• BIST 9464.08
  • Altın 2488.872
  • Dolar 32.5974
  • Euro 34.7926
  • Bartın 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • Bolu 19 °C
  • Kastamonu 20 °C
  • Zonguldak 18 °C
  • Karabük 21 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

‘Bin 404 TL’nin fedakârlığı mı olur?’

Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Yaşar Sinoplu, doğrudan 7 milyon kişiyi ilgilendiren Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda görüşülen 2018 yılı asgari ücret zammı ile ilgili gerçekleştirilen ilk toplantıda asgari ücretlinin ümidinin kırıldığını belirtti.
‘Bin 404 TL’nin fedakârlığı mı olur?’

İl Başkan Yardımcısı Sinoplu, asgari ücretliden fedakârlık bekleyen Bakan Sarıeroğlu’na tepki gösterdi

Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Yaşar Sinoplu, Merkez İlçe Başkanlığı tarafından basına yönelik düzenlenen kahvaltı programında doğrudan 7 milyon kişiyi ilgilendiren Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Sinoplu, komisyonda görüşülen 2018 yılı asgari ücret zammı ile ilgili gerçekleştirilen ilk toplantıda asgari ücretlinin ümidinin kırıldığını belirterek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun fedakârlık vurgusu yapmasını eleştirdi. Bakan Sarıeroğlu’nun “fedakârlık” vurgusu yapıp, “İşçi ve işverenden fedakârlık bekliyoruz” şeklinde ki açıklamalarına tepki gösterdi.

İl Başkanı Yurtbay, toplantıya katılamadı

Toplantıda İl Başkan Yardımcısı Yaşar Sinoplu’nun yanı sıra Merkez İlçe Başkanı Emin Titiz, İl Teşkilat Başkanı Mücahit Mekeç, Merkez İlçe Teşkilat Başkanı Enes Mekeç, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Fikret Ercan, İsmail Kaya ve Ayhan Kabuk hazır bulundu. İl Başkanı Ünal Yurtbay, Ankara’da İl Başkanları Toplantısında olması nedeniyle toplantıya katılamadı.

Asgari ücretlilere seslendi

Sinoplu; “Refah yol döneminde kalkınmanın nasıl olduğunu milletimize gösterdik. Bugünlerde görüşmeleri yapılan asgari ücret zammı ile ilgili konunun gündemde olması nedeniyle bunu söyledim. Allah aşkına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Jülide Sarıeroğlu’nun açıklamalarına bir bakın. Sayın Bakan, patronlardan ve asgari ücretlilerden fedakarlık beklediğini açıkladı. Bin 404 TL’nin fedakarlığı mı olur. Bir çalışanın sadece karnını doyurabilmek için 2 bin TL’nin üzerinde para alması gerekirken neyin fedakârlığı bu?  Biz bu düşüncelerimizi kalpten söylüyoruz. Hiçbir Milli Görüşçü dilden konuşmaz, kalpten konuşur. Allah’ın izniyle biz iktidara geldiğimizde bugün aldığınız aylığın 2 katını alacağınızın taahhüdünü veriyoruz” dedi.

Yola, köprüye veya barajlara ekmek banılmıyor

Vatandaşların borçlarla boğuştuğunu söyleyen Sinoplu; “Bizi milli gelirimizden fazla borçlandırdılar. Vatandaşlarımızın çoğu gelirinden fazla borçlu. Halkımızın borçlarından dolayı hiçbir şey düşünemez hale geldi. Tek derdi ev geçimi oldu. Fert olarak bu hale getirildik. Devleti de milli gelirinden fazla borçlandırdılar. Türkiye Cumhuriyet Devleti’nin 738 milyar dolar borcu olduğu söyleniyor. Devasa adliye binaları, garajlar, barajlar, yollar veya köprüler yapmak çözüm değil. Bu yapılanlara ekmek banılmıyor. Vatandaşların durumu içler acısı. Vatandaş kendi kendine konuşur hale geldi.  İnsanların psikolojilerini bozdular. Biz her zaman söylüyoruz. Söylemeye de devam edeceğiz” diye konuştu.

Siyasetin seviyesi düştü

Ülkenin oyalandığını belirten Sinoplu; “Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan bizim eski siyasi arkadaşımız. Bir muhalif siyasetçiye ‘Manda derisi yüzlü’ denir mi? Siyasetin seviyesine bakın. Öteki de evrak buldum deyip sallıyor. Arada asıl sallanan vatandaş oluyor. İlk seçimlerde mutlaka Saadet Partisi’ni iktidara getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm vatandaşlarımızdan önlerine şapkalarını koyup düşünmelerini rica ediyorum. Milli Görüş geldiği zaman herkesin aldığı ücretin 2-3 katını alacağını tekrar yinelemek istiyorum” dedi.

img_1699.jpgTürkiye siyasetine yön veren bir noktaya geldi

Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Emin Titiz ise konuşmasında; “Yarın (Pazar) itibariyle inşallah saat 14.00’da Öğretmenevi Toplantı Salonunda Genel İdare Kurulu Üyemiz Mustafa Balta’nın katılımıyla birlikte 6. Olağan kongremizi icra edeceğiz. Ve sonrasında yeni bir döneme tekrardan başlayacağız. Kongremiz hem bizim açımızdan hem de ülkemiz açısından önemli bir basamak teşkil ediyor. Çünkü geçtiğimiz yıl yeni genel başkanımızla birlikte yeni bir döneme start vermiştik. İlerleyen süreçte Genel Başkanımızın ortaya atmış olduğu söylemler de Türkiye siyasetine yön veren bir noktaya geldi. Özellikle geçtiğimiz referandumunda da sonucu ciddi anlamda etkileyen bir süreci başlatmıştık.

Koşmaya devam edeceğiz

Bundan sonraki süreçte inşallah bu dalga dalga büyüyerek devam edecek. Yarın (Pazar) yapacağımız kongrede buna basamak teşkil edecek. Kongremize tüm halkımızı davet ediyorum. Kongremizle birlikte yeni bir dönemin startını vereceğiz. Tek listeyle kongremizi icra edeceğiz. Merkez İlçe kongremizin akabinde gerçekleştireceğiz. Onun içinde ciddi bir hazırlık içerisindeyiz. Genel Başkanımızı Bartın’da hiç ağırlamadık. Genel Başkanımızı burada ağırlamak istiyoruz. Süreç içerisinde bu durumlarda netleşecektir. Merkez İlçe Başkanlığımızda bir bayram değişimi olup olmayacağını işin aslı bende bilmiyorum. Biz de devam edebiliriz. Sürpriz bir isim de olabilir. Sonuç her ne olursa olsun Milli Görüşün bir neferi olarak aynı hızla ve hatta daha da hızlanarak koşmaya devam edeceğiz” dedi.

img_1708.jpgİl teşkilatlarının bir hazırlığı

Son olarak değerlendirmelerde bulunan İl Teşkilat Başkanı Mücahit Mekeç, şu ifadeleri kullandı; “Merkez ilçele yarının il teşkilatlarının bir hazırlığıdır. Yarın ki kongrede göreceksiniz yaşları 20 ile 30’u geçmeyen bir liste ile inşallah seçime gideceğiz. Bu da şu demektir. Bir dahaki döneme Saadet Partisi’nin il teşkilatı yeni isimlerle genç arkadaşlarla yetiştirmiş olacağız. Bu genç arkadaşlar 20 ila 30 yaş arasındaki arkadaşlar. Saadet Partisi’ne bu arkadaşlar niye gelsinler? Bu arkadaşlarda bir dava aşkı var. Türkiye’nin geleceğinin yeniden imar edilmesi noktasında Saadet Partisi kadrolara ihtiyaç duyacaklarının bilinci içerisinde oldukları için bugün bu arkadaşlar Saadet Partisi’ndeler. Ondan dolayı diyoruz ki siyaset günlük politikalar üzerine değil her daim ilelebet devam edecek doğrular üzerine yapılmalıdır.

Yenilememiz gerekiyor

Işte Saadet Partisi’nin çizmiş olduğu çizgi bu şekilde devam etmektedir. 1969 yılından itibaren siyasi hayata başlayan Saadet Partisi’nin her alanda söylediklerinin bugün haklılığı bırakın kişiler tarafından değil artık kitleler tarafından teyit ediliyor. Eğer bugün bizler yeniden kendimizi yeni bir Türkiye’ye adapte edeceksek üç tane noktada kendimizi yenilememiz gerekiyor. Devlet yönetimi olarak yenilememiz gerekiyor. Bunlardan bir tanesi devlet paraya sahip olmalıdır. Bu çok önemlidir.

Yarının kadrolarını hazırlıyoruz

Devlet paraya sahip olduğu zaman dışarıya karşı ekonomik anlamda bir güçlülük formatıyla çıkarsınız. Ikinci olarak ise devlet orduya sahip olmalıdır. Bu da dışarıya karşı psikolojik bir gücümüzdür. Üçüncü olarak da devlet gıdaya sahip çıkmalıdır. Bu da bizim onursal gücümüzdür. Eğer bu üç noktada bu ülke bugün zafiyetler yaşıyor. Çünkü bugün paranın sahibi değiliz, ordunun sahibi değiliz ve gıdanın sahibi değiliz. Olmadığımızdan dolayıdır ki bugün gelinen noktada ülkemizin üzerinde çok büyük oyunlar oynanmaktadır. Ondan dolayı Saadet Partili kadrolar yarının kadroları bu hazırlığın içerisindedir. Biz yarın iktidara geldiğimiz zaman paranın da ordunun da aynı zamanda gıdanın da sahibi olacağız inşallah. Saadet Partisi’nin temel hedefi budur.”

img_1690.jpg

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535