• BIST 9441.89
  • Altın 2500.822
  • Dolar 32.5968
  • Euro 34.7549
  • Bartın 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • Bolu 13 °C
  • Kastamonu 16 °C
  • Zonguldak 13 °C
  • Karabük 16 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Belediye virüse rağmen projelerini tamamlayarak açılışa hazır hale getiriyor

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, zor bir süreçten geçildiğini ancak her şeye rağmen Belediye hizmet ve yatırımlarının planlandığı şekilde ve zamanda devam ettiğini söyledi.
Belediye virüse rağmen projelerini tamamlayarak açılışa hazır hale getiriyor

Bartın Belediyesi’nin COVİD-19 virüsü salgın tehdidine karşı 9 Mart’ta başlattığı çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini, iki ayı aşkın süredir aynı tempo ile kararlı bir şekilde bu mücadelenin sürdüğünü ifade eden Akın “Ciddi anlamda hem işgücü, hem bütçe kaynağımızı virüs ile mücadeleye kaydırdık. Ancak insan sağlığı her şeyin üstünde gelir. Bu rağmen 2019-2024 projelerimiz ve bunların tamamlanma süreçlerinde sapma olmadan hizmetlerimizi halkımıza sunmaya devam edeceğiz” dedi.

En kısa sürede tamamlanacak

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın 2020 programında yer alan projeler ve yapılan çalışmalar ile ilgili şunları söyledi: “Halkımız da çok iyi bilir ki 11 yıldır açıkladığımız projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. 2020 yılı için 27 çalışmaya imza atacağımızı beyan etmiştik. Bunlardan Hürriyet Yaşam Merkezi’ni hemen senenin başında 4 Ocak’ta açtık. İlk ve orta öğretim öğrencileri için etüt merkezi ve yaz okulu projemize kısmen başlamıştık. Ancak araya COVİD süreci girince bu süreç sonuna kadar askıya almak zorunda kaldık. Güneş enerjili şarj istasyonlarını faaliyete geçirmeye başladık. İlk uygulamayı Cumhuriyet Meydanı’nda başlattık. Ücretsiz WİFİ uygulamamız kentin muhtelif bölgelerinde başladı. Demirciler Mahallemize Demirci Heykeli’ni yaptırdık, heykelin konulacağı yerde alan düzenlemesini başlatıyoruz. En kısa sürede tamamlanacak.

İkisini aynı zamanda hizmete açacağız

Kemal Samancıoğlu Etnografya Müzemizde tadilat ve yeniden tasarım çalışmamız başladı. E-Belediye sistemine geçtik. Bartın Tarih Envanteri ve Kültür Haritası projemizin birinci kısmı olan Kültür Haritası hazırlanarak basıldı. Diğer kısmı ile ilgili çalışma devam ediyor. Mustafa Kemal Atatürk ve Şehitlerimiz Müzesi’nin yapım ihalesi 4 Haziran’da gerçekleştirilecek. Bartın Belediyesi Gasilhanesi 2 Haziran’da ihalesi var, yılsonuna kadar açılacak. Toprak Kokan Çocuklar Projemizin bir etabı Karaçay’da başladı. Burada ortak bir proje kapsamında Bilim Atölyesi tarımsal çalışmalar gerçekleştiriyor. Yerel Ticaretin Geliştirilmesi ile ilgili Nisan ve Eylül aylarında sezon sonu canlılığı getirmek için proje hazırlamıştık, ön çalışmalarını yapmıştık. Ne yazık ki Nisan ayında COVİD nedeniyle etkinliği gerçekleştiremedik. Her şey normale dönerse Eylül ayında bunu yapacağız. Tarihi İskele Düzenlememiz devam ediyor. Haziran sonu tamamlanacak. Aynı alanda bulunan taşevi Emekliler Evi yapıyoruz. İskele Düzenlemesi ve Emekliler Evi çalışmaları eşgüdümlü gidiyor. İkisini aynı zamanda hizmete açacağız.

Yeri belirledik, yapımı başlayacak

Elmalık Parkı’nı bitirdik. Nisan ayında açmayı planlamıştık. Şu anda virüs sürecinin normale dönmesini bekliyoruz. O zaman açacağız. Minibüs Durak Merkezi çalışmamıza bir süre ara verdik. O alanda Araç Dezenfekte İstasyonu kurduk. Bu çalışma kaldığı yerden devam edecek. Çağlayan Rekreasyon çalışmasına başladık. Bartınımızın en güzide alanlarından olan Çağlayan Haziran ayında güzel bir piknik alanı olarak tamamlanmış olacak. Toplumsal Sağlık Hizmeti projemize eğitim çalışmalarımız ile başlamıştık. Bu süreçte ara verdik. Devam edecek. Tarihi Bodosaki Binası’nın Eğitim Müzesi amaçlı yeniden yapılması ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Kültür ve İlimizi Tanıyalım Gezileri’ni yaz dönemi için planlamıştık. COVİD nedeni ile bu gezileri sanırım önümüzdeki yıla erteleyeceğiz. Amatör Spor Kulüplerine destek vermeye devam ediyoruz. Sokak Hayvanlarını Seviyoruz Projesi kapsamında Kedi Evi yapacağız. Yeri belirledik, yapımı başlayacak.

Yolu sıcak asfalt yapıyoruz

Belediyenin yıl içi programında olmadığı halde bazı çalışmaların ihtiyaç sıralamasında öne çıktığı için yapım kapsamına alındığına da değinen Başkan Akın “Gölbucağı Kavşağı ile Yalı arasındaki Gazhane Caddesi’ni sıcak asfalt ile yeniden düzenledik. Eski Zonguldak Yolu’nu Valilik önündeki Çevre Yolu’na bağlayan İMKB Okulu önündeki yolda da kapsamlı bir çalışma başlattık. Bartın’ın 25 metrelik en geniş yollarından olan bu yoldaki refüjde bitkilendirme yaptık. Yolu sıcak asfalt yapıyoruz” dedi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535