• BIST 9092.9
  • Altın 2325.324
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0246
  • Bartın 24 °C
  • Ankara 21 °C
  • Bolu 22 °C
  • Kastamonu 20 °C
  • Zonguldak 23 °C
  • Karabük 22 °C
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi

Başkan Dursun, Bilim Sanat Merkezi’nin iptaliyle ilgili yanlış anlaşılmalara açıklık getirdi

 İl Genel Meclisi Mart Ayı Toplantılarının Üçüncü Birleşimi İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun başkanlığında gerçekleştirildi.
Başkan Dursun, Bilim Sanat Merkezi’nin iptaliyle ilgili yanlış anlaşılmalara açıklık getirdi

Başkan Dursun, Bilim Sanat Merkezi’nin iptaliyle ilgili yanlış anlaşılmalara açıklık getirdi

İl Genel Meclisi Mart Ayı Toplantılarının Üçüncü Oturumu İl Genel Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Kenan Dursun Başkanlığında yapılan oturumda 5 madde görüşüldü. Yoklama ve bir önceki mecliste alınan karar özetlerin okunmasıyla başlayan toplantıda gündeme devam edildi. Gündemin 6.maddesinde yer alan Sözleşmeli personel ücretlerinin belirlenmesi ile ilgili Plan Bütçe ile İnsan Kaynakları ve Arge Komisyonundan gelen raporlar değerlendirildi. İl Özel İdaresi bünyesinde çalışan 1 sözleşmeli personelin maaşı 2.472.092 TL belirlendi.

Ücret eşitliği önemli

Maddenin kabul edilmesinin ardından konuşma yapan Meclis Başkanı Kenan Dursun; “İl Özel İdaremizde sözleşmeli personel olarak çalışan 1 programcımız var. 5. Dönem Meclisi’nde yaklaşık 18 sözleşmeli personel çalıştıran bir idarenin karar organlığı görevini de yürüttük. Bu konuda İl Özel İdaremiz de Meclis’imiz de deneyimli. Kadrolu personellerimizle sözleşmeli personellerimizin eş değer maaş alması bizim için önemli, adaletli olanı da budur. Komisyondaki arkadaşlara teşekkür ediyorum. Buradaki çalışma barışının sürdürülmesi adına alınan bu karar önemlidir. Her ne kadar belirlenen ücret 2 bin 472 lira olarak görülse de diğer ek ücretlerle birlikte kadrolu bir personel kadar ücret alacaklardır” dedi.

Turizm Danışma Ofisi projesi iptal edildi

Gündemin 7.maddesinde yer alan Amasra Turizm Danışma Ofisi Projesinin iptal edilerek ödeneğin 2018 çalışma ve yatırım programında bulunan Amasra Futbol Sahası Hakem ve Spor Soyunma Odalı Beton Tribün Yapımı ve Çevre Düzenlemesi Projesine aktarılması olarak revize edilmesiyle ilgili Olan Bütçe Komisyonundan gelen rapor görüşüldü. Amasra Belediyesi’nin imar çalışmalarını tamamlayamaması ve yer gösterememesi nedeniyle 2-3 yıldır yapılamayan Turizm Danışma Ofisi projesi iptal edildi. Bu proje için ayrılan ödenek de Amasra Futbol Sahası Hakem ve Spor Soyunma Odalı Beton Tribün yapımı ve çevre düzenlemesi projesine aktarıldı.

Daha güzel bir iş ortaya çıkaracağız

Dursun; “Bu konuda daha öncede açıklamalarda bulunmuştuk. Meclis olarak 2018 yılını hem yatırım yılı olarak hem de toparlanma yılı olarak kendimize hedef koyduk. Bazıları hukuki nedenlerle yürümeyen bazıları yüklenici firmalar tarafındna yürütülememiş olan bazı projelerimiz var. Amasra Turizm Danışma Ofisi de bu projelerden biri. Çeşitli nedenlerden dolayı bu proje bir türlü yapılamamış ve 30 bin TL ödeneği de bekliyordu. Amasra’da modern bir spor tesisi yapımına karar verdik. 2016 yılında programına aldığımız beton tribün projesini de yine iptal ettik. Ödeneğini de 2018 yılındaki bu projemize aktardık. Proje iptal ediliyor belki ama Amasra’da daha güzel bir iş ortaya çıkaracağız” dedi.

Projeden sadece 495 bin TL alındı

Gündemin 8.maddesinde yer alan Bilim Sanat Merkezi Projesinin iptal edilerek ödeneğinin 2018 çalışma ve yatırım programında bulunan Kilitli Parke Taşı ve Beton Üretim Tesisi Yapımı Projesine aktarılması olarak revize edilmesi ile ilgili Plan Bütçe Komisyonu raporu değerlendirildi. İl Genel Meclisi Üyelerinin tamamının oyuyla Bilim Sanat Merkezi için Maliye Bakanlığı’ndan gönderilen 495 bin TL iptal edilerek, bu ödenek Kilitli Parke Taşı ve Beton Üretim Tesisi Projesine aktarıldı. Bilim Sanat Merkezi projesinin iptalinin söz konusu olmadığını belirten Başkan Dursun, sadece Bilim Sanat Merkezi yapımı için Maliye Bakanlığı’ndan gönderilen 495 TL’nin tesisin yapımına aktarıldığını ve sanat merkezi için Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelen 800 bin TL ile İl Özel İdare kaynaklarından ayrılan 100 bin TL’ye dokunulmadığını ifade etti. Bilim Sanat Merkezi’nin yapımı için kasada 900 bin TL olduğunu söyleyen Dursun, il merkezinde uygun yer bulunması halinde projenin gerçekleştirileceğini belirtti.

35 milyonluk eğitim yatırımı kazandırdık

Bilim Sanat Merkezi projesinin iptaline ilişkin yanlış anlaşılmalar üzerine açıklama yapan Dursun, şu ifadeleri kullandı; “Bilim Sanat Merkezi projesi iptal edilerek ödeneği Kilitli Parke ve Beton Üretim Tesisi projesine aktarılıyor gibi bir algı oluşmuş. Bu eksiklik benden kaynaklanıyor ancak bu iptal ve revize konusu tam olarak da böyle değil. İl Özel İdaremizin Milli Eğitim ödenekleri kanuni paylarından ayırmış olduğu 900 bin lira var. Milli Eğitim öz kaynaklarıyla biz Bartın’a Bilim Sanat Merkezi kazandırmak için çok heyecanlanmıştık. Bu Meclis’in eğitim yatırımlarıyla ilgili heyecanını da aslında herkes biliyor. Biz 10 yıldan beri Bartın’da 35 milyonluk eğitim yatırımı kazandırdık yani İl Özel İdaresi’nin öz kaynaklarından eğitim yatırımlarına 35 milyon aktardık. Bununla da gurur duyuyoruz.

Bu proje için yer bulamadı

Biz Bilim Sanat Merkezi’nin hala yapmak istiyoruz. Şuanda 1 milyon 395 bin 575 TL ödeneği var ama Milli Eğitim Müdürlüğü’müz şehir merkezinde istediği özellikli bir okul olan bu proje için yer bulamadı. Biz de çok gayret ettik ama Bartın merkezdeki yer sıkıntısından dolayı da bunu çözemedik. Anaokulları için bile şehir merkezinde yeni alanlara ihtiyaç var. Biz de bu projeyi yapmakta hala kararlıyız ve projeyi iptal etmiyoruz. Biz 2011 yılında Maliye Bakanlığı’nın Özel İdaremizin yatırımlarını hızlandırılması için gönderilen 4 milyonluk bir ödenek vardı ve biz bu ödeneğin sadece 495 bin lirasını Bilim Sanat Merkezi projesini desteklemek için kullanmışız. Bu pay Milli Eğitim’in kanuni payı değil İl Özel İdaresi’nin kendi öz kaynağı. 2011 yılından beri bekleyen ve halen de ne zaman yapılacağı belli olmayan bir noktadayız. Toparlanma hedefimiz için de bu projedeki Özel İdare’nin öz kaynağı olan 495 bin lirayı alacağız geriye kalan 900 bin lira da bu proje için kalacak, ona dokunmuyoruz. Yani proje devam ediyor.

Bartın’a daha çok yatırımlar kazandıracağız

Bilim Sanat Merkezi projesi hala bizim gündemimizde, Milli Eğitim Müdürlüğü’müz ve İl Özel İdare’miz bir çalışma yapacak eğer yer bulunursa bu proje için de ödenek bularak Bilim Sanat Merkezi’nin Bartın’a kazandırmış olacağız. Eğitim yatırımlarına önem veren bir Meclis olarak ‘Bilim Sanat Merkezi Projesini iptal ettiler gidip kilitli parke taşı tesisi kuracaklar’ diye anılmak istemeyiz. O nedenle bu açıklamayı yapma gereği duydum. Biz Bilim Sanat Merkezi’ni de yaparız Kilitli Parke Üretim Tesisi’ni de kurarız. Bizim heyecanımız ve azmimiz olduğu sürece Bartın’a daha çok yatırımlar kazandıracağız.”

Compak Arşiv Donatımı Alımı için 25 TL

Gündemin 9.maddesinde yer alan İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü’ne Compak Arşiv Donatımı Alımı Projesinin 2018 mali yılı ek çalışma ve yatırım programına alınmasıyla ilgili Plan Bütçe Komisyonu’ndan gelen rapor oy birliğiyle kabul edildi. Komisyon raporu doğrultusunda Pasaport işlemlerinin İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü’nde yapılması nedeniyle Bakanlıktan gönderilen 25 bin TL ile Compak Arşiv Donatımı Alımı için onay verildi.

Biz doğru olan her işin arkasındayız

Şubat Ayında Meclis gündemimize geldiğinde bilgi vermiştik. İçişleri Bakanlığı bu konuda bir değişikliğe gidiyor. Pasaportla ilgili düzenlemeler artık Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüklerine alınıyor. O nedenle buradaki tefrişat düzenlemesiyle ilgili illere gönderilen ödenekler var. Bize de gönderilen 25 bin liralık bir ödenek var. Bunun da 2018 Mali Yılı Ek Yatırım ve Çalışma Programı’na alınarak projenin hayata geçirilmesi lazım. Gelecek yıl 2018 yılı Faaliyet Raporu’nda da bunun görülebilmesi için bunun ek yatırım programına alınması gerekiyor. Konu komisyonlarımızca da değerlendirildi. Biz doğru olan her işin arkasındayız” dedi. Gündemin 10.maddesinde yer alan Tuzcular Köyü Akaryakıt ve Servis İstasyonu Alanı Amaçlı İmar Planı ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu kabul edildi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535