• BIST 9789.55
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Bartın 21 °C
  • Ankara 25 °C
  • Bolu 25 °C
  • Kastamonu 27 °C
  • Zonguldak 20 °C
  • Karabük 28 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Başkan Can, Başkan Vergili ve Başkan Akın’ın isimlerini tesislere verecek

Kumluca'ya gerçekleştirdiği hizmetleri toplu açılış töreni ile açmak istediğini belirten Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ve Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ın adını bir tesise vermek istediğini söyledi.
Başkan Can, Başkan Vergili ve Başkan Akın’ın isimlerini tesislere verecek

Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can, Bartın Pusula’yı ziyaret etti. Başkan Can ziyarette Muhabirimiz Sercan Engin’e belediye çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. Kumluca beldesinde gerçekleştirdiği hizmetleri 2018 yılının Temmuz ayında toplu açılış töreni ile açmak istediğini belirten Başkan Can, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ve Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ın adını bir tesise vermek istediğini söyledi.

İsimlerini birer tesise vermek istiyorum

Başkan Can; “Mesire alanı, yaya köprüsü, pazaryeri, düğün salonu gibi gerçekleştirdiğimiz projeleri ve büyük hayalini kurduğum Şehitler Meydanı projesini 2018 yılında toplu bir şekilde açmak istiyoruz. Ana projelerimizi bu zamana kadar tamamlayacağımızı düşünüyorum. Şehitler Meydanı için Karabük Belediye Başkanımız Sayın Rafet Vergili destek vereceğini söyledi. Projenin önemli bir kısmında destek olacağının sözünü verdi. İnşallah bu projemizi 2018 yılı içerisinde tamamlamayı düşünüyoruz. Bartın Belediye Başkanımızın desteği de büyük. Her zaman yanımızda. İki Başkanımıza da teşekkür ediyorum. Tabii başkanlarımızın isimlerini Kumluca Beldesinde birer tesise vermek istiyorum. Bugüne kadar söylemedim. Fakat böyle bir düşüncem var. Gerek Rafet Başkan gerekse Cemal Başkan bizlere yardım ediyor. İsimlerini beldemizde yaşatalım istiyorum” dedi.

Tören alanına yakışır bir heykel

Şehitler Meydanı Projesine büyük önem verdiğini belirten Başkan Can; “Projeyi yapmak istediğimiz alan Kumluca beldemizin en güzel yerlerinden bir tanesi. Bu alan Kurucaşile’nin merkezinde olmasına rağmen atıl durumda. Çöp ve hafriyat dolu. Bu meydanda şehit olan Kumlucalı kardeşlerimizin isimlerini de yaşatacağız. Merkezdeki Atatürk heykelini de bu meydana taşıyacağız. Bu heykele araçlar çarpıyorlar. Sürekli tadilat yapmak zorunda kalıyoruz. Tam kavşakta yer aldığı için sıkıntılar oluyor. Tören alanına yakışır bir heykeli Kumluca beldemize kazandıracağız. Ancak temel amacımız şehitlerimizin adını yaşatmak. Bu projenin güzel olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Bu projeyi seçimden önce bitirmek istiyorum

Can; “Kumluca beldesi hareketlilik anlamında ikiye ayrılmış durumda. Pazaryeri, terminal, bankalar ve yürüyüş alanları bir yerde bulunuyor. Kumluca’nın diğer tarafı boş. Bir hareketlilik olmuyor. Bu alanı da canlı hale getirmek istiyoruz. Otobüs dolmuşlarının bir kısmını bu bölgeye taşıyabiliriz. Bu meydan projesi gerçekleştirildiğinde bu bölge hareketlilik kazanmış olacak. Kumluca’nın ekonomik anlamda canlı olduğu yer bankanın olduğu bölge. Bu projeyi seçimden önce bitirmek istiyorum. Tek sıkıntı tapu. Tapuyu almak için uğraşıyoruz. Maliye’den tapuyu bedelsiz talep ediyoruz. Tapu bize verilmese de bu projeye başlayacağım. Tutup da bize bunu buraya neden yaptın demezler. Çünkü biz oraya para kazandıracak bir yer yapmayacağız. Biz o alana yaşam alanı yapacağız. Tüm planlarım bu projenin gerçekleşmesi üzerine. İnşallah planladığımız gibi çalışmalar başlar diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Toplu açılışlarla birlikte gerçekleştireceğiz

Mesire alanının parke taşlarının yılsonuna kadar döşeneceğini belirten Can; “Kumluca’da bir piknik alanımız yoktu. Kumluca yeşillik içerisinde olmasına karşın piknik yapılabilecek mesire alanına sahip değildik. Kumluca çok programlı lisesi futbol sahası yanında bulunan yeşillik alan beldemizin ihtiyacını giderebilecek kapasiteye sahip olduğunu düşündük. Bu yıl içerisinde çalışmalara başladık. Çevre düzenlemesiyle birlikte önemli bir alan ortaya çıkmış olacak.  Bu yılsonuna kadar yürüyüş alanlarını parke taşıyla döşeriz. Sadece çimlendirme çalışmaları kalır. 2018 yılında da yaz döneminde çim ekimini yapıp hazır hale getiririz. Bu alana yaya yürüyüşünü kolaylaştırmak adına köprü yaptık. Montajını tamamladık. Bu köprü ile de yayaların bu piknik alanına kolay ulaşmasını sağlayacağız. Bu köprümüzün de açılışını toplu açılışlarla birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.

15 bin metrekare kilitli parke taşı döşedik

Göreve gelir gelmez cadde ve sokak düzenlemelerine başladığını söyleyen Can, şöyle konuştu; “Yapımı devam eden kapalı pazaryeri, mesire alanı ve yaya köprüsü projelerimizle birlikte cadde ve yol düzenleme çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda Kumluca merkez ve mahallelerimizde birçok cadde ve sokağa beton parke taşı döşeyerek ulaşıma elverişli hale getirdik. Bu güne kadar ortalama olarak 15 bin metrekare kilitli parke taşı döşedik.1500 metrekare engelli parke, 6 bin metrekare yaya kaldırımı, 2 bin metrekare bordür işi yaparak yıllardır hizmet görmeyen mahallelerimize hizmet götürdük. Halen tüm mahallelerimizde yoğun bir şekilde yol düzenleme çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hedefimiz tüm cadde ve sokaklarımızı kilitli parke taşı kaplayarak iyileştirmek, ulaşıma elverişli hale getirmek.

Daha güvenli hale gelmiş olacak

Şu anda Yeni Mahalle Cumhuriyet Caddesinde, Bebükler Sokakta, Kavaklıkaldırım mahallesinde olmak üzere üç ayrı yerde yol düzenleme çalışmalarımız devam ediyor. Beldemizin Abdipaşa karayolu üzerinden Kumluca girişini oluşturan ve en işlek caddelerimizden biri olan Yeni Mahalle Cumhuriyet Caddesinde bordür ve yaya kaldırım çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Daha önce yağmur suyu giderlerini borularla yer altına aldığımız ve içme suyu şebekelerini yenilediğimiz bu caddemizde devam eden kaldırım çalışmaları tamamlandığında cadde yaya ve araç trafiği bakımından daha güvenli hale gelmiş olacak.

Kumluca örnek bir belde haline gelecek

Vatandaşlarımızın yapılan çalışmalardan memnuniyeti bizleri son derece mutlu etmekle birlikte daha çok çalışmaya teşvik etmektedir. Ben bizlere güvenen, destek olan ve bu güne kadar sabır gösteren tüm Kumlucalı hemşerilerime teşekkür ediyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada Kumluca’nın ve Kumlucalıların hak ettikleri en güzel hizmetleri sunabilmek için gece gündüz demeden gayretle çalışmaya devam edeceğiz. Hedefimiz Kumluca’yı her geçen gün daha da güzelleştirmek ve örnek bir belde haline dönüştürmek. Hemşerilerimizle birlik ve beraberlik içerisinde bunu başaracağımıza tüm kalbimle inanıyorum”

buyuk--1805059ca53c-1506431948.jpgbuyuk--2173259ba2f8-1505374091.jpgbuyuk-yeni-mahalle-kirazbahcesinde-yaya-kaldirimi-calismalari-basladi-266.jpg

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535