• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Bartın 15 °C
  • Ankara 9 °C
  • Bolu 12 °C
  • Kastamonu 24 °C
  • Zonguldak 15 °C
  • Karabük 15 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

‘Birlikte başaracağız’

AK Parti Milletvekili Adayı Yaşar Arslan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Güçlü Meclis, Güçlü Hükümet, Güçlü Türkiye” parolasıyla açıkladığı 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği Seçimlerinin Ak Parti’nin zaferi ile sonuçlanacağını belirtti.
‘Birlikte başaracağız’

AK Parti 2.Sıra Milletvekili Adayı Yaşar Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Güçlü Meclis, Güçlü Hükümet, Güçlü Türkiye” parolasıyla açıkladığı 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği Seçimlerinin Ak Parti’nin zaferi ile sonuçlanacağını belirtti. Güçlü hükümet için Bartın’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gereken desteğin verileceğine inandığını söyleyen Arslan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önünü açmak adına güçlü Meclis için de tüm Bartınlılardan destek istedi. Arslan; “Tüm teşkilatım adına Bartın Milletvekili Adaylığı görevini aldım. 2002’den buyana teşkilatlarımızda aktif görev yapmış bir teşkilat mensubumuzun adaylığı nasip olmamıştı. Bu bana nasip oldu. Tüm birimlerimizle birlik ve beraberlik içerisinde birlikte başaracağız. Bu süreçte diğer partilere gönül vermiş vatandaşlarımızdan da destek istiyorum. Ben onların içinden birisiyim. 43 senedir Bartın’da ikamet ediyorum. 32 senedir Hükümet Caddesi’nde esnaflık yapıyorum. Bartın bizi biliyor. Bizde Bartın’ı biliyoruz. İnşallah milletimiz destek verir, Rabbim nasip ederse gök kubbede hoş bir seda bırakmak istiyorum” dedi.

43 senedir Bartın’da ikamet ediyorum

Kendini tanıtarak söze başlayan Milletvekili Adayı Arslan; “1964 yılında Kumluca beldesine bağlı Kirsinler Köyü’nde doğdum. İlkokulu köyümde bitirdim. Rahmetli babamın işi dolayısıyla Esentepe Mahallesi’ne taşındık. O dönemde hiç ev olmayan bir mahalleye yerleştik.1975 yılından buyana Bartın Esentepe Mahallesi’nde ikamet etmekteyim. 43 senedir Bartın’da ikamet ediyorum. Ortaokul ve lise tahsilimi kent merkezinde tamamladım. Ticaret Meslek Lisesi’ni 1983 yılında bitirerek, Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari İlimler Fakültesi’ne başladım. 1990 yılında da üniversiteden mezun oldum. Evliyim. 4 çocuk babası ve 1 torun sahibiyim. Üniversite yıllarımda hem okuyup, hem çalıştım. 10 yıl boyunca Gizliler Ticaret’te muhasebecilik ve yöneticilik yaptım. 1996 yılında da bugün halen devam eden kuyumculuk işi ile uğraşıyorum. Yine 2015 yılında işimize bir kulvar daha ilave ettik. Küçük ölçekli inşaat sektörüne de adım attık” diye konuştu.

30 yıldır siyasetin içindeyim

Siyasi hayatını da anlatan Arslan; “Siyasi anlamda da hayatımı anlatayım. 1987’den buyana siyasetin içindeyim. 30 yıldır siyasi anlamda geçmişe sahibim. Refah Partisi Gençlik Kolları ve Milli Gençlik Vakfı Gençlik Kollarında uzun süre görev aldım. 1991 yılında askerlik görevimin ardından da siyasetten kopmadım. Benim unutmadığım bir anımı paylaşayım. 1991 yılında yapılan yerel seçimlerde bugünkü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Refah Partisi İstanbul İl Başkanı olarak Bartın’daydı. O dönemde gençlik kollarında görev aldığım için Sayın Erdoğan ile 3 gün boyunca çalışma fırsatı elde ettim.  1995 yılında Müstakil Esnaf ve Sanatkârlar Derneği’ni kurduk. 2—2,5 yıl bu derneğin başkanlığını yaptım. 28 Şubat döneminde derneğimizi kapatmak zorunda kaldık. O günkü kara dönemde kapatıldı. Refah Partisi’nde aynı dönemde kapatıldı. Her bir kapatma yeni bir tabela doğuruyor. O dönemde Refah’ın kapatılmasıyla kurulan Fazilet Partisi’nde İl Yönetim Kurulu Üyeliğinde bulundum. Fazilet Partisi’nin de kapatılmasıyla da Saadet Partisi ve AK Parti kuruldu. Bizler AK Parti saflarında yer aldık” ifadelerini kullandı.

Bayrak ve hizmet yarışı

Arslan; “Değişik kademelerde çeşitli görevler yaptıktan sonra AK Parti’de 2009 yılında tekrar aktif siyasete başladım. 1 yıl il sekreterliği yaptım. Akabinde teşkilat başkanlığı yaptım. Bartın’da tüm teşkilatlarımızın temayülü sonucunda da 9 Şubat 2011’de bugünkü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın atamasıyla yaklaşık 14 ay il başkanlığı yaptım. Akabinde 4. olağan kongre sürecinde de büyük bir ittifakla tek adayla girilen kongremizde de delegasyonun güvenini alarak, il başkanlığı görevini 3 yıl ifa ettik. Her ne kadar 1,5 dönem görünse de AK Parti’de ben 3 dönem İl Başkanlığı yaptım. 10 Ocak’ta 1 buçuk dönem yaptığım il başkanlığı görevimi yol arkadaşım, dava arkadaşım Hüseyin Manav’a devrettim. Bu bir bayrak ve hizmet yarışıydı. 6 yıl boyunca bu işi şerefimizle, onurumuzla bütün özveri ve samimiyetimizle yapmaya çalıştık. Siyaset uzun soluklu bir maraton, ben bugüne kadar hiçbir aldığım görevi asla ben bunu istiyorum demedim. ‘Görev istenmez verilir’ felsefesini benimsedim. Herkesin siyasette bir takım hedefleri, planları var. Hem Haziran seçimlerinde hem de 1 Kasım seçimlerinde aday adayı olmuştum. Ancak o dönemde nasip olmamıştı.  Benim hiçbir zaman makam ve mevki beklentim olmadı. Hep davamızın emrinde olduk. Görevimiz ve sıfatımız ne olursa olsun bu ulvi ve kutlu davamızın emrinde olacağız. 21 Mayıs’ta da aday olduğum tebliğ edildi. Bugün Bartın Milletvekili Adayı olarak halkımızın desteğini istiyorum” diye konuştu.

Meydanlarda nöbet tuttuk

Türkiye’nin zorlu süreçlerden geçtiğini belirten Arslan; “Ülkemiz zorlu süreçler yaşadı. 15 Temmuz’da hain darbe girişimiyle kaşı karşıya kaldı. Bu bizim milletimizin birliğine, bütünlüğüne, bekasına, istiklaline ve istikbaline vurulmak istenilen bir darbeydi. Bu süreçte dimdik durduk. 15 Temmuz gecesi tüm Türkiye’de olduğu gibi Bartın’da da bizler meydanlardaydık. Özellikle İstanbul ve Ankara gibi illerimizde yoğun bir şekilde etkisi hissedildi. Milletin meclisine bu hain darbeciler bomba yağdırdılar. Şehitler verdik. Gazilerimiz oldu. Eğer biz bugün memleketimizde ve ülkemizde huzur içerisinde yaşıyorsak bu vatanın bekası için şehit ve gazi olan kardeşlerimize borçluyuz. Ben şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Tabii bu zorlu süreçlerin ardından milletimiz 16 Nisan referandumuyla koalisyonlara ülkeyi muhtaç eden bu sistemin değiştirilmesini istedi. Hükümetin ömrünün 13-14 ay olduğu bir sistem değiştirildi. Yeni bir sistem olması gerektiğine milletimiz karar verdi. Genel seçimler 1 Kasım 2019 tarihinde olacaktı. Ancak şartlar öyle gelişti ki seçim erkene alındı. Bu çok beklenmeyen bir şeydi. Ülkemizin içinden geçtiği bu zorlu süreçte dik duran, ülkenin bekasını düşünen ve milletin tarafında duran MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin erken seçim çağrısının ardından Sayın Cumhurbaşkanımız da bu çağrıya yanıt verdi. Seçimler 24 Haziran olarak belirlendi. Bu seçimlerin ben İslam coğrafyamıza, ülkemize, Bartın’ımıza ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Biz teşkilatımızla bir bütünüz

Teşkilattan geldiğini belirten Arslan, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı; “Aday adaylığı sürecinde birbirinden değerli 18 arkadaşımız başvuruda bulundu. Bu görev Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç Bey ile bana tebliğ edildi. Ben bu görevi bütün Bartınlı hemşerilerimiz ve tüm teşkilatımız adına aldığımı kabul ediyorum. Bu sorumlulukla çalışmalarımı sürdürüyorum. 2002’den buyana teşkilatlarımızda aktif görev yapmış bir teşkilat mensubumuzun adaylığı nasip olmamıştı. Bu bana nasip oldu. Biz teşkilatımızla bir bütünüz. Bu içi birlikte başaracağız. Partimizde görev alan herkese büyük iş düşüyor. Tüm teşkilat mensuplarımızı ve tüm Bartın halkını kucaklayarak yolumuza devam ediyoruz. 24 Haziran seçimleri çok önemli. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunları bozmak adına büyük önem taşıyor. Kirli planlarını bugüne kadar uygulamaya çalıştılar. Ancak başarılı olamadılar. Milletimizin dik duruşu bu planları bozdu. İnşallah 24 Haziran’da da tüm kirli planlar bozulacaktır.

Bartın’ımızın önü her alanda açık

Cumhurbaşkanımıza Bartın’dan en yüksek oy oranıyla destek vereceğine inanıyoruz. Hedefi yüzde 74 olarak belirtmiştik. 74 olan plaka kodumuza ulaşacağımıza inanıyoruz. Ana muhalefet partisinin lideri ‘Biz ikinci tura kalacağız’ diyor. Ben böyle bir siyaset anlayışı görmedim. Kazanmak diye bir şey düşünmüyorlar. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımızı çok yüksek bir oy oranıyla seçeceğimize inanıyoruz.  Milletvekilliğinde de halkımızın desteğini istiyoruz. Güçlü hükümet ve güçlü meclis için halkımızın desteğine ihtiyacımız var. Tüm görüşten vatandaşlarımızın desteğine talibiz. Bartın’ın hizmetkârı olmaya talibiz. Bartın ilimiz 2002’den buyana gerçekten önemli yatırımlar aldı. Saymaya kalksak bitiremeyiz. 2002’den buyana partimizde görev alan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bize görev verilmesi halinde daha güçlü bir şekilde Meclis’te ilimizi temsil etmek istiyoruz. Seçildiğimiz takdirde Bartın için gece gündüz çalışacağız. Birlikte başaracağız. Bartın’ımızın önü her alanda açık.

Gök kubbede hoş bir seda bırakmak istiyorum

Bu süreçte diğer partilere gönül vermiş vatandaşlarımızdan da destek istiyorum. Ben onların içinden birisiyim. 43 senedir Bartın’da ikamet ediyorum. 32 senedir Hükümet Caddesi’nde esnaflık yapıyorum. Bartın bizi biliyor. Bizde Bartın’ı biliyoruz. Bartın’a bundan sonraki hedeflerimiz için hizmet etmek istiyorum. Bizim tek amacımız bu. İnşallah milletimiz destek verir, Rabbim nasip ederse gök kubbede hoş bir seda bırakmak istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın önünü açabilmek için güçlü bir meclis oluşturmamız gerekiyor. Eğer güçlü meclis oluşturamazsak ki ben böyle bir şeye ihtimal dahi vermiyorum yıkım ittifakına alan açmış oluruz. Lüks bir araca işi bilen bir kaptan oturtup, aracın lastiklerini patlatmak gibi olur. Patlak lastikli araç gitmez. O nedenle Cumhurbaşkanımızın önünü açabilmek adına Bartın’dan 2-0 olması gerekiyor. Benim Bartın’ın her karesinde ayak izim vardır. Her köyünde dostlarım vardır. Her kesimle barışık olan birisiyim. Hiç duruşumu bozmayacağımın sözünü veriyorum. 7-24 hemşerilerimizin emrinde olacağız. İnsanımıza hizmet edebilmek için çalışacağız.

Kendimizi çok iyi anlatmamız gerekiyor

Adaylığımızın açıklandığı 21 Mayıs tarihinden buyana vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışıyorum. Bu tarihten buyana hep alanlarda olduk. Allah’a hamt olsun hiçbir vatandaşımızdan olumsuz bir şey duymadım. Önemli olan vatandaşlarımızla samimi olabilmek. İnsanlar o samimiyeti sizde görürlerse güvende saplanmış oluyor. Hamt olsun biz bu samimiyeti sağlayabildiğimizi alanlarda görüyoruz. Tabii bizim çok çalışmamız gerekiyor. Kendimizi çok iyi anlatmamız gerekiyor.

Kozcağız ilçe olmayı hak ediyor

Kozcağız bizim en yük ilçemiz diye eskiden beridir hep söylerdim. Gerçekten Hasankadı’yı da katarsak 32 bin nüfusa sahip. Gerçekten ilçe olmayı hak ediyor. Ancak şunu da unutmamak lazım. Kozcağız beldemiz ilçe statüsündeymiş gibi büyük yatırımlar aldı. Kozcağız halkının ilçe olma talebi doğrudur. Haklı bir taleptir. ‘Kozcağız ilçe yapılmadı’ tezine sarılıp yapılan yatırımları görmezden gelmemek lazım.  Bilim Sanayi Bakanımız Sayın Faruk Özlü ilimizi ziyaretinde ilçe yapılması için elinden geleni yapacağının sözünü verdi. Kozcağız beldesinin ilçe yapılması adına Sayın Milletvekilimiz başta olmak üzere, İl Başkanımız ve Belediye Başkanımız gerekli adımları attılar. Süreç devam ediyor. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın karşısına 2 milletvekili ile gidersek ben Sayın Cumhurbaşkanımızın bizi geri çevireceğini düşünmüyorum.  Bartın’ın ve Kozcağız’ın bize sahip çıktığını anlatırız. ‘Bize oy verirseniz yaparız’ diye anlaşılmasın. Güçlü bir desteğe Sayın Cumhurbaşkanımız kayıtsız kalmayacaktır. Kozcağız için elimizden geleni yapacağız. İnşallah başaracağız.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535