• BIST 9676.05
  • Altın 2502.409
  • Dolar 32.5883
  • Euro 34.8536
  • Bartın 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • Bolu 20 °C
  • Kastamonu 19 °C
  • Zonguldak 18 °C
  • Karabük 18 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolu dolu geçiyor

Bartın İl Müftü Vekili İhsan Yazıcıol, 2017 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftasını değerlendirdi.
Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolu dolu geçiyor

Bartın İl Müftü Vekili İhsan Yazıcıol, 2017 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla basın mensuplarıyla bir araya gelerek hafta boyunca gerçekleştirilen etkinlikleri değerlendirdi. Gerçekleştirilen basın toplantısında Personel Şube Müdürü Necmi Açıkgöz ve Hac ve Umre Şube Müdürü Mahmut Semiz de hazır bulundu. Etkinliklerle ilgili bilgiler veren Yazıcıol; "Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle yapmış olduğumuz etkinliklerimiz devam ediyor. 1986 yılından itibaren Diyanet İşleri Başkanlığımız Camiler Haftası olarak kutladığı bu programı 2003 yılında Din Görevlilerini de ekleyerek Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutladı ve 2011 yılından itibaren de bu haftanın temalarını belirlemeye başladı. Camilerimiz medeniyetin beşiğidir bildiğiniz gibi. Bir yıl önemine binaen cami ve kitap konusu bir senede işlendi. Yine gençlerimizin camiye gelmeleri açısından gençlik ve cami konusu işlendi. Yine çocuklarımızın camiye sevdirilmesi açısından cami ve çocuk konusu işlendi" dedi.

Engelli rampası yapıldı

Engellilere yönelik çalışmalar yapıldığını belirten Yazıcıol; "Engellilerimizin camiye girmesi için merdivenler bozuldu ve engelli rampası yapıldı. Engellilik Allah’a ulaşmaya engel değildir. Ancak akıl hastalığı müstesnadır. Oda zaten beşeri ve ilahi kanunlardan muaftır. Ama hiç bir engel camiye ve Allaha ulaşmaya engel değildir diye engellileri işledik. Bu sene de cami, şehir ve medeniyet konusunu işliyoruz. Osmanlı’dan itibaren hatta İslam tarihinde Resulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem’in Mekke-i Mükerremeden Medine-i Münevvereye ilk geldiğinde yaptığı ilk iş kendisine ev bina veyahut yönetim merkezi inşası değil cami inşası idi. Yapılan ilk mescit Kuba Mescidir. Hemen Medine-i Münevvereye geldiğinde tahsis edilen araziye yapılan Ravza-i Mutahara, Peygamber Mescidi Mescidi Nebevi’de hemen arka tarafta bir Ashabu Suffa yapılmıştır ki bugünkü üniversite ayarındaki ilim merkezidir" diye konuştu.

Üniversitemize çok güzel bir cami yapılıyor

Yazıcıol; "Medeniyetler bugün Anadolu’muzda da köylerimiz dahil cami çevresinde oluşmuştur. Osmanlıya baktığımız zaman camilerimizde kuş evleri vardır. Avrupalılar bize insan haklarını anlatamazlar. Ağaçlarımız 500 yıllık çınarlarımız vardır. Bize ağaç sevgisini bitki sevgisini anlatamazlar. Biz medeniyetimiz dinimizden inancımızdan milli manevi değerlerimizden almışız. Bugün Bartın’ımızda gelen bütün misafir veya dışarıdan gelip de Bartın’da görev yapan Müftülerimiz din görevlilerimizin hepsi derler ki Bartın’ın köylerindeki camiler çok güzel hatta kapısındaki 'Namaz Dinin Direğidir' yazan ışıklı levhalarını çok beğeniyoruz derler. Hatta üniversitemizde bile çok güzel bir cami yapılıyor. Camilerimiz bizim medeniyet merkezimizdir. Bu hafta dolayısıyla yine çeşitli ziyaretlerde bulunduk. Mülki amirlerimize herkese gittik tebriklerimizi sunduk" ifadelerini kullandı.

İndirildi mevlid programları yapıldı

İki yüz imamhatip gencini İmamhatip Lisesi Camiinde buluşturduklarını belirten Yazıcıol; "Konferans verdik. Eski Diyanet İşleri Başkanlık Teftiş Kurulu Başkanımız ve Prof. Dr. İsmail Karagöz Hocamız geldi ve görevlilerimize bu konuda bir konferans verdi. Önceki günde iki bin iki yüz imamhatip gencini İmamhatip Lisesi Camiinde buluşturduk ve aşure etkinliği gerçekleştirerek aşure ikram ettik. O çocukların oradaki sevincini görmek lazımdı. Hastane ziyaretlerimiz oldu. Bütün camilerimizde hatimler indirildi mevlid programları oldu" dedi.

Büyük bir badire atlatıldı

Yazıcıol; "Bu senede Muharrem Ayının onu olması sebebiyle aşure etkinlikleri ile beraber camiler haftamız denk geldiği için camiler haftamız çok neşeli bir şekilde gidiyor. Bütün her tarafa afişlerimiz asıldı halkımıza duyuruldu. İnşallah medeniyetimizi cami ile beraber Allahü Teâlâ kıyamete kadar baki kılsın. Selalarımız bizim hürriyetimizin işareti olarak 15 Temmuz’da herkesi uyandırdı. Elhamdülillah büyük bir badire atlatıldı. Hastanemizden aşevimize kadar su medeniyeti olarak İstanbul camilerimiz hala dimdik ayakta. Edirne’deki Selimiye Camimiz bizim tapumuzdur. Avrupalılar ne derse desinler İslamiyet’in tapusu oraya dimdik ayakta çakılı vaziyette duruyor. Allah kıyamete kadar okunan ezanlarımızı dalgalanan al bayrağımız indirtmesin susturmasın vatanımızı düşman çizmeleri altında çiğnetmesin diyorum” dedi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535