• BIST 8733.74
  • Altın 2240.593
  • Dolar 32.3341
  • Euro 35.1122
  • Bartın 8 °C
  • Ankara 6 °C
  • Bolu 5 °C
  • Kastamonu 6 °C
  • Zonguldak 8 °C
  • Karabük 8 °C
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi

‘Bisiklet vazgeçilmez bir araç’

Bartın Pedaldaşlar Bisiklet Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Mustafa Artar, 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü münasebetiyle açıklama yaptı.
‘Bisiklet vazgeçilmez bir araç’

Bartın Pedaldaşlar Bisiklet Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Mustafa Artar, 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü münasebetiyle açıklama yaptı. Yazılı olrak gerçekleştirdiği açıklamasında Artar, Bartın’da bisiklete binen Pedaldaşlar olarak taleplerini sıraladı.

Bisiklet vazgeçilmez bir araç

Artar, açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 3 Haziran tarihini “Dünya Bisiklet Günü” ilan etti. Bu yıl dünya çapında kutlanacak Bisiklet Günü’nün tüm dünya ülkelerine ve ülkemize güzellikler getirmesini diliyoruz. 2020 yılı bisikletin 202 yaşına bastığı bir yıldır. Temiz, sürdürülebilir ve sağlıklı bir ulaşım aracı olmasının ötesinde bisiklet özgürlük anlamına da gelmektedir. Artan çevre sorunları ve trafik kazaları ile kentlerimizde trafikte geçirdiğimiz zamanın etkin kullanılması için en uygun yöntem olan bisiklet, paylaşım kültürünü aşılaması ile de toplumsal barışın sembolü, toplum sağlığı ve hoşgörü için de vazgeçilmez bir araçtır.

Ulaşım altyapılarının planlama ve tasarlanması aşamalarına teşvik ediyor

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 3 Haziran’ı Dünya Bisiklet Günü ilan ederek üye devletleri birbiriyle kesişen kalkınma stratejilerinde bisiklete özel önem vermeye, bisikleti uluslararası, bölgesel, ulusal ve yerel kalkınma politika ve programlarına dahil etmeye davet etmektedir. BM Genel Kurulu aynı kararıyla üye devletleri yol güvenliğini iyileştirmeye, yaya ve bisikletlilerin güvenliğini sağlayacak önlemler alınması da dahil olmak üzere yol güvenliğini ulaşım altyapılarının planlama ve tasarlanması aşamalarına entegre etmeye teşvik etmektedir.

Artar, taleplerini sıraladı

Bizler Bartın’da bisiklete binen Pedaldaşlar olarak yerel yönetimlerin var olan bisikletli erişim çabalarının ortak çalışmalar ile artmasını, başta karar vericiler olmak üzere, kentlerimizin daha yaşanabilir olması için bisiklet kullanımının tüm kamu kurumlarında özendirilmesini, bisiklet yolu standartlarına uygun alanlarda bisiklet yollarının yapılması, yolun uygun olmaması durumunda bisiklet şeritlerinin belirlenerek yolun paylaşılması için trafiğin yavaşlatılmasını, kamusal alanlar öncelikli olmak üzere okullar, sağlık kurumları, Belediyeler, Valilik ve Üniversitede bisiklet parklarının yapılması, işyerine bisikleti ile gelenlerin ödüllendirilerek kentimizde karbon ayak izinin azaltılmasını, bisikletin bir karne hediyesinin ötesine geçerek öncelikli çocuklar ve kadınlarımız olacak biçimde kentin tüm kamusal alanlarına erişimde yetkililerce dikkate alınmasını, kentin fiziksel planlamasında yeni yapılan ana arter yollar ve kentiçi geçişlerinde imar planlarına da işlenecek biçimde yeni yolların planlanmasını, Bartın kent merkezini ilçe ve beldelerle bağlayan yollarda bisiklet öncelikli bir trafik planlamasının yapılarak, İl Trafik Komisyonu ve ilgili kurumsal yapılar ile ortak çalışmalar yapılmasını, varolan İnkumu, Bartın Üniversitesi Kutlubey Kampüs içi bisiklet yollarının Bartın kent merkezi ile bağlanmasını talep ediyoruz.

Önemli bir araç olan bisikletin daha net anlaşılmasını bekliyoruz

Son olarak, başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının bisikletli erişim konusundaki çabalarını büyük memnuniyetle karşılarken, yeni bisiklet yönetmeliği ile kentlerde bisikletli erişimin özendirilmesini, özellikle COVID19 sürecinin de başta sosyal mesafe olmak üzere, kalabalık ortamlardan uzak kalış ve kentlerde hava kirliliğinin önlenmesinde önemli bir araç olan bisikletin daha net anlaşılmasını bekliyoruz. İlimizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, ulaşım maliyeti düşük, sağlıklı yaşamın güvencesi, paylaşım kültürünün simgesi olan bisikleti kent yaşamının bileşeni olarak görüp politikalarını bu doğrultuda yönlendirmelerini diliyoruz.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535