• BIST 9645.02
  • Altın 2419.793
  • Dolar 32.5826
  • Euro 34.7204
  • Bartın 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • Bolu 9 °C
  • Kastamonu 7 °C
  • Zonguldak 10 °C
  • Karabük 9 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Belde statüsünü korumak için hazırlanan dosyayı taktim etti

Önümüzdeki aylarda çıkacağı belirtilen Yerel Yönetimler Yasa Tasarında Belde Belediyelerin kapanacağı ilçeye bağlanacağı iddialarının ardından Kumluca Belediyesi’nin kapanmaması için toplantı gerçekleştirildi.
Belde statüsünü korumak için hazırlanan dosyayı taktim etti

Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can, Bartın’ın Ulus ilçesine bağlı Kumluca Beldesinde hummalı bir çalışma yürütüldüğünü belirterek, önümüzdeki aylarda çıkacağı konuşulan Yerel Yönetimler Yasa Tasarısı ile Belde Belediyelerin kapanacağı ilçeye bağlanacağı iddialarının ardından Kumluca Beldesinde Belediyenin kapanmaması için mücadele edildiğini ifade etti. Köy ile merkez muhtarları, dernek temsilcileri, kooperatif başkanları ve siyasi parti temsilcilerinin katılımıyla toplantı yapıldığını belirten Başkan Can, toplantı sonrası hazırlanan dosyayı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcı Sadir Durmaz’a taktim ettiğini söyledi.

Ne gerekiyorsa yapıyoruz

Başkan Can; “Beldemizin geleceğiyle ilgili Kumluca’da yaptığımız toplantı sonrası, Kumluca ve çevre köyleri muhtarlarımızın, kooperatif başkanlarımızın ve belediye meclis üyelerimizin imzalarıyla oluşturduğumuz dosyayı MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Sadir Durmaz Beyefendiye arz ettik. Birlik ve beraberlik içerisinde Kumlucamız için ne gerekiyorsa yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Beldemiz tamamen bir ilçe görünümde

Kumluca’nın 1989 yılında Belde statüsünü aldığını belirten Can; “Kumluca Belediyesi Belde statüsüne 1989 yılında kavuştu ve o günden bu tarafa Belediye hizmetleri devam etmektedir. Bizim beldeye bağlı 20 köyümüz ve 3 mahallemiz olmak üzere toplamda 23 muhtarlık vardır. Kumluca aynı zamanda 20 köye merkezi konumda yer almaktadır. Köyde yaşayan vatandaşlarımız her türlü ihtiyaçlarını belde merkezine gelerek karşılamaktadır. İlçe statüsünde olmasak bile Beldemiz tamamen bir ilçe görünümdedir. Ayrıca köylerimizde 6 kooperatifimiz bulunmakla birlikte Kumluca Zafer kooperatifimiz Batı Karadeniz’in en çok üyesi bulunan maddi olanakları çok olan bir yerdedir. Tabi köylerde yaşayan vatandaşlarımız kooperatifler aracılığı ile iş ve işlemlerden gelir sağlamaktadır. Dolayısıyla Kumluca çevre köyleriyle ile birlikte güçlü geçmişi olan ve nüfusu 8 bin olsa da yaz aylarında bu rakamın 20 bini geçtiğini görüyoruz” diye konuştu.

Siyaseti bir kenarı bırakıp Kumluca için çalışıyoruz

Beldenin mevcut durumunun neden koruması gerektiğini anlatan Can; “Kumluca’nın Belde statüsünün devam etmesi için geçtiğimiz günlerde köy ve merkez muhtarlarımızda kooperatif başkanlarımız ve siyasi parti temsilcilerimizle bir toplantı gerçekleştirdik. Sorunları masaya yatırarak, Beldemizin statüsünü korunması için neler yapmamız gerektiğini konuşarak, en nihayetinde bir ortak noktada buluştuk. Ortaya şöyle bir sonuç çıkarttık; biz belde statüsünü korumamız gerekir dedik. Gerekli girişimleri hep birlikte yapalım ve siyaseti bir kenarı bırakalım dedik. Bununla ilgili bir taslak hazırlayarak, toplantıya katılanlara imza altına aldık. Ortak yapılan toplantının sonrasında hazırlanan taslağı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımıza takdim ettim. Sürecin netleşmesiyle birlikte Kumluca’nın belde statüsünde kalması için gerekli girişimlerde bulunacağız” şeklinde konuştu.

Sıkıntı yaratacağını düşünüyoruz

Can, “Yeni çıkması beklenen ancak tasladığı görmediğimiz Yerel Yönetimler Yasa Tasarısıyla ilgili basından takip ettiğimiz kadarı ile ilçeye ve illere uzak Beldelerini kapsam dışına alınacağı bilgisine istinaden biz böyle bir çalışma içerisine girdik. Bildiniz gibi Kumluca Beldemizin konumu Ulus ilçemize 30 kilometre Bartın’a da 40 kilometre yaklaşık mesafededir. Bu noktada belde belediyesinin kapanması halinde belediyeden hizmet alan insanlar açısından sıkıntı yaratacağını düşündük. Bunu dile getirmek için böyle bir oluşum içerisine girdik. Amacımız Belde statüsünü korumak. İnşallah başladığımız bu yolda başarılı oluruz” dedi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535