• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Bartın 17 °C
  • Ankara 21 °C
  • Bolu 25 °C
  • Kastamonu 20 °C
  • Zonguldak 20 °C
  • Karabük 24 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Çakıroğlu için Ağdacı Kampüsünde anma programı gerçekleştirildi

Ege Üniversitesinde bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Üniversite Teşkilatı tarafından Bartın Üniversitesi Ağdacı Kampüsü önünde anma programı gerçekleştirildi.
Çakıroğlu için Ağdacı Kampüsünde anma programı gerçekleştirildi

Bartın Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanlığı Üniversite Teşkilatı Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun şehadetinin 3.yıldönümü münasebetiyle Bartın Üniversitesi Ağdacı Kampüsü önünde anma programı gerçekleştirdi. Kur’an’ı Kerim Tilaveti ile başlayan programda Teşkilatlandırma Başkanı Ömer Dursun tarafından basın açıklaması gerçekleştirildi. Dursun, açıklamasında; “Övmeyeceğim seni çünkü övgü az sana Sen ki bayrağım gibi bulandın al bir kana. Tarih okurken Tarih yazan, eğitim gördüğü Ege Üniversitesi’nde katil rektörün ve okul yönetiminin ihmalleri ve hatta imkânları doğrultusunda okulu PKK kampına çeviren soysuzlarla girdiği şerefli mücadele sonucu şehadete yürüyen Fırat Çakıroğlu Reis’imizin şehit edilişinin 3. yılında şehidimizi anmak üzere Bartın Üniversitesi Ülkücüleri olarak toplanmış bulunmaktayız” dedi.

Türk İslam ahlakına uygun yaşayan bir gençlik

Milli şuur ile yetiştirilen milyonlarca Türk genci olduğunu belirten Dursun; “Fırat kardeşimiz milli şuur ile ülkesine, milletine, dinine ve bayrağına olan tutkusu nedeni ile bu değerlere düşman kahpeler tarafından şehit edilmiştir. Ancak Fırat'ın da sahip olduğu milli şuur ile yetiştirilen milyonlarca Türk genci bulunmaktadır. Ve bu gençlik öyle bir gençliktir ki sırtını yumuşak koltuklarına dayayıp, sahip olduğu makamın büyüsüne kapılıp, kendinden olmayanları aşağılayan, kibirli ve karakter sahibi olmayanların ifade ettiklerinin aksine, dünya siyasetini iyi okuyan, donanımlı, kültürlü, Türk İslam ahlakına uygun yaşayan bir gençliktir” diye konuştu. 

Son damla kana kadar sürecektir

Dursun, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı; “Unutmayın; Fırat artık Ağrı'dan başlayıp Basra'ya dökülen bir nehrin adı değildir; bayraklaşmış bir mücadelenin Akşehir'den doğup Ege'ye dökülen ismidir. Filiz filiz büyüyeceksin Şehidim Şubat 20; Soğuğun sadece Ülkücüleri üşüttüğü kara gün Var olsun Fırat Çakıroğlu'nun kutlu yolu Selam olsun ölümsüzleşenlere, toprağa girip de bayraklaşanlara. O gün bugündür kanayan yaramız, dinmeyen sızımız, yürek yangınımız, öz gardaş acımız, boğazdan geçmeyen aş, gözlerde çağlayan yaş demektir Fırat Çakıroğlu bizlere. Kavganı, mücadeleni miras aldık kanından, namus bildik son nefese dönmeyeceğiz yolundan ve unutmak ne kelime, unutursak utanırız adamlığımızdan.

Vatan hainlerine karşı mücadeleyi yürüteceğiz

Kavgan kavgamız, son nefer, son nefes ve son damla kana kadar sürecektir Reisim, şehidim. Şehidimizin mücadelesi, vatanı parçalamak isteyen, dağdaki eli kanlı teröristlerin öğrenci görünümlü, insan kılıklı canavarlarına karşıydı. Dediğin gibi Reis bu mücadeleyi 20 kişi kalsak da, 30 kişi kalsak da bu vatan hainlerine karşı yürüteceğiz Allah’ın izniyle. Mezun olup Tarih anlatacaktın, Şehit oldun Tarih seni anlatacak Şehidim! Sözlerime son verirken bir hususa da değinmeden geçemeyeceğiz. Fırat Yılmaz Çakıroğlu ülkücü şehittir, ülkücü hareketin şehididir! 

Hiç kimsenin şüphesi olmasın

Fırat sağken Üniversite de başlarına taşlar yağarken, verdiği mücadeleden bihaber olup izbe köşelerde fitne fücur yayarak hareketi bölme hesapları yapanların hatta ülkücü bir yapı olmadıklarını beyan etmelerine rağmen kardeşimizin kabrini riya için ziyaret eden ipsiz sapsızların, kansız hainlerin, ne ziyaret etmeye ne de pis kokuşmuş ağızlarına şehidimizin adını alma hakkı yoktur. Bu alemde vermesin Rabbim bize rahat! Sağ yanımız Bozkurt bizim, sol yanımız Fırat! Senin başucunda taş, benim gözlerimde yaş sen borcunu ödedin sıra bizde Arkadaş! Fırat Abilerimize, Yusuf abilerimize, Cengiz Abilerimize ant olsun ki; Bartın Üniversitesi’nin her kampüsünde, her fakültesinde, her sınıfında mücadelemiz karış karış sürecektir.  Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın!”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535