• BIST 8718.11
  • Altın 2246.519
  • Dolar 32.3303
  • Euro 35.1933
  • Bartın 3 °C
  • Ankara 1 °C
  • Bolu -2 °C
  • Kastamonu 1 °C
  • Zonguldak 5 °C
  • Karabük 2 °C
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi

Belediye Başkanlığı’na gerek duyulması halinde borçlanma yetkisi verildi

Bartın Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Cemal Akın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda görüşülen 15 maddelik meclis gündeminde en dikkat çeken konu borçlanma talebi oldu.
Belediye Başkanlığı’na gerek duyulması halinde borçlanma yetkisi verildi

Bartın Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Cemal Akın Başkanlığı’nda toplanarak Şubat Ayı Toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda görüşülen 15 maddelik meclis gündeminde en dikkat çeken konular Bartın Belediyesi İnkum Özel Halk Otobüsleri yolcu taşıma ücretlerine zam talebinin görüşülmesi, atık su ücret tarifesinin görüşülmesi, Meclis Başkan ve Üyelerine ödenecek ücretin belirlenmesi talebinin görüşülmesi ve borçlanma talebinin görüşülmesi oldu.

Tabelalara düzenleme yapılacak

Yoklama ile başlayan toplantı iki oturumda gerçekleştirildi. Toplantının ilk oturumuna gündemin birinci maddesiyle başlandı. Gündemin birinci maddesinde yer alan güncellenerek yeniden hazırlanan Mezarlık ve Defin Hizmetleri Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin kabulü talebi görüşülerek kabul edildi. Gündemin ikinci maddesinde yer alan ilimiz şehir merkezinde binalara asılı reklam tabela ve panolarının düzenlenmesi talebi görüşüldü. İlimizde son dönemlerde yaşanan olumsuz hava koşullarında tabelaların düşerek can güvenliğini tehdit etmesi nedeniyle binalarda aslı bulunan tabelaların yola çıkma şeklinde asılmaması ve boyutları da 0.50 metrekare geçmemesi kararlaştırıldı.

Gerekli çalışmaları yapacağız

Maddenin kabul edilmesiyle birlikte değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Cemal Akın; “Bu konuda bize iletilen çok şikayetler vardı. İnşallah can güvenliğini tehdit eden reklam tabela ve panolarını düzene sokacağız. Caddede bir uygulama yapacağız. Müze çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte yapacağımızı söylemiştim. Gerçekten bu çalışmaların yapılması gerekiyor. Bazı yerlerde öyle tabela konulmuş ki insanların kafasına çarpıyor. İnşallah gerekli çalışmaları yapacağız” dedi.

İhtiyaç olursa diye gündeme getirdik

Gündemin üçüncü maddesinde yer alan borçlanma talebi görüşüldü. Maddenin Meclis gündemine ara verilerek, değerlendirilmesi kararlaştırıldı. Borçlanma talebine açıklık getiren Başkan Akın; “Belediyemizin piyasaya ve personele borcu yok. Geçmişten gelen borçlar da düzenli bir şekilde ödeniyor. Şu an için nakit paramız var. Yani sıkıntımız yok. Ancak eğer ihtiyaç olursa diye bu maddeyi koyduk. Biliyorsunuz taşeronlar artık belediyelerin şirketlerine geçiyor. Şirketlerin de nasıl olacağı pek fazla belli değil. Bununla ilgili de Sayın Çevre Bakanımız belediyelerden faiz almadan kredi vereceklerini açıkladı. Eğer açıklandığı gibi faizsiz olursa alacağız. Kaldı ki bütçenin yüzde onu kadar diye bir ibare var. Taşeron Yasasından kaynaklı sıkıntı oluşmaması için bunu yapıyoruz. Çöp arabalarıyla ilgili ihaleye çıkıyorduk. Şimdi onları satın alırken belki krediye ihtiyaç duyabiliriz. Tekrar ifade edeyim. Şu an için ihtiyacımız yok. Bu maddeyi ihtiyaç olursa diye gündeme getirdik” diye konuştu.

Protokolü kanun gereği yapmamız gerekiyor

Gündemin dördüncü maddesinde yer alan Gölbucağı Sanayi Sitesi ve Dallıca Köyü arasında yapılacak olan köprüye ait protokolün kabul edilerek imzalanması talebi karara bağlandı. Konunun TOKİ köprüsünün yapılacağı yerle ilgili olduğunu belirten Başkan Akın; “Bu madde TOKİ köprüsünün yapılacağı alanla ilgili. Yollarla ilgili söylüyorlar. Yollar Bartın Belediyesi’ne ait olduğu için bu protokolü kanun gereği yapmamız gerekiyor. Burada yolla ilgili kamulaştırma yok. Karşıya geçen bir yol var. Zamanında TOKİ’nin altına kadar geçiş sağlanmış. Bu tarafta da sanayinin oradan geçiyor. Bu nedenle bir sıkıntı yok. Kanunen almamız gereken bir karar” dedi.

4 madde İmar Komisyonuna gönderildi

Gündemin beşinci maddesinde yer alan Gölbucağı Mahallesi, tapuda 874 ada, 41 parsel nolu taşınmazın bitişiğindeki tapuda 874 ada, 110 parsel nolu 5,35m2 yüzölçümlü, sahibi Bartın Belediyesi adına kayıtlı taşınmazı satın alma talebi, gündemin altıncı maddesinde yer alan Kemerköprü Mahallesi, tapuda 1529 ada, 1 parsel nolu taşınmazda imar plan değişikliği talebi, gündemin yedinci maddesinde yer alan Aladağ Mahallesi, tapuda 765 ada, 56, 57, 58, 59, 60, 62 parsel nolu taşınmazlarda imar plan değişikliği talebi ve gündemin sekizinci maddesinde yer alan Balamba Mahallesi, tapuda 725 ada, 702 ada, 31, 32, 33, 34 ve 35 parsel nolu taşınmazların imar plan değişikliği talebi oy birliğiyle İmar Komisyonu’na havale edildi.

Harcırah bedeli 38,75 TL

Gündemin dokuzuncu maddesinde yer alan Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen, Harcırah bedelinin belirlenmesi talebi karara bağlandı. Asıl görevli bulundukları yerden başka yerlere geçici veya sürekli görevle naklen atanan memur ve hizmetlilere görevlendirildikleri yerlerde veya yeni görev yerlerine taşınmalarından dolayı yapacakları ek masraflara karşılık olarak yapılan ödemeler anlamına gelen harcırah bedeli 38,75 TL olarak belirlendi.

Meclis Başkan ve Üyelerin alacakları ücret belirlendi

Gündemin onuncu maddesinde yer alan Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen, Meclis Başkan ve üyelerine meclis ve ihtisas komisyonu toplantılarına katıldıkları günler için ödenecek ücret belirlendi. AK Partili Meclis Üyelerinin ret oyu verdiği madde ile Meclis Başkan ve üyelerine123.36 TL ücret ödenmesi kararlaştırıldı. Madde ile ilgili değerlendirmesinde Başkan Akın; “İl Özel İdaresi’nde 5 gün boyunca toplantı yapıyorlar. Her toplantı için ücret veriliyor. Biz burada bir usul geliştirdik. Bir günde tüm maddeleri görüşüyoruz. Diğer illerde de günlerce görüşüyorlar. Evet veya hayır derken düşünelim” dedi.

İnkumu için yolcu taşıma ücretlerine zam yapıldı

Gündemin on birinci maddesinde yer alan Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen, Bartın Belediyesi İnkum Özel Halk Otobüsleri yolcu taşıma ücretlerine zam talebi görüşüldü. Komisyondan gelen rapor doğrultusunda Gürgenpınarı sivil yolcu taşıma 2.5 TL, Gürgenpınarı öğrenci taşıma 1,5 TL, İnkumu sivil yolcu taşıma 5 TL, İnkumu öğrenci yolcu taşıma 3 TL, Boğaz-Karasu sivil yolcu taşıma 4.25 TL, Boğaz-Karasu öğrenci yolcu taşıma 2.5 TL, Kapaklı sivil yolcu taşıma 6 TL, Kapaklı öğrenci yolcu taşıma 3.5 TL, Hisar Yaylacık sivil toplu taşıma 7 TL ve Hisar Yaylacık öğrenci yolcu taşıma 4.5 TL olarak belirlendi. İnkum Özel Halk Otobüsleri yolcu taşıma ücretlerine zam talebinde öğrenci taşıma ücretlerine zam yapılmayarak, 2017 yılındaki tarifelerinin geçerli olması uygun görüldü.

2017 yılında yapılan zamlar

İnkumu normal vatandaş 4 lira, öğrenci 3 lira, Boğaz normal vatandaş 3,5, öğrenci 2,5 lira, Kapaklı normal vatandaş 5 lira, öğrenci 3,5, Hisar Yaylacık normal vatandaş 5,5 ile öğrenci 4,5, Gürgenpınarı da normal vatandaş 2 lira, öğrenci 1,5 olarak uygulanmıştı.

Evrak eksikliği nedeniyle komisyona geri gönderildi

Gündemin on ikinci maddesinde yer alan Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen, Atık su ücret tarifesinin de Meclise verilen arada belirlenmesi kararlaştırıldı. Su bedelinin hesaplanmasında kanunun yorumlanması adına sıkıntı oluşturduğundan ilgili kurumlardan görüş alınması uygun görüldü. Gündemin on üçüncü maddesinde yer alan İmar Komisyonuna havale edilen, Aladağ Mahallesi, tapuda 1410 ada, 5 parsel nolu taşınmazın bitişiğindeki ekli folyede “A” ile gösterilen kısmın yoldan ihdası talebi kabul edildi. Gündemin on dördüncü maddesinde yer alan İmar Komisyonuna havale edilen, Aladağ Mahallesi, tapuda 771 ada, 8 ve 9 parsel nolu taşınmazlarda imar plan değişikliği talebi de oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin on beşinci maddesinde yer alan İmar Komisyonuna havale edilen, Tuna Mahallesi, tapuda 497 ada, 21 parsel nolu taşınmazda imar plan değişikliği talebi evrak eksikliği nedeniyle ilgili komisyona geri gönderildi.

Bütçenin yüzde 10’u tutarında borçlanılabilecek

Meclise verilen arada gündemin üçüncü maddesinde yer alan borçlanma talebi ve Gündemin on ikinci maddesinde yer alan atık su ücret tarifesinin belirlenmesi talebi komisyonlarda değerlendirildi. İkinci oturumda ilk olarak Gündemin üçüncü maddesinde yer alan borçlanma talebi Ak Partili Belediye Meclis Üyelerinin ret oyuna rağmen kabul edildi. Araç parkının güçlendirilmesi ve altyapı çalışmalarında kullanılmak üzere bütçenin yüzde 10’u tutarında borçlanılmasının önü açıldı. İkinci oturumda son olarak gündemin on ikinci maddesinde yer alan atık su ücret tarifesinin belirlenmesi talebi görüşüldü. Resmi kurumlar için su bedelinin 4.35 TL ve atık su bedelinin 1.30 TL olarak uygulanması kararlaştırıldı.

CHP grubu Kent Tarihi Müzesi için teşekkür etti

Meclis gündeminin sona ermesinin ardından CHP Meclis Üyeleri adına söz alan Ömer Kemal Çubukçuoğlu, Bartın Kent Tarihi Müzesi’nde yapılan çalışmalar için teşekkür etti. Söylenilenler için mutlu olduğunu ifade eden Akın, CHP grubuna teşekkür etti. Başkan Akın; “Eski belediye binası atıl durumda kalmıştı. Bu önemli binayı restore ettik. Tabii müze oluşturulurken eserlerimizi Bartınlılar bağışladılar. Çok değerli eşyalar var. Destek olanlardan Allah razı olsun. Müze artık bizim değil. Kültür varlığı olması nedeniyle Müzeler Genel Müdürlüğü’nündür. Korumakla mükellefiz. Müzeler Müdürlüğü de kontrol etmekle mükellef. Tabii bu müzelerimize ilave olarak 4 müze daha yapacağız. Emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Halkımız büyük ilgi gösterdi 5 gün içerisinde müzeyi 10 bin 500 kişi ziyaret etti. Buranın girişine turnike koyacağız. Girişleri ücretli yapacağız. Okullarımızdan gruplar geldiğinde ücret alınmayacak.  9 görevlimiz burada hizmet veriyor” dedi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535