• BIST 9079.97
  • Altın 2318.134
  • Dolar 32.3415
  • Euro 34.9033
  • Bartın 17 °C
  • Ankara 13 °C
  • Bolu 12 °C
  • Kastamonu 11 °C
  • Zonguldak 18 °C
  • Karabük 16 °C
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi

Bilimsel, Laik Eğitim Hareketi’nden, Bartın Milli Eğitim Müdürü hakkında suç duyurusu

Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir’in bir imam hatip okulunda düzenlenen etkinlikte söylediği iddia edilen ifadeler yargıya taşındı.
Bilimsel, Laik Eğitim Hareketi’nden, Bartın Milli Eğitim Müdürü hakkında suç duyurusu

Bartın Bilimsel ve Laik Eğitim Hareketi, Bartın Milli Eğitim Müdür’ü Yaşar Demir’in Köy Enstitüleri hakkında söyledikleri ve okulları gezerken başı açık kız öğrencileri görünce sinirlenerek öğrencilerin başlarını kapaması için okul müdürlerini fırçaladığı, 4 – 6 yaş gurubu çocukların Kuran kurslarında yetiştirilmesi ve örgütlendirilmesi gerektiğinden bahsettiği iddialarıyla ilgili suç duyurusunda bulundu. Yerel ve ulusal basında çıkan haberlere dayanarak yapılan suç duyurusu sonrası Adliye önünde Bartın Laik ve Bilimsel Eğitim Hareketi adına basın açıklamasını Berrin Küçüktabak okudu.

Olay imamlar toplantısında oldu

İddiaların araştırılması gerektiğini belirten Küçüktabak, açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Ulusal ve yerel basından aldığımız bilgilere göre; 21.02.2018 tarihinde Ulus İlçesi, İmam Hatip Lisesi toplantı salonunda Ulus Müftülüğünün düzenlediği Ulus Müftülüğü aylık imamlar toplantısı gerçekleştirilmiştir. Söz konusu toplantıya Ulus Müftüsü Murat Okuyar,  Bartın İl Müftüsü Mahmut Gündüz, Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, Ulus İlçe Milli Eğitim Müdürü Levent Ok ve Ulus İmam Hatip Lisesi Müdürü Adem Aslan katılmıştır.

Yaşanılanlar anlatıldı

Toplantıda Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir söz alarak; “Beni ziyarete gelen bir arkadaşım, “Bizler Köy Enstitüsü Mezunları öğretmenler olarak köylerde dinimize hakaret ettik, eğer 120.000 cami kadrosu bizim elimizde olsaydı kendi iktidarımızı kurardık.” dedi.” “Bizim elimizde 120.000 cami kadrosu var ama bu imkânlar Atatürkçülerin elinde olsaydı eli silahlı terörist yetiştirirlerdi.” İfadelerini kullandığını ve sözlerinin devamında; Okulları ziyaret ettiğinde başı açık öğrencileri gördüğünde sinirlendiğini ve bu öğrencilerin başlarının kapatılması konusunda okul müdürlerini fırçaladığını, 4 – 6 yaş gurubu çocukların Kuran kurslarında yetiştirilmesi ve örgütlendirilmesi gerektiğinden bahsettiği belirtilmektedir” dedi.

Toplumda bir kesimi alenen hedef gösterdiği ortada

Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir yukarıda belirttiğimiz hususlar da göz önünde bulundurularak Köy Enstitüsü mezunu öğretmenlerin dine hakaret ettiklerini iddia ederek Köy Enstitüsü mezunu öğretmenlere karşı alenen hakaret ettiği ve halkı kin ve düşmanlığa sevk ettiği düşünülmektedir. Devamla “Bizim elimizde 120.000 cami kadrosu var ama bu imkânlar Atatürkçülerin elinde olsaydı eli silahlı terörist yetiştirirlerdi.” sözlerini kullanıp kullanılmadığının araştırılmasını eğer kullanıldıysa bu sözlerin toplumda bir kesimi alenen hedef gösterdiği ortadadır.  

Sorumluların tespitini ve cezalandırılmasını talep etmekteyiz

Yine ulusal basın kuruluşlarının haberlerinden edinilen bilgilere dayanılarak; Milli Eğitim Müdürünün :  “okulları ziyaret ettiğinde başı açık öğrencileri gördüğünde sinirlendiğini ve bu öğrencilerin başlarının kapatılması konusunda okul müdürlerini fırçaladığı” beyanlarının araştırılmasını ve eğer bu sözlerin doğruluğunun tespit edilmesi durumunda Yaşar Demir’in alenen ilimizde ki eğitim öğretim kurumlarında öğrenciler, öğretmenler ve veliler üzerinde baskı kurarak huzurlu bir eğitim öğretim ortamının ortadan kaldırılmasına sebep verdiği aşikardır. Bu beyanların İlimizdeki tüm Eğitim Kurumlarında huzursuzluğa ve ayrımcılığa neden olacağı düşünüldüğünde gerekli araştırmaların yapılarak eğer varsa sorumlu veya sorumluların tespitini ve cezalandırılmasını talep etmekteyiz.

Tüm yetkilileri göreve çağırıyoruz

Yukarıda açıkladığım ve Sayın Savcılık Makamınca ayrıca re ’sen tespit edilecek suçları işleyen Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir’den şikayetçi olmakla hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak 5237 sayılı TCK’nın ilgili maddeleri gereğince cezalandırılmasını talep ettik. Muhtemeldir ki çocuklarımız öğretmenlerimiz velilerimiz arasında yaşanacak olumsuzluklara karşı tüm yetkilileri şimdiden göreve çağırıyoruz. Kin nefret tohumu ekmek isteyenler ektiklerini biçemesin. İlimizdeki tüm insanlar arasında barış ve huzur ortamı bozulmasın istiyoruz. Bizler veliler öğrenciler öğretmenler duyarlı Bartın Halkı olarak bu tip skandalların önlenmesi her koşulda ve her şartta takipçisi olacağımızı herkesin huzurunda açıkça söylüyor ve Her onurlu insanın yapması gerektiği gibi istifanın da bir seçenek olduğunu alenen beyan ediyoruz.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535