• BIST 9764.17
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Bartın 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • Bolu 24 °C
  • Kastamonu 22 °C
  • Zonguldak 16 °C
  • Karabük 24 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Camilerde 15 Temmuz programı düzenlendi

artın Müftülüğü'ne bağlı tüm cami ve Kur'an Kurslarında 15 Temmuz Şehitleri Anma Özel Programı düzenlendi.
Camilerde 15 Temmuz programı düzenlendi

Şehitlerimiz dualarla anıldı

Bartın Müftülüğü'ne bağlı tüm cami ve Kur'an Kurslarında 15 Temmuz Şehitleri Anma Özel Programı düzenlendi. Tüm ilçe, belde ve köy camilerinde yapılan programların yanı sıra İl Merkezinde de Halilbey Camii (Yukarı Cami), Kemer Camii, Arap Camii, İbrahimpaşa Camii (Orta Cami), Hacı Mehmet Bey Camiinde eğitim gören öğrenciler tarafından Aşağı Camii’nde (Şadırvan) program gerçekleştirildi. Programa Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Sicil Daire Başkanı Orhan İşler, İl Müftüsü Mahmut Gündüz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Şahin, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Özcan, din görevlileri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Milli ve manevi değerlerimizin aşılandığı mekânlardır

Yoğun ilginin olduğu program İl Müftüsü Mahmut Gündüz’ün açılış konuşmasıyla başladı. Müftü Gündüz; “Diyanet İşleri Başkanlığımızın, müftülüklerimizin yurt içinde ve yurt dışında, cami içinde ve cami dışında pek çok hizmeti var. Bu hizmetlerden en önemlisi yaz Kur'an kursları hizmetidir. Bizler şuna inanıyoruz, yeryüzünün en masum mekânları camiler, en masum varlıkları da çocuklardır. Camilerimizin çocuklarla buluştuğu yaz mevsimi bizim için en kıymetli vakittir. Bu kurslar birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin inşa edildiği mekânlardır. Kur’an Kursları çocuklarımıza milli ve manevi değerlerimizin aşılandığı mekânlardır. Bu kapsamda 15 Temmuz Şehitleri Anma Özel Programı tertip ediyoruz” dedi.

Ülke genelinde etkinlikler düzenleniyor

Düzenlenen etkinliklerin önemine değinen Gündüz; “Birkaç gündür ülke genelinde etkinlikler düzenleniyor. Yoğun bir faaliyet var. 15 Temmuz diye anılan ülkemizin varlığına, birliğine kasteden bir hain şebekenin ülkemiz üzerinde oynamak istediği oyuna milletimizin dur dediği 15 Temmuz gününü bu programlarla anmak istiyoruz. İl Müftülüğü olarak Sayın Valimizi ziyaretle başladık. Birçok programımız da olacak. Ben programımıza teşriflerinden dolayı değerli daire Başkanımıza teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize başarılar diliyorum. Bu programımız vesilesi ile değerlerimiz uğruna can veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” diye konuştu.

Necip millet müsaade etmedi

İl Müftüsü Gündüz’ün konuşmasının akabinde değerlendirmelerde bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Sicil Daire Başkanı Orhan İşler, konuşmasına Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın selamını ilerek başladı. İşler, konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Bir gemi düşünün yolculuk yapıyoruz. Gemide bir kısmımız alt katta bir kısmımızda üst katta yolculuk yapıyoruz.  En alt katında yolculuk yapanlardan bir tanesi yolculuk sırasında ‘şuradan bir delik açalım. Suyumuzu buradan alalım. Yukarı çıkıp da insanları rahatsız etmeyelim’ diyor. Peki geminin altından ufacık bir delik dahi açılsa ne olur? Gemi batar. Gemide olan herkes denizi boylar. Dolayısıyla yolculuk tamamlanmayacak. Dolayısıyla aşağı katta bulunanlardan birileri ‘Sen ne yapıyorsun? Dur bu deliği açamazsın. Gemi delinirse su alıp batar’ diye müdahale ederlerse gemi delinmez. O zaman ne olur? Yolculuk selametle sona erer. Ancak müdahale etmezlerse sonları olur.

Gelecekteki kaptanlar çocuklarımızdır

İşte vatan da bir gemidir. Bu geminin hiçbir yerinde delik açılmasına milletimizin müsaade etmemiz gerekir. Çünkü açılacak olan ufacık bir delik Türkiye gemisinin batması demektir. Türkiye’nin batmasını isteyen düşmanlar var. Bu düşmanlar geminin içinde de var. Bunlar dış düşmanlarla ilişki halindeler. Fırsat bulup da bir delik açabilir miyiz diye bekliyorlar. Bu hain düşmanlar içerdeki işbirlikçileriyle Türkiye gemisi üzerinde oyunlar oynuyorlar. Bir delik açma gayreti içerisindeler. 15 Temmuz gecesi de gemiyi delmek için hareket geçen hainler oldu. Ancak bu geminin delinmesine kahramanlarımız müsaade etmedi. Bu necip millet müsaade etmedi. Çocuklarımız bu geminin yolcularıdır. Gelecekteki kaptanlar çocuklarımızdır. Çocuklarımız geleceğimizin teminatıdır. Anne babalar çocuklarınıza sahip çıkın. Çocuklarımızın doğru bilgi öğrenmesini sağlayın.”  Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler Kur'an-ı Kerim, ezan, sala, tesbihat (tekbir, salavat-ı şerife), şiir ve ilahiler okudu. Program yapılan dua ile sona erdi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535