• BIST 9524.59
  • Altın 2485.656
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6861
  • Bartın 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • Bolu 12 °C
  • Kastamonu 11 °C
  • Zonguldak 13 °C
  • Karabük 15 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

‘Biz bu partiyi sokakta bulmadık’

CHP Bartın Merkez İlçe teşkilatı tarafından İl Yönetim Seçimlerinin Olağanüstü Kongre ile tekrarlanmadığı gerekçe gösterilerek, Bartın Sulh Hukuk Mahkemesine CHP Genel Merkezi ve Bartın İl Yönetimine karşı açılan davanın 2.duruşması gerçekleştirildi.
‘Biz bu partiyi sokakta bulmadık’

CHP Bartın Merkez İlçe teşkilatı tarafından olağanüstü il kongresi için toplanan imzaların gereğinin yapılmaması üzerine açılan davanın ikinci duruşması dün yapıldı. CHP Bartın Merkez İlçe Delegelerinden Şükrü Kaval, Harun Semiz ve Hakem Çetin tarafından Bartın Sulh Hukuk Mahkemesine açılan davanın ikinci duruşmasına partililerle avukatlar katıldı.

Partililer duruşmayı yakından takip etti

Duruşmaya CHP İl Başkanı Mehmet Arslan, CHP Disiplin Kurulu Başkanı Mehmet Gümüş, Üst Kurul Delegesi Hakan Ceylan ve Fahri Özsoy, Bilişim sorumlusu Şükran Çevik, Örgütlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Abdullah Kaleli, Hukuk Ve Seçim İşlerinden Sorumlu Ahmet Çavuşoğlu,  CHP İl Saymanı İsmail Cem Akyol, Mesleki Kuruluş ve Esnaf Odalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Oktay Kaya, CHP Bartın Merkez İlçe Delegelerinden Şükrü Kaval, Harun Semiz ve Hakem Çetin katıldı.

Semiz, il yönetiminin ret yanıtı verdiğini belirtti

Duruşmada öncelikle salonda bulunan partililer davaya müdahil olmak için sözlü başvuruda bulundu. Duruşmada ilk olarak konuşma yapan Merkez İlçe Delegelerinden Harun Semiz, il yönetimine olağanüstü kongre talebinde bulunduklarını ve il yönetiminin ret yanıtı verdiğini belirtti. İl yönetiminin tüzüğe göre davranmadığını belirten Semiz, önceki ifadesini aynen tekrarladığını söyledi.

Üst kurula gidemediler

Merkez İlçe Delegesi Semiz’in konuşmasının ardından CHP Genel Merkezi’ni temsilen görevlendirilen Avukat Nail Öztürk CHP İl Yönetimi adına söz alarak “İl yönetimine olağan üstü kongre talebinde bulunduklarını söylediler ve il yönetimi tarafından ret kararı verildiğini belirttiler. Bu doğru değildir. İl yönetimi kendisine gönderilen bu yazıya belirtilen süre içerisinde hiçbir cevap vermemiştir. Cevap verilmediği için bu talepte bulunanların üst kurula gitmesi gerekiyordu. Ancak üst kurula gitmediler. Gidemediler. Parti hiyerarşisini bilmiyorlar. Ben davanın reddini istiyorum” şeklinde ifade etti.

İl delege sayısının istenmesine karar verdi

Yapılan konuşmaların ardından Mahkeme heyeti, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan ve CHP Genel Merkezi’nden Bartın ilinin seçilmiş, doğal il delege listesi ve toplam il delege sayısının tekrar istenmesine karar verdi. Açıklanan kararın ardından 3. duruşma tarihi 2 Haziran Cuma 09.00 olarak belirlendi.

Bu arkadaşların arkasında kimler var?

Duruşmanın ardından gazetemize özel açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Mehmet Arslan; “Cumhuriyet Halk Partisi Bartın’da bugün yine adliye koridorlarındaydı. Yapılan şeylerin yanlış olduğunu, partimize yakışmadığını düşünüyorum. Duruşmada görüldüğü gibi partide emeği olmayanlar, çalışmayanlar sadece birilerinin adına dava açanlar ve nasıl dava açtıklarını bilmeyenler partiye sahip çıkmaya çalışılıyorlar. Partiye sahip çıkan mevcut yönetimdir. Mevcut yönetimin arkasında örgüt vardır. Ben bu arkadaşlara soruyorum. Arakasında kimler var?” dedi.

Partiyi sokaktan geçen insanlara teslim etmeyi düşünmüyoruz

Arslan; “Duruşmada delege sayıların tekrar istenmesi konusunda bir karar alındı. Alınan sonuca göre de önümüzdeki duruşmada değerlendirmeler yapılacak. Genel Merkezin vermiş olduğu savunma dilekçesi ile bunun yanlış olduğu ve usulüne uygun yapılmadığı belirtilerek, davanın reddi istendi. Takdir yüce Türk milletindir. Takdir halkımızındır. Partiye yazık ediliyor. Ben hiçbir şekilde bu adliye koridorlarında hiçbir şekilde bir şey yaşanmasın. Ancak gerekirse de yaşanacak. Biz bu partiyi sokakta bulmadık. Sokaktan geçen insanlara teslim etmeyi düşünmüyoruz” diye konuştu. 

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535