• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Bartın 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • Bolu 24 °C
  • Kastamonu 17 °C
  • Zonguldak 26 °C
  • Karabük 22 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Belediye Temiz Bir Kent İçin Gece Gündüz Çalışıyor

Daha temiz bir Bartın için 96 kişilik ekip ve 12 araçla gece gündüz çalışmalarına ara vermeden devam eden Bartın Belediyesi, rutin temizlik çalışmalarının yanı sıra diğer temizlik uygulamalarını da aralıksız sürdürüyor.
Belediye Temiz Bir Kent İçin Gece Gündüz Çalışıyor

Bartın Belediyesi, cadde ve sokaklarda, daha temiz bir Bartın için gece gündüz demeden şehrimizin temizliği için çalışıyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri çöplerin kaldırılması, molozların toplanması ve sokakların temizliğine kadar şehrin dört bir yanını temizleyerek halk sağlığını tehdit edici unsurları ortadan kaldırıyor. Çalışmalar kapsamında her gün ekipler tarafından belirlenen mahallelerde genel temizlik çalışmaları sürdürülüyor. Temizlik ekipleri ayrıca kent genelinde rutin olarak sürdürülen temizlik çalışmalarının yanı sıra evsel atıkların toplanması, bertaraf edilmesi ve yeniden kazanımı,  cadde, sokak ve sosyal yaşam alanlarının temizlik ve bakımı, çöp konteynerlerinin temizliği,  bakım ve tamiri, kül ve hafriyat atıklarının kaldırılması, ambalaj atıkları ve atık yağların toplanması ve ekonomiye kazandırılması, yol ve kaldırım kenarlarında çıkan otların temizliği, kaldırım üstü temizliği, sokak aralarının temizliği, dal, ot, moloz kaldırımı gibi bütün genel temizlik işlerine 96 kişilik ekip ve 12 araçla gece gündüz aralıksız devam ediyor.

temiz-bir-kent-icin-gece-gunduz-calisiyoruz-(1).jpg“Temizlik Çalışmalarımızı Sürdürdük”

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın; “Müdürlüğümüz, kendisine yüklenen görev ve sorumlulukları her zaman olduğu gibi 2020 yılında da eksiksiz yerine getirdi. Halkımıza daha güzel, daha temiz ve sağlıklı bir kentte huzurla yaşama imkânı sağlamak için, her mahallemizin ve İnkumu tatil beldemizin cadde ve sokaklarında temizlik çalışmalarımızı sürdürdük. Her gün yaptığımız çöp kaldırma çalışmalarımızın yanında, işçilerimize yaya olarak sorumluk alanları vererek süpürme ile çöp kaldırma çalışması gerçekleştirip çok daha teferruatlı ve etkili bir temizlik çalışması gerçekleştirdik.

temiz-bir-kent-icin-gece-gunduz-calisiyoruz-(4).jpg

“Günlük 120 Ton, Yıllık 43.800 Ton Çöp Toplanıyor”

Evsel atıkların toplanması 6 Adet hidrolik sıkıştırmalı çöp kamyonu ve 1 adet çöp taksi ile yapılıyor. Günlük 120 ton, yıllık 43.800 ton çöp toplanıyor. İlimizde oluşan evsel atıkların atılması için mahallelere cadde ve sokaklara ihtiyacı karşılayacak sayıda (ortalama 5.000 adet) yer altı ve yer üstü çöp konteyneri yerleştirildi. Mevcut konteynerlerin yetersiz kaldığı yerlere çöplerin etrafa yayılmasını önlemek için gerekli görüldüğünde ilave konteyner konuldu. Çöp toplama işlemi 3 vardiya olarak yapılıyor. Şehir merkezinin çöpü 3 vardiyada da alınmakta, trafiğin sıkışık olduğu saatlerde çöpler çöp taksi ile toplanarak şehir merkezinde temizlik sağlanıyor. Mahallelerin çöpleri ise her gün belirlenen vardiyada toplanıyor. Vardiyası dışında dolan konteynerler araç yönlendirilerek alınıp çöplerin etrafa yayılması önleniyor. Toplanan çöplerin hepsi aynı araçlarla döküm sahasına naklediliyor.

temiz-bir-kent-icin-gece-gunduz-calisiyoruz-(2).jpgPazar yerleri yıkanarak dezenfekte ediliyor

İlimizde Salı, Cuma VE Pazar günleri kurulan şehir merkezindeki pazaryerleri ile her gün hizmet veren semt pazarları toplandıktan sonra, bu alanda biriken çöpler çöp araçlarıyla kaldırılıyor. Alanlar süpürülüp ardından su tankeri ile yıkanıp dezenfekte ediliyor.

temiz-bir-kent-icin-gece-gunduz-calisiyoruz-(6).jpg“Detaylı Temizlik Gerçekleştiriliyor”

Şehir merkezinin temizliği 3 vardiyada sürekli personel çalıştırılarak sağlanıyor. Şehir merkezi temizliğinde parke taşlarının arasına giren izmaritler, çiçeklik ve çöp kovalarının etrafında elle veya süpürge ile alınamayan çöplerin temizliğinde,  elle çekmeli vakumlu elektrostatik süpürge makinesi kullanılıyor. Mahallerin temizliği günlük personel verilerek her gün yapılıyor. Büyük mahallerde günlük personele ilave haftalık olarak 4-5 kişilik ekiple süpürülüp, boş alan etraflarına el mıntıkası yapılarak, çamur kum gibi birikintiler varsa kazıma işlemi ile detaylı temizlik gerçekleştiriliyor. Ayrıca ana caddeler her gün, mahallelerin uygun cadde ve sokakları haftalık program dahilinde veya ihtiyaç görüldüğünde vakumlu yol süpürme aracıyla süpürülerek temizleniyor. Covid salgını sebebiyle tüm mahalle ve caddeler 7’şer kez yıkanıp dezenfekte edilmiştir. Bu iş için 9.000 kg dezenfektan kullanıldı.

temiz-bir-kent-icin-gece-gunduz-calisiyoruz-(11).jpg

“Cadde ve Sokaklar Yıkanıyor”

Şehir Merkezi ve mahalleler düzenli olarak arazözle yıkanıyor. Şehir merkezi dini bayramlar öncesinde komple, milli bayramlar öncesinde tören alanları ve periyodik aralıklarla tüm şehir merkezi olmak üzere, trafik sebebiyle gece vardiyasında düzenli olarak temizleniyor. Mahaller ise gündüz vardiyasında yapılan programla sırasıyla düzenli olarak yıkanıyor.

temiz-bir-kent-icin-gece-gunduz-calisiyoruz-(20).jpg“Piknik Alanları ve Yürüyüş Yolları Temizleniyor”

Şehrimizde bulunan piknik alanları(Karaçay, çağlayan) haftada 2 defa el mıntıkası yapılarak ve süpürülerek temizleniyor. Bartın Irmağı kenarında bulunan yürüyüş yolları haftada 3 defa el mıntıkası yapılarak temizliği sağlanıyor. Irmağa atılan çöpler ekiplerimizce bot kullanılarak temizleniyor. Dere yataklarına ve boş alanlara atılan çöpler de ekiplerimizce uygun ekipman ve araçlarla toplanıyor. Karayollarının sorumluluk alanı olan çevre yollarında da haftada 1 gün el mıntıkası şeklinde temizlik yapılıyor.

temiz-bir-kent-icin-gece-gunduz-calisiyoruz-(13).jpg“Yabani Ot Temizliği Yapılıyor”

Belediye hizmet sahasında bulunan tüm mahallelerde kaldırımlarda ve yol kenarlarında büyüyen otların temizliği Nisan ayından, Eylül ayına kadar çim biçme makineleri ve 5 personelle her gün sırasıyla yapılıyor. Mahalledeki otların büyüme durumuna göre yıl içerisinde 2 veya 3’er sefer çim biçme çalışması tekrarlanıyor.

“Hafriyat ve Küller Toplanıyor”

Hafriyat, bahçe atıkları ve dallar, kül ve moloz atıkları 2 adet damperli kamyon ve 1 adet beko loder kullanılarak toplanıyor. Kış sezonunda konteynerlerin yanına koyduğumuz kül kovalarına ve konteyner etrafına dökülen küller günlük olarak; doğalgaz kullanımına geçmeyen siteler ve okulların külleri haftada 1 veya 2 defa beko loder ile damperli kamyona yüklenerek toplanıp döküm sahasına nakli yapılıyor.

temiz-bir-kent-icin-gece-gunduz-calisiyoruz-(18).jpg“Çöp Konteynerleri Dezenfekte Ediliyor”

Şehrimizde mevcut (ortalama 5.000 adet) yer altı ve yerüstü konteynerlerinden eskiyenler tamir edilebilecek durumdaysa tamir ve boya yapılarak kullanılıyor. Kullanılmayacak durumda olanlar ise yenisiyle değiştiriliyor. Konteynerler düzenli olarak çöp konteyner yıkama ve dezenfeksiyon aracıyla yıkanıp temizlik ve dezenfeksiyonu sağlanıyor.

temiz-bir-kent-icin-gece-gunduz-calisiyoruz-(23)-001.jpg“Cami Halıları Temizleniyor”

Belediye hizmet alanında ve ilimiz köylerinde bulunan camilerden talep gelmesi durumunda cami halıları halı yıkama makinesiyle yıkanıyor. Geçen yıl özellikle ramazan ayının başlamasına yakın zamanda ve dini bayramlar öncesinde olmak üzere yıl içerisinde yaklaşık 30 kez halı yıkama hizmeti verildi.

“İnkum Beldesinin Temizliğini Düzenli Olarak Yapıyoruz”

İnkumu tatil beldesinde kirlilik görüntüsünü ve çöplerin etrafa dağılmasını önlemek için 27 adet yer altı çöp konteyneri yerleştirdik. Yaz sezonunda her gün 3 vardiya, kış sezonunda haftada 3 gün bu konteynerlerdeki çöpler boşaltılıyor. İnkumu Beldesi yaz sezonunda her gece 4 personelle komple süpürülerek temizleniyor. Yürüyüş yollarındaki çöp kovaları boşaltılıyor. Her gün gündüz vardiyasında da 1 personel yürüyüş yollarında dolan kovaları boşaltıp etrafa atılan çöpleri topluyor. Kış sezonunda yapılan kontrollerde gerekli görülmesi halinde süpürme ekibi kurularak temizlik sağlanıyor. Sezon başlamadan önce ve aşırı yağışlardan sonra ırmaktan gelen malzemelerle kumun kirlenmesi durumunda genel temizlik yapılıyor. Sahile gelen kaba malzemeler (ağaç, dal vb.) ve diğer kirleticiler(pet şişe, naylon, yosun vb.) tırmıklarla ve kepçe yardımıyla kumun üzerinden toplanıp damperli kamyonla döküm sahasına götürülüyor. Daha sonra kumdaki ince malzemeleri temizlemek ve kumu düzeltmek amacıyla kum eleme makinesiyle ince temizlik yapılıyor.

temiz-bir-kent-icin-gece-gunduz-calisiyoruz-(12).jpg“Katı Atık Bertaraf Tesisi Önemli”

Bartın Valiliği öncülüğünde Bartın Belediyesi olarak bizim de destek verdiğimiz Mahalli İdareler Birliği’nin çalışmaları sonucunda çöp döküm sahası ve Katı Atık Bertaraf Tesisi için yapılan çalışmalar devam ediyor. Kaman köyü sınırları içerisinde, 98.000 m2 bir alan içerisine Katı Atık Bertaraf Tesisi kurulması planlandı. Tesis ile ilgili ihalede gerçekleştirildi.

“Tıbbi Atıklar ve Atık Piller Toplanıyor”

İlimizde oluşan tıbbi atıklar Mahalli İdareler Birliği tarafından organize edilip toplatılıyor. 31.08.2004 tarih ve 25569 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren ‘’Atık Pil ve Akümülatörlerin Kontrolü Yönetmeliği’’ gereğince atık pillerin ayrı toplanmasına yönelik olarak,  Yetkilendirilmiş Firma TAP (Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği) arasında ikili Protokol imzalandı. TAP tarafından verilen 50 adet atık pil kutusu ilköğretim ve lise dengi okullar başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarına dağıtıldı. Buralarda biriken atık piller,  ücretsiz olarak, kargo yolu ile Tap Derneğine gönderiliyor.

temiz-bir-kent-icin-gece-gunduz-calisiyoruz-(10).jpg“Ambalaj Atıkları Ayrıştırılıyor”

27.12.2017 tarih ve 30.283 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren ‘’Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği’’ gereği okullara ve sitelere 130 adet geri dönüşüm konteyneri, okul ve resmi kurumlara1500 adet iç mekan kutusu, işyeri ve marketlere geri dönüşüm kafesleri dağıtılarak, ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması sağlanıyor.

“Bir Program Dahilinde Toplatılıyor”

18 Mart 2004 tarihli ve 25406 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren "Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği" uyarınca Terkehatipler Köyü, Kumdüzü mevkiindeki 90.000,00 m2’lik alan Merkez Hafriyat Döküm alanı olarak belirlendi. 07.08.2017 tarihi itibari ile Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıkları bu alana dökülüyor. Sokak aralarına, çöp konteynırları çevresine bırakılan yıkıntı atıkları, görülmeleri durumunda bir program dahilinde toplatılıyor. Bu hafriyatlar söz konusu Merkez Hafriyat Döküm alanına götürülüyor.

temiz-bir-kent-icin-gece-gunduz-calisiyoruz-(7).jpg“Evsel ve Kentsel Atıkları Düzenli Olarak Her Gün Toplanıyor”

06.06.2015 tarih ve 29378 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği,  gereğince, lisanslı bir firma ile Belediyemiz arasında sözleşme imzalandı. İşyerlerine firma tarafından bidonlar dağıtıldı. Dolan bu bidonlar firma tarafından toplanıyor. Belediyemiz sınırları içerisindeki 18 mahallenin evsel ve kentsel atıkları düzenli olarak her gün toplanıyor. Temizlik İşleri Müdürlüğümüz temizlik ve sağlık koşullarının sağlanması ve şehrimizin vitrini sayılan cadde ve sokaklarda katı atık toplama ile cadde ve sokakların temizlenmesi, geri dönüşebilir atıkların ülke ekonomisine kazandırılması konularında, uluslararası standartlarda hizmet vermek ve çevre sağlığının korunmasına katkıda bulunmak amacıyla 2020 yılını da yoğun bir çalışma temposuyla geçirmiştir. Büyük bir fedakarlık gösteren personelimize teşekkür ediyorum. Önümüzde ki dönemde de çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535