• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Bartın 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • Bolu 24 °C
  • Kastamonu 28 °C
  • Zonguldak 18 °C
  • Karabük 25 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Başkan Büyük Kurultaya Katıldı

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, beraberindeki heyetle birlikte Milliyetçi Hareket Partisi 13.Olağan Büyük Kurultayı’na katıldı.
Başkan Büyük Kurultaya Katıldı

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, beraberinde MHP Bartın İl Başkanı Ercüment Özçelik, MHP Merkez İlçe Başkanı Murat Demir, Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can, Hasankadı Belediye Başkanı Şeref Emiroğlu, MHP Kurucaşile İlçe Başkanı Muzaffer Edebal,  MHP İl Başkan Yardımcıları Recep Çömlek ve Kemal Özay ile birlikte Milliyetçi Hareket Partisi 13.Olağan Büyük Kurultayı’na katıldı. Koronavirüs salgını (Covid-19) nedeniyle tedbir kuralları çerçevesinde gerçekleştirilen kongreye tüm illerden sadece delegeler katılım sağladı. 

10.Kez Genel Başkan Seçildi

Ankara(Arena) Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen kurultay 9 gündem maddesiyle başladı. İlk olarak yoklama yapıldı. Divan Başkanlığı seçimin akabinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Yapılan konuşmaların ardından partinin Merkez Yönetim Kurulu faaliyet raporu ve mali raporları okunup ibraz edilerek, seçime gidildi. "Genel Başkan" ve "Genel Merkez Organları" seçimi yapıldı. 1277 delege 29 sandıkta oy kullanırken, tüm delegelerin desteğini alan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli güven tazeleyerek, 10.kez Genel Başkan seçildi.

baskan-buyuk-kurultaya-katildi-(1).jpg

Birlik ve Beraberlik Çağrısında Bulundu

Kurultayın açılış konuşmasını MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gerçekleştirdi. Genel Başkan Bahçeli, konuşmasında çok önemli mesajlar verirken, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Genel Başkan Bahçeli, şu ifadeleri kullandı; “Mart ayının 18’inde; yani bugün, Çanakkale ruhunun ilhamıyla, İstiklal Marşı’mızın ikramıyla, şühedanın itibarıyla, milletin iradesiyle, Ülkücü ömürlerin ihlasıyla 13’üncü Olağan Büyük Kurultayı’mızı ifanın emsalsiz kıvancını yaşıyoruz. Sayılmayız parmak ile tükenmeyiz kırmak ile çünkü biz Milliyetçi-Ülkücü Hareket’iz. Hesap yapmayız çıkar ile çetele tutmayız heves ile çünkü biz Cumhur İttifakı’yız. Düşmeyiz vurmak ile durmayız engel ile çünkü biz Türk milletiyiz. Vazgeçmeyiz korku ile dönmeyiz tehdit ile çünkü biz Türkiye’yiz. İstiklal için birlik diyoruz. İstikbal için dirlik diyoruz. Kazananın Türkiye olacağına candan inanıyoruz.  Gönül isterdi ki, bu salonun içi de dışı da geçmişte olduğu gibi, hıncahınç dolsaydı. Ancak bir yıldır hem ülkemizin hem de dünyanın kıyasıya mücadele ettiği KOVİD-19 hastalığından dolayı kurultayımıza katılımı mecburen sınırlı tuttuk. Aramızda bulunamayan her dava arkadaşımızla, her vatandaşımızla mesafeleri aşan, zamanın dar kalıplarına sığmayan gönül birlikteliği içindeyiz.

baskan-buyuk-kurultaya-katildi-(7).jpg“Tam 52 Yıldır Siyaset Sahnesindeyiz”

Her şeyin başı elbette sağlıktır. Dikkatli olmalıyız, tedbirle hareket etmeliyiz, kurallara mutlak surette uymalıyız. Bu vesileyle geride kalan bir yıllık zaman süresinde, KOVİD-19 virüsünden dolayı hayatlarını kaybeden kardeşlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, halen tedavi gören kardeşlerimize şifalar diliyorum. Rabbim sizleri, milletimizi ve tüm insanlığı her türlü afet, musibet ve hastalıktan korusun diye dua ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, 13’üncü Olağan Büyük Kurultayı’mıza katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyor, hepinize hoş geldiniz, sefalar getirdiniz diyorum. Günümüz kutlu olsun, milletimiz huzurlu olsun, devletimiz dirlik bulsun. İnanarak çıktık yola, diz vurmayız ona buna. Tam 52 yıldır siyaset sahnesindeyiz, milli gönüllerdeyiz. Akif’in dediği gibi, üç buçuk soysuzun ardından zağarlık yapmadık, hele hak namına haksızlığa ölsek tapmadık. Zaman oldu, şafağı sökmeyen gecelerde ülkülerimizin nuruyla aydınlandık. Zaman oldu, bir hilal uğruna, bir hakikat uğruna, bir haysiyet ufkunda güneş gibi battık. Anılarımızı pusula yaptık açıldık geleceğe, acılarımızdan ders aldık tutunduk gerçeklere. Yeri geldi, iftiralarla boğuştuk durduk. Yeri geldi, ihanetlerle boğulmak istendik.

baskan-buyuk-kurultaya-katildi-(13).jpg“Yastığımız Mezar Taşı, Yorganımız Kar Olsun”

Vazgeçmedik sevdamızdan, dönmedik yolumuzdan, şikâyet etmedik sırtımızdaki yüklerden. Çünkü yolu doğru olanın yükü ağır olur dedik, Ülkücü olmanın varsa bir bedeli seve seve ödemeyi diledik. Geride kalan on yıllar içinde; Yağmurdan sonra büyüyen başaklar gibi büyüdük, kökleştik. Güzün toprağa serpilip baharla yeşeren tohumlar gibi yeşerdik, yükseldik. Yazın kuruyup kışın yatağından taşan nehirler misali engelleri aştık, tıpkı Ergenekon’dan çıkar gibi hep daha ileriye atıldık. Bir güne sığan asırlık olayları yaşadık, bin asra bedel bir günlük imtihanlarla yoklandık. Herkes okyanusun içindeki damlaya bakarken, biz damlanın içindeki okyanusu gördük. Milliyetçi-Ülkücü Hareket, Türk milletine adanmış faziletli hayatların mecmuudur. Milliyetçi-Ülkücü Hareket, Türklüğün bekasını korumaya yemin etmiş serdengeçtilerin, inanmış vicdanların, ilkeli dava insanlarının düşmeyecek kalesidir. Ardımızda tarih, yanımızda dava arkadaşlarımız, başımızda al bayrağımız, bağrımızda üç hilalli sancağımız, önümüzde şehitlerimiz, gönlümüzde ülkülerimiz, övgümüzde milletimiz, ömrümüzde milliyetimiz, ölümümüzde bu cennet vatanın toprağı bize yardır dedik, nardır dedik, her zaman da var olacağız diye seslendik. Yastığımız mezar taşı, yorganımız kar olsun, Biz bu yoldan döner isek namus bize ar olsun. Merhum Akif’in dediği gibi, ‘Cehennem olsa gelen göğsümüzde söndürürüz, bu yol ki Hak yoludur, dönme bilmeyiz, yürürüz.’ 13.Olağan Büyük Kurultayımızın ülkemize, milletimize ve partimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

baskan-buyuk-kurultaya-katildi-(4).jpg“Türk Milliyetçilerine Yakışan Bir Kongre Yaptık”

Kurultayla ilgili değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Cemal Akın ise açıklamasında; “Milliyetçi Hareket Partisi olarak 13. Büyük Kurultayımızı tamamladık. Coşku ve büyük bir heyecanla Türk milliyetçilerine yakışan bir kongre yaptık. Ankara kutlu hareketimizin sevincine ev sahipliği yaptı. İl ve ilçe kongre süreçlerimizde yaşanan güzellikler, sağduyu, şuur ve heyecan dalgası büyük kurultayımıza da yansıdı. Kongremiz hem Türkiye'yi kucaklayacak hem teşkilatlarını yeniden kucaklayacak bir sonuçla ortaya çıkmıştır. Kurultayımızda tecelli eden sonuçların kutlu davamıza, partimize, demokrasimize, milletimize hayırlar getirmesini diliyorum. Kurultayın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 13.Olağan Büyük Kurultayımızın ülkemize, milletimize ve şehrimize hayırlar getirmesini diliyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, bütün şehitlerimizi ve partimizin kurucu genel başkanı başbuğumuz Alparslan Türkeş Beyi rahmetle anıyorum. İstiklal için birlik, istikbal için dirlik, kazanan Türkiye olacaktır. Ne mutlu Türküm diyene” ifadelerini kullandı.

baskan-buyuk-kurultaya-katildi-(3)-001.jpg

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535