• BIST 9524.59
  • Altın 2506.267
  • Dolar 32.5562
  • Euro 34.2586
  • Bartın 14 °C
  • Ankara 10 °C
  • Bolu 10 °C
  • Kastamonu 12 °C
  • Zonguldak 13 °C
  • Karabük 12 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Başkan Kurtkaya, güven tazeledi

Bartın 5. Olağan Kadın Kolları Kongresi yoğun katlımla gerçekleştirildi. Tek liste halinde gidilen seçimlerde mevcut Başkan Yasemin Dora Kurtkaya AK Parti Bartın Kadın Kolları Başkanı seçildi.
Başkan Kurtkaya, güven tazeledi

Bartın 5. Olağan Kadın Kolları Kongresi yoğun katlımla gerçekleştirildi. Kongrede Ak Parti Grup Başkan Vekili ve Amasya Milletvekili Naci Bostancı, Genel Merkez Kadın Kolları MYK üyesi Pınar Doğan Aksoy, MKYK üyesi Av. Serpil Kavrak, Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, İl Başkanı Turhan Kalaycı, İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun ve teşkilat mensupları hazır bulundu. Tek liste halinde gidilen seçimlerde mevcut Başkan Yasemin Dora Kurtkaya AK Parti Bartın Kadın Kolları Başkanı seçildi.

Mağdur Kadınlar

Kongre açılışında kadın olmanın zorluklarının altını çizen ve kadın haklarını savunan bir partinin varlığına işaret eden Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya, “Ak Parti’de ahilik vardır. Ustalık, çıraklık vardır. Kardeşlik vardır. İşte bugün, ustalarım, siz değerli delegelerimiz ve kardeşlerim burada. Bu kardeşlik sadece lafta değil, kandadır, candadır. Farklılıklara sahip olmak nasıl insaniyetin bir gereğiyse, birlikte yaşamak da sosyal varlık olarak insanlığımızın bir gereğidir. İşte dinimizin gelenekleri ve ahlak sistemi bu unsurları hayata geçirecek ilkelere sahiptir. Dünyada meydana gelen olumsuz olayların birinci derecedeki mağduru biz kadınlardır. Çocuğu kucağında katledilen, bebeğine mama bulamayan, eşlerini gözleri önünde yitiren yine kadınlardır. Kadınlarımız şiddetin, savaşın, terörün, tacizin doğrudan mağdurlarıdır” dedi.

Feryadı duyan lider

Mazlumun yanında olan bir partinin yolundan gideceklerini söyleyen Kurtkaya, sözlerine şöyle devam etti: “Böyle bir dünyada Irak’taki, Suriye’deki, Mısır’daki, Diyarbakır’daki bir annenin feryadına herkes kulaklarını kapatırken bir lider çıkıp, kadın-erkek, siyah-beyaz,  zengin- fakir, din ve ırk ayrımı yapmaksızın herkes için özgürlük, adalet, barış, refah ve hukuk üstünlüğünü var gücüyle savunuyor. Onun içindir ki Türk kadını, Genel Başkanımız ve Cumhur Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı takip ediyor, izinden gidiyor, gönülden destekliyor.”

Göz bebeği teşkilatlar

Kurtkaya, çalışma koşulları içinde ekibin titizlikle belirlendiğini söylerken, “Ak Parti Bartın Kadın Kolları olarak yönetim kurma aşamasında bize gelen talepleri değerlendirirken Genel Merkez Kadın Kolları Koordinatörleri ile birlikte ekip olmayı bilen, istikamet belirlemede etkili olabilecek, ortak ideali paylaşan ve birlikte yürüyebileceğimiz arkadaşlarımızı aradık. Bugün yönetimde olamayan arkadaşlarımızı muhakkak teşkilatımızın diğer bünyelerinde değerlendireceğiz. Çünkü Ak Parti Kadın Kolları Teşkilatları genel merkezimizden köy temsilcimize kadar Cumhurbaşkanımızın göz bebeğidir. Bizler bunun bilincinde olarak var gücüyle çalışıyoruz. Bu teşkilatlara bakan gözler de bilmelidir ki, eğer Kadın Kolları Teşkilatlarına bakıyorsanız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın gözüne bakıyorsunuzdur” açıklamasını yaptı.

Onlar hayal eder biz yaparız

Kurtkaya şöyle devam etti; “Ak Parti Kadın Kolları teşkilatları her zaman saha çalışmalarında öncü olmuştur. Yaralara merhem olan, gönül alan, fakir insanların sofrasına aş olan, yardımsever teşkilattır. Herkes siyasetçi harcarken siyasetçi yetiştiren Kadın Kolları Teşkilatlarıdır. Ak Parti ismi gibi millete hizmet etmeyi ön planda tutmuştur. Herkesin bir hayali varken, Ak Parti binlerce hayali gerçeğe çevirmiştir. Sağlıkta, ulaşımda, eğitimde, tarımda, savunma sanayisinde, tüm devasa yatırımları ülkemize kazandırmıştır. Ülkesine en ufak yatırımı olamayan ana muhalefet partisinin de iki büyük lider üzerine siyaseti vardır. İlki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a iftiralar atmak, diğeri sıkışınca Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Partisinin arkasına saklanıp yandaşlarına hoş görünmek” dedi.

Kar makinesi olacağız

Kurtkaya, ülkemiz için çekilen zorlukların zaferle sonuçlanacağını belirtirken, Afrin harekatı ile ilgili açıklamalarda bulunan muhalefet partisinin söylediklerine karşılık,  “Ana Muhalefet Partisinin Genel Başkanı da Cumhurbaşkanımıza, ‘Seni kefenleriyle karşılayanlar Afrin’e gitsin’ diyor. Halbuki bilmiyor ki, biz kefenlerimizi aksesuar diye değil, giymek için yanımızda taşıyoruz. Bizim derdimiz bu dünya değil, ahretteki yerimizdir. Vatanımız, milletimiz, okunan ezanlar için şehadet şerbetini içmemiz gerekiyorsa içeriz. Bize ondan öte mertebe yoktur. Cumhurbaşkanımız bu yüzyılın dünya lideridir. Teşkilatları da liderinin yanında milletinin hizmetindedir. O, bu cennet vatana kalkan oldukça biz de liderimize zırh olacağız. O yoruldukça dualarımızla ona güç katacağız. O yürüdükçe biz kar makinesi olup yolunu açacağız. Her daim millet sevdalısının yanında, yol arkadaşı, dava kardeşi olacağız. Kadın Kolları Olağan Kongremiz herkese hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Duaya bekleriz

Ak Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, son zamanlarda ülkemizin de içinde bulunduğu Afrin’deki Zeytindalı harekatında şehit düşen askerlerimiz için Fatiha suresinin okunması isteğiyle konuşmasına başlarken, her cumartesi günü İmam Hatip Camii’nde sabah namazında duaların edildiğini ve tüm halkı davet ettiğini belirtti. Kadınların toplumdaki yerinin önemli olması kadar siyasetteki yerinin de önemli olduğunu ifade eden Kalaycı, “Kadının elinin değdiği her yer nasıl pırıl pırıl oluyorsa, inşallah Bartınımız da pırıl pırıl olacak. Bartın’ın siyasetine beraber damga vuracağız. Kadın Kollarımızda hizmet eden her kardeşimize teşekkür ediyorum” dedi.

Ülkemize artık kimse emir veremez

Eski Türkiye ile şimdiki Türkiye arasındaki farka da olumlu yönde değinen Kalaycı, “Geçen hafta Almanya’da Gelsenkirchen Vizyon salonunda Bartınlılar gecesi vardı. Gelsenkirchen Belediye Başkan Vekili misafirdi. Onunla aramızda bir konuşma geçti. Ona Almanya’nın neden bize sürekli muhalefet olduğunu sorduğumda bana şöyle cevap verdi: ‘Eskiden, Türkiye’ye biz otur desek oturuyor, kalk desek kalkıyordu. Ama bugün bize cevap veren, sesini yükselten bir Türkiye var’ dedi. Elhamdülillah böyle bir liderin davasının yolcularıyız” ifadesini kullandı.

Dualarımız onlarla

Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Kongrenin bir yenilenme süreci, yeniden güç kazanmak için adım  olduğunu söyledi. Son zamanlardaki ortak acımızı dile getiren Tunç, Afrin’de ülkesi için şehit düşen askerlerimizin acısını yüreğinde taşıdığını söylerken, onlara Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diledi. Tunç, orada ülkemiz için mücadele eden askerlerimizin bu süreçten başarılı şekilde çıkacaklarına inandığını ve dualarının onlarla olduğunu belirtti.

İyi ki varsınız

Kadın Kolları Teşkilatının 2019’a yenilenmiş şekilde hazırlanacağını dile getiren Tunç, “Ak Parti, dört kişinin bir masa etrafında oturup bir parti kuralım diyerek oluşturulan sıradan bir parti değildir. Ak Parti, bir millet hareketidir. Bir davanın adıdır. Partimiz, Selçuklu’ya, Osmanlı’ya kadar uzanan köklü bir medeniyet anlayışına dayanır. Milletimizin tercüme ve temsil edildiği geleneğin adıdır. On beş yıldır girdiği tüm seçimleri kazanan, gücünü her geçen yıl çoğaltarak ilerleyen partidir. Başarılarıyla dünya siyaset tarihine adını yazdıran partidir. Yaptığı icratlar ile tüm sorunları tek tek ele alan ve çözüm üreten bir partidir. Bu kutlu yürüyüşte yer alan tüm vasıfları tebrik ediyorum, iyi ki varsınız” dedi.

Bizden rahatsız oldular

Milletvekili Tunç, ülkemizin büyümeye devam ettiğini söylerken, “IMF kapılarında el pençe divan duran Türkiye’den dünya projelerine adım atan bir Türkiye’ye ulaştık. Kendi uçağını yapan ülkemiz dünyada kıskanılan seviyelere gelmiştir. Cumhurbaşkanımızın izlediği dış politika sayesinde dünya üzerindeki küresel güçler rahatsızlık duymuştur. Ama onlar rahatsız diye vazgeçecek değiliz, yine doğru bildiğimizi yapmaya devam edeceğiz. Haklının, mazlumun yanında olmaya devam edeceğiz. Ülkemizin inşallah en gelişmiş ülkeler içinde yer alması için gecemizi gündüzümüze katmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Bartın’a hizmetimiz devam edecek

Tunç, Bartın’a yapılan yatırımlardan da şu şekilde bahsetti: “Bartın’da Ak Parti iktidarında beş milyarlık kamu yatırımı gerçekleştirdik. Devam eden bir o kadar daha var. Her ilçemize, köyümüze, beldemize hizmet götürdük. Üniversiteyle birlikte eğitim şehri olan Bartın’a 37 yeni okul daha kazandırdık. Bartın Amasra arasındaki mesafeyi 5 dakikaya indireceğiz dediğimizde bize inanmayanlar şimdi yarım saatlik yolun 5 dakikaya indirildiğine şahit oluyor.”

Hayat ölümün kardeşi

Kongreye katılan Ak Parti Grup Başkan Vekili ve Amasya Milletvekili Naci Bostancı, Bartın Kadın Kolları Kongresinde hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Hayatın kardeşi olarak ölümü gösteren ve her an ölecekmiş gibi yaşamak gerektiğini belirten Bostancı, Ankara Karşıyaka mezarlığını örnek göstererek orada kendi vadesiyle vefat eden insanların yaş ortalamasının 29 olduğunu söyledi. Bostancı, “Hayat zıtlıklar içinde bir armonidir. Sevinç, kederin kardeşi, gece gündüzün kardeşidir. Gece olmasa gündüz olmaz, ölüm olmasa yaşam olmaz. Önemli olan bu dünyada insanın ne için yaşadığıdır.

Kucaklayıcı iktidar

İnsan elbette kendi için yaşar. Ama asıl olan insanın başkaları için ne yaptığıdır. Eğer siz yüzünü bile görmediğiniz insanlar için bir şey yaparsanız siyaset yapmış olursunuz. Onu doğru, tutarlı yaparsanız yardım bekleyen insanlar için bir şey yapmış olursunuz. Türkiye Allah’a çok şükür Ak Parti’nin kucaklayıcı iktidarı sayesinde, tutarlı şekilde adımlar atan Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde üç kat büyüdü. Artık, uluslararası ilişkilerde sesi daha fazla çıkan bir ülkeyiz” ifadesinde bulundu.

Yönetim Asil Listesi

Ak Parti Kadın Kolları Yönetim Asil Listesi şu şekilde; "Yasemin Dora Kurtkaya, Zeliha Sarıel, Sonay Birinci Balveren, Emine Murat, Nesrin Mekeç, Yaşare Sorku, Fatma Çelikoğlu, Ela Köseoğlu, Aycan Cumur Gören, Sonnur Arslan Özdemir, Birnur Çakmak, Ayten Gazlı, Nermin Yıldırım, Türkan Pehlivan, Ayşe Akgün, Feriser Olgun, Şevval Ata, Elif Yıldız, Esra Menteş, Gülümser Üstünsoy Bostan, Nurhan Gündüz, Gülcan Kuş, Emine Ersoy, Selvi Yanık, Hasibe Kalafat, İlknur Akdeniz, Nuray Gemeç, Sacide Topuz, Nigar Karataş, Hülya Uçkan."

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535