• BIST 9710.99
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Bartın 24 °C
  • Ankara 27 °C
  • Bolu 28 °C
  • Kastamonu 27 °C
  • Zonguldak 18 °C
  • Karabük 26 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

CHP Ankara Milletvekili Sarıhan, Bartın’da ki seçim çalışmalarına destek verdi

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan Bartın’a gelerek CHP Bartın İl Başkanlığı ve Bartın Milletvekili Adayları ile bir araya geldi. Sarıhan, Milletvekili adayları ile birlikte ziyaretlerde bulunarak 24 Haziran seçimleri için destek istedi.
CHP Ankara Milletvekili Sarıhan, Bartın’da ki seçim çalışmalarına destek verdi

Cumhuriyet Halk Partisi Bartın Milletvekili Adayları Aysu Bankoğlu ve Fahri Özsoy, 24 Haziran’da gerçekleştirilecek olan seçim öncesi çalışmalarına hız verdi. İl genelinde düzenlenen ziyaretlerle vatandaşlara ulaşmaya çalışan Milletvekili Adaylarına bir destek de CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan’dan geldi. İlimizi ziyaret eden Sarıhan, Kızılelma Köyü’nde düzenlenen programa katılarak, vatandaşlara neden CHP’ye oy verilmesi gerektiğini anlattı. İl merkezinde de sivil toplum kuruluşlarını ziyaret eden Sarıhan,  Şadırvan Caddesi’nde seçim bürosunda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Biz hayal satmıyoruz

24 Haziran seçimlerinin önemini anlatan CHP Bartın 2. Sıra Milletvekili Adayı Fahri Özsoy; “AK Parti’nin kimyasını bozduğumuzu dışardaki seslerden çok iyi anlıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi 2015 seçimlerinde vaatleri vardı. Bu vaatlere karşı Sayın Ekonomi Bakanı ‘böyle vaatler gerçekleştirsin CHP’ye üye olurum’ demişti. ‘CHP hayal satıyor’ diyen Sayın Cumhurbaşkanımız vardı. Gelinen noktada 2015 yılında taşerona ‘kadro’ dedik ve 240 bine yakın taşeronda çalışan arkadaşlarımız kadroya geçti. Demek ki biz hayal satmamışız. Bizim projelerimiz sağlam. Asgari ücretle ilgili o dönem 1500 TL verileceğini söylemiştik. Bu rakamın mümkün olmayacağını söylemişti Çalışma Bakanı şimdiki içişleri bakanı. O zaman gelinen noktada 1350 lira verildi şimdide 1600 TL verildi. Demek ki biz hayal satmıyoruz” dedi.

Bizim projelerimiz sağlam

Özsoy; “Bizim projelerimiz halkımızın, vatandaşlarımızın menfaatine ve çıkarlarına olan projelerdir, yandaşa değil. Topluma ve milletimizi menfaatine kullanacağı projelerle geliyoruz. Projelerimiz sağlam. Bizim söylemler doğru söylemler. Yine Sayın İnce Bartın’a geldiğinde Amasra için 2 bin işçi taahhüdünde bulundu. Bir hafta sonra Zonguldak’a gelen Sayın Cumhurbaşkanı bin 500 kişi alınacağını söylendi. Bizim projelerimiz hayırlı olmasaydı Sayın Cumhurbaşkanımız bizim vaatlerimizi takip etmezdi. “Öncelikli hedeflerimiz var” Bizler iki genç arkadaş dersimize iyi çalıştık. Öncelikle hedeflerimiz var. Bartın için öncelikli hedefimiz 6. Bölge teşvikine girmek. 4. Bölge Teşvikinde olduğumuzdan dolayı yatırımcılar Bartın’a gelemiyor. Bunun için gerekli çalışmalarımızı yapmamız gerekiyor. Birde HEMA vakası var. Daha doğrusu HEMA enkazı var. Bizim iktidarımızda bu enkaz kaldıracak. Biz iki aday arkadaş olarak bu işte kararlıyız. Sözlerimizin arkasındayız. Bundan emin olabilirsiniz” diye konuştu.

Sahadan aldığımız tepkiler oldukça olumlu

CHP Bartın 1. Sıra Milletvekili Adayı Aysu Bankoğlu ise konuşmasında şunları söyledi; “Baskın bir seçimle karşı karşıyayız. Yaklaşık 1 aydır yoğun bir şekilde tempoyu sürdürüyoruz. Çok heyecanlıyız. Çok güzel geçiyor çalışmalarımız. Sahadan aldığımız tepkiler oldukça olumlu. Bizleri heyecanlandırıyor. Çalışmalarımız kısa süreden dolayı oldukça yoğun geçiyor. Öncelikle bu çalışmalarımızın ne kadar olumlu, farklı ve verimli geçtiğinden bahsetmek istedim. Genel vaatlerimizi zaten biliyorsunuz. Ancak Bartın’da iki tane önemli probleme dikkat çekmek istiyorum. Bunlardan birincisi termik santral problemi. Biliyorsunuz ki Bartın Platformu bunun öncülüğünü yapıyor. Bizde Cumhuriyet Halk Partisi olarak başından beri bu mücadelenin yanındaydık. Bende avukat bir kardeşiniz olarak bu mücadelenin hem hukuki hem de bireysel olarak mücadelenin başından sonuna kadar yanındaydım. Bundan sonrada Cumhuriyet Halk Partisi olarak termik santral mücadelesinin yanında olacağımızı ve buraya termik santralin hiçbir şekilde kurdurmayacağımızı belirtmek istiyorum.

Termik santrali kurdurmayacağız

Termik santralin kurdurulmayacağını söyleyen, böyle bir projenin hiçbir zaman olmadığını iddia eden AK Partili milletvekillerine ve AK Parti iktidarına yaptıkları çağrının halkta karşılık bulmadığını gördüğümü belirtmek istiyorum. Termik santral mücadelesi Bartın’da devam edecek ve buraya termik santralini kurulmayacağız. Bunun hukuki mücadelesi devam ediyor ve termik santral mücadelesi bir üst mahkemeye taşınacak. Bu hukuki mücadeleyi sona kadar devam ettireceğiz. İnşallah 24 Haziran’dan sonra ben hem bir avukat olarak hem de sizlerin meclisteki sesi olarak bu mücadelenin sona kadar arkasında olacağım.

İşsizliği çözeceğiz

Bartın’ın en büyük problemlerinden bir tanesi işsizlik. Ülkemizde şuan 6 milyon vatandaşımız işsiz. Bunların yanında 9,5 milyon vatandaşımız hukuk dışı ve kayıt dışı çalışmakta. Bartın’ın da en büyük problemlerinden bir tanesi işsizlik. Ve buna bir çare olarak gördüğümüz, Sayın Muharrem İnce beyinde söz verdiği üzere Amasra Taş Kömürü İşletmelerine 2 bin işçi alım sözü verdik. Şuanda yaklaşık 400 – 500 kişinin çalıştığı Amasra Taş Kömürü İşletmeleri günde 450 – 500 ton kömür çıkarmaktadır. Bu rakam kapasitesinin oldukça altındadır. Daha vahimi ise mevcut iktidar tarafından özelleştirecek olması ve önümüzdeki yıllarda en yakın sürede kapatılmaya karşı karşıya olduğunu biliyoruz. Biz Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında 25 Haziran’dan sonra Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığında Amasra Taş Kömürü İşletmelerine 2 bin işçi alımı sözü verdik. Zonguldak’taki işletmeye de 5 bin işçi alımı sayın Muharrem İnce bey söz verdi. Toplamda 7 bin işçiyi Taş Kömürü İşletmelerine inşallah istihdam sağlayacağız.

CHP ilk defa Bartın’da birinci parti olacak

İnşallah 24 Haziran akşamında Cumhuriyet Halk Partisi ilk defa Bartın’da birinci parti olacak. Biz fahri beyle beraber Allah’ın izniyle sizlerin desteği ile TBMM’nde Bartın’ı Cumhuriyet Halk Partisi’nden 2 tane vekil olarak temsil etme şansına ve guruna sahip olacağız. Ve inşallah ilk defada Bartın’dan bir kadın ve genç bir milletvekili çıkacak. Ben şimdiden sizlere teşekkür ediyorum.”

Milletvekili olan gittiği yerin değil, milletin vekili oluyor

Son olarak değerlendirmelerde bulunan CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan; “Bu iki genç arkadaşımız, Bartın’dan TBMM’ye sadece Bartın’ı değil, tüm Türkiye’yi temsil etmek üzere gidiyor. Milletvekilliği böyle bir kavram. Milletvekili olan gittiği yerin değil, milletin vekili oluyor. Şimdi siz buradan iki milletvekili göndereceksiniz. Türkiye’nin bugün en büyük gereksinimi adalet, demokrasi, özgürlük, eğitim hakkı, ekonomik kazanım, dış ilişkilerde güven gibi ayrı ayrı başlıklarda ifade edebiliriz. Az öncede ifade edildiği gibi işsizlik sorunu Türkiye’nin en büyük sorunlarından birisidir. Bu işsizlik sorunu özellikle gençliğin sorunu olarak dikkat çekiyor. Genç arkadaşlarımız üniversiteleri bitiriyorlar ama bir türlü onlara iş kapıları açılamıyor. Bu genç arkadaşımızı TBMM’ye milletvekili olarak gönderdiğimizde orada bu işsizlik sorununa en önde yürüyeceklerini biliyorum. Sorunları bilen insanların parlamentoya gönderdiğimiz zaman halk yararına sonuçlar elde etmemizde mümkün olacak” dedi.

Yolumuzun açık olacağına inanıyorum

Sarıhan; “Biz 16 yıl iktidar olmuş bir partiyle yarışıyoruz. 16 yıl devletin bütün olanaklarına sahip olmuş iktidarla yarışıyoruz. Partisinin olanakları ile değil de devletin olanaklarıyla bu seçimde kendilerini ifade etmeye, kendilerine yeniden halka kabul ettirmeye çalışıyorlar. Biz ise birkaç kuruş ile alın teriyle mücadelenin içerisindeyiz. 16 yıllık iktidarınız bize özgürlük getirmedi, demokrasi getirmedi, refah getirmedi. Aksine bizleri kamplara ayrıştıran iktidar ortaya çıktı. Oysa bugün hepimizin ihtiyacı geçmişte olduğu gibi kardeşlik içinde bir arada olmak. Geçmişte olduğu gibi sadece kardeşlik duygusuyla değil, bu Cumhuriyeti inşa etmiş ve bu cumhuriyeti kurmuş olan cumhuriyet devrimlerine sahip çıkan, o devrimleri yükselten ve o devrimleri daha ileriye taşımak için çaba gösteren bir birliktelikle dayanışmak. İşte Cumhuriyet Halk Partisi olarak buna talebiz. Bir Cumhuriyeti emanet etmiş olan insanlara layık olmaya iki bizim çocuklarımız olan kuşaklara güzel bir dünya bırakmaya talibiz. Aynı zamanda geleceğe talibiz. Yolumuzun açık olacağına inanıyorum” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535