• BIST 9697.93
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Bartın 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • Bolu 24 °C
  • Kastamonu 17 °C
  • Zonguldak 26 °C
  • Karabük 22 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

‘Caydırıcı yaptırımların uygulanması şart’

Saadet Partisi Bartın Milletvekili Aday Adayı Ünal Yurtbay, Gazze sınırında barışçıl gösteri yapan Filistinlilere yönelik yapılan şiddet olaylarını kınadı.
‘Caydırıcı yaptırımların uygulanması şart’

Yurtbay, Filistinlilere yönelik yapılan şiddet olaylarını kınadı

Saadet Partisi Bartın Milletvekili Aday Adayı Ünal Yurtbay, ülke gündemi ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, ABD'nin büyükelçiliğini uluslararası hukuk ve ilgili tüm Birleşmiş Milletler kararlarına rağmen Kudüs'e taşımasını ve İsrail güvenlik güçlerinin Gazze sınırında barışçıl gösteri yapan Filistinlilere yönelik şiddet olaylarını kınadı. İktidarın son zamanlarda gelişen olaylara karşı sadece kınamakla yetindiğini belirten Yurtbay, protestonun sadece dillerde olduğunu, caydırıcı yaptırımların uygulanması gerektiğini ifade etti.

İktidar miting yapmaz icraat yapar

Yurtbay; “Son zamanlarda gelişen olaylara karşı Ak Parti iktidarının haline bir bakın! Sadece kınamakla yetiniyorlar. Protesto sadece dillerinde var. Miting tertip ediyorlar. Soruyorum kime karşı tertip ediyorsunuz bu mitingi? Siz doğru düzgün bir politika belirlemediğiniz için, biz bir miting tertip edecektik ama sizin kararınıza karşı biz bu karardan vazgeçtik. İktidarlar miting tertip etmez, iktidarlar icraat yapar” dedi.

İsrail yaptırımdan anlar

İsrail ile yapılan anlaşmaların rafa kaldırılması gerektiğini belirten Yurtbay; “Geçtiğimiz haftalarda hükümetin enerjiden sorumlu bakanı, İsrail ile olan münasebetleri geliştirecek bir anlaşmayı imzaladı. Siz şimdi o anlaşmayı rafa kaldıracak mısınız? İsrail'in bugüne kadar önünü açan onlarca karar aldınız. Hangisini sonlandıracaksınız? Buna karşı çıkıp miting yapıyorsunuz. İsrail sadece güçten anlar, yaptırımdan anlar. Yaptırımlara ihtiyaç var. Tekrar söylüyorum iktidar miting yapmaz, icraat yapar. Önce Kudüs'ün tamamının; orada yaşayan Filistinlilerin ve bütün İslam Âleminin kalbinde başkent olarak kabul edildiğini artık dünyaya haykırın istiyoruz. Ama biliyoruz ki uygulanan politikalarla bunu gerçekleştiremezler. Bugün Kudüs'ün %15'i Filistinlilerin, %85'i kimin? Kullanılan ifadelere baktığımızda %85'ini İsrail'e terk ettikleri açıkça görülüyor. İktidarlar icraatlarıyla konuşurlar” diye konuştu.

‘Niye bir terör devletiyle diplomatik münasebet içerisindesiniz?’

Yurtbay; “. Hükümete yeniden sesleniyorum; büyükelçiyi çekmek yetmez! İsrail'i ayakta tutan anlaşmaları rafa kaldırmalısınız. İsrail ile münasebetleri ciddi manada durdurmalısınız. İsrail'i Ortadoğu'da 1 numaralı dost ilan edip, kamuoyunun önüne çıktığınızda “İsrail bir terör devletidir” demekle olmaz bu işler. O zaman biz çıkar sorarız; ‘Sizin terör devletiyle ne alakanız var?’ ‘Niye bir terör devletiyle diplomatik münasebet içerisindesiniz?’ Biz eğer biz miting yapsaydık hükümeti ciddi yaptırım kararları almaya zorlayacaktık. İsrail devleti bundan rahatsız olacaktı. Bu mitingi hükümet yaptığı için, şu anda İsrail emin olun çok rahat. Çünkü hükümetin yapacağı miting ile ciddi tepkilerin önü kesiliyor. Biz icraat bekliyoruz, laf değil” dedi.

Kudüs bir İslam şehridir

Yurtbay, ABD’nin bu kararının provokatif olduğunu belirterek, “ABD, provokatif bir karar alarak elçiliğini Kudüs’e taşımaktadır. Öncelikle herkes bilsin ki Kudüs bir İslam şehridir ve öyle kalmaya devam edecektir. İslam ülkeleri, mevcut bütün ihtilaf ve ayrılıkları bir kenara bırakıp Kudüs davası etrafında birleşmelidir. Karşı bir adım olarak bütün İslam ülkeleri Kudüs’ü, doğusu ve batısıyla tamamen Filistin’in başkenti olarak ilan etmelidir. Bu coğrafya nice badireler, nice istilalar atlatmıştır. İsrail ve ABD’nin bu fütursuz emellerini de boşa çıkaracaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.

İktidar yapılan yanlışlıkların farkında

24 Haziran cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin Türkiye’nin geçirdiği en kritik seçimlerden birisi olacağını ifade eden Yurtbay; “Türkiye 15 yıldır bir parti tarafından yönetiliyor ve geldiğimiz noktanın da pek iç açıcı olduğu kanaatinde değilim. İktidar partisi geçtiğimiz günlerde bir ‘manifesto’ yayımladı. Manifestolar iktidarlara yapılan yanlışlıklara karşı yayımlanır diye biliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı da bütün yanlışları düzelteceğiz diyerek yola çıktı. Sanki şikâyet ettikleri problemleri kendileri üretmemiş gibi. Bu büyük bir çelişki. Problemlerin çözülmesi yerine yeni problemlere imza attılar” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535