• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Bartın 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Bolu 12 °C
  • Kastamonu 9 °C
  • Zonguldak 10 °C
  • Karabük 10 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

CHP İl Başkanı Arslan’ın partisine yönelik yaptığı özeleştiri ilçe kongresine damga vurdu

CHP İl Başkanı Mehmet Arslan, Amasra İlçe Kongresinde yaptığı konuşmasında partisine yönelik özeleştiri yaptı.
CHP İl Başkanı Arslan’ın partisine yönelik yaptığı özeleştiri ilçe kongresine damga vurdu

‘Önce birbirimizi sevmemiz gerekiyor’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Amasra İlçe Kongresi yoğun katılımla gerçekleştirildi. Tek liste halinde gidilen seçimde Bora Işıkal yeniden Amasra İlçe Başkanlığı’na seçildi. Kongreye CHP Bartın Milletvekili M. Rıza Yalçınkaya, CHP İl Başkanı Mehmet Arslan, CHP Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı, ilçe başkanları, belde başkanları ve partililer katıldı. Kongrede değerlendirmelerde bulunan CHP İl Başkanı Mehmet Arslan özeleştiri yaptı. Konuşmasında oy oranlarında artış olmamasının nedenini partililere soran Arslan, halkı inandırmadıklarını belirterek, bunun nedenlerini sorguladı.

Amasra’dan hep birinci parti çıktık

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongrenin açılış konuşmasını Amasra İlçe Başkanı Bora Işıkal gerçekleştirdi. Tüm seçimlerden CHP’yi Amasra’dan birinci parti çıkardıklarını belirten Işıkal; “2011 yılından buyana Amasra İlçe Başkanı olarak görev yapıyorum. Daha önceki yıllarda da yapmıştım. 1999-2004 yılları arasında da bu görevi sürdürmüştüm. Bir dönem bıraktım. 2009’da Amasra Belediye Meclis Üyeliği’ne seçildim. Bu görevime devam ederken 2011 yılında tekrar İlçe Başkanı oldum. Arkadaşlarımızla birlikte partimizin başarısı için çabaladık. Partimizin başarısını hep üst seviyelerde tutmaya çalıştık. Bugüne kadar 6 tane seçimi geride bıraktık. Gerçekleştirilen tüm seçimlerden Amasra İlçe Teşkilatı olarak başarıyla çıktık. Milletvekilliği seçimlerinde Amasra olarak hep birinci parti çıktık” dedi.

Termik santral için büyük mücadele verdik

Işıkal; “İl Genel Meclisi Üyemizin bizlere köylerde çok büyük katkısı oldu kendisine teşekkür ediyorum. İlçemizde Belediye Meclis Üyelerimiz ve İl Genel Meclis Üyemizle birlikte başarılı çalışmalara imza attık. Tabii Amasra ilçemizin yıllardır devam eden bir termik santral sorunu var. Termik santralin Amasra’ya kurulmaması adına büyük bir mücadele verdik. Kömüre karşı değiliz. Burada kömür ile turizm beraber yürüyor. Biz santrale karşıyız. TTK’ya işçi alınıp, üretimin artırılmasını talep ediyoruz. Bununla ilgili de mücadelemizi sürdürüyoruz” diye konuştu

Amasra’ya fakülte veya yüksekokul istiyoruz

Işıkal; “Amasra ilçemize fakülte veya yüksekokul kazandırmak istiyoruz. İnşallah bunu başaracağız. Bunun da mücadelesini sürdüreceğiz. Önümüzdeki süreçte yine partimizi iktidara taşımak için arkadaşlarımızla birlikte çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu güzel kongreye katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bir yerde sorun var

Işıkal’ın konuşmasının akabinde kürsüye gelen CHP İl Başkanı Mehmet Arslan doğruları anlatmalarına rağmen halkı inandırmadıklarını belirterek, özeleştiri yaptı. Arslan; “Doğruları söylememize rağmen halkımızı inandıramıyoruz. Biz bunu halkımıza anlatmaya çalışıyoruz. Ancak anlaşılamıyor. Biz halkımıza anlatamıyor muyuz? Biz ifade mi edemiyoruz? Halkımızla yan yana gelmeyi mi beceremiyoruz? Bir yerde sorun var. Bizler özeleştirimizi yapmadıktan sonra başarıya ulaşamayız. Ben buna inanıyorum. Ne yapmamız gerektiğini düşünmemiz şart” diye konuştu.

Önce toplumsal çıkarlar

Bence ilk önce birbirimizi sevmemiz gerekiyor diyen Arslan “Birbirimizi sevmediğimiz sürece, birbirimize düşman gibi baktığımız sürece, ben olmazsam olmaz dediğimiz sürece ve kişisel ihtiraslarımızı toplumsal çıkarların üzerinde gördüğümüz sürece biz bunları yaşamaya mahkumuz” şeklinde konuştu. Kafe Kumsal’da gerçekleştirilen kongrede Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya da hazır bulundu.

Yalçınkaya’dan birlik mesajları

Yalçınkaya birlik beraberlik mesajları verirken İlçe Başkanı Bora Işıkal termik santralin Amasra’ya kurulmaması adına büyük bir mücadele verdiklerini belirterek “Kömüre karşı değiliz. Burada kömür ile turizm beraber yürüyor. Biz santrale karşıyız. TTK’ya işçi alınıp, üretimin artırılmasını talep ediyoruz. Bununla ilgili de mücadelemizi sürdürüyoruz” diye konuştu. Işıkal ayrıca “Amasra ilçemize fakülte veya yüksekokul kazandırmak istiyoruz. İnşallah bunu başaracağız” dedi.

Emperyalizmle kol kola girdiler

Oy oranlarında artış olmamasının nedenini partililere soran Arslan; “Ülkemiz zorlu bir süreçten geçiyor. Bu zorlu sürecin sebebi Türkiye Cumhuriyeti’ni kuranların emperyalist güçlere karşı kazanmış olduğu kurtuluş mücadelesidir. O günden bu yana eşi benzeri görülmemiş tek zafer Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurulmasıyla biten Kurtuluş Savaşıdır. Böyle bir ezikliğin altında kalmayacaklarını bizler çok iyi biliyoruz. Her zaman uyardık. Bu uyarılarımızı görmezden gelerek, sürekli emperyalizm ile kol kola girdiler. Bugün bunun sonucu olarak bu sıkıntıları yaşıyoruz. Türkiye’de tiyatro oynandığını hepimiz biliyoruz. Bu tiyatroya hiçbirimiz de karşı çıkmıyoruz. Tüm sorun bu” diye konuştu.

Önce birbirimizi sevmeliyiz

Arslan; “Biz halkımıza doğruları anlatmaya çalışıyoruz. Ancak anlaşılamıyor. Biz halkımıza anlatamıyor muyuz? Biz ifade mi edemiyoruz? Halkımızla yan yana gelmeyi mi beceremiyoruz? Bir yerde sorun var. Bizler özeleştirimizi yapmadıktan sonra başarıya ulaşamayız. Bu kadar çabaya rağmen insanlara anlatamıyorsak dönüp kendimizi eleştirmemiz gerekiyor. Ben buna inanıyorum. Ne yapmamız gerektiğini düşünmemiz şart. Bence ilk önce birbirimizi sevmemiz gerekiyor. Birbirimizi sevmediğimiz sürece, birbirimize düşman gibi baktığımız sürece, ben olmazsam olmaz dediğimiz sürece ve kişisel ihtiraslarımızı toplumsal çıkarların üzerinde gördüğümüz sürece biz bunları yaşamaya mahkumuz. Genel Başkanımızdan en küçük birimimize kadar herkes bir iktidar mücadelesi veriyor. Bizim bu memlekete olan bir borcumuz var. Bu borcu yerine getirmek için bir olmamız şart ” şeklinde konuştu.

Parti arabasını giydirin

Amasra İlçe Başkanlığı tarafından kullanılan parti arabasının giydirilmemesi ile ilgili de eleştirilerde bulunan Arslan “Amasra İlçe Başkanlığı tarafından kullanılan parti arabası referandum sürecinde giydirmeler söküldü. Çünkü referandumda parti logosu olmaması istendi. Referandum sonrasında parti arabamız giydirilmedi. O araç gidilen yerlerde bizi temsil ediyor. Sayın Başkanım öncelikle arabayı giydirin. Bunun yanında İl Genel Meclis Üyem keşke İl Genel Meclis Toplantılarında Güzelcehisar ile ilgili imzaları atarken keşki bize de sorsaydınız. Bugün orada yapılan bu çalışmanın altında keşke imzanız olmasaydı. Ben bu kongrenin partimize, Bartın’ımıza ve ülkemizin geleceğine hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bora Işıkal güven tazeledi

Kongrede son olarak CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya konuştu. Milletvekili Yalçınkaya, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Yapılan konuşmaların ardından seçime geçildi. Tek liste halinde gidilen seçimde Bora Işıkal yeniden Amasra İlçe Başkanlığı’na seçildi.

Kurucaşile’de Hüseyin Sevim

9 Aralık’ta da Kurucaşile ilçe kongresi yapıldı. Öğretmenevi’ndeki kongrede Hüseyin Sevim ilçe başkanlığına seçildi. Sevim kongrede Uğur Güneş ile yarıştı. Sevim 25, Güneş 14 oy aldı. 16 Aralık’ta Öğretmenevi’nde Ulus ilçesini yapacak olan CHP 17 Aralık’ta da Bartın Merkez İlçe kongresini Halk Eğitim Merkezi Salonunda gerçekleştirecek. Merkez ilçede Hacı Gölbucaklı ile Hilmi Yükselen’in isimleri geçiyor. Eski Kırşehir Milletvekili olan Yükselen Bartın’da Yaşam Tıp Merkezi’nde doktorluk yapıyor. CHP il kongresini de yeni yılın ilk haftasında 7 Ocak’ta yapacak.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535