• BIST 9796.47
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Bartın 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • Bolu 27 °C
  • Kastamonu 25 °C
  • Zonguldak 19 °C
  • Karabük 28 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Bolu Şehir Tiyatrosu Sihirli Eşek oyununu şehit aileleri ve gaziler için oynuyor

olu Şehir Tiyatrosu tarafından Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yararına müzikli çocuk tiyatrosu adı altında anaokulu,  ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik Sihirli Eşek oyunu sergileniyor.
Bolu Şehir Tiyatrosu Sihirli Eşek oyununu şehit aileleri ve gaziler için oynuyor

Elde edilecek olan gelir derneğe bağışlanacak

Bolu Şehir Tiyatrosu tarafından Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yararına Sihirli Eşek oyunu sergileniyor. Bolu Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Erdal Atik öncülüğünde Bartın’a gelen tiyatro ekibi tarafından Müzikli çocuk tiyatrosu adı altında anaokulu,  ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik Kültür Merkezi’nde 5 gün boyunca oynanacak 20 oyundan elde edilecek olan gelir Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne bağışlanacak.

Çok sayıda öğrenci izleyecek

Etkinlik programına göre 27 Şubat Salı günü 09.00’da Gökkuşağı Anaokulu, Şehit Üsteğmen Aydın Aydoğmuş İlkokulu ve Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu, saat 10.00’da İMKB Ortaokulu, saat 11.00’da İnönü İlkokulu, 13.10’da Kemal Sabri Ocakçı İlkokulu, saat 14.00’da Çaydüzü İlköğretim Okulu ve Gökkuşağı Anaokulu öğrencileri tiyatro oyununu izledi. 1 Mart Perşembe günü saat 09.00’da İstiklal İlkokulu, 10.00’da Cumhuriyet İlkokulu, 13.20’de Toki Ortaokulu ve saat 14.10’da 23 Nisan Anaokulu ile İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri oyunu izleyecek. Yine 5 Mart Pazartesi günü de Sihirli Eşek Oyunu ile Bolu’dan gelen tiyatrocular saat 09.00’da Fatih İlköğretim Okulu, saat 10.00’da 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu, saat 11.00’da Atatürk İlkokulu, 13.00’da Gazi İlköğretim Okulu ve saat 14.00’da Gazi Ortaokulu öğrencilerinin karşısına çıkacak. Son olarak da 20 Mart Salı günü yetişkinlere yönelik bir program düzenlenecek.

Çocuklarımız çok eğleniyor

Etkinliğe yoğun katılım olduğunu belirten Bolu Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Erdal Atik; “Çok güzel bir çocuk tiyatrosuyla Bartın’a misafir olduk. Gayet güzel bir katılım var. Gerçekleştirdiğimiz seanslar dolu dolu geçti. Çocuklarımız çok eğleniyor. Bartınlıların çocukları tiyatroya alışkın. Bunu net bir şekilde görebiliyoruz. 4 gün boyunca çocuklarımıza yönelik oyunumuz oynanacak. Son akşam da 20 Mart akşamı halka açık bir gösteri yapacağız. Bu oyunlardan elde edilecek olan gelir Şehit Aileleri ve Gazileri Derneğimize bağışlayacağız. Ben ilgilerinden dolayı Bartın halkına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bu tür etkinliklerimize devam edeceğiz

Etkinliğin Bolu Şehir Tiyatrosu tarafından düzenlendiğini belirten Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ekrem Altunok; “Çok güzel bir etkinlik gerçekleştiriliyor. Bu etkinlikte de amaç çocuklarımıza tiyatro oyununu sevdirmek, onların hoşça vakit geçirmelerini sağlamaktır. Tabii derneğimize de cüzi miktarda da gelir sağlamaktır. Etkinliği Bolu Şehir Tiyatrosu gerçekleştiriyor. Anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencilerimize yönelik oynanan bu oyun büyük beğeni topladı diyebiliriz. Gerçekten etkinliğin beğenilmesi bizleri de mutlu ediyor. Bu tür etkinliklerimize devam edeceğiz. Bu etkinliğimizde bizlerden yardımını esirgemeyen başta Sayın Valimize, Sayın Belediye Başkanımıza, İl Milli Eğitim Müdürümüze ve duyarlı olan okul müdürlerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Alişan Kapaklıkaya’yı Bartınlılarla buluşturacağız

Altunok; “Derneğin ayakta kalması için birçok çalışma yaptık. Yine bu etkinliğimiz ardından önümüzdeki aylar için Siyah Pantolon hikâyesini anlatan ve herkesi duygulandıran Yazar Alişan Kapaklıkaya’yı Bartın’a getirmeyi düşünüyoruz. Ancak şu an için kesinleşmiş bir şey yok. Kendisi ile görüşüp Sayın Kapaklıkaya’yı Bartınlılarla buluşturmak istiyoruz. Tabii bu etkinlik de derneğimizin ayakta kalması için düzenleyeceğimiz etkinliklerimizden bir tanesi olacak. Bizim tek amacımız şehit ailelerinin ve gazilerin kapısı olan bu derneğin yaşamasıdır. Ancak dediğim gibi bu konuda netleşmiş bir şey yok” diye konuştu.

Birçok çalışmamızda başarıya ulaştık

Dernek yönetimi olarak projeler ürettiklerini söyleyen Altunok; “Biz dernek yönetimi olarak bundan önce de derneğe gelir sağlama amacıyla önemli projelere imza attık. Özellikle Fahri Üyelik Projesiyle 40’ın üzerinde üyemizi derneğimize kazandırarak, gelir sağladık. Derneğimiz adına bir site kurdurarak, faaliyetlerimizi buradan paylaşmaya başladık. Hatta bu sitemize bağış butonu da koydurarak, vatandaşlarımızın hesap numaralarımıza kolayca ulaşmalarını sağladık. Bunun yanında masa sümeni projesini de uygulamaya koyduk. Ancak bu projemizde açıkçası başarıya ulaşamadık. Bartınlılar bu projeye sahip çıkmadılar. Masa sümenlerini satmayı planlıyorduk. Ancak satışını gerçekleştiremedik. Hatta bazı esnaflarımıza bedava vermemize rağmen almaktan kaçındılar. Tersleyenler bile oldu diyebiliriz. Ancak projelerimizin geneline baktığımızda birçok çalışmamızda başarıya ulaştık. Ben projelerimize destek veren herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535