• BIST 8996.35
  • Altın 2281.403
  • Dolar 32.3252
  • Euro 35.0374
  • Bartın 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • Bolu 15 °C
  • Kastamonu 13 °C
  • Zonguldak 20 °C
  • Karabük 18 °C
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi

Başkan Dursun, ekim ayı toplantılarını değerlendirdi

Meclis Başkanı Kenan Dursun, İl Genel Meclisi Ekim Ayı Toplantıları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Dursun, 5 gün süren toplantılarda 1 gündem maddesi üzerinde karar verildiğini ve 7 gündem maddesinin de komisyonlara hava edildiğini söyledi.
Başkan Dursun, ekim ayı toplantılarını değerlendirdi

İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, 8 gündem maddesi ile tamamlanan İl Genel Meclisi Ekim Ayı Toplantıları ile ilgili genel değerlendirmelerde bulundu. Başkan Dursun, 5 gün süren toplantılarda 1 gündem maddesi üzerinde karar verildiğini ve 7 gündem maddesinin de komisyonlara hava edildiğini söyledi. 2018 yılı çalışma ve yatırım programları ile ilgili hazırlık çalışması yapıldığını belirten Dursun; “Ekim ayı toplantı döneminde kasım ayı toplantılarında görüşmelerine başlanacak olan 2018 yılı çalışma ve yatırım programları üzerinde hazırlık çalışması gerçekleştirdik. Çalışmalara katkı sağlayan kurum müdürlerimize ve İl Genel Meclis Üyelerimize teşekkür ediyor, alınan kararların ilimize ve idaremize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Önemli bir müjde verdim

Toplantı ile ilgili bilgiler veren Başkan Dursun şu ifadeleri kullandı; “Toplantıların birinci birleşiminde tek gündem maddesi görüşüldü. Gündemin birinci maddesinde yer alan Merkez ilçeye bağlı ‘Yeğenli Köyü Tarım ve Hayvancılık Tesis Alanı İmar Planı’ ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Tarım Komisyonu’ndan raporlar okundu. Gerekli değerlendirmelerin ardından madde oy birliğiyle kabul edildi. Tesisi için gereli onay çıkmış oldu. Tabii bu toplantıda önemli bir müjde verdim. Amasra ilçesinde 16. yüzyıla ait tarihi hamamın Vilayetler Hizmet Birliği Başkanlığı tarafından onarılacağının da müjdesini verdi. Yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptığım Vilayetler Hizmet Birliği Başkanlığı’nın Amasra ilçesinde bulunan 16. yüzyıla ait tarihi hamamı onaracağını müjdeledim. 51 özel idaresinin üyesi olduğu Vilayetler Hizmet Birliği ağırlıklı olarak tarihi eserlerin onarımına destek veriyor. Tarihi ve doğal güzelliği ile herkesçe bilinen Amasra İlçemizde 16. yüzyıldan kalma tarihi hamamın restorasyonunun Amasra’nın turizmine katkı sağlayacağı yönünde oluşan ortak görüş olması nedeniyle kurulun Eylül ayındaki toplantısında Amasra tarihi hamamının restorasyonu ile ilgili dosyayı kurulun gündemine alınmasını sağladık.

Okulların deprem güçlendirmesi yapılacak

Toplantıların 2. birleşiminde 2 gündem maddesi ile başlayan ekim ayı toplantılarına5 gündem maddesi eklendi.  Gündeme 3 dosya eklenirken, İl Genel Meclis Üyeleri tarafından da 2 önerge sunuldu. İlk olarak gündem3 dosya eklendi. Arıt merkezde bulunan Şehit Necdet Orhan Yatılı Ortaokulunun kalorifer tesisatının onarımı ile ilgili dosya 3.maddesine eklendi. Yine Kumluca beldesinde bulunan Atatürk Yatılı Bölge Okulu’nun deprem güçlendirmesi ile bakım ve onarımının yapılmasıyla ilgili dosya gündemin 4.maddesine ve son olarak da Amasra ilçesinde bulunan Köksal Toptan Ortaokulu’nun deprem güçlendirmesi ile bakım ve onarımının yapılmasıyla ilgili dosya gündemin 5.maddesine oy birliğiyle alındı.

2 önerge gündeme alındı

İl Genel Meclis Üyelerinin tamamının oyuyla Meclis gündemine gelen 2 önerge de kabul edildi. 3 barajla ilgili çalışmalar tamamlandığında yüzey sularıyla beslenen köylerin sıkıntı yaşayıp yaşamayacağı ve sıkıntı olacağı takdirde ne gibi önlemler alınabileceğiyle ilgili araştırılmalar yapılması istendi.  Önerge oybirliğiyle gündemin 6.maddesine alındı. Yine açık kanallardan fosseptiklerin aktığı ifade edilerek, köylerdeki atıksularla ilgili hızlı çalışmalar yapılmasını ve İl Özel İdaresi’nin bir hedef koyması gerektiği yönünde öneri sunuldu. . Bu önerge de gündemin 7.maddesi olarak kabul edildi.

Komisyon raporu sonrası geri iade edilecek

Gündeme eklenen maddelerin ardından gündemin 2.maddesinde yer alan Amasra Anaokulu ile ilgili dosya görüşüldü. Dosya İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Amasra ilçesi Karaevler mevkiinde bulunan taşınmaz anaokulu yapılması şartıyla vatandaş tarafından İl Özel İdaresi’ne bağışlandı. Ancak arazide yol çalışması sırasında arkeolojik buluntulara rastlanması nedeniyle araziye anaokulu yapılamadı. Anaokulu şartıyla bağış yapılan arazi anaokulu yapılamadığı için arsa sahibine komisyon raporu sonrası geri iade edilecek.

Arazi bağışı için çağrıda bulunmuştum

Bu toplantıda önemli bir çağrıda bulundum. 10 yılda 40 okul yaptık. 2018 yılında da eğitim yatırımları devam edecek. 2018 yılında tüm beldelerimize anaokulu kazandıracağız. Beldelerimizdeki bu eksikliği gidereceğiz. Bu konuşmaları toplantıda da yapmıştım. Bu tür yatırımları il merkezinde de yapacağız. Ancak İl merkezinde anaokulu yapabileceğimiz arsa bulamıyoruz. Tek sıkıntı bu. Bu konuda da çağrıda bulundum. Vatandaşlarımızı okul yapılmak şartıyla arsa bağışında bulunmaya davet etmiştim. İnşallah bu çağrımıza kulak veren hayırsever vatandaşlarımız olur.

Su kaynakları aranacak

Toplantıların 3. Birleşiminde Kumluca Atatürk Yatılı Bölge Ortaokulu’nun, yurt binası kapalı spor salonu deprem güçlendirme ve onarım projesi ile birleştirilerek 2017 yılı ek çalışma ve yatırım programına alınması ile ilgili dosya görüşüldü. 4. birleşiminde de 2 madde görüşülerek, karara bağlandı. Gündemin 5.maddesinde yer alan 100 bin TL ödenekle Köksal Toptan İlkokulu ve Ortaokulu’nun deprem güçlendirme ve onarım projesi Plan Bütçe ve Eğitim, Kültür, Sosyal Hizmetler Komisyonu’na havale edildi. Yine gündemin 6.maddesinde yer alan Köylerin kullanmakta olduğu oldukları su kaynaklarının azalmasına yönelik çözüm yolları ile ilgili madde de Plan Bütçe Komisyonu ile İç İşleri Komisyonu’na havale edildi. Bu madde önemli. Çünkü barajlar nedeniyle köylerde yaşanabilecek su sıkıntılarına çözüm bulunması gerekiyor. Bu nedenle bu maddeyi önemsiyoruz. İlgili müdürlüğümüz komisyonla birlikte gerekirse dışarıdan destek alarak çalışma yapacak.

Atık sulara çözüm bulunacak

İl Genel Meclisi Ekim Ayı Toplantılarının beşinci ve son birleşiminde ise gündemin 7.maddesinde yer alan İl Özel İdaresi’nin görev ve sorumluluk alanında bulunan köylerin atık sularının fosseptik kuyularından taşması sonucu oluşan çevre ve sağlık sorunlarına yönelik çözüm yolları ile ilgili Meclis önergesi görüşüldü. Önerge Plan Bütçe Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonu’na havale edildi. Gündemin 8.maddesinde yer alan Kazpınar Köyü Tarım ver Hayvancılık Tesis Alanı İmar Planı ile ilgili dosya görüşülerek, karara bağlandı. İmar plan alanın değerlendirilmesi için dosya tüm İl Genel Meclis Üyelerinin oyuyla İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Meclis toplantılarımız 8 gündem maddesinin görüşülmesiyle sona erdi. Toplantılarda alınan kararların hayırlara vesile olmasını diliyorum. Emek veren tüm İl Genel Meclis Üyelerimize ve daire müdürlerimize teşekkür ediyorum.”

 

 

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535