• BIST 9149.89
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Bartın 24 °C
  • Ankara 21 °C
  • Bolu 22 °C
  • Kastamonu 20 °C
  • Zonguldak 23 °C
  • Karabük 22 °C
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi

Belediye Meclisi toplandı

Bartın Belediye Meclisi Mayıs Ayı Toplantıları, Belediye Başkanı Cemal Akın Başkanlığında gerçekleştirildi. 2 oturumda gerçekleştirilen toplantıda 2 gündem maddesi komisyonlara havale edilirken, 7 gündem maddesi de karara bağlandı.
Belediye Meclisi toplandı

Bartın Belediye Meclisi Haziran Ayı Toplantısı Belediye Başkanı Cemal Akın Başkanlığında gerçekleştirildi. 9 gündem maddesiyle başlayan toplantıda 2 gündem maddesi komisyonlara havale edilirken, 7 gündem maddesi de karara bağlandı. 2 oturumda gerçekleştirilen toplantıda 2.oturum öncesi verilen arada toplanan İmar Komisyonu gündemin 5.maddesinde yer alan Bartın Belediyesi mücavir alan sınırları içinde kalan Gecen Köyü, tapuda 130 ada, 1 parsel nolu taşınmazın ekli folyede “B” ile gösterilen kısmın kamulaştırılması talebi görüşüldü. Maddenin kabul edilmesiyle birlikte Gecen Köyü’nde bulunan terfi merkezinin yerinin kamulaştırılması yönünde karar alındı.

Reklam ile Çevre Temizlik Vergisi aynı dönemde alınacak

Toplantının birinci oturumu gündemin birinci maddesinde yer alan yıllık ilan ve reklamlara ait verginin taksit ve ödeme döneminin belirlenmesi talebinin görüşülmesiyle başladı. Bu madde ile İlan Reklam Vergisi ile Çevre Temizlik Vergisinin ödeme ve taksitlerinin aynı dönemde alınması kararlaştırıldı. Gündemin ikinci maddesinde yer alan KHK gereği geçişi tamamlanan işçilerin ücreti ile mali ve sosyal haklarının belirlenmesi ile ilgili sözleşme imzalamak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi talebi de oy birliğiyle kabul edildi. Bu madde ile kadroya alınan taşeron işçilerinin mali ve sosyal haklarının belirlenmesi noktasında Belediye Başkanı Cemal Akın’a yetki verildi.

15 yaşına kadar otobüsler kullanılabilecek

Gündemin üçüncü maddesinde yer alan Bartın Belediyesi Özel Halk Otobüsleri Çalışma ve Seyrüsefer Yönetmeliğinde değişiklik yapılması talebinin görüşüldü.  Resmi olarak özel halk otobüslerinde 10 yaşına kadar otobüslerin kullanımına izin verilirken, bu maddenin kabul edilmesiyle birlikte bundan sonra 15 yaşına kadar otobüsler kullanılabilecek.

2 madde İmar Komisyonu’na havale edildi

Gündemin dördüncü maddesinde yer alan Kemerköprü Mahallesi, tapuda 605 ada, 249 nolu parsel, 345 ada, 219 nolu parsel ve 550 ada, 228 nolu parsellerinin Bartın Belediyesi’ne bağışlanması talebi İmar Komisyonu’na havale edildi.  Gündemin beşinci maddesinde yer alan Bartın Belediyesi mücavir alan sınırları içinde kalan Gecen Köyü, tapuda 130 ada, 1 parsel nolu taşınmazın ekli folyede “B” ile gösterilen kısmın kamulaştırılması talebi görüşüldü. Madde oy birliğiyle İmar Komisyonuna havale edildi.

İnkumu’nda ki tesislerin ücreti belirlendi

Gündemin altıncı maddesinde yer alan Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen, Bartın Belediye Başkanlığı İnkum Eğitim ve Dinlenme Tesislerinin 2018 yılına ait günlük konaklama ücret tarifesi görüşülerek karara bağlandı. Belediye personeli için 30 TL ücret belirlenirken, sivil vatandaş için ise 45 TL’de karar kılındı.  Gündemin yedinci maddesinde yer alan İmar Komisyonu’na havale edilen, Aladağ Mahallesi, tapuda 765 ada, 56, 57, 58, 59, 60, 62 parsel no’lu taşınmazlarda imar plan değişikliği talebi kabul edildi.

Komisyondan gelen maddeler kabul edildi

Gündemin sekizinci maddesi İmar Komisyonuna havale edilen, Orduyeri Mahallesi, tapuda 485 ada, 8 parsel nolu taşınmazın bitişiğindeki ekli folyede “a” ile gösterilen kısmın yoldan ihdası talebi de oy çokluğuyla kabul gördü. Gündemin dokuzuncu ve son maddesinde yer alan İmar Komisyonuna havale edilen, Aladağ Mahallesi, tapuda 560 ada, 5 parsel nolu taşınmazın bitişiğindeki ekli folyede “a” ile gösterilen kısmın yoldan ihdası talebi görüşüldü.

Meclise ara verildi

2 oturumda gerçekleştirilen toplantıda 2.oturum öncesi verilen arada toplanan İmar Komisyonu gündemin 5.maddesinde yer alan Bartın Belediyesi mücavir alan sınırları içinde kalan Gecen Köyü, tapuda 130 ada, 1 parsel nolu taşınmazın ekli folyede “B” ile gösterilen kısmın kamulaştırılması talebi görüşüldü. Maddenin kabul edilmesiyle birlikte Gecen Köyü’nde bulunan terfi merkezinin yerinin kamulaştırılması yönünde karar alındı.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535