• BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • Bartın 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • Bolu 10 °C
  • Kastamonu 10 °C
  • Zonguldak 14 °C
  • Karabük 14 °C
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi

Belediye Meclisi 14 Gündemle Toplandı

Bartın Belediye Meclisi’nin Aralık Ayı Toplantısı yapıldı. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın başkanlığında toplanan Belediye Meclisi’nde 14 madde görüşülerek karara bağlandı.
Belediye Meclisi 14 Gündemle Toplandı

Bartın Belediye Meclisi Aralık Ayı Toplantısı Belediye Başkanı Cemal Akın’ın başkanlığında Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Yoklama ile başlayan toplantıda gündeme ilave edilen 3 madde ile birlikte toplam 14 madde görüşülüp karara bağlandı. Gündemde 7 yeni konu bulunurken, diğer 7 madde ise Kasım Ayı Meclis Toplantısı’nda komisyonlara havale edilen konuları içerdi. Yeni gündem maddelerinden maddelerden 3’ü komisyonlara havale edilirken 11 gündem maddesi onaylandı.

Mini Tip Çöp Toplama Aracı Alınacak

Gündemin birinci maddesinde yer alan “1 adet Mini Tip Çöp Toplama Aracı (Çöp Taksi) alımı talebinin görüşülerek karara bağlandı. Şehir merkezinde caddelerde ve dar sokaklarda trafikte aksamalara neden olunmaması adına çöp toplama aracı alınmasına karar verildi.  Gündemin ikinci maddesinde yer alan mülkiyeti Bartın Belediyesi’ne ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Kırtepe Mahallesi tapuda 123 ada 28 ve 29 nolu parsellerin satışı talebi İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi. Gündemin üçüncü maddesinde yer alan Bartın Belediyesi’ne sözleşmeli avukat çalıştırılması talebinin görüşülerek, Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündeme 2 Tarım Projesi Sunuldu

Gündemin dördüncü maddesinde yer alan Bartın Belediyesi tarafından hazırlanan “Bartın Belediyesi Mücavir Alan Köylerinde Yonca Tarımını Geliştirme Projesi” ile “Silajlık Mısır Tarımını Geliştirme Projesi”nin değerlendirilmesi talebi görüşüldü. Meclis gündemine sunulan 2 tarım projesi Tarım Komisyonuna havale edildi.

Ambulans Geçiş Yolu Olarak Kabul Edildi

Gündemin beşinci maddesinde yer alan Trafik ve Muhtelif İşler Komisyonuna havale edilen, Devlet Hastanesi’ne giden yolda ambulans geçiş yolu belirlenmesi talebinin görüşülerek, kabul edildi. Gündemin altıncı maddesinde yer alan İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Mülkiyeti Belediyemize ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Aladağ Mahallesi tapuda 1410 ada 8 nolu parselin satışı talebi kabul edildi. Gündemin yedinci maddesinde yer alan İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Dallıca Köyü sınırları içinde Küçük Sanayi Sitesi olarak planlanan parsellerin 48,06 hektarlık alanlarının tarım dışı amaçlı kullanılması için İçişleri Bakanlığına gönderilmek üzere kamu yararı kararı alınması talebi görüşüldü. Komisyondan gelen bu madde de kabul edildi. Gündemin sekizinci maddesinde yer alan İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün inceleme raporu doğrultusunda Kutlubeyyazıcılar Köyü, tapuda 125 ada, 273-274 ve 275 nolu parsellerde yapılmak istenen Nazım İmar Planı Değişikliği-İlavesi ve Uygulama İmar Planı Değişikliği-İlavesi görüşülerek, kabul edildi.

Plan Tadilatı Talebi Onaylandı

Gündemin dokuzuncu maddesinde yer alan İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Gecen Mahallesi tapuda 102 ada 1 parsel, 103 ada 1 ve 2 parseller, 104 ada 1 ve 2 parseller, 105 ada 1 parsel, 106 ada 4 parsel, 121 ada 1 parsel ile 122 ada 73 parseli kapsayan hali hazırda yürürlükte olan İmar Planında belirtilen 18. Madde uygulaması sınırları içerisinde yer alan parsellere ait Düzenleme Ortaklık Payı alanının %45 terk alanına çekebilmek amacıyla hazırlana plan tadilatı talebi onaylandı. Gündemin onuncu maddesinde yer alan İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Mülkiyeti Belediyemize ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Kırtepe Mahallesi tapuda 144 ada 82 nolu parselin satışı talebi kabul edildi. Gündemin on birinci maddesinde yer alan İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Mülkiyeti Belediyemize ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Tuna Mahallesi tapuda 1535 ada 2 ve 3 nolu parsellerin satışı talebi görüşüldü.

Sağlık Personeli Ücretiz Taşınacak

Gündemin on ikinci maddesinde yer alan COVİD-19 salgını ile mücadele kapsamında kamuya ait sağlık kuruluşlarında çalışan sağlık personelinin görev yerlerine ulaşımının sağlanması için 2 otobüsün görev yapması, sağlık personelinin bu otobüslerle Bartın Devlet Hastanesi ile Bartın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne ücretsiz taşınması talebi görüşülerek kabul edildi.

Belediye Otoparklarındaki Engelli Alanları Ücretsiz

Gündemin on üçüncü maddesinde yer alan engelli sürücülerin kendilerine ayrılan engelli otopark alanlarından ücretsiz yararlanması talebi kabul edildi. Geçmişte alınan Belediye Meclisi Kararı engelli vatandaşlardan otopark ücretlerinin yüzde 50’sinin tahsil edilmesi yönündeydi. Aralık Ayı Toplantısında alınan bu kararla Bartın Belediyesi’ne ait tüm otoparklarda bulunan engellilere ayrılmış bölümler ücretsiz olacak. Bu bölümler dışında otoparkı kullanan tüm engelli vatandaşlardan yüzde 50 ücret tahsil edilecek.  

Engelliler İhtisas Komisyonu Kuruldu

Gündemin on dördüncü maddesinde yer alan Engelliler İhtisas Komisyonu kurulması talebi kabul edildi. Yeni kurulan bu komisyon için üye seçimi Belediye Meclisi Ocak Ayı Toplantısında gerçekleştirilecek.

Görüşülen Konuların İlimiz İçin Hayırlı Olmasını Diliyorum

Toplantı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Cemal Akın; “Bartın Belediye Meclisi Aralık Ayı Toplantımızı gerçekleştirdik. Belediye personelimizle, halkımızla, belediye başkan yardımcılarımızla ve belediye meclis üyelerimizle birlik ve beraberlik içerisinde şehrimize hizmet etmek için çalışıyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte de aynı hassasiyetle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Gerçekleştireceğimiz toplantıda görüşülen konuların ilimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535