• BIST 9767.95
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Bartın 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • Bolu 27 °C
  • Kastamonu 25 °C
  • Zonguldak 19 °C
  • Karabük 28 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Başsavcı Tosun, birçok örgüt üyesinin adalet önüne çıkarılmasını sağladı

FETÖ/PDY Terör Örgütüne yönelik çalışmalarını kararlılıkla sürdüren Başsavcı Adnan Tosun, Bartın’da ki görev sürecinde de örgüte yönelik kararlılıkla mücadele edileceğini söyledi.
Başsavcı Tosun, birçok örgüt üyesinin adalet önüne çıkarılmasını sağladı

‘Kararlılıkla mücadeleye devam'

Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı görevini yürütürken HSYK Kararnamesi ile Bartın Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Başsavcı Adnan Tosun gazetecilerle yaklaşık bir saat boyunca sohbet etti. Bartın Gazeteciler Derneği Başkanı ve Pusula Gazetesi Koordinatörü Güngör Yavuzaslan, beraberinde Bartın Gazetesi Sahibi Esen Aliş, Bartın Barış Gazetesi Sahibi Hikmet Sönmez, Bartın TV Genel Müdürü Hasan Camcı, Bartın 74 Haber Sorumlu Müdürü Bülent Bostancı, Ajans Bartın İnternet Sitesi sahibi ve Bartın Pusula Gazetesi Muhabiri Sercan Engin ile birlikte Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Tosun’u makamında ziyaret etti. Sohbet havasında geçen ziyarette Dernek Başkanı Yavuzaslan, Başsavcı Tosun’a Bartın’da ki görevi için hayırlı olsun dileklerinde bulunarak başarı diledi.

İlginç bir tesadüf

Başsavcı Tosun, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yaparken FETÖ/PDY Terör Örgütü’nün adliye imamını Bartın’da yakaladıklarını söylerken daha sonra Bartın’a atanmasının da ilginç bir tesadüf olduğunu kaydetti. Başsavcı Tosun Nevşehir’de ki görevi sırasında, tüm illerdeki adliyelerin FETÖ yapılanmasını sıfırdan kurup, omurgasını oluşturan ve örgüt adına uygulattıran, FETÖ'nün adliye yapılanmasındaki en üst düzey isimlerden biri olan Bilal Ünsal’ın tespit edilmesi ve yakalanmasında önemli bir rol üstlenmişti. Başsavcı Tosun’un yoğun çalışmaları sonrasında tespiti gerçekleşen ve hakkında yakalama kararı çıkarılan FETÖ’nün adliyeden sorumlu imamı Bilal Ünsal, Bartın İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yol kontrol çalışmalarında yakalanmış ve akabinde Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Nevşehir'e götürülmüştü.

24 ildeki adliyelerden sorumlu

İç Anadolu Bölge imamlığı yapan Bilal Ünsal'ın 24 ildeki adliyelerden sorumlu olduğu öğrenilirken FETÖ'nün adliyelerdeki omurgasını oluşturan Ünsal'ın, Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde bir camide imamlık yaptığı, erkek katiplere "Zekayi", bayan katiplere "Zekiye", infaz koruma memurlarına da kod isim verdiği belirlenmişti.

Karalama kampanyası başlatıldı

FETÖ/PDY Terör Örgütüne yönelik operasyonlardaki kararlılığı ve örgütün üst düzey yöneticilerinin tespit edilip yakalanmasına bağlı olarak birçok örgüt üyesinin de adalet önüne çıkarılmasını sağlayan Başsavcı Tosun, örgüte yönelik kararlı çalışmaları ve elde ettiği başarılarından dolayı örgüt tarafından karalama kampanyasına da uğramış isimler arasında. FETÖ/PDY Terör Örgütü, özellikle sosyal medya hesapları aracılığıyla Başsavcı Tosun’u karalama ve linç kampanyası yürütmüş, bazı terör örgütü yandaşı haber sitelerine de asılsız haberler konu olmuştu.

Karalamalara karşı dik durdu

Türkiye’de derin bir yapılanma içine giren ve 15 Temmuz’da darbe girişimine yeltenen FETÖ/PDY Terör Örgütü mensupları, Başsavcı Tosun’un emirleri ile gerçekleşen operasyonlarda deşifre olmaları, örgütün çözülmeye başlaması, üst düzey yöneticilerinin adalet önüne çıkarılmaları ve örgütün giderek zayıflaması üzerine Ergenekon’dan yargılandığı şeklinde asılsız iddialarda bulunarak Başsavcı Tosun’u “Nevşehir’in Zalim Başsavcısı” ilan edip kamuoyu önünde linç kampanyası oluşturmayı amaçlamışlardı. Hakkındaki asılsız iddialar ve karalama kampanyalarına karşı dik bir duruş sergileyen ve FETÖ/PDY Terör Örgütüne yönelik çalışmalarını kararlılıkla sürdüren Başsavcı Tosun, Bartın’da ki görev sürecinde de örgüte yönelik kararlılıkla mücadele edileceğini söyledi. 

Tüm odalara Atatürk resmi astırdı

Bartın Adliyesi’nde ki odalara kendi makam odası başta olmak üzere Atatürk resmi astırdığını belirten Tosun, yeni adliye binasına geçince daha iyi hizmet verileceğini ifade etti. Savcı sayısının yetersizliğinden bahseden Tosun, ilerleyen günlerde sorunun çözülmesini beklediğini söyledi. Yaklaşık bir saat süren ziyaretin sonunda Bartın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve ziyarete katılan gazeteciler Başsavcı Tosun’a, Filografi ile yapılmış Türk Bayrağı hediye ettiler.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535