• BIST 8708.17
  • Altın 2242.45
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1585
  • Bartın 4 °C
  • Ankara 3 °C
  • Bolu 0 °C
  • Kastamonu 2 °C
  • Zonguldak 5 °C
  • Karabük 3 °C
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi

‘Borçlanmadan yapacağız’

İl Genel Meclisi Şubat Ayı Toplantılarının beşinci ve son oturumu Meclis Başkanı Kenan Dursun Başkanlığı’nda gerçekleştirildi.
‘Borçlanmadan yapacağız’

Kilitli Parke Taşı ve Beton Üretim Tesisi için 495 bin TL daha aktarıldı

İl Genel Meclisi Şubat Ayı Toplantılarının beşinci ve son oturumu Meclis Başkanı Kenan Dursun Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. 5 gündem maddesinin görüşüldüğü oturumda en dikkat çeken madde Bilim Sanat Merkezi Projesinin iptal edilerek bu proje için ayrılan 495 TL’nin Kilitli Parke Taşı ve Beton Üretim Tesisi Yapımı Projesine aktarılması oldu. Borçlanmadan tesisin yapılacağını söyleyen Meclis Başkanı Kenan Dursun; “Ocak Ayı toplantılarında 318 bin TL ilave etmiştik. Şubat ayı toplantılarımızda da 495 bin TL ilave ettik. 2018 yılı bütçesinden de 1 milyon TL ayırmıştık. Toplamda bu projemiz için 1 milyon 813 bin TL paramız var. Tabii bu yeterli değil. Bu proje için 3 milyon gerekli. Bu proje ile ilgili borçlanma yetkisini İl Özel İdaresi’ne verdik. Ben inanıyorum ki borçlanmadan yatırımlarına devam eden İl Özel İdaresi olmaya devam edeceğiz” dedi.

İl Genel Meclisi Şubat Ayı Toplantılarının beşinci ve son oturumu İl Genel Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Kenan Dursun Başkanlığında yapılan oturumla18 gündem maddesiyle başlayan ve daha sonra eklenen yeni dosyalarla 23 gündem maddesine ulaşan Şubat Ayı Toplantıları sona erdi. . 5 gündem maddesinin görüşüldüğü oturumda en dikkat çeken madde Bilim Sanat Merkezi Projesinin iptal edilerek bu proje için ayrılan 495 TL’nin Kilitli Parke Taşı ve Beton Üretim Tesisi Yapımı Projesine aktarılması oldu. Tesisin Bartın ili için büyük öneme sahip olduğunu belirten Dursun; “Tesisin yapımı için ocak ayı toplantılarında 318 bin TL ilave etmiştik. Şubat ayı toplantılarımızda da 495 bin TL ilave ettik. 2018 yılı bütçesinden de 1 milyon TL ayırmıştık. Toplamda bu projemiz için 1 milyon 813 bin TL paramız var. Tabii bu yeterli değil. Bu proje için 3 milyon gerekli. Bu proje ile ilgili borçlanma yetkisini İl Özel İdaresi’ne verdik. Ben inanıyorum ki borçlanmadan yatırımlarına devam eden İl Özel İdaresi olmaya devam edeceğiz. 3 milyon TL’yi bulacağız. Bu işi de borçlanmadan yaptığımızda yine önemli bir başarıya imza atmış olacağız” dedi.

İl İnsan Hakları Kuruluna üye seçildi

Yoklama ve bir önceki Mecliste alınan karar özetlerinin okunmasının ardından gündeme geçildi. Gündemin 19.maddesinde yer alan İl İnsan Hakları Kuruluna Üye Seçimi ile ilgili dosya görüşüldü. Ak Parti grubu tarafından aday gösterilen Mustafa Güney oy birliğiyle 1 yıllığına İl İnsan Hakları Kuruluna seçildi.  Madde ile ilgili düşüncelerini paylaşan Meclis Başkanı Kenan Dursun; “İl Genel Meclisi Üyeleri arasından bazı alanlarda, bizden istenen görevli arkadaşları seçerek görevlendiriyoruz. 2014 yılından bu yana İl İnsan Hakları Komisyonu’nda Mustafa Güney görev alıyordu. Şimdi aramızda belirleyeceğimiz bir arkadaşımızı da 1 yıl süreyle yapmak üzere görevlendirmiş olacağız ve İnsan Hakları Kurulu’nun talebini de yerine getirmiş olacağız. Meclis Başkanı olmadan önce 5 yıl ben de bu görevi yaptım. İnsan Hakları Kurulu’nun asıl görevi ve yetkisi belli. İnsan Hakları ihlal edilemeyecek kadar kutsaldır” dedi.

Turizm Danışma Ofisi Projesinin iptali görüşüldü

Gündemin 20.maddesinde yer alan Amasra Turizm Danışma Ofisi Projesinin iptal edilerek, ödeneğinin 2018 Yılı Çalışma ve Yatırım Programında bulunan Amasra Futbol Sahası Hakem ve Spor Soyunma Odalı Beton Tribün Yapımı ve Çevre Düzenlemesi Projesine aktarılması olarak revize edilmesi ile ilgili dosya görüşülerek, Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi. Komisyonun uygun görmesi halinde Turizm Danışma Ofisi Projesi için ayrılan 128 bin TL, Amasra Futbol Sahası Hakem ve Spor Soyunma Odalı Beton Tribün Yapımı ve Çevre Düzenlemesi Projesine aktarılacak.

Yaklaşık 1 milyon liraya mal olacak

Yapılamayan projelerdeki ödenekleri teker teker toplayacaklarını ifade eden Dursun; “Amasra Turizm Danışma Ofisi, bizim 2011 ya da 2012 yılında Özel İdare Programlarına aldığımız bir projeydi. O dönemde bir Turizm Danışma Ofisi kurulmak isteniyordu. Bu, Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün koordinesinde İl Özel İdaresi’nin finans desteği vereceği bir projeydi. Biz aslında bunu Bartın’ın bütün noktalarına düşünmüştük ama diğerleri iptal olunca sadece Amasra’daki kalsın dedik. Ama o da yapılamadı. Meclis’in açılışında hedeflerimizle ilgili bilgiler vermiştim. Bizim önemli 2 hedefimiz vardı. Bu hedeflerimizden bir tanesi de Amasra’daki soyunma odalı modern tribünü Amasra stadına kazandırmaktı. Bu proje 30 lira, 100 bin lirayla çözülecek bir iş değil. Amasra’daki tribünün Özel İdare’ye maliyeti yaklaşık 1 milyon liraya mal olacak” dedi.

Amasra’daki hedefimizi yerine getireceğiz

Dursun; “Hedeflerimizden diğeri de hem kilitli parke taşı hem de beton üretim tesisinin İl Özel İdaresi’ne kazandırılmasıydı. Bu da yaklaşık 3 milyon lira maliyeti olan bir proje. Bu projelerimizi hayata geçirebilmek için toparlanacağız. Yapılamayan projelerimizi teker teker topluyoruz. Amasra’daki hedefimizi yerine getireceğiz.  Amasra Turizm Danışma Ofisi Projesini iptal ediyoruz ancak ileride bunu yapmayacağımız anlamına gelmiyor. Belki daha modernini ve daha güzelini yaparız. Ama şimdi Meclis olarak bir yere odaklandık. Amasra’daki tribünü soyunma odalarıyla birlikte Amasra’ya kazandıralım istiyoruz. Dağılmaktansa toparlanarak bir hedefe doğru yürümek daha iyi olacaktır. Mali Hizmet Müdürümüz de bunun için çalışıyor ” diye konuştu.

Projelerimizin arkasında duralım

Projelerin desteklenmesi gerektiğini söyleyen Dursun; “Amasra Turizm Danışma Ofisi Projesini iptal ediyoruz, ödeneğini de revize ederek 2018 yılı Çalışma ve Yatırım Programında bulunan ve yaklaşık maliyeti de 1 milyon liranın altına düşmeyen Amasra Futbol Sahası Hakem ve Spor Soyunma Odalı Beton Tribün Yapımı ve Çevre Düzenlemesi Projesini destekleyeceğiz. Biz 260 bin lira 2018 yılı Çalışma ve Yatırım Programında koyduğumuz bir ödeneği vardı. 128 bin lira da buradan aktaracağız, 30 bin lira daha aktarıyoruz. Yine ödenek aktaracağımız bazı kalemler var. Ancak bu ayki Meclis’e yetişmedi. Burayı peyderpey destekleyeceğiz ama şuan için burası ihale yapacak aşamaya gelindi. Onun için ihalesini yapacağız ödenekleri de ardından bulacağız. Maddi olarak sıkıntımız yok yeter ki biz projelerimizin arkasında duralım” şeklinde konuştu.

Projeden şimdilik vazgeçiyoruz

Meclis Başkanı Dursun’un açıklamaları üzerine söz alan İl Genel Meclis Üyesi Hikmet Özdilkural, bu projenin neden yapılamadığını anlatırken başka bir projeyi yeniden gündeme taşımak istediklerini ifade ederek “Bu projenin yapılamamasının sebebi Amasra’da yer konusu oldu. Belediye ile yapılan görüşmelerde yer konusunda anlaşılamadığı için bu projeden vazgeçiyoruz ama ilerleyen günlerde tekrar gündeme getirebiliriz. Eğer projesi uygun görülürse biz bunu sabit değil de tekerlekli, seyyar, taşınabilir bir ofis olarak düşünüyoruz. Eğer ileriki günlerde proje uygun görülürse tekrar gündeme alabiliriz” diye konuştu.

Bilim Sanat Merkezi Projesi iptal oluyor

Gündemin 21.maddesinde yer alan Bilim Sanat Merkezi Projesinin iptal edilerek ödeneğin 2018 yılı Çalışma Yatırım Programında bulunan Kilitli Parke Taşı ve Beton Üretim Tesisi Yapımı Projesine aktarılması olarak revize edilmesi ile ilgili dosya görüşülerek, Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi. Komisyon raporu doğrultusunda uygun görülmesi halinde Bilim Sanat Merkezi Projesi için ayrılan 495 bin TL, Kilitli Parke Taşı ve Beton Üretim Tesisi Yapımı Projesine aktarılacak. Maddenin komisyona havale edilmesinin ardından değerlendirmelerde bulunan Başkan Dursun; “Bilim Sanat Merkezi Projesi 2011 yılından buyana bekleyen bir proje. Yer bulunamaması, hukuki sorunlar yaşanması ve Milli Eğitim’in şu an için gerek görmemesi nedeniyle bu projenin revize edilmesini gündeme getirdik” dedi.

Yer bulamadığımız için yapamıyoruz

Dursun; “Bu proje için ayrılan 495 bin TL’nin Kilitli Parke Taşı ve Beton Üretim Tesisi Yapımı Projesine aktarılmasını uygun gördük. Tabii bu komisyonda görüşülecek 495 bin TL İl Özel İdaresi yatırımlarını hızlandırmak amacıyla Maliye Bakanlığı’ndan gönderilmişti. O gün için Bartın’da ihtiyaç duyulan bir projeydi. Zaman içerisinde bu proje için yer bulamadık. Birçok defa da çağrıda bulunduk. Mesela anaokulu yapacağız. Ancak yer bulamadığımız için yapamıyoruz. Bazı projeler bu nedenle beklemede kalıyor. Bu da onlardan bir tanesiydi. 6-7 yıldır bekleyen bir ödeneği Kilitli Parke Taşı Tesisinde kullanacağız. Ocak Ayı toplantılarında 318 bin TL ilave etmiştik. Şubat ayı toplantılarımızda da 495 bin TL ilave ettik. 2018 yılı bütçesinden de 1 milyon TL ayırmıştık. Toplamda bu projemiz için 1 milyon 813 bin TL paramız var” diye konuştu.

Bartın’ın ihtiyacını ortaya koyduk

Tesisin büyük önem taşıdığını belirten Dursun; “Şu ana kadar ayrılan 1 milyon 813 bin TL yeterli değil. Hala eksiğimiz var. Bu proje için 3 milyon gerekli. İnşallah borçlanmadan bu parayı bulacağız Bu proje ile ilgili borçlanma yetkisini İl Özel İdaresi’ne verdik. Ben inanıyorum ki borçlanmadan yatırımlarına devam eden İl Özel İdaresi olmaya devam edeceğiz. 3 milyon TL’yi bulacağız. Bu işi de borçlanmadan yaptığımızda yine önemli bir başarıya imza atmış olacağız. Yapılamayan projelerdeki ödeneklerimizi teker teker toparladığımızda projelerimizi ve yatırımlarımızı borçlanmadan yapmaya devam edeceğiz. Bu tesisi de inşallah yılın yaz dönemi gelmeden bitirmiş olacağız. Bazı İl Özel İdareleri Bütün Şehir Yasası gündemde olduğu için birçok proje geliştirmediler. Başka şeylere soyundular. Ancak biz hiçbir şey olmayacakmış gibi işimize baktık. Bütün Şehir olsa da olmasa da Bartın’ın ihtiyacını ortaya koyduk” dedi.

Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum

Dursun; “Kırsalda 12 yılda yaptığımız çalışmaların üzerine yeni bir çalışma koyacağız. Standardı yükselteceğiz. 64 bin metrekare taşı üreteceğiz. Grup yollarımızda da beton yol uygulamasını başlatmış olacağız. 2018 yılını bu yönden çok önemsiyoruz. Yol ve ulaşım hizmetleri anlamında Bartın’da 12 yılın en önemli tarihini hep birlikte yazacağız. Beton santrali ile ilgili yapılan ihale İl Özel İdaresinin yaptığı tarihi ihalelerden bir tanesiydi. Hızlı bir şekilde tesisin bitirilmesini bekliyoruz. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Compak Arşiv Donatımı alınacak

Gündemin 22.maddesinde yer alan İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü’ne “Compak Arşiv Donatımı Alımı”  projesinin 2018 Mali Ek Çalışma ve Yatırım Programına alınmasıyla ilgili dosya da görüşülerek, Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi. Komisyon raporu doğrultusunda Pasaport işlemlerinin İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü’nde yapılması nedeniyle Bakanlıktan gönderilen 25 bin TL ile Compak Arşiv Donatımı Alımı için onay verilecek. Madde ile ilgili bilgiler veren Başkan Dursun; “Pasaport işlemleri artık İl Nüfus Müdürlükleri’nde yürütüleceği için İçişleri Bakanlığımızın İl Özel İdaremize göndermiş olduğu 25 bin TL’lik ödenekle burada yeni bir arşiv düzenlemesi yapılacak. Buradaki donatım işinin ihale edilmesi ve yapılması Özel İdare üzerinden yürütüleceği için konunun yine Ek Yatırım ve Çalışma Programı’na alınması zorunlu olacak. Ama konu yine maddi olduğu için Plan ve Bütçe Komisyonu’na gitmesi gerekiyor” dedi.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi

Gündemin 23. maddesindeki “Tuzcular Köyü Akaryakıt ve Servis İstasyonu Alanı Amaçlı İmar Planı ile ilgili dosya” ise Meclis Üyeleri’nin oy birliğiyle İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Şubat ayı toplantılarında komisyonlara havale edilen dosyalar, Mart ayında yeniden gündeme alınarak karara bağlanacak. Mart ayı toplantısının ilk birleşimini 1 Mart Perşembe günü saat 15.00’da gerçekleştirilecek.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535