. Orduyeri, Gölbucağı, Aladağ, Tuna, Karaköy ve Erenler Camileri imar planına işlendi. Bartın 6 yeni ibadethaneye kavuşacak.

Yeni yaşam alanlarına kavşak suyu deposu

2009 yılında 51 bin 640 olan Bartın şehir nüfusunun bugün 75 binlerde olması, yerleşim alanlarının büyümesi ile 175 çeşmeden her gün en az 6 saat akan, 3 tanker ile ayrıca her gün 200 ton dağıtılan Kavşak Suyu'nu, yeni yerleşim alanlarında yapacağımız Kavşak Suyu Depolarından almalarına olanak sağlayacağız.

İtfaiye Müfrezesi

Bartın Belediyesi olarak ilimize Karadeniz'in en modern itfaiye binasını kazandırdık. Modern ve kaliteli itfaiye teşkilatına sahibiz. Bu yatırımlarımıza ilave olarak büyüyen şehre sunulan itfaiye ve acil yardım hizmetlerin hızını ve kalitesini artırmak için Ebu Derda Türbesi Mevkii'nde İtfaiye Müfrezesi kuracağız.

İnkumu'na İtfaiye ve Cankurtaran Merkezi

İnkumu'nda boğulma vakalarına ve afetlere 12 ay boyunca hızlı müdahale edilebilmesi için İtfaiye ve Cankurtan Merkezi kurulacak. Geliştirilen cankurtaran ekip ve ekipmanları ile özellikle son 4 yıldır meydana gelen çok sayıda boğulma vakasına hızla müdahale edildi. 2018 ve 2019 yılında hiç ölümlü boğulma vakasının yaşanmadığı İnkumu'nda kurulacak merkez, İnkumu'nun can damarı olacak.

Kentpark

Bartın'ın akciğeri gibi olan fidanlık, dokusuna uygun şekilde şehre park kazandırılması için uzun uğraşlar sonucu projelendirildi. 85.000 m2. alanda hazırlanan yapılaşmadan uzak proje; içinde botanik bahçeleri, çocuk oyun ve spor parkı, dinlenme alanları, saat kulesi, sosyal donatıları ile kentin buluşma noktası olacak.

Küçük Sanayi Sitesi İyileştirme Projesi

Gölbucağı Mahallesi'nde bulunan Küçük Sanayi Sitesi, yılların getirdiği sorunlarından arındırılacak. Zaman içinde çeşitli çalışmalar ile ayakta tutulan Küçük Sanayi Sitesi, kökten altyapı çalışmaları ile canlandırılacak. Yağmur suyu hattı yapılacak, elektrik hattı yer altına alınacak, doğalgaz verilecek ve çöp konteynerleri yer altına alınacak olan Küçük Sanayi Sitesi'nin yol, yeşil alan ve kaldırımları yeni baştan yapılacak.

104001796_2976135422500538_6626067749909228120_n.jpg

caglayan-calismalar-hiz-kazandi-1.jpg

Çağlayan rekreasyon alanı

Bartın'ın nostaljik piknik alanı olan Çağlayan, yeniden dizayn ediliyor. Önceki yıllarda sel sularına maruz kaldığı için çok fazla düzenleme çalışmaları yapılamayan Çağlayan Piknik Alanı, hazırlanan yeni projesi ile şehrin gözde piknik alanlarından biri olacak. 4000 metrekare alana sahip ilimiz için büyük önem arz eden nostaljik piknik alanımız Çağlayan’ı yeninden dizayn ederek çok daha güzel bir görünüme kavuşturacağız. Bir süre önce başlatmış olduğumuz rekreasyon çalışmalarımız devam ediyor. Zemin çalışmaları ve istinat duvarları yapılan piknik alanında yürüyüş yolları, piknik masalarının zemini, kafeterya binasının tadilatı ve çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor. Çalışmalarımızda büyük aşama kaydettik. En kısa zamanda çalışmalarımızı tamamlayarak piknik alanını halkımızın hizmetine sunmak istiyoruz. Karaçay Piknik Alanının ardından yeni dönem projelerimiz arasında yer alan Çağlayan Piknik Alanı’nı da çok güzel ve kullanış bir hale getirerek şehrimize kazandıracağız.

100. Yıl Cumhuriyet Meydanı

Şehrimizin Cumhuriyet Meydanı, 100. yıla yakışır şekilde yeni baştan düzenlenecek. Milli bayramlar, şenlikler, kutlamalar ve konserlere ev sahipliği yapacak olan şehrin ortasındaki alan, şehre ilk kez gelenleri de modern ve işlevsel yapısı ile karşılayacak bir meydan olacak.

projelerxx_034-1.jpg

Bartın Tarih Envanteri ve Kültür Haritası

5 yıldır Türkiye Tarihi Kentler Birliği'nin Encümen Üyeliğini yapıyorum. Karadeniz Kültür Yolu'na Bartın'ın dâhil edilmesi için önemli çaba gösteriyoruz. Bartın Şehiriçi Kültür Yolu oluşturulması gerektiğine karar verdik. Bartın Belediyesi Bartın Tarih Envanteri ve Kültür Haritası Projesinin 1. aşamasını tamamladık.  Proje kapsamında Bartın’da ki tüm kültür varlıklarının envanteri çıkarılarak basılı hale getirilmesini hedefliyoruz. Ebu Derda Türbesi-Gazhane Kültür Parkı-Köypark güzergahında Kültür Yolu oluşturularak bu hat üzerindeki tarihi ve kültürel yapılar restore edildi, bazılarının da restorasyon ve düzenleme projeleri hazırlandı.

Sokaklarımız İyileşiyor Projesi

Bartın'ın tarihi sokakları yeniden hayat bulacak. Şehrin tarihi cadde ve sokaklarında yol döşemesinden, cephe iyileştirmesine, aydınlatmasından, tabela düzenlemesine kadar komplike bir çalışma yapılacak.

Şiremirçavuş Mahallesi'ne 1000 tonluk su deposu

Cumhuriyet Mahallesi, Aladağ Mahallesi'nin bir kısmı, Şiremir Çavuş ve Gecen Mahalleleri şebekelerini besleyecek 1000 tonluk su deposu yapımı ile yeni yerleşim alanlarında ani patlak veya arızalarda su kesintisi engellenmiş olacak.

Amatör Tekne İskelesi

Amatör tekne sahiplerinin yıllardır mağduriyet yaşadığı konu, Belediye ve DSİ'nin ortak çalışması ile çözüm bulacak. Bartın Belediyesi olarak ahşap tekne iskelesini yaparak amatör denizcilerin mağduriyetini gidermiş olacağız.

Toprak Kokan Çocuklar Projesi

Üreten ülkenin kalkınabileceğini, Türkiye topraklarının verimi ve bereketini çocuklarımıza öğretebilmek amacıyla hazırlanan proje kapsamında Çocuk Tarım Bahçesi kurulacak. Toprağa dokunan, üretmenin mutluluğunu tadan çocuklarımızın geleceğimize büyük katkılar sunacağı inancıyla bu proje kısa zamanda hayata geçirilecek.

Sokak Hayvanlarını Seviyoruz Projesi

Gerek sahipsiz hayvan geçici bakım evinin rehabilitasyonu, gerekse sokak hayvanlarının bakımı ile ilgili titizlik gösteren, hayvan sevenler ile diyalog ve yardımlaşma içinde bulunan belediyemizin bu projesinde sokakta yaşayan kedi, köpek, kuş vb. hayvanların beslenme, bakım ihtiyaçları için uygulama alanı kurulması, çocuklara hayvan sevgisinin verilmesi için eğitici faaliyetler bulunuyor.

hurriyet-yasam-merkezi-1-1.jpeg

Hürriyet Yaşam Merkezi

Halkın doğum günü, mevlit, toplantı, öğrencilerin eğitim faaliyetleri, sivil toplum kuruluşlarının seminer vb. etkinliklerini rahatlıkla yapabildiği yaşam merkezlerine Hürriyet Yaşam Merkezini de ekledik. Hürriyet Mahallesi'nde yaptığımız yaşam merkezinin bir bölümünde muhtarlık bürosu da bulunuyor.

Bartın Üniversitesi Kutlubey Kampüsü su hattı

Bartın Üniversitesi'nin Kutlubey Yazıcılar Köyü'nde bulunan yeni kampüsüne içme ve kullanma suyu şebeke hattı yapılacak.

Aladağ Piknik Alanı Seyir Terası

Aladağ Mahallesi'nde bir kısmı iki yıl önce piknik alanı olarak düzenlenen Çamlık Mevkii'nin doğal yürüyüş yolları, genişletilmiş piknik alanı, seyir terası ile yeni projesi hazırlandı. Çamlık doğal yapısı bozulmadan halkın hizmetine sunulacak.

Aya Nikolas Kilisesi Restorasyonu ve Santral Sokak Rekreasyon Projesi

1901 yılında kilise olarak yapılan, 1936 yılından itibaren elektrik santrali olarak kullanılan ve halen Bartın Belediyesi Sanat Evi olarak hizmet veren binanın dış cephe restorasyonu yapılacak. Binayı çevreleyen Santral Sokak ile bütünleşik rekreasyon çalışması da yapılarak bina sanat evi olarak hizmete devam edecek.

Dallıca küçük ve orta ölçekli sanayi bölgesi

Devlet Projesi olan Filyos Projesi'nin hayata geçmesi ile birlikte kurulacak fabrikalara yan sanayi oluşturacak büyük atölyelerin konuşlandırılabileceği küçük ve orta ölçekli sanayi bölgesi Dallıca Mevkii'nde 506.000 m2. alan üzerinde kurulmak üzere imar planında belirlendi. Mevcut sanayi sitesinin üç katı büyüklüğünde öngörülen küçük ve orta ölçekli sanayi binlerce kişiye istihdam alanı sağlayacak.

Yerel Ticaretin Geliştirilmesi Projesi

Bartın yerel ticaretini 4 mevsim canlı tutmak amacıyla panayır, organik ürün pazarları kurulacak. Yerel ürünlerin il içi ve il dışında tanıtım etkinlikleri de düzenlenecek. Bartın ürünlerinin tanıtımlarla pazar payları artırılarak, bu sektörlerde daha çok istihdam alanı açılması sağlanacak.

iskele3.jpgbaskan-iftar-sonrasi-calismalari-inceledi-4-2-003.jpgjpg-90-730-487.jpg

Tarihi İskele Projesi

Şehrimizin tarihi yerlerinden biri olan Yalı İskelesi en eski haline dönüştürülmek üzere restore edilirken çalışmalar hızlı şekilde devam ediyor. Tarihi İskele nostaljik olarak yeniden düzenliyoruz. Bartın'da yapılan gemilerin suya indirildiği, döneminde İç Anadolu'nun ticari kapısı olan iskelenin tarihi kimliğini gün yüzüne çıkartıyoruz. Kentimizin tarihine ışık tutan ve önemli noktalarından biri olan yalı iskelemizi restore ederek sosyal alanları ile halkımıza armağan edeceğiz. Görevli ekiplerimiz tarafından çalışmalar devam ediyor.

İlk ve orta öğretim öğrencilerine etüt merkezi ve yaz okulları

7-15 yaş öğrencilerinin yaz tatillerini hem eğlenerek, hem de öğrenerek geçirebilmeleri amacıyla kurulacak yaz okullarında; yabancı dil, ev ekonomisi, çevre ve trafik, el sanatları, geleneksel sanatlar eğitimleri verilecek. Yıl boyunca her kademede öğrenciye hizmet verecek etüt merkezi kurulacak.

projelerxx_026-1.jpg

Mustafa Kemal Atatürk ve Şehitlerimiz Müzesi

Turgut Işık Caddesi'nde bulunan Belediyeye ait 4 katlı bina için proje hazırlattık. Bu binada Mustafa Kemal Atatürk ve Şehitlerimiz Müzesi'ni açacağız. Mustafa Kemal Atatürk ve Şehitlerimizin hatıralarının yaşatılacağı müzenin tasarım ve uygulama projeleri hazır.

Kent Bilişim Sistemi Kent Belleği Merkezi ve Araştırma Kütüphanesi

Bartın ile ilgili tüm bilgi, belge, görsel materyallerin yer alacağı, araştırmacılar için kurulacak merkez Demirciler Arastası'nda bulunan belediyeye ait 3 katlı binada oluşturulacak.

İnkumu’na mavi bayrak

Temiz, bakımlı, donanımlı, güvenli ve dolayısıyla uygar bir çevrenin sembolü, gerekli standartları taşıyan nitelikli plaj anlamına gelen Mavi Bayrak, İnkumu'na alınacak.

Kültür ve ilimizi tanıyalım gezileri

Sadece kadınların katılımı ile son 4 yılda Kastamonu, Bolu, Samsun ve Ankara'ya gerçekleştirilen Kültür Gezileri her yıl farklı illere devam edecek. İlk ve orta öğretim öğrencilerine yönelik Bartın'ı her yönüyle tanıtan geziler ücretsiz olarak düzenlenecek.

Resim ve Sanat Müzesi

Asma Caddesi'nde tarihi Bartın Evi'nin tamamının Belediye mülkiyetine alınıp Resim ve Sanat Müzesi yapılması çalışması başlatıldı. Bu proje ile Bartın'da; yıkılmakta olan bir Bartın Evi restore edilmiş, resim ve sanat eserlerinin sergileneceği bir müzeye kavuşulmuş olunacak.

Arkeoloji Park

Orduyeri Mahallesi Köy Park Projesi içerisinde, tarihi eserlerin yaşatılarak, çocuk ve gençlere macera formatında sunulmasını amaçlayan Arkeoloji Park yapılacak.

Demirciler Arastası düzenlemesi

Demircilik mesleğini kısmen de olsa günümüzde yaşatan Demirciler Arastası, kent ve meslek kültürüne uygun olarak yeniden düzenlenecek.

Kemal Samancıoğlu Etnografya Müzesi tadilat ve tasarım yenileme

Bartın şehir merkezinin ilk müzesi olarak 29 Nisan 2008 tarihinde açılan Kemal Samancıoğlu Etnografya Müzesi, yeniden tasarlanacak. Bina genel bakım ve onarımı ile sergileme alanlarının modernize edileceği müze, yeni tasarımı ile hizmet verecek.

sarj-istasyonu-kuruldu-2-1.jpg

Güneş enerjili şarj istasyonları güneş enerjili aydınlatma sistemi

Yenilenebilir enerjiyi günlük kullanıma sunabilmek amacıyla güneş enerjisinden faydalanılacak. Aydınlatma sistemlerinde güneş enerjisine geçilecek, şehrin muhtelif yerlerine engelli araçları şarj istasyonları kurulacak. Tabii bu projemiz kapsamında ilk olarak telefon şarj edilebilen istasyonları belli noktalara yerleştirdik.

Amatör Spor Kulüpleri ve Sporcuları Destekleme Projesi

Bartınspor ve diğer spor kulüplerine Belediyenin desteği artarak devam edecek. Bartın Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde faaliyet gösteren spor branşlarının sayısı artırılacak. Her branşta turnuvalar düzenlenecek. Ulusal ve uluslararası turnuva şampiyonalarda dereceye giren sporcular ödüllendirilecek.

Bartın Belediyesi Web TV

Belediye çalışmalarını en kısa sürede ve en doğru biçimde, düzenli zaman diliminde halka duyurmak için kurulacak.

E-Belediye

E-Belediye ile ilgili söz vermiştik. Belediyemizin sitesinde gerekli düzenlemelerin yapılmasının ardından aktif hale getirdik. Tahsilat, imar ve arşiv hizmetleri internet erişimi ile veriliyor. Vatandaşlarımız belediyeye gelmeden işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar.

Mobil uygulama-sanal tur

Dünyanın dört bir yanından Bartın'ın turizm değerlerini gözler önüne serecek olan bu proje, turizmin kalkınmasına fayda sağlayacak. Bartınlı hemşerilerimiz de Bartın'daki gelişmeleri yakından takip edebilecek.

wifi.jpeg

Ücretsiz WİFİ

Bartın belediyesi olarak şehir merkezinde vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu alan ve parklarda ücretsiz kablosuz internet (Wi-Fi) hizmetinin ikincisini Bartın Belediyesi Özel Halk Otobüsleri Durağında hizmete geçirdik. Halkımızı park ve meydanlarda ücretsiz internete kavuşturmayı hedefleyen projenin ilk aşamasını Gazhane Kültür Parkı’nda gerçekleştirmiştik. İkinci ayağı ise Özel Halk Otobüsleri Durağı oldu. Ücretsiz Wi-Fi hizmetinden sınırsız sayıda kullanıcı bağlanarak 250 metre alanda faydalanabiliyor. Şehir içindeki spor tesisleri, parklar ve toplu taşıma alanlarında ücretsiz WiFi hizmetimiz devam edecek.

Bisiklet yolu

İnkumu Yenimahalle ve İskele Mahallesi'nde yapılan Bisiklet Yolları Boğaz-Bartın ve Bartın'ın yol ağlarında uygulanacak. Bisikletli farkındalığını artırmak için düzenlenen etkinlikler çeşitlendirilecek.

104702735_263604675062500_7635516714813683862_n.jpg

Trafik Eğitim Parkı

Çocuklarımızın erken yaştan itibaren trafik eğitimi alarak yetişmeleri amacıyla projelendirilen Trafik Eğitim Parkı için çalışmalar başladı. Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler park alanının zemin tesviyesini yapmaya başladı. Yeni dönem için “Trafik Eğitim Parkı” projesi Kemerköprü Mahallesi 151. Cadde üzerinde bulunan 3382 metrekarelik alanda hayata geçirilerek halkımızın hizmetine sunacağız. Trafik kurallarına duyarlı ve bu kuralların uygulamaya geçirilmesinde bilinçli yeni nesiller yetiştirmek amacıyla, gündelik hayatımızın akışını belirleyen trafik gibi önemli bir konuda, öğrencilerin güven duygusunun arttırılmasını sağlamak, trafik ve çevre bilgilerini geliştirmeyi amaçlıyoruz. Çalışmalarını başlattığımız projenin tamamlanmasıyla birlikte Bartın’da yapılan ilk eğitim parkı olacak.

1010101010101-002.jpg

2020200000000.jpg

Elmalık Parkı

Göreve geldiğimiz 2009 yılından itibaren Yalı Sevgi Parkı, Karaçay Piknik Alanı, Kaynarca Spor ve Yaşam Parkı, Gazhane Kültür Parkı, Bartın Belediyesi 140. Yıl Parkı gibi birçok sosyal alanı ilimize kazandırdık. Yapmış olduğumuz bu projelerle atıl durumda bulunan bu bölgelerimizi vatandaşlarımızın boş vakitlerini eğlenceli bir şekilde değerlendirebileceği alanlar haline getirdik. Bu alanlarda 7’den 70’e her yaş gurubundan vatandaşlarımızın faydalanması bizleri çok mutlu ediyor. Şimdi ise bu çalışmalarımıza bir yenisini daha eklemiş bulunuyoruz. Kemerköprü Mahallesi Elmalık Sokak’ta bulunan Park ve Bahçeler Müdürlüğü Seramızın Sanayi Bölgesi’ne taşınması ile boşalan bölgede içerisinde birçok sosyal donatıyı barındıran VefaPark’ı hizmete sunacağız. Öğretmenevi karşısından başlayarak çevre yoluna kadar uzanan 9.000m2’lik alanda uygulamış olduğumuz projenin içinde çocuk oyun alanları, dinlenme alanları, yürüyüş yolları ve çocuk oyun grupları yer almakta. Bu alanda çalışmalarımızı tamamladık. Elmalık Sokak’ta ki çalışmaları tamamlanan VefaPark’ı 27 Haziran 2020 Cumartesi saat 19.00’da açacağız. Her geçen gün büyüyen şehrimizde çocuklarımızın ve yetişkin vatandaşlarımızın eğlenebileceği, sosyalleşebileceği alanlar yaratmak bizlerin en önemli görevleri arasında. Bu bilinçle çalışmaya devam ederek değerli halkımıza her zaman en iyi projelerle ve en güzel çalışmalarla hizmet etmeye devam edeceğiz.

02020-001.jpg

Emekliler Dinlenme Evi

Halkımızın teveccühüne layık olmaya çalışıyor vermiş olduğumuz sözleri bir bir yerine getiriyoruz. 2020 yılına Hürriyet Yaşam Merkezi ve Muhtarlık Bürosu açılışı ile başlamıştık. Daha sonra Elmalık Park projemizi tamamladık. Pandemi nedeniyle projemizin alışını gerçekleştirmedik. Kısa bir süre içinde de hem Emekliler Evi hem de Yalı İskele Projelerimizi tamamlayacağız. Yeni dönem projelerimiz arasında yer alan Emekliler Evi’nde adım adım sona yaklaşılıyor. Dış mekân çalışmaları tamamlanmak üzere Emekliler Evi’nde kış bahçesi ve iç mekân düzenleme çalışmaları devam ediyor. Göreve geldiğimiz ilk yıllarda Yalı Bölgesi’nde yapmış olduğumuz düzenleme çalışmaları ile bölgeye büyük hareketlilik kazandırmıştık. Emekliler Evi ve Yalı İskele Projelerimiz ile bu bölgeye çok daha güzel bir görünüm kazandıracağız. 7’den 70’e her yaş kesiminden vatandaşlarımız güzel vakit geçirebileceği ilimiz turizm açısından önemi olan Emekliler Evi ve Yalı İskele Projelerini en kısa zamanda ilimize kazandıracağız.

Hafif Raylı Sistem

Kent merkezi ile Bartın Üniversitesi arasında Hafif Raylı Sistem Ulaşım Hattı yapılması 1/25000’lik Bartın İmar Planı’na işlenerek projeler arasına alındı.

Minibüs Durak Merkezi

Bu projeler seçim döneminde halkımıza vaat ettiğimiz projelerdi. Bu projelerimize sonradan ilave ettiğimiz projelerimizde oldu. Bunlardan ilki Minibüs Durak Merkezi projemiz oldu. Kemerköprü Meydanı’nda konuşlanmış olan belde ve köylerimize ulaşım sağlayan minibüsler, Kemerköprü Mahallesi Arka Sokak’ta sosyal donatı alanları ile birlikte modern yapılan Minibüs Durak Merkezi’ne taşınacak.

Kemer meydan düzenlemesi

Bartın’da vatandaşlarımızın dinlenme ve kaliteli zaman geçirmesi için yapılan çalışmalar kapsamında, minibüs ve trafik sıkışıklığından arındırılacak olan Kemer Meydanı yeniden düzenlenecek.

demirci-heykeli-zemin-olusturma-001.jpg

Demirciler Mahallesi demirci heykeli ve çevre düzenlemesi

Demircilik mesleğini icra eden esnafın yoğunlukla yaşadığı ve adını bu meslek erbabından alan Demirciler Mahallesi’ne refüj düzenlemesi ile birlikte Demirci Heykeli konulacak. Bu projemizle ilgili de çalışmalara başladık. Kısa sürede çalışmaları tamamlayacağız.

Tarihi Bodosaki Binasının Yeniden Yapılması ve Eğitim Müzesi

1887 yılında yapılmış ve Bartın’da gotik mimarinin tek örneği olan binada 1931-1933 yılları arasında Bartın Özel Orta Mektebi, 1933 yılından itibaren Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ortaokul olarak eğitim verilmiştir. 1961 yılında Özel Bartın Lisesi’nin açılması ile bu binada ortaokul ve lise eğitimi verilmiştir. Ayrıca Milli Mücadele yıllarında bu bina karargâh olarak kullanılmıştır. Bina 1971 yılında yıktırılmıştır. Bartın Belediyesi olarak Tarihi Bodosaki binasının yeniden yapacağız. Bu binayı da Eğitim Müzesi’ne dönüştüreceğiz.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535