• BIST 9138.22
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • Bartın 24 °C
  • Ankara 21 °C
  • Bolu 22 °C
  • Kastamonu 20 °C
  • Zonguldak 24 °C
  • Karabük 20 °C
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi

‘Bizden alınan paraları nerelere harcadınız?’

Yolspor Veteran ve Şehit Uğur Akyer Veteran Takımını kuran MHP İl Genel Meclis Üyesi Savaş Buyurman, BASAD Başkanı Mehmet Maden’in şehidimizin isminin takım adına verilmesinde ticari rant mı var sorusuna tepki gösterdi. 
‘Bizden alınan paraları nerelere harcadınız?’

Masterlar ve Veteranlar Futbol Federasyonu(TMVFL) tarafından düzenlenen Masterler Ligine Bartın ilinden İl Özel İdare Yolspor Veteran Takımının dışında Uludere’de şehit olan Bartınlı şehidimizin adına kurulan Şehit Uğur Akyer Veteran Takımının da katılmasını eleştiren Bartın Spor Adamları Derneği Başkanı (BASAD) Mehmet Maden’e yanıt gecikmedi. Yolspor Veteran ve Şehit Uğur Akyer Veteran Takımını kuran MHP İl Genel Meclis Üyesi Savaş Buyurman, BASAD Başkanı Maden’in şehidimizin isminin takım adına verilmesinde ticari rant mı var sorusuna tepki gösterdi. 

Rant sağlama amacımız yok

Tek amaçlarının spor yapmak olduğunu belirten Buyurman; “Masterlar ve Veteranlar Futbol Federasyonu(TMVFL) tarafından düzenlenen Masterler Ligi BASAD’la başladı. Bu lige ilimizden ilk kez BASAD katıldı. Bu ligin amacı 40 yaş üstü insanları sahalara çekmek. Şuanda bir Kozcağız Belediye olarak çıkarttığımız yakımın yerine İl Özel İdare Yolspor olarak çıkartmaya karar verdik. Bunun akabinde de bir takım daha kurduk. 2.bir takımı kurmamızın nedeni de burada futbolcu sınırlaması var. Burada sıralama nedeniyle oynamak isteyip de geride kalan oyuncular oluyor. Bu arkadaşlarımız işçin de Kozcağızlı Şehidimizin adına bir takım çıkarttık. Bu 2.takımda Yolspor’da oynayamayan arkadaşları oynatacağız. Sayın Mehmet Maden’in uğraştığı şeyler farklı şeyler. Uğraştıklarının içine bizi çekmeye çalışıyor. ASKF’yi çekiyor. Biz sporun peşindeyiz. Bir rant sağlama amacımız yok. Futbolculardan ücret talebimiz yok. Tamamen kendi gayretlerimizle yapıyoruz. Ayrı bir ligde mücadele eden Sayın Maden, bu ligle ilgili konuşuyor. Farklı yönlere çekmek ve farklı anlayışlarla yaklaşmak bize ters geliyor” dedi.

Derneğin yönetim kararı ile lige katılım sağlandı

Buyurman, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı; “Sayın Maden ilk önce Yolspor için bir şeyler söyledi. Özel İdare Yolspor normalde bir dernektir. İl Özel İdaresi amatör spor kulüplerine bütçe aktarıyor. ‘Destek olmuyor’ deniliyor. Bu nereden çıkıyor bilmiyorum. İl Özel İdaresi maddi destek sağlıyor. Yolspor’un karar defterinde isteği branşta spor faaliyetlerine katılabileceği mevcut. Şimdi ikinci takımı çıkartınca da Şehit Uğur Akyer Veteran Takımı için bir şeyler söylüyor. Şehidimizin ailesiyle görüşüp bu ismi verdik. Şehidimizin babası oğlunun adının yaşatılmasından gurur duyacağını söyledi. Lige katılımla ilgili kendi derneklerinde karar defterine işlendi her şey. Bu dernekte alınan yönetim kararı ile bu lige başvuru yapıldı.

Biz sporu küfür etmek için oynamıyoruz

Şehit Aileleri Derneği Başkanı işin içeriğini bilmeden bana serzenişte bulundu. Ben değerli başkanımıza bu konuyla Şehit Aileleri Derneği’nin alakası olmadığını söyledim.  Şehidimize laf gelecek en ufak bir şeyde biz de ayağa kalkarız. Bir takımın adına şehidin adının verilmesi ne gibi bir terslik doğurabilir? Diyorlar ki sahalarda küfür olur. Biz sporu küfür etmek için oynamıyoruz. Bu karşılaşmaları izleyenler hususi küfür etmek için gelmiyorlar. Buna anlam veremiyorum. Benim amacım kimseye sataşmak değil. Kimseyle de polemiğe girmek istemiyorum.

Federasyonun açığını bulmak için her şeyi yapıyor

Sayın Maden istiyorsa bizim ligimizde oynayabilir. İlk katıldığımızda Sayın Maden neden Zonguldak’a çağırılmadığını söyledi. Zonguldak’a çağıracak olan biz değiliz. Çağıracak olan federasyondur. Sayın Maden federasyonla sıkıntı yaşadı. Bu nedenle federasyonun açığını bulmak için her şeyi yapıyor. Bu bizi bağlamıyor. BASAD’a kuruluşunda destek verdik. BASAD’da ben de top oynadım. Ancak çıkartılan lisans sadece o seneyi bağlıyor. İnsanlar istediği yerde bir sonraki sene oynayabiliyor. Biz bu iki takımı kurarak nasıl bir ticari rant sağlayalım? Uğur Akyer Şehitler Derneği var. Bu derneğin adına prosedüre uygun bir şekilde her şeyi yaptık. Bu takıma destek verecek olan kim olursa olsun makbuz karşılığında destek olacak.

Yaptıkları harcamaları kendileri açıklasınlar

BASAD ilk kurulduğunda 80’e yakın lisans çıkartıldı. Bu kişilerden belli bir miktar para toplandı. Dernek olduğu için aidatlar toplandı. Bartın Belediye Başkanımız Sayın Cemal Akın destek verdi. Gelen misafirlere yemek verdi. İl Genel Meclis Başkanı Sayın Kenan Dursun destek oldu. Ticari boyutuna baktığımızda bunu bizim BASAD’a söylememiz gerekiyor. Yaptıkları harcamaları kendileri açıklasınlar. Bizden alınan paraları nerelere harcadıklarını açıklasınlar. Bu işin ticari boyutuna baktığımızda bize getiri sağlayacak bir şey yok. Biz geçen sene esnafın verdiği reklam paralarıyla müsabakalara gidip geldik. Kendim cebimden de 6-7 bin TL para harcadım. Helali hoş olsun. Biz paranın peşinde değiliz. Cebimden para harcadığımı söylüyorum. Bu mu rant? Biz gelecek olan paranın peşinde değiliz. Hiçbir şekilde tartışmalara mahal vermeden resmi makbuz karşılığında olacak her şey.

Bartın’dan 4-5 takım çıksa kime ne zararı var?

Gelin Bartın için spor anlamında bir şeyler yapılacaksa birbirimizi kırmadan yapalım. Sayın Maden’in yaptığı açıklamalar spor yapan bu insanları etkiliyor. Kendisi bu lige katılmak istiyorsa katılabilir. Bunun için birilerinin teklif etmesi gerekmiyor. Masterlar ve Veteranlar Futbol Federasyonu’nda yönetimdeyim. Ben kendisini davet ediyorum.  Katılmak istiyorsa katılsın. Bir şeylerin altını karıştırarak bir yere varılmaz. Kendine veya bir başkasına zarar vermiyor. Bartın’a zarar veriyor.  Bartın’dan 4-5 takım çıkıp ilimizi temsil etse kime ne zararı var?”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535